סיפור על מחירים ופרופורציות

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
321
נקודות
63
את המאיץ לפתיחת הפוסט הזה נתנה לי ידיעה באתר אנגלי שבישרה על השקתו של זוג רמקולים חדש, בחנות יוקרתית בלונדון בטווח המחיר של בין 90 אלף פאונד ל-100 אלף פאונד לזוג. ובכן, בשנת 2018 טיילתי במשך כשבועיים במנצ׳סטר - אחת הערים הגדולות באנגליה. אהבתי במיוחד לטייל בפרבר של מנצ׳סטר שנקרא סלפורד שמרובות בו תעלות המים/רציפים/מזחים, מראה מאוד משובב נפש וחריג לעומת מרכז מנצ׳סטר שהוא דחוס בבנייה ואין בו אפילו פארק-גן אחד ראוי לשמו. כדי לשוטט בפארק אתה צריך לצאת מחוץ למרכז העיר. אחרי שקראתי את הידיעה על אותו זוג רמקולים, לא חשוב השם, אלא העיקרון והמחירון נכנסתי לאתר בשם רייטמוב - שהוא ״יד 2״ או ״מדל״ן״ הבריטי. איתרתי שם עשרות דירות למכירה בנות חדר אחד (סטודיו) עד שלושה חדרים בסלפורד, בפרויקטי בנייה חדשים חלקן על הקו-קו ראשון של אותן תעלות מים מרהיבות. המחירים בין 70 ל-100 אלף פאונד. רובן של אותן דירות נמצאות במרחק של עד 5 דקות הליכה ממגוון תחנות של הרכבת הקלה המצויינת של מנצ׳סטר, המטרולינק. זה לא מדור נדל״ן, זה פורום אודיו. אבל ההודעה הזו באה למסמר עוד יותר את עוצמת הטירוף שאליו נקלע הענף שכולנו אוהבים.

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
גם באנגליה יש מחירים ויש מחירים, תבדוק בצ'לסי לונדון או נוטינג הול או... ותראה שמחיר הרמקול הוא רק מתאבן. בכל אופן מי שרוכש רמקולים במחיר מכובד שכזה, מסתמא כבר פתר לעצמו את בעיית הדיור... כל תחביב הוא יקר במהותו , אולי אספני עלים יבשים נחסך מהם..( בעצם, בטוח יש,עץ באפריקה, על פסגת הר האינג'רה , עם צבע מיוחד, ולך תקנה כרטיס ותגיע ועלויות....והנמר הרעב ברקע מחכה לך שתנקר...אין נמרים במנצ'סטר. אגב)

eldo

חבר משקיען
מעורבות
134
נקודות
43
ובינתיים בישראל: מחירי הנדל"ן הגיעו לטירוף פסיכוטי כזה, שאפילו זוג הרמקולים היקר ביותר שכסף יכול לקנות לא מדגדג מחיר של דירת חדר הכי בסיסית בעיר השדה הכי מנותקת. ככה זה, כל ארץ והטירוף שלה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,169
נקודות
113
את המאיץ לפתיחת הפוסט הזה נתנה לי ידיעה באתר אנגלי שבישרה על השקתו של זוג רמקולים חדש, בחנות יוקרתית בלונדון בטווח המחיר של בין 90 אלף פאונד ל-100 אלף פאונד לזוג. ובכן, בשנת 2018 טיילתי במשך כשבועיים במנצ׳סטר - אחת הערים הגדולות באנגליה. אהבתי במיוחד לטייל בפרבר של מנצ׳סטר שנקרא סלפורד שמרובות בו תעלות המים/רציפים/מזחים, מראה מאוד משובב נפש וחריג לעומת מרכז מנצ׳סטר שהוא דחוס בבנייה ואין בו אפילו פארק-גן אחד ראוי לשמו. כדי לשוטט בפארק אתה צריך לצאת מחוץ למרכז העיר. אחרי שקראתי את הידיעה על אותו זוג רמקולים, לא חשוב השם, אלא העיקרון והמחירון נכנסתי לאתר בשם רייטמוב - שהוא ״יד 2״ או ״מדל״ן״ הבריטי. איתרתי שם עשרות דירות למכירה בנות חדר אחד (סטודיו) עד שלושה חדרים בסלפורד, בפרויקטי בנייה חדשים חלקן על הקו-קו ראשון של אותן תעלות מים מרהיבות. המחירים בין 70 ל-100 אלף פאונד. רובן של אותן דירות נמצאות במרחק של עד 5 דקות הליכה ממגוון תחנות של הרכבת הקלה המצויינת של מנצ׳סטר, המטרולינק. זה לא מדור נדל״ן, זה פורום אודיו. אבל ההודעה הזו באה למסמר עוד יותר את עוצמת הטירוף שאליו נקלע הענף שכולנו אוהבים.
אז מה אתה אומר לנו, שהנדל״ן בארץ יקר, ולרכוש דירה עם 4 כיווני טילים ומנהרה מתחת בלפחות 3.5 מיליון ₪ (על תל אביב או ירושלים הס מלדבר) זה מטורף?

עדיף לשלם יקר על רמקול ולקבל איכות חיים (אם נשארה כזו בבריטני של 2025) מאשר לקבל טילים ( גם במחיר הדירה) ומחירים זולים למוצרי חשמל.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
אני לא יודע למי היה נחוץ סיפור ארוך, עם דוגמה ספציפית למחיר, והקבלה למוצר שאינו דומה בשום אספקט, במקום ספציפי במדינה ספציפית, ושאינו מייצג שום דבר רלוונטי, כדי לדעת שמחירי פריטי ציוד למיניהם יכולים להיות מטורפים. אני בטוח ש-כ-ו-ל-ם ידעו את זה הרבה מראש.

ועל תקן דוגמה למחיר גבוה זו דוגמה חלשה. יש גם רמקולים במיליונים.
עמיר יקיר המערכת, אין צורך לומר לפותח פוסט מדוע הוא ראה צורך, ולמה ככה או אחרת. זה מיותר והופך את החשק לפתוח דיון לזהה לחשק לערוך בדיקת גסטרוסקופיה.
אם אין צורך אל תענה. ואם ענית תענה לגוף הנאמר , יש לך פנינים ששווה להתייחס אליהם.
אז אני לא מבין למה הפתיחה הספציפית העוקצנית שלך , שאינה מייצגת את הידע שלך, ואני בטוח שכולם הבינו את זה מראש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
עמיר יקיר המערכת, אין צורך לומר לפותח פוסט מדוע הוא ראה צורך, ולמה ככה או אחרת. זה מיותר והופך את החשק לפתוח דיון לזהה לחשק לערוך בדיקת גסטרוסקופיה.
אם אין צורך אל תענה. ואם ענית תענה לגוף הנאמר , יש לך פנינים ששווה להתייחס אליהם.
אז אני לא מבין למה הפתיחה הספציפית העוקצנית שלך , שאינה מייצגת את הידע שלך, ואני בטוח שכולם הבינו את זה מראש.
בכל מקרה, חשבתי שעדיף למחוק את תגובותי. נראה לי שכדאי שתמחק את תגובתך בהתאם, או לפחות את ציטוט הודעתי שבה. בהמשך אמחק גם את הודעתי הזו.

אם אתה לא רוצה, אל תמחק. זו לא בעייה מבחינתי כך או כך.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
בכל מקרה, חשבתי שעדיף למחוק את תגובותי. נראה לי שכדאי שתמחק את תגובתך בהתאם, או לפחות את ציטוט הודעתי שבה. בהמשך אמחק גם את הודעתי הזו.

אם אתה לא רוצה, אל תמחק. זו לא בעייה מבחינתי כך או כך.
אני יש לי שיטה, אם יש תגובה שלי שראויה להימחק, אני מקדים את המחיקה לכתיבה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
אני יש לי שיטה, אם יש תגובה שלי שראויה להימחק, אני מקדים את המחיקה לכתיבה.
טוב, זה מוכיח שאתה גאון הדור. לצערי, לא ניחנתי ברמת חוכמה עילאית כמו שלך.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
טוב, זה מוכיח שאתה גאון הדור. לצערי, לא ניחנתי ברמת חוכמה עילאית כמו שלך.
לפחות עכשיו יש לך...רפרנס ... חחחח הכל טוב.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
לפחות עכשיו יש לך...רפרנס ... חחחח הכל טוב.
כשהרפרנס גבוה מדי זה לא מועיל. אני אצטרך להסתפק ברמה השיכלית המוגבלת שלי.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
321
נקודות
63
התרגלתי במשך שנים שבכל פעם שאני כותב משהו בפורום, מר קסנר, והוא בלבד נוקט את הקו הבא באופן שיטתי: הוא טורח להעמיד אותי על טעותי-בורותי-שגיאותיי-החמצותי. פעם המשחק הזה של חתול ועכבר, עצבן אותי. היום הוא סתם מצחיק אותי. כנראה שיש למר קסנר אובססיה לגבי. מכיוון שאינני איש מקצוע אלא פנסיונר, ממש כמוהו, לא אנסה אפילו לעמוד על מקורה של אובססיה זו.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
321
נקודות
63
אז מה אתה אומר לנו, שהנדל״ן בארץ יקר, ולרכוש דירה עם 4 כיווני טילים ומנהרה מתחת בלפחות 3.5 מיליון ₪ (על תל אביב או ירושלים הס מלדבר) זה מטורף?

עדיף לשלם יקר על רמקול ולקבל איכות חיים (אם נשארה כזו בבריטני של 2025) מאשר לקבל טילים ( גם במחיר הדירה) ומחירים זולים למוצרי חשמל.
לא דיברתי בכלל על ישראל, ולא במקרה. אלא על אנגליה ועליה בלבד. ואגב גם בארה״ב וגם באנגליה נוקטים לעיתים המגזינים בקו של ״אנחנו בוחנים זוג רמקולים במחיר של דירה״ כמשפט פתיחה בביקורות שהם מפרסמים, כך שההשוואה או ההקבלה הזו איננה מקורית שלי.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,269
נקודות
113
כנראה שיש למר קסנר אובססיה לגבי. מכיוון שאינני איש מקצוע אלא פנסיונר, ממש כמוהו, לא אנסה אפילו לעמוד על מקורה של אובססיה זו.
זה לא אישית כלפיך. זה אופי וזה הבנאדם.
אל תיעלב מזה ואם למדת לצחוק מזה אז אחלה! צחוק בריא לנפש ולגוף.
אגב, זה לא בא ממקומות רעים או מתנשאים, זה פשוט סוג הבנאדם. מאגרי הידע של האיש עצומים ולרוב כשזה יוצא החוצה בדפי הפורום זה מתפרש באופנים שאתה, כמו רבים אחרים מפרשים כהתנשאות, טרחנות וכד'.

אני לא בא לשמש סנגור. ממש לא!! רק מסביר את הנושא מזווית אחרת שהרבה לא תמיד רואים ולשווא נושאים אח"כ תסכול מיותר.

בקיצור רן,
זה לא אישי נגדך. זה פשוט הדרך שבה הבנאדם מתנסח.

• Like
Reactions: AK1

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,169
נקודות
113
לא דיברתי בכלל על ישראל, ולא במקרה. אלא על אנגליה ועליה בלבד. ואגב גם בארה״ב וגם באנגליה נוקטים לעיתים המגזינים בקו של ״אנחנו בוחנים זוג רמקולים במחיר של דירה״ כמשפט פתיחה בביקורות שהם מפרסמים, כך שההשוואה או ההקבלה הזו איננה מקורית שלי.
רן,

ראתי את השרשור הפותח שלך בעניין מחיר הרמקול, כאיש תקשורת בעבר מצופה ממך לעשות עבודה מעמיקה יותר, לפי הנתונים העדכניים (צירפתי), מחירי הדיור הממוצעים בערי בריטניה גבוהים משמעותית מהמחיר שצוין. אשמח לשתף איתך את המקורות לנתונים אלה.

אגב, במחיר הרמקול ניתן כבר לרכוש בית פרטי עם חצי דונם אדמה בתיאלנד...אז מה זה אומר?

בכול מקרה אנו חיים בישראל, כאן מחיר הרמקול זול יותר אבל היי, תוכל לרכוש במיליונים דירה עם 4 כיווני טילים ואולי גם מנהרה (תלוי במקומך).

June 2024
CityAverage priceLast 12 months
London£516,900-0.5%
Manchester£220,0002.3%
Newcastle£149,2002.1%
Nottingham£202,4002.9%

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
18
ובינתיים בישראל: מחירי הנדל"ן הגיעו לטירוף פסיכוטי כזה, שאפילו זוג הרמקולים היקר ביותר שכסף יכול לקנות לא מדגדג מחיר של דירת חדר הכי בסיסית בעיר השדה הכי מנותקת. ככה זה, כל ארץ והטירוף שלה.

אין לי מילה להגיג על מחירים כי הם לא נורמלים, אבל אם עובדים אסטרטגית אפשר לסדר את הילדים.
דיסקליימר: אני לא מבין בכלום, מעולם לא הבנתי ולעולם לא אבין, מי שלוקח ממני איזושהי עיצה ובפרט על עיסקה בשווי של מעל 11.90 ש"ח פשוט לא נורמלי.

לעניין: אפשר למצוא במרכזי ערים ותיקות, כאלה עם עיריות שהחליטו אסטרטגית לשדרג את מרכזי הערים המתפוררים (תמ"א, פינוי בינוי וכו..), דירות בבנייני "רכבת" וכיוצ"ב, להשקעה, במחירים עדיין נורמליים. החסרון: הרבה תחזוקה, שכר דירה לא משהו. היתרון: למי שיש סבלנות, בשלב כלשהו תהיה דירה משודרגת בבניין הרבה יותר נורמלי. אני מצאתי לכל ילד דירה כזו, עשיתי את המאמץ, ו.. ממתינים בסבלנות. כנראה שזה יסתדר בומבה.
טיפ: סעו קצת במרכז הישן של פתח תקווה - אתר בניה.

לעניין המחירים בשוק היי אנד: אני רואה שלוש אפשרויות:
1. אנשים קונים במחירים האלה 2. הרמקולים נמכרים בפועל בהרבה פחות 3. הרמקולים לא נמכרים.
במקרה שהמציאות היא
1. אין ליצרן שום סיבה להוריד מחיר. 2. תרבות הוואסאח תמשיך. 3. יצרנים חדשים יבליחו לכמה שנים, יעשו רעש ויתפוגגו.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
321
נקודות
63
רן,

ראתי את השרשור הפותח שלך בעניין מחיר הרמקול, כאיש תקשורת בעבר מצופה ממך לעשות עבודה מעמיקה יותר, לפי הנתונים העדכניים (צירפתי), מחירי הדיור הממוצעים בערי בריטניה גבוהים משמעותית מהמחיר שצוין. אשמח לשתף איתך את המקורות לנתונים אלה.

אגב, במחיר הרמקול ניתן כבר לרכוש בית פרטי עם חצי דונם אדמה בתיאלנד...אז מה זה אומר?

בכול מקרה אנו חיים בישראל, כאן מחיר הרמקול זול יותר אבל היי, תוכל לרכוש במיליונים דירה עם 4 כיווני טילים ואולי גם מנהרה (תלוי במקומך).

June 2024
CityAverage priceLast 12 months
London£516,900-0.5%
Manchester£220,0002.3%
Newcastle£149,2002.1%
Nottingham£202,4002.9%
גיא היקר. לא בדקתי ולא התייחסתי למחירי הדירות באנגליה, או בבריטניה הגדולה. בכוונה התרכזתי במחירי הדירות באיזור שאני מכיר כתייר, רק כתייר לזמן קצר שמאוד אהבתי לטייל בו. יש בו מוקדי עניין די רבים - החל ממוזיאון המלחמה האימפריאלי, מבנה מרהיב ותצוגה מאוד מעניינת דרך מרכז האולפנים של הבי-בי-סי שפתוח לסיורים ולצפייה של קהל בצילומים, כמובן בתיאום מראש, וגם של ITV/ITN (איזור בסלפורד שנקרא מדיה סיטי UK), גלריות לאמנות ולעיצוב וכמובן מרכזי קניות, בתי קולנוע, מסעדות, פאבים, ובתי קפה. לכל מי שמבקר במנצ׳סטר מומלץ לבקר ולשוטט לאורך התעלות/מזחים/רציפים שמשמשים גם מוקד לספורט ימי. ואגב, בקרבת מקום (הליכה של כקילומטר וחצי), ברובע שנקרא טראפורד, נמצאים אולד טראפורד האצטדיון והמוזיאון של מנצ׳סטר יונייטד, ובמרחק יותר גדול (אפשר להגיע בקו החדש יחסית של המטרולינק) אחד הקניונים הגדולים ביותר בבריטניה - טראפורד סנטר. עד כאן בקצרה מדריך למטייל במנצ׳סטר. ואגב, נכון ל-2018 לא מצאתי במנצ׳סטר עצמה אפילו חנות מתמחה אחת לאודיו יוקרתי, רק סניפים של רשתות כמו ריצ׳ר סאונדס.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
הדוגמא שפותח השירשור נתן, גם אם לא הכי עדכנית, אכן מנכיחה את העובדה שמחירי האודיו עלו בצורה חדה.
אני חושב שבניגוד , אולי, לתחומים אחרים העלייה במחיר לא מגובית ומלווה בשיפור טכנולוגי שמצדיק את התשלום הנוסף ( גם אם הוא מוצדק מבחינת עלויות הייצור העכשוויות) העובדה שהעסקת פועל ייצור עולה היום פי שניים מלפני עשור לא נופכת את הרמקול ליותר "דינמי, פתוח וטיבעי".
והמתעניין בתחום , והרוכש המיומן, יכולים להסיק ששווה לבחון מוצרי אודיו מהעבר הרחוק והקרוב שמחירם נחתך ולתת הזדמנות לאוזניים ולא לכיס להחליט.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,169
נקודות
113
גיא היקר. לא בדקתי ולא התייחסתי למחירי הדירות באנגליה, או בבריטניה הגדולה. בכוונה התרכזתי במחירי הדירות באיזור שאני מכיר כתייר, רק כתייר לזמן קצר שמאוד אהבתי לטייל בו. יש בו מוקדי עניין די רבים - החל ממוזיאון המלחמה האימפריאלי, מבנה מרהיב ותצוגה מאוד מעניינת דרך מרכז האולפנים של הבי-בי-סי שפתוח לסיורים ולצפייה של קהל בצילומים, כמובן בתיאום מראש, וגם של ITV/ITN (איזור בסלפורד שנקרא מדיה סיטי UK), גלריות לאמנות ולעיצוב וכמובן מרכזי קניות, בתי קולנוע, מסעדות, פאבים, ובתי קפה. לכל מי שמבקר במנצ׳סטר מומלץ לבקר ולשוטט לאורך התעלות/מזחים/רציפים שמשמשים גם מוקד לספורט ימי. ואגב, בקרבת מקום (הליכה של כקילומטר וחצי), ברובע שנקרא טראפורד, נמצאים אולד טראפורד האצטדיון והמוזיאון של מנצ׳סטר יונייטד, ובמרחק יותר גדול (אפשר להגיע בקו החדש יחסית של המטרולינק) אחד הקניונים הגדולים ביותר בבריטניה - טראפורד סנטר. עד כאן בקצרה מדריך למטייל במנצ׳סטר. ואגב, נכון ל-2018 לא מצאתי במנצ׳סטר עצמה אפילו חנות מתמחה אחת לאודיו יוקרתי, רק סניפים של רשתות כמו ריצ׳ר סאונדס.
מנצ'סטר של היום יעד מפתיע לטובה, כשביקרתי בעיר בפעם הראשונה והאחרונה אי שם במחצית שנות ה 80 זו הייתה עיר אפורה למדי (בטח בהשוואה ללונדון הקוסמופוליטית אותה אני מכיר היטב.

בכל מקרה, אם חשקה נפשך להבין על מה כצעקתה בנוגע ל S5 החדש (אני האחרון שיצדיק את המחירים הבלתי שפויים בשוק האודיו), מוזמן לבקר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,169
נקודות
113
הדוגמא שפותח השירשור נתן, גם אם לא הכי עדכנית, אכן מנכיחה את העובדה שמחירי האודיו עלו בצורה חדה.
אני חושב שבניגוד , אולי, לתחומים אחרים העלייה במחיר לא מגובית ומלווה בשיפור טכנולוגי שמצדיק את התשלום הנוסף ( גם אם הוא מוצדק מבחינת עלויות הייצור העכשוויות) העובדה שהעסקת פועל ייצור עולה היום פי שניים מלפני עשור לא נופכת את הרמקול ליותר "דינמי, פתוח וטיבעי".
והמתעניין בתחום , והרוכש המיומן, יכולים להסיק ששווה לבחון מוצרי אודיו מהעבר הרחוק והקרוב שמחירם נחתך ולתת הזדמנות לאוזניים ולא לכיס להחליט.

לכל אלו שטוענים שיקר – אני תמיד אומר: אם אתם יכולים לייצר את זה בזול יותר, באותה רמה לפחות, לכו על זה.

הטענה שלא חלה התקדמות טכנולוגית באודיו בשנים האחרונות פשוט אינה מחזיקה מים. כלי המדידה השתנו, החומרים התפתחו, והטכנולוגיה השתפרה – והתוצאה הסופית בהתאם. נכון, גם לפני עשור, שניים או שלושה ניתן היה ליהנות ממוזיקה איכותית, אך מערכות האודיו של היום משלבות חומרים חדשניים וטכנולוגיה מתקדמת שמאפשרים להגיע לרמות חדשות של ביצועים. לצערי, זה גם מגיע עם תג מחיר שאני עצמי לא מתלהב ממנו.

אבל זו לא התעשייה היחידה שבה המחירים עלו משמעותית לרעת הצרכנים. למשל, מה מצדיק את העלייה הדרמטית במחירי הטלפונים החכמים? לפני עשור, מכשירי דגל עלו כמחצית מהמחיר הנוכחי, למרות שהקדמה הטכנולוגית לא הפכה את הייצור ליקר יותר באופן משמעותי. המסכים השתפרו, המעבדים מהירים יותר, אבל האם זה מצדיק קפיצה של מאות אחוזים במחיר?

ואם כבר, מה לגבי חומרי ניקוי וכביסה? ;) מה באמת השתנה שם ב-40 או 50 השנים האחרונות?

אנחנו חיים בעולם שבו הכול הולך ומתייקר. חלק מזה נובע מכמות הכסף שהוזרמה לשוק בתקופת הקורונה וטרם יצאה ממנו, וחלק מזה נובע ממגמות כלכליות, ריכוזיות שוק, עלויות ייצור עולות, ולעיתים גם מניצול ציני של הצרכן. בסופו של דבר, השאלה היא לא רק כמה זה עולה – אלא האם זה באמת שווה את המחיר.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
752
נקודות
113
העובדה שהעסקת פועל ייצור עולה היום פי שניים מלפני עשור לא נופכת את הרמקול ליותר "דינמי, פתוח וטיבעי".
@exupgh12 חלק נכבד מהעלויות הינם כח אדם וכולי.
לכל אלו שטוענים שיקר – אני תמיד אומר: אם אתם יכולים לייצר את זה בזול יותר, באותה רמה לפחות, לכו על זה.
לחלוטין צודק. זו מהות היוזמה החופשית והתחרות שמייצרת קדמה מבורכת.
הטענה שלא חלה התקדמות טכנולוגית באודיו בשנים האחרונות פשוט אינה מחזיקה מים. כלי המדידה השתנו, החומרים התפתחו, והטכנולוגיה השתפרה – והתוצאה הסופית בהתאם.
לא טענתי שלא חלה התקדמות. בפוסט אחר אפילו הצבעתי על תחום הטוויטרים כתחום שהתפתח רבות לטעמי , וגם רכיבי האודיו ( קבלים, מגברי שרת וכולי). אלא שהרבה פעמים ההתקדמות בעלות לא הדביקה את קצב ההתקדמות בפועל. אלא אם אנחנו חיים בעולם אולימפי של 100 מטר גברים שאלפית השנייה קובעת. שזה גם רלבנטי כמובן.
נוכל לקיים דיון במדרון החלקלק של מה זו הנאה? מה האוזן האנושית תופסת כמהנה? האם האוזן האנושית מתואמת עם ההתפתחות הטכנולוגית ואותה התפתחות מסבה לה נחת? האם השיפור הוא באיכות השמע או בנגישות / אמינות/"זמינות מוצרים? ועוד כהנה שאלות פילוסופיות.

בשורה התחתונה , העובדה שאני ממליץ למכריי על מגבר כח מנורות בן 60 שנה על פני מגברים מתקדמים נוכחיים , והם עוד,ר"ל נהנים עד הגג מההמלצה שלי גורמת לי להרהר ולברור את המוץ מהתבן.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור