סאונד חם VS סאונד נייטרלי

• פותח הנושא פותח הנושא Audio100
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Audio100

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
8
מה ההעדפה שלכם?
סאונד שהוא קרוב להקלטה המקורית עם נטייה לסאונד בהיר לפעמים או סאונד שהוא מוזיקלי ונעים לאוזן עם נטייה לחום מסוים?

חום שמום - או שזה נשמע לך כמו מוזיקה וכיף או שלא.
הקלטה גרועה זה הקלטה גרועה - זה לא רפרנס לשום דבר, זה תקלה....

מה זה "הקלטה המקורית"?
כמו שהטכנאי התכוון שזה ישמע

לך חפש ותזמין טכנאי כול פעם שיאמת … יקר העסק…

מי זה הטכנאי הזה ?

האמת? הביטוי "הקלטה מקורית" הוא מושג חמקמק במקרה הטוב, ואשליה רומנטית במקרה הפחות טוב.
הרי אף אחד מאיתנו לא היה שם עם המיקרופון באולפן בזמן ההקלטה ואפילו אם כן, מי אמר שהמוניטורים שם שידרו באמת את "המקור"? מי הקליט? באיזו ציוד? עם איזה מיקס? איזה טייק בחרו? וכמובן באוזניים של מי אנחנו סומכים כשהם אומרים "ככה זה אמור להישמע"?

אז אחרי שוויתרנו על הפנטזיה הזו ואיזו רדיפה דימיונית, בואו נדבר על מה שאמת חשוב, אך ורק! וזו חוויית ההאזנה.
בין אידיאל מדומיין לבין הנאה אמיתית.

עוד פעם הטכנאי ?

האמת? הביטוי "הקלטה מקורית" הוא מושג חמקמק במקרה הטוב, ואשליה רומנטית במקרה הפחות טוב.
הרי אף אחד מאיתנו לא היה שם עם המיקרופון באולפן בזמן ההקלטה ואפילו אם כן, מי אמר שהמוניטורים שם שידרו באמת את "המקור"? מי הקליט? באיזו ציוד? עם איזה מיקס? איזה טייק בחרו? וכמובן באוזניים של מי אנחנו סומכים כשהם אומרים "ככה זה אמור להישמע"?

אז אחרי שוויתרנו על הפנטזיה הזו ואיזו רדיפה דימיונית, בואו נדבר על מה שאמת חשוב, אך ורק! וזו חוויית ההאזנה.
בין אידיאל מדומיין לבין הנאה אמיתית.
לא מדויק, זה די אפשרי
בתיאוריה אם אתה שומע את המאסטר הסופי באולפן ובבית שלך והם נשמעים קרוב או אותו הדבר
סימן שהמערכת נייטרלית וקרובה לסאונד של ההקלטה המקורית
לא נכנס למדידות וזה כי אני פחות מבין בזה ולא יודע לקרוא גרפים

זה הכל בעיקר בראש ולהרגיש שופוני אני אודיופיל כל התאורים והמילים האלה כל הטכנאי וכל זה זה בבל"ת התעסקות בתפל ולא בעיקר.

העיקר שהכלי יישמע כמה שיותר קרוב למציאות
וקשה מאוד להגיע לתוצאה הזו

לא מדויק
קח סרט
לבמאי יש מוניטור מיוחד שעולה עשרות אלפי דולרים שהוא ה Reference שלו ולפיו הוא רואה את התוצאה הסופית
תשים את אותו סרט כשהוא גמור עם מסך בייתי מין הסתם יהיו הבדלים כלשהם
אבל למשל מסך של סוני יהיה הכי קרוב לתוצאה שהבמאי ראה כי זה מסך יחסית "ניטרלי"
כנ"ל לגבי טכנאי המאסטר
תן לו לשמוע את ההקלטה הסופית באולפן שלו ואז במערכת הביתית שלך בהתחשב בהבדלים של החדר, אקוסטיקה ציוד וכו
והוא יוכל להגיד לך אם זה קרוב למה ששמע באולפן או שלא
וככל שהטיפול האקוסטי יותר טוב החדר יוצא מהמשוואה.
לכן חלק מהמערכות יהיו ניטרליות וקרובות לאולפן וחלק יוסיפו צבעים לסאונד ואז זה כמו לצפות בסרט במקום בגרסאת הבמאי אלא במצב Dynamic

אני לא חושב שלכל הבמאים אי פעם בהיסטוריה של הקולנוע היה "מוניטור מיוחד שעולה עשרות אלפי דולרים" ושאר הסיפור שהמצאת. גם לא בטוח שכל המסכים של סוני הם "ניטרליים" באותה מידה, ובחנויות אתה יכול לראות מסכים עומדים אחד ליד השני, מקרינים את אותה תמונה, והצבעים שונים.

בטוח שהוא יוכל להגיד, אבל:
  1. מה שהוא יגיד אנו בהכרח נכון. כפי שאמור להיות ידוע, סאונד אפשר להשוות רק בהפרשי שניות בין מצבים, כשהווליומים מתואמים במדויק, ורצוי double-blind, אבל זה לא ישים במציאות, והטכנאי יכול רק להשוות לזיכרון, של לפעמים לפני שנים, לא שניות, בווליום לא מוגדר, וכו'. בקיצור, גם אם זה גורם מוסמך שנותן תשובה פסקנית, הקשר בינה למציאות מפוקפק ביותר, תרתי משמע.

2. הטכנאי לא יבוא אליך הביתה לתת חוות דעת. יכול להיות שהוא מת מזמן, או שהשמיעה שלו השתנתה מאז ההקלטה.
בקיצור, גם הסצנריו המומצא הזה לא רלוונטי בכלל.

אבל כפי שאמור להיות ידוע, גם מערכות שנמדדות היטב והן "נייטרליות" ככל הניתן, נשמעות שונה מאוד זו מזו, כך שלא מוגדר לפיהן מה יותר קרוב ומה יותר רחוק מהמציאות.

סיפקת לנו דוגמה של איך רמאות עצמית נראית -- איך המצאת scenarios שבעזרתם אתה משכנע את עצמך שמערכת שאתה מאמין שהיא "ניטרלית" תשחזר לך בדיוק את מה שהטכנאי שמע בים ב' אחה"צ לפני 53 שנה.

הכל קשקוש בלבּוש.

מזכיר את השיחות האינסופיות והמטופשות עם אודיודוג, שרון משהו ושאר הגרסאות. לקח חודשים כל פעם עד שנפטרנו מהם והם כל הזמן צצים מחדש.
1000108444.jpg

" אני לא חושב שלכל הבמאים אי פעם בהיסטוריה של הקולנוע היה "מוניטור מיוחד שעולה עשרות אלפי דולרים" ושאר הסיפור שהמצאת"
כמו שכותבים בעברית צחה
חחחחחחחחחחחחחח:D

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שמחקת את המשפט "יש אנשים שיודעים על מה הם מדברים ואחרים שחושבים שהם יודעים על מה הם מדברים", אבל אם אני לא מאוד טועה, אתה מחשיב את עצמך כמי שיודע על מה הוא מדבר. בעליל לא:
  1. האם נראה לך שלבמאי שאולי הוא די משמעותי כמו היצ'קוק היה את המוניטור הזה?
  2. או שכל המוניטורים המשוכללים האלה באמת נותנים את הצבעים המדוייקים?
  3. ושכולם באשר הם ב--100% זהים זה לזה?
  4. ושהמחיר המנופח מוכיח איכות?
  5. או שהביקורות על זה שאומרות שזה נפלא ונהדר ומצדיק את מחירו הן האמת המוחלטת והטהורה?
כמו שכותבים בעברית צחה
פחחחחחחחחחחחחחח :p
דבר אחד הוכח כאן
אני יודע על מה אני מדבר ולא המצאתי דבר
זה שכתבת שהמצאתי
וקשקוש בלבוש ושאר ירקות
זה רק הדובדבן שבקצפת
אני יכול ללמד כמה וכמה אנשים בתחום לגבי אודיו ודברים אחרים אבל לעולם הייתי משתמש במילים כאלה גם כלפי מישהו שהייתי חושב שהוא טועה.

והטיעון שלך עוד יותר טיפשי -- אתה מניח שלא רק שהבמאי הוא מישהו בעל רגישות פנומנלית להבדלים זעירים ביותר בגווני הגוונים, אלא הוא גם זוכר את גווני הגוונים האלה עבור כל פריים שצולם, ויכול להשוות מול הזיכרון שלו באמינות גבוהה, וגם מעניין אותו לתקן אם יש עיוות של 0.2% בגוון (אחרת אין אין משמעות מיוחדת לבל הדיוק הזה).

אתה רק חושף את עצמך יותר ויותר כאותה דמות מוכרת -- קודם גם ניסית להתחפש למי שלא יודע לקרוא גרפים, ועכשיו אתה מלמד את כולם. נו, שויין.

זה לא כזה משנה אם אתה אישית המצאת את הטיעונים העקומים האלה, או שמישהו אחר המציא ואתה רק אימצת אותם לעצמך כאילו ששווה לצטט אותם ולהשתמש בהם בדיון טכני. אבל זה עדיין מומצא ועדיין טיפשי מהסיבות האמורות.

ואם אתה חושב שהם לא טיפשיים, אנא הסבר למה הנימוקים האלה כן תופסים, ומה לא נכון בהסברים שנתתי ללמה הם טיפשיים. עד עכשיו לא הגבת עניינית למה שכתבתי.

שום דבר מזה זה לא אומר שאתה טיפש, זה אומר רק שהטיעונים שהבאת טיפשיים, וזה ממש לא אותו דבר. אין לי שום דבר לומר עליך אישית.
זה לא טיעון זאת המציאות
לבמאים יש מוניטורים אולטרה מדויקים ויקרים בדיוק כמו באולפן הקלטות שהם הRefrence. אם אתה רוצה להגיד להם שזה טיפשי אין לי בעיה עם זה.
מה הקשר לגרפים, כמו שאמרתי אין לי מושג איך קוראים אותם בכלל.
אז שוב
מקצוענים משתמשים בציוד אולטרה ניטרלי מה שנדיר למצוא אפילו במערכות היי אנד ביתיות, כנ"ל לגבי במאים שכדי לקנות מסך ברמה כזאת בגודל 100 אינץ נגיד הוא יעלה מאות אלפי דולרים.
זאת העובדה
הם חייבים ציוד נייטרלי כדי לדעת איך זה יתורגם לכל המערכות הקיימות
ולא להתחיל עם יותר מדי בס או טרבל או מיד מוגזם וכו.
תבקר באולפן הקלטות ותראה.
לא לוקח אישית אגב

טיפשי להשתמש בזה כטיעון, כי הוא אולי נכון לחלק מהסרטים שבוימו בשנים האחרונות, אבל לכמות אדירה של סרטים ושל במאים -- כולל רוב החשובים ביותר -- לא היו מוניטורים כאלה או מוניטורים בכלל. לאורך חלק גדול מתולדת הקולנוע, אפילו בצבע, הכל היה בכלל אנלוגי.

אני לא יודע עד כמה זה עובדה, וזה לא משנה בכלל אם זו עובדה. ציוד שנחשב נייטרלי ונמדד נייטרלי עדיין יכול להיות מאוד שונה מציוד אחר שנחשב נייטרלי ונמדד נייטרלי, גם באודיו וגם בווידאו, ובאף מקרה הוא לא בהכרח מייצג את המציאות במדויק גם אם היו מנסים לשמר את המציאות במדויק, מה שבפועל לא עושים, בטח לא בהקלטות אודיו. כך שכל הסיפורים וה"עובדות" האלה לא רלוונטיות בשום צורה.

זה ממש לא צריך להיות סופר נייטרלי או סופר יקר כדי ש"לא להתחיל עם יותר מדי בס או טרבל או מיד מוגזם וכו", ואף אחד לא יבחין לפי התוצאה באיזשהן סטיות מהדיוק המוחלט בלי להשוות להקלטה בצורה מיידית ובאותו ווליום, וכבר מראש ההקלטה לא זהה למציאות. לאולפנים, לפחות באודיו, יש מגבלות תקציב, והם משתמשים בציוד סביר עד טוב, אבל לא הטוב ביותר שיש, ולא במחירים מטורפים. ברוב המקרים האינטרקונקטים הם פושטיים, לא ב-$10,000 למטר, ולו רק בגלל שלפעמים מדובר בהרבה מאוד מטרים. תבקר באולפן הקלטות ותראה.

ולראייה -- הרבה מאוד הקלטות נעשו עם רמקולים של B&W, שיש שאוהבים אותם ויש שונאים, ומה שבטוח זה שהספינורמה שלהם [הייתה] מזעזעת, "horrendous" לדברי מומחה אחד, וגם המחירים שלהם לא בשמיים במונחי hi-end, ולא בכל אולפן השתמשו במודלים הגבוהים של סדרה 800, יש גם הקלטות מצויינות שנעשו עם Nautilus 804, אפילו לא diamond

טוב מאוד, כי שום דבר מזה לא אישי.

נ.ב., לטיעון ש"לא אתה המצאת את זה" אין שום תוקף אלא אם אתה מביא הפנייה למקור של שבו כתוב מה במדויק אמר מי שכן המציא את זה, והוא חייב להיות מומחה מוכר בתחום. אם לא אתה המצאת אלא השכן מדירה 4, שאין לו מושג מכלום בכלום, זה לא מחזק את הטיעון שלך כהוא זה, וגם אם הוא מומחה, יכול להיות שציטטת/פירשת אותו לא נכון, כך שמה שכתבת היה שטות כשבמקור זה כן היה נכון.
זה שאתה חושב שאני טועה לא אומר שהמצאתי
יודע הכל לגבי אולפנים בא מהתחום
סביר להניח שאוכל להרכיב מערכת שתשמע טוב כמו מערכת שעולה פי 10 ממנה בשוק הביתי
לגבי הB&W זה סרט בפני עצמו
כן הם לא נמדדו טוב אם אבל טכנאי לומד לעבוד איתם תצא תוצאה טובה
פשוט למה לעבוד יותר כשיש מוניטורים אולפניים מקצועיים שקופים לחלוטין ולא עם רמקולים ביתיים

מכיר את זה יש כאלו מחוקים שכל מעניין להם זה איך הוקלט הטכנאי או הטכנאית, זה כמו שיש כאלה שאוהבים עוף של בית חולים עוף לבן בלי טעם בלי ריח, צליל נטול חיים בלי גבוהים בלי נמוכים יבש מת העיקר לומר כמו שהוקלט באולפן, בלי מיקסרים בלי תוספות בלי מכשירים ישר מהמיקרופון, כאילו שבאולפן זה גם נשמע ככה כן הם היו באולפן עם מיקרופן ושיחזרו את הצליל שהיה באולפן שלא יצא מהרמקולים שגם להם אין אופי וכן הם ניטראליים, ושיחזרו אותו צליל בבית. ושחס וחלילה שלא ייגעו להם בבס או בטראבל או יחברו איזה כבל או מכשיר שיכניס צבע משלו כאילו כל השרשרת מתה ונטולת חיות. ורק שנהיה בריאים כולנו.

מה ההעדפה שלכם?
סאונד שהוא קרוב להקלטה המקורית עם נטייה לסאונד בהיר לפעמים או סאונד שהוא מוזיקלי ונעים לאוזן עם נטייה לחום מסוים?
צליל הבוקע ממערכת הוא הרבה יותר ממה שתארת בשאלה ששאל כל אחד מאיתנו בקניית המערכת הראשונה \ שניה שלו.
צליל מוזיקלי הוא מושג חמקמק, יחסי ולא מוחלט.
צבעים במוניטור ניתנים באמצעות מכשיר יעודי למדידה אבסולוטית, כיול, כיוון ועוד.
אבל לא יעיד על איכות התמונה / סרט הנבחנים.
ההעדפה של כל אחד היא הבחירה שלו שתעיד על נסיונו ומידת ההשקעה הכלכלית שהחליט.
הנסיון הוא התשובה

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור