נגן תקליטורים ו- DAC במבחן: Luxman D-05

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: נגן תקליטורים ו- DAC במבחן: Luxman D-05

במה לדעתך נגנים היקרים ממנו משמעותית יהיו טובים יותר, אם בכלל?

מכירות הסידי לא הושפעו כמעט...? הממ... מאוד מעניין ואפילו משעשע

נערך לאחרונה ב:
ארז.
קרא שוב את מה שכתבתי. זה יסדר לך את השעשוע.

רוזי.
כמובן שהם טובים יותר. אבל בנגנים, ממחיר מסוים, מדובר בדקויות כמו סדר בבמה, עומק, דעיכה, מהירות, דינמיות ועוד. את כל אלה, נגנים יקרים מאוד וטובים, עושים קצת יותר טוב.

בנגנים במיוחד, התמורה השולית הפוחתת מודגשת יותר.

יצא לי לשמוע את הנגן מספר פעמים אצל ערן
פצצה של נגן

איך היית משווה אותו ב red book לפיוזן 21 של סגדן שבחנת כאן?

שניהם ברמה מאוד גבוהה. הפיוז'ן חם יותר, מזכיר מאוד צליל אנלוגי. הוא מעט פחות מפורט מהלקסמן בתחום הגבוה אך בתחום הנמוך הפיוז'ן מנצח בנקודות בזכות בס עמוק יותר.

שניהם מצויינים אךעניין ההתאמה למערכת הוא זה שיכריע מי מהם המאזין יעדיף.

ובהשואה ל EAR?

השוואתי.

כמעט ואי אפשר למצוא את המנצח מבניהם.

אבל בכל זאת אנסה.

בהתחלה עמד הלקסמן על שרפרף ומחובר לכבל פשוט למול ה-ear שעמד על הפיניט אלמנט שלי. היתרון של ה-ear היה מוחלט! אבל זה כמובן לא הוגן. על מנת לבחון היטב את ההבדלים בין הנגנים ניצלתי את שידרוג הספייקים בפטיפון והוצאתי אותו הסטנד. הנחתי במקומו את הלקסמן והשוואתי שוב עם אותם כבלים. ההבדלים במבחן ab היו מאוד קטנים. התחום הגבוה בלקסמן מפורט יותר אך המיד ב-ear מלא ועשיר במעט מהלקסמן. לעומת זאת הבס בלקסמן עולה על הבס של ה-ear מבחינת רזולוציה אך נופל ממנו מבחינת עומק.

אני יכול להגיד שהם ברמה דומה עם יתרון בתחומים מסויימים לכל אחד מהם. אוסף כי מדובר בנגנים בטווח מחיר מאוד דומה ושניהם מגיעים מבית מכובד בהחלט.

בכל זאת, ללקסמן יתרון אחד מובהק. הוא יודע לעבוד כ-dac לבד. מה שמאפשר להשתמש בו גם בעזרת מחשב.

לדגם החדש של EAR, האקיוט 3, יש גם כניסות דיגיטליות.

http://ear-usa.com/ear_sources.htm

עדיין לא בדקתי את החדש.
עם זאת, טוב שהעלת את הנקודה הזו. :)

נמר, שוב תודה על סקירה משובחת נוספת. (זה לא נגמר...לא עומד בקצב )

אין הרבה חברות שגורמות לי לרגש קל כמו לקסמן
בכל זאת זו החברה הראשונה שחשפה אותי ממש לעולם המערכות אי שם באמצא שנות השמונים.

לא שלא היו מערכות לפני בבית, תמיד היו (לאחים הגדולים) אבל זו המערכת ראשונה שהייתה ממש שלי
שכללה את כל מרכיבי לקסמן-מגבר,טיונר,טייפ קלטות (מה זה!) שהוחלף לאחר מכן לטיאק שנחשבו למובילים/טובים דאז

היו ימים....לא חשבתי שהחברה הזו תחזור לככב שוב -יופי. :בעד:

נערך לאחרונה ב:
היא תמיד היתה שם. רק לא בארץ.

תודה רבה על הפרגון ידידי.(ורד)

אפרופו פרגון....
אחרי תקופה לא קצרה שהיה קצת יבש פה מביקורות מוצרים לעומת הפעילות באתרים האחרים וזה היה חסר לי באתר שלנו- אי אפשר להתעלם ממה שקרה פה בשבועיים האחרונים, חמש סקירות שאני זוכר בהבדל של ימים ספורים (למרות שוודאי לקח זמן רב יותר לבחון אותם) :) יתרה מכך ב Dtown שספינת הדגל שלו היא בתחום האודיו הדו ערוצי קיבלנו גם סקירה על רסיבר קולנוע ביתי בולט בפורומים אחרים כולל בחו"ל.
אני יודע שאין תמיד זמן ואתם וודאי עסוקים בדברים אחרים עם זאת שתדעו שזה חשוב ! מה שעוד חשוב מבחינתי שתדע שזה לא נעלם מעיניי, ראוי להגיד לך יותר ממילה טובה.
תודה רבה נמר (ורד)

נמר - קודם כל - כל הכבוד ותודה על כל הסקירות החדשות !

אני מקווה שזאת לא חוצפה מצידי, במיוחד לנוכח העובדה שאתה כבר אדם רציני, נשוי ומיושב בדעתו, וכבר לא פרחח-אודיו עול ימים, אבל אני רוצה להזכיר לך את התכנית הגרנדיוזית שהיתה לנו פעם, לעשות מבחן משווה של מיטב המקורות הדיגיטליים היום - הן CD והן DAC. בדומה לאותם מבחני רמקולים מפוארים שערכת כשהיית צעיר ויפה.

לדעתי זה התחום הכי מעניין כיום והתחום שבו יש הכי הרבה התפתחויות. לא אני זה שאלמד אותך איך לעשות מבחן כזה, אבל אם יכיל מוצרים בכל טווח המחירים עם השוואה אמיתית ביניהם, אני בטוח שזה יהיה כלי שלא יסולא בפז לכל מי שמתעניין בתחום.

תודה לכולם.(ורד)

ברק.
מקווה שאצליח להרים פרוייקט כזה. זה לא קל אבל אנסה להתחיל משהו.:)

נמר - קודם כל - כל הכבוד ותודה על כל הסקירות החדשות !

אני מקווה שזאת לא חוצפה מצידי, במיוחד לנוכח העובדה שאתה כבר אדם רציני, נשוי ומיושב בדעתו, וכבר לא פרחח-אודיו עול ימים, אבל אני רוצה להזכיר לך את התכנית הגרנדיוזית שהיתה לנו פעם, לעשות מבחן משווה של מיטב המקורות הדיגיטליים היום - הן CD והן DAC. בדומה לאותם מבחני רמקולים מפוארים שערכת כשהיית צעיר ויפה.

לדעתי זה התחום הכי מעניין כיום והתחום שבו יש הכי הרבה התפתחויות. לא אני זה שאלמד אותך איך לעשות מבחן כזה, אבל אם יכיל מוצרים בכל טווח המחירים עם השוואה אמיתית ביניהם, אני בטוח שזה יהיה כלי שלא יסולא בפז לכל מי שמתעניין בתחום.
אני מבין שאנחנו ,והפעילות שעשינו זה אוויר בשבילך?

שניצל - אני יודע שאם יום אחד תתפוס אותי זה יהיה טיפול שורש בלי הרדמה ...

כל פעילות, ובוודאי זו שלכם, היא מבורכת. אני רק מזכיר שמראש הגדרתם את זה כהתרשמות ולא כמבחן. והתוצאה אכן היתה יותר אימפרסיוניסטית מאשר מדויקת וברורה לקורא התמים. ומעל לכל - האירוע כלל אמנם מיטב ה CDP בעיר, אבל לא התייחס בכלל לנושא הממירים המחוברים לטרנספורט דיגיטלי או מחשב - שזה הנושא הכי מעניין וחדשני היום.

בואו נגיד את האמת : הכי מעניין לראות את הנמר בודק אם אמנם תחום האודיו הממוחשב נותן היום פתרונות מקבילים (או אפילו עולים) על פתרונות "קונוונציונלים" (קרי=CDP) במחירים דומים.

האמת זה מעניין גם אותי לראות את נמר עושה את זה ,אגב גם לא איכפת לי לראות אותו רוקד בלט בטייצ עם כל החבילה !

אלדר. החבילה שלי צריכה טייצ מופרד בשבילה.

לגבי השאלה של ברק.
תן לי דיסק sacd טוב (ולא חסר חומר), על נגן תקליטורים עצבני, וזה נשמע טוב כמו מחשב "יעודי לאודיו" שתבחר עצבני ומהונדס היטב. וזה בלי קינפוגים, שמינפוגים ובילפוגים.

נכון, אני לא חלק מהדיעה הלא רווחת שמחשב זה המקור האולטימטיבי למוסיקה. אבל מה לעשות, ניתן להגיע איתו לתוצאות מדהימות. עדיין, לא עובר נגן תקליטורים טוב ולעיתים קרובות גם פחות טוב ממנו.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור