על פי מה שאתה טוען ומתאר, אין משמעות לביצועים כלל וכלל.
מאיפה לקחת את זה??
על פי מה שאני טוען ומתאר, לכל אחד יכולים להית מאפייני ביצועים שחשובים לו, מאפייני ביצועים שלא מעניינים אותו, ומאפייני ביצועים שמפריעים לו, ולכן אני טוען שאין מיפרט ביצועים אחד שמתאים לכולם.
סתם דוגמאות טריוויאלית:
- אני אוהב הרבה באס -- יותר ממה שייש במציאות -- יותר מהפרופורציה ה"נכונה"
- יש כאלה שרוצים באס "כמו במציאות", אבל
- אחד -- נגיד חובב רוק -- מעדיף באס הדוק, פאנצ'י ומכה בבטן, וטוען שכך זה במציאות
- אחר -- נגיד חובב ג'אז -- מעדיף באס "עגול" יותר, מלטף ומפורט, וטוען שכך זה במציאות
- יש כאלה שמאפייני הבאס לא כאלה קריטיים עבורם, והם לא מקדישים תשומת לב מיוחדת לעניין. עיקר תשומת ליבם הוא המיד, או הגבוהים, או שניהם
- יש כאלה שלא אוהבים הרבה באס, הם מרגישים שזה "מתקיף" אותם והם לא רוצים להיות שם
אז, לאור הנ"ל, איזה באס "צריך" להיות למערכת??
האם זה אומר שביצועי המערכת אינם חשובים??
אז אני מציע שאין דרך ספציפית שהבאס "צריך" להיות במערכת.
מה שחשוב הוא שהמערכת תיתן תוצאה שבעליה אוהב, לפי ההגדרה שלו של מה שחשוב לו, לא לפי ההגדרה שלי.
יוצא שהפרמטר היחידי עבורך למערכת טובה היא כמה מי שחי איתה חושב שהיא טובה.
ממש לא!
אני אומר שלמערכת טובה עבורי יש פרמטרים שונים ממה שטוב למישהו אחר.
אני חושב שלא אני צריך להגדיר לאחרים מה טוב בשבילם.
אני טוען שמה שמאפיין מערכת כטובה עבור בנאדם נתון (לאו דווקא עבורי) זה האם
הוא אוהב את התוצאה, ויכול להיות שזה קורה רק בעקבות התאמה לשבעים ושלושה פרמטרים שחשובים לו מאוד.
עכשיו אני יודע שזה לא ככה אצלך. אתה כן מחפש את הטבעי, ״נכון״ אפילו הזכרת את זה באחת הפגישות שלנו (ולא חסרות כאלה)
אז מה היה הדבר הזה שגרם לך להגיד ״זה נכון יותר״?
ממש לא!
אני נמנע מהשימוש במילה "נכון" בהקשר של איכות צליל/מערכת, למעט אולי בהלצה.
להיפך, אמרתי (וגם כתבתי כאן יותר מפעם אחת) שהפסקתי את המירוץ אחר ה"נכון" / "אמיתי" / "ריאליסטי" ודומיהם, שהבנתי שהמירוץ הזה מופרך, ונימקתי באינספור צורות, החל בהקלטה וכלה בהשמעה, בכל האספקטים שאני יכול להעלות בדעתי.
ואפילו אמרתי במפורש שאני רוצה באס יותר ממה שייש במציאות -- יותר מהפרופורציה ה"נכונה" -- כלומר אני רוצה משהו שאני יודע במפורש שהוא
אינו נכון, אבל הוא יותר מהנה אותי, ולעזאזל עם ה"נכונות" המופרכת.
עמיר