סאונד חם VS סאונד נייטרלי

• פותח הנושא פותח הנושא Audio100
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

א. צודק
ב. כבר מתישהו אתמול הפסקתי להגיב
ג. מצטער שנכנסתי לזה. רפלקס מותנה טיפשי.
ד. מחקתי את כל ההודעות שלי.
ה. חלקן נשארו בציטוטים של אחרים, אבל לא אטרח לבקש שימחקו.
אשכרה טרחת ומחקת את כל התגובות?
חח

אנחנו לא מקשיבים כדי להבין,
אנחנו מקשיבים כדי להגיב.
הקשבה מכל סוג היא מבורכת

עמיר, איתי, משה, גנאדי, ושאר הנשמות הטהורות פה: לא נמאס לכם לדבר על אותו דבר שנים? ועוד עם אותה תולעת שכל פעם פותחת חשבון חדש?

צודק לגמרי, אחי.
ויחד עם זאת, ה"שירות הציבורי" שאנחנו מספקים כאן, נועד בעיקר להבהיר לאחרים למה לא כדאי להאכיל טרולים.
שים לב שבכל פעם שהטרול מעלה שרשור חדש, כמות התגובות הולכת ופוחתת… ואז נעלמת.
וכשהשקט חוזר, אני יודע שמלאכתי נעשתה. :מלאך:

צודק לגמרי, אחי.
ויחד עם זאת, ה"שירות הציבורי" שאנחנו מספקים כאן, נועד בעיקר להבהיר לאחרים למה לא כדאי להאכיל טרולים.
שים לב שבכל פעם שהטרול מעלה שרשור חדש, כמות התגובות הולכת ופוחתת… ואז נעלמת.
וכשהשקט חוזר, אני יודע שמלאכתי נעשתה. :מלאך:
Lol
לא לדאוג אני לא נפגע גם אם אין תגובה אחת
מה שכן חבל שאלה פני התחביב בארץ לעומת מדינות אחרות

מה רצונך נשמה טהורה?
שקל. יש לך?
אתה שקרן ומטריל פתולוגי. בערך כמוני, בגיל.... 4. ואז קיבלתי מכות בשכונה וגדלתי קצת.

א. צודק
ב. כבר מתישהו אתמול הפסקתי להגיב
ג. מצטער שנכנסתי לזה. רפלקס מותנה טיפשי.
ד. מחקתי את כל ההודעות שלי.
ה. חלקן נשארו בציטוטים של אחרים, אבל לא אטרח לבקש שימחקו.
שכחת למחוק גם את התגובה הזאת

אני מעדיף חוויית ההאזנה ,חמה ורגוע לאוזניי...אני יודע לבחון רכיבים כמו רמקולים ,מגברים ,נגנים וכו אבל מה שחשוב לי זה לשבת ולחיות את המוסיקה ואני מצליח לעשות את זה שעות רבות כמעט כל יום.
אין לי חשיבות בכלל לאיך הקליטו או תכננו את הסאונד המקורי כי בדרך אליי יש 1000 משתנים שמציגים לי תוצאה לגמרי שונה בבית ...ואקוסטיקה זה הראשונה שבניהם.

במקרה של מוניטורים וצבע התשובה היא - כן.
בעולם הדיגיטאלי ניתן למדוד את הדיוק של הצבע בערכים אבסולוטים, ואפילו התאורה בחדר של מי שצופה במוניטור מדוייק יותר מותאמת לסטנדרט.
גם ביצועים של חיישן צילום מדידים, כולל טווח דינמי, עומק הצבע, הדיוק שלו... הכל מדיד.

כמובן שבסוף אתה צופה באיזה אמצעי שאתה צופה, בחדר עם תאורה כזו או אחרת, ולא מקבל את מה שצולם/הוסרט, אבל יש אמת מידה, טכנית, ברורה ורמת הדיוק של מוניטור ניתנת לבדיקה אבסולוטית.
טוב, זה היה רק כדי להוכיח שגם אני יודע לכתוב שטויות :)

אין לי מושג ירוק (או אדום או כחול) בענייני וידאו, וכתבתי שה שנראה לי הגיוני בלי לבדוק. יצא שטות. לא פעם ראשונה ולא אחרונה.

האם זה חשוב ומובחן לצרכן... דיון אחר.
האם המעבד עושה שינויים והתאמות להתאים לטעם כזה או אחר... בוודאי.
אני די בטוח שהבמאי לא לא משתמש במוניטורים סופר דופר בעיקר כדי לוודא שהצבעים המצולמים זהים במדויק למה שהוא זוכר מזמן הצילום, ואני לא חושב שהוא מסוגל לזכור אותם בדיוק כזה שההבדל בין מוניטור מכוייל היטב באלפי דולרים לבין מוניטור בעשרות אלפי דולרים הוא זה שיעשה את ההבדל.

אני גם די בטוח שהוא לא ידאג לתקן צבעים אלא אם משהו יצרום לו, אפילו במידה קטנה, אבל זה צריך להיות הבדל מורגש וחשוב -- לא בשברי אחוזים ולא בגוון המדויק של צבע הקיר, אלא למשל בצבעים של האנשים והפריטים שמשמעותיים בתמונה.

אני די בטוח שהבמאי לא לא משתמש במוניטורים סופר דופר בעיקר כדי לוודא שהצבעים המצולמים זהים במדויק למה שהוא זוכר מזמן הצילום, ואני לא חושב שהוא מסוגל לזכור אותם בדיוק כזה שההבדל בין מוניטור מכוייל היטב באלפי דולרים לבין מוניטור בעשרות אלפי דולרים הוא זה שיעשה את ההבדל.

אני גם די בטוח שהוא לא ידאג לתקן צבעים אלא אם משהו יצרום לו, אפילו במידה קטנה, אבל זה צריך להיות הבדל מורגש וחשוב -- לא בשברי אחוזים ולא בגוון המדויק של צבע הקיר, אלא למשל בצבעים של האנשים והפריטים שמשמעותיים בתמונה.

לא רק שזה לא מעניין אותו, הוא יתאים את הצבעים לחזון הויזואלי
מהמוכרים זו הדגשה של גווני כתום וכחול (Teal & Orange), לדוגמא.
(הנה קישורים לפוסטרים של סרטים עם הדגשת הגוונים הללו, אבל זה נכון גם לסרטים שלמים)

אבל צריך את המוניטור המכוייל והמדוייק, כי אתה צריך בסיס אחיד לצאת ממנו.
מה שאין לנו באודיו, כי אין שום סטנדרט, לא לאיך מקליטים ולא לאיך עושים מיקס.

אבל צריך את המוניטור המכוייל והמדוייק, כי אתה צריך בסיס אחיד לצאת ממנו.
צריך, אבל לא בטוח שצריך אחד בעשרות עלפי דולרים ולא מספיק אחד מדויק ומכויל בכמה אלפי דולרים.

ובכל מקרה, כל זה תופס רק לסרטים חדשים יחסית, שאולי הם מיעוט יחסית לסרטים ישנים יותר, שבהם הכל היה אנלוגי, וכנראה בלי שום סטנדרט, ועם תוצאות מספיק טובות לכל העולם ואשתו במשך דורות, כולל את רוב הסרטים הטובים ביותר שנוצרו אי פעם.

מה שאין לנו באודיו, כי אין שום סטנדרט, לא לאיך מקליטים ולא לאיך עושים מיקס.
אולי קיימים איזשהם סטנדרטים חלקיים, כמו THX, אבל זה לא רלוונטי לרוב המוחלט של ההקלטות — שנעשו לפני כן או שלא לפי שום סטנדרט.

אין שום סטנדרט מחייב לא לציוד ההקלטה וההשמעה, לא לאופן השימוש בו להקלטה ובהשמעה, לא לאיך עושים מיקס, לא לבדיקה ולכיול של התוצאה, לא להעברת התוצאה למדיה, לא לבדיקה של המדיה, ולא לכיול או בדיקה של תוצאות ההשמעה שלה — וכו' וכו'.

כל האזכור של המוניטורים לווידאו לא נראה לי רלוונטי בכלל משום אספקט.

אני בכלל לא רואה את הרלוונטיות של כל הדיון בכלל, למעט לצורך הערת הפורום מתרדמתו.

למעשה יש סטנדרטים ומדידות באולפן
זה לא משהו רנדומלי
ולכן יש Reference גם באודיו

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור