סטרימינג לעומת CD

• פותח הנושא פותח הנושא matanoosh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

JBL M2 משתמש גם הוא בשופר.
צבע אין שם.

יש עוד אין סוף דוגמאות.
גם הרמקול שלך בבית רועי שופרי במידת מה .
הכל תלוי בידע,הזמן וההשקעה של המתכנן.

אציק עוד טיפה ברשותך - אין לזה קשר ל"חושפניים" - הישום של ה-whizzer cone מיצר ערימות של דיסטורשן ולא במקרה ננטש עם השנים - בהסתכלות אוהדת יותר - lowther הצליחו למזער את האפקט ו/או להפוך את מה שנותר ממנו לדיסטורשן נעים...
האלמנט חושפני במידה וכל אלמנט עם נצילות גבוהה כשלו חושפני. אני חי עם הרמקול שלי עוד מעט כ 20 שנים . אלמנט dx4. דיסטורשיין אין. ההפך, יש כאלו שמרגישים שאצלי אולי קצת מנומנם מידי.

מעבר לזה, הניסיון שלך הוא שלך, וניכר שאתה מבין בטכנולוגייה יותר ממני אגב, אבל כמוני כמוך, אף פעם לא שמענו הורן במנותק מהציוד שמניע אותו. וייתכן שהמסקנות שלך נובעות מצימוד לא הכי מלוטש לאלמנטים שהזכרת. וסיכם את זה דן בתמצתיות :
הכל תלוי בידע,הזמן וההשקעה של המתכנן.
אכן כן.

האלמנט חושפני במידה וכל אלמנט עם נצילות גבוהה כשלו חושפני. אני חי עם הרמקול שלי עוד מעט כ 20 שנים . אלמנט dx4. דיסטורשיין אין. ההפך, יש כאלו שמרגישים שאצלי אולי קצת מנומנם מידי.

מעבר לזה, הניסיון שלך הוא שלך, וניכר שאתה מבין בטכנולוגייה יותר ממני אגב, אבל כמוני כמוך, אף פעם לא שמענו הורן במנותק מהציוד שמניע אותו. וייתכן שהמסקנות שלך נובעות מצימוד לא הכי מלוטש לאלמנטים שהזכרת. וסיכם את זה דן בתמצתיות :

אכן כן.
האמת לא נשענתי על הטעם או נסיון ההאזנה שלי בתגובה הזו - הערתי בעיקר על הטרמינולוגיה: דיסטורשן זה משהו מדיד ומוגדר היטב למרות שהסיבות לכך מגוונות, ואילו נצילות אינה "חושפנית" כשלעצמה, אלא בהקשר של היכולת להגיע לווליום בפועל בנקודת ההאזנה.

"אף פעם לא שמענו הורן במנותק מהציוד שמניע אותו" - ללא ספק. למרבה הפליאה, רבים בטוחים שהם שומעים את הציוד (מגבר, דאק וכד') במנותק מהרמקול (שופרי או אחר)...

אני סקרן (לאור ה-2.5 ואט) - באיזה תדר ובאיזה שיפוע נכנס הסאב שלך?
(זו שאלה על הספקים, לא על אינטגרציה של סאבים...)

אני סקרן (לאור ה-2.5 ואט) - באיזה תדר ובאיזה שיפוע נכנס הסאב שלך?
(זו שאלה על הספקים, לא על אינטגרציה של סאבים...)
כמו שציינתי בעבר, הרמקול שלי מת מתחת ל 70 הרץ. ושם נכנס הסאב.
במקרה היום האזנתי קצת, ומשהו לא התחבר לי שם, סאונד קצת אנמי וטיפה לא מאוזן. כלפי מעלה.

הקפצתי למעלה מעט את הווליום - המגבר של הסאב שלי הוא טרנזיסטורי 70 ואט, לאזור ה 30% עוצמה
( ואם אני מבין נכון מהיוזר מנואל 5w שמניבים נצילות של 89 db בסאב) וקסם מפחיד התרחש. ממכר ממש.

המרחק שלי מהרמקולים והסאב גדל בכחצי מטר, גם החלל גדל מעט. וזה מורגש בצורה שלא תיאמן. הפירוט והצלילות השתפרו באזור המיד באס התחתון ( בסלון הקודם היה מעט עירפול בגללצאקוסטיקה שונה בעיקר) , הגודל של הבימה השתפר בהתאם וכך גם הגוף והנוכחות של הזמרים. יש עוד עבודה, אבל מסתבר שוב ושוב שחלל ההאזנה הוא החוליה הקריטית בהמון פרמטרים.

נערך לאחרונה ב:
כמו שציינתי בעבר, הרמקול שלי מת מתחת ל 70 הרץ. ושם נכנס הסאב.
במקרה היום האזנתי קצת, ומשהו לא התחבר לי שם, סאונד קצת אנמי וטיפה לא מאוזן. כלפי מעלה.

הקפצתי למעלה מעט את הווליום - המגבר של הסאב שלי הוא טרנזיסטורי 70 ואט, לאזור ה 30% עוצמה
( ואם אני מבין נכון מהיוזר מנואל 5w שמניבים נצילות של 89 db בסאב) וקסם מפחיד התרחש. ממכר ממש.

המרחק שלי מהרמקולים והסאב גדל בכחצי מטר, גם החלל גדל מעט. וזה מורגש בצורה שלא תיאמן. הפירוט והצלילות השתפרו באזור המיד באס התחתון ( בסלון הקודם היה מעט עירפול בגללצאקוסטיקה שונה בעיקר) , הגודל של הבימה השתפר בהתאם וכך גם הגוף והנוכחות של הזמרים. יש עוד עבודה, אבל מסתבר שוב ושוב שחלל ההאזנה הוא החוליה הקריטית בהמון פרמטרים.
מענין, תודה! תכלס אתה יכול להתייחס להגברה שלך כאל הגברה בת כמה עשרות (על הצד הנמוך) ואט - הרבה מהאנרגיה שהסיגנל דורש נמצאת שם למטה (ואולי גם הדרייבר ממקם שם שינוי נצילות)...
חצי מטר זה אכן לא מעט

רמקולים דינמיים מאוד ללא דחיסה מייצרים חיוך אצלי ואתה מתבקש להגביר ( כי זה ממש כיף ) ואז בא אחד ואומר שחד לו .
וובכן , יש כלים שבמאה די בי הם חדים - גם במציאות .
לכן צריך להשוות באותה עוצמה תמיד .

כשאתה משמיע לחברים , תשמיע בעוצמות שהם משמעים לך .
85 די בי ?
90 גג ?

ממרחק ממוצע של 3 מטרים זה המון עבודה לרמקול עם טוויטר אחד ללא שופר או מנחה תדר ( שופרצ׳יק).

כי לרוב שלהם יתפרק אחרי עוצמות כאלה .

ובאשר לאוזן הכל כך חשובה - מה שנשמע עם דיסטורשן תמיד ישמע גבוה יותר ממה שלא .
לכן בהורן תמיד ״ מבקשים ״ להגביר .

האוזן לא ממש טובה ( גרועה ) בלזכור או להשוות עוצמות .

1. ההאזנה ארוכה לרמקול הזה, בחלל המתאים ועם האלקטרוניקה הנכונה, ריגשה אותי והעניקה לי חוויה מהנה יותר מכל מערכת אחרת ששמעתי. האיכות הייתה כה גבוהה עד שהרגע הזה נצרב בזיכרוני.
  2. ברור, ובכל זאת אעדיף להאזין בפועל לפני שאפסול. קח לדוגמה רמקול ששנינו מעריכים - ה-O96 על גרסאותיו. הוא לעולם לא יתקרב לתוצאות המדידה של רמקולים מהונדסים, אך אם עיקר ההאזנה שלך הוא לג’אז ווקאלי, ה-O96 יודע להפיק קסם שאף Borresen או רמקול מהונדס אחר, שתוכנן על ידי אותו איש בחברות הקודמות, לא יוכל לשחזר.
הדגם מתחתיו עולה בערך כמו הרמקול שלך, כרטיס טיסה לאיטליה שעולה כמו הקונקטור שלהם ואתה כנראה חוזר עם אחד :cool:

הדגם מתחתיו עולה בערך כמו הרמקול שלך, כרטיס טיסה לאיטליה שעולה כמו הקונקטור שלהם ואתה כנראה חוזר עם אחד :cool:
האזנתי גם ל(caput-mundi) ולדגם נוסף (aura).

זה הדגם המדוייק של הרומא ( Roma Triode - יקר מהגרסה הרגילה) שהאזנתי לו בשילוב הסאבים.
הרמקול עוד בתקציב, שטח הנדל"ן שצריך, זה כבר הופך לבעייתי.

תמונות מצורפות

• WhatsApp Image 2025-08-11 at 11.48.44_225ee309.jpg
    WhatsApp Image 2025-08-11 at 11.48.44_225ee309.jpg
    KB 152.4 · צפיות: 111
  • WhatsApp Image 2025-08-11 at 11.48.44_414927e7.jpg
    WhatsApp Image 2025-08-11 at 11.48.44_414927e7.jpg
    KB 78.8 · צפיות: 91
  • WhatsApp Image 2025-08-11 at 11.48.44_f9baefa8.jpg
    WhatsApp Image 2025-08-11 at 11.48.44_f9baefa8.jpg
    KB 85.7 · צפיות: 94
רמקולים דינמיים מאוד ללא דחיסה מייצרים חיוך אצלי ואתה מתבקש להגביר ( כי זה ממש כיף ) ואז בא אחד ואומר שחד לו .
וובכן , יש כלים שבמאה די בי הם חדים - גם במציאות .
לכן צריך להשוות באותה עוצמה תמיד .

כשאתה משמיע לחברים , תשמיע בעוצמות שהם משמעים לך .
85 די בי ?
90 גג ?

ממרחק ממוצע של 3 מטרים זה המון עבודה לרמקול עם טוויטר אחד ללא שופר או מנחה תדר ( שופרצ׳יק).

כי לרוב שלהם יתפרק אחרי עוצמות כאלה .

ובאשר לאוזן הכל כך חשובה - מה שנשמע עם דיסטורשן תמיד ישמע גבוה יותר ממה שלא .
לכן בהורן תמיד ״ מבקשים ״ להגביר .

האוזן לא ממש טובה ( גרועה ) בלזכור או להשוות עוצמות .
הלו.
תן בבקשה דרך נכונה לעשות השוואת עוצמות ביו ואריאציות של טסט (או, בין מכשיר א' ל-ב').
מה, להשמיע סינוס בתדר כלשהו, ולוודא עם מד דציבל שהעוצמה זהה בין וריאציה A ל- B?
השאלה - מה קורה אם הרכיבים שמחליפים משנים גם את הטווח הדינמי? וזה קורה בדר"כ, אני מניח.

Diesis חברה מדהימה, בפרט הדגם המדובר
שקלתי אף לרכוש אותו בזמנו אבל לא התחברתי לעיצוב הפתוח והמוזר שלהם מאחורה במיוחד שאני עם 2 ילדים בבית

הלו.
תן בבקשה דרך נכונה לעשות השוואת עוצמות ביו ואריאציות של טסט (או, בין מכשיר א' ל-ב').
מה, להשמיע סינוס בתדר כלשהו, ולוודא עם מד דציבל שהעוצמה זהה בין וריאציה A ל- B?
השאלה - מה קורה אם הרכיבים שמחליפים משנים גם את הטווח הדינמי? וזה קורה בדר"כ, אני מניח.
תלוי מה אתה משווה למה
.מגברים יציבים- מה שאמרת.
מגברים לא יציבים -בהצלחה.

אלה שנשבעים בפוגי נחתו באמצע התהליך ומן הסתם לא הכירו את העדשות של לייקה למצלמות הפילם.
להמשך האנלוגיה אותן עדשות כבר לא מתאימות עם תוצאה מאוד לא טבעית לחיישנים עמוסי הרזולוציה.
אלכס ליבק הצלם המופלא עבר מ - לייקה לפוגי, אמנם מדיום פורמט אבל לא ללייקה מדיום פורמט,
פוגי להיום מספיקה ולייקה בדיגיטל היא כבר משהו אחר ולא חדה ורכה כשהייתה.
לא רציתי להצמיח ענף נוסף כי אם לסנגר על הזקנים שלמרות ירידה משמעותית בשמיעה עדין יכולים לזהות טיבעיות של פעם.
היום האסתטיקה של הצליל התפתחה לכיוון אחר ( אין נכון או לא נכון ) ובהתאם טעם אישי והרגשה נוחה לשמע העולם החדש.
לעניות דעתי, לא ירחק היום וצליל הסטרימינג יהיה הרפרנס לפורמטים שימשיכו להתפתח
השם ישמור ויציל

תלוי מה אתה משווה למה
.מגברים יציבים- מה שאמרת.
מגברים לא יציבים -בהצלחה.

וואלה. תודה.
מאיזה בחינה לא יציבים? ואיך זה משפיע על היכולת להשוות עוצמות?

תשקיע כמה דקות על הסרטון- אתה תבין הכל.

וואלה. תודה.
מאיזה בחינה לא יציבים? ואיך זה משפיע על היכולת להשוות עוצמות?
מגבר "יציב" מבינה הנדסית לפחות, זה מדבר שאינו "מתנדנד" ( oscillation - מייצר סיגנלים לא צפויים) תחת עומס, מייצר אות חשמלי נשלט וצפוי בלי קשר (כמעט..) לעקומת העכבה של הרמקול המחובר אליו, שומר על עיוותים (distortion) וגיין בערכים שתוכננו. איך זה מתבטא? כשאתה מחבר למגבר רמקול "קשה" כזה שהעכבה שלו יורדת אפילו מ 2 אוהם, מנגן בעוצמה גבוהה, ואתה לא מקבל כאפה לעורף מבני הבית כי הרסת להם את האוזניים.
בגדול, יש יצרנים שמפרסמים שהמגברים שלהם הם "יציבים ללא תנאי" (unconditionally stable), קרי שהמגבר לא "יתנדנד" בשום תנאי או עומס, אפילו אם הוא לא מחובר לרמקול ואתה משתולל עם העוצמה (או אתה מחבר אותו לקבל עם ערך של 1 אוהם קבוע לצורך העיניין וכו.)
דוגמא ליצרן שמפרסם דבר כזה היא pass labs (נראה לי, מקווה שאני לא מטעה.), אני בטוח ש @Dan-Cinemart מכיר עוד אבל לא יוכל להביא כאן, מפאת סיווגו כעוסק.

מגבר "יציב" מבינה הנדסית לפחות, זה מדבר שאינו "מתנדנד" ( oscillation - מייצר סיגנלים לא צפויים) תחת עומס, מייצר אות חשמלי נשלט וצפוי בלי קשר (כמעט..) לעקומת העכבה של הרמקול המחובר אליו, שומר על עיוותים (distortion) וגיין בערכים שתוכננו. איך זה מתבטא? כשאתה מחבר למגבר רמקול "קשה" כזה שהעכבה שלו יורדת אפילו מ 2 אוהם, מנגן בעוצמה גבוהה, ואתה לא מקבל כאפה לעורף מבני הבית כי הרסת להם את האוזניים.
בגדול, יש יצרנים שמפרסמים שהמגברים שלהם הם "יציבים ללא תנאי" (unconditionally stable), קרי שהמגבר לא "יתנדנד" בשום תנאי או עומס, אפילו אם הוא לא מחובר לרמקול ואתה משתולל עם העוצמה (או אתה מחבר אותו לקבל עם ערך של 1 אוהם קבוע לצורך העיניין וכו.)
דוגמא ליצרן שמפרסם דבר כזה היא pass labs (נראה לי, מקווה שאני לא מטעה.), אני בטוח ש @Dan-Cinemart מכיר עוד אבל לא יוכל להביא כאן, מפאת סיווגו כעוסק.
כן בגדול - רק שזה גם יכול לקרות ללא מאמץ גדול גם בוולום מאוד נמוך .

לCAPTEN התכוונתי לכך "שהסטרימינג יהפוך לרפרנס"----מזעזע!!!!

לCAPTEN התכוונתי לכך "שהסטרימינג יהפוך לרפרנס"----מזעזע!!!!
כיוון וזמן, וזה יקרה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור