כל הכבוד לעובדה שמוצר ממש זול מקבל כאלה שבחים
לא הייתי מקבל זאת מהרבה סוקרים, אבל נמר הוא נמר.
בכל זאת יש לי כמה הערות - הערות שאינן מורידות מאומה מהמידע שנמסר בסקירה.
א. עיוות
כאשר חברה נותנת נתונים של רוחב סרט, ונתוני עוות, אם הם בנפרד, או מופרדים על ידי פסיק, אז ב- 99% מהמקרים רמה של 0.001% עיוותים נמדדת ב- 1KHz. לרוב העיוות ב- 20Khz יהיה בין פי 10 ויותר גדול. זה נובע מהטופטלוגיה של מגברי ההספק שמכילה רשת שמורידה את ההגברה בתןך לולאת המשוב ככל שהתדר עולה.
כל עוד לא קיבלנו הגדרה ספציפית שזה נמדד בתדר אחר, ההנחה היא שזה 1.
בכל מקרה יש סיכוי סביר מאוד שהמספר הקטן מצביע על אחוז עיוותים נמוך גם בקצה התחום, ברמה שהיא פי 10 עד מאה יותר טובה מאשר ברסיברים המובילים כיום.
ב. רעש
הנתון של רעש - שהוא בעצם יחס אות לרעש לא לגמרי מוגדר, כי לא כתוב למה זה מיוחס. המספר 85 אינו מרשים במיוחד, וכאן רסיברים מתחרים בו בקלות, כמובן אם הייחוס הוא זהה.
ג. עוצמה
ההתרשמות שהמגבר נחנק בעוצמות גבוהות, לצערי אינה מגובה כאן עם בדיקה אוביקטיבית וזה חבל. התופעה הוזכרה על ידי נמר לא רק עם המגבר הזה, ולפי עדותו הרמקולים שלו לא הכי קלים, כך שהמסקנה נראית הגיונית, אבל אני הייתי מוסיף לה ביסוס.
אפשר כיום לקבוע בודאות בכל מצב ווליום, מהו ההספק המקסימלי שנשפך לרמקולים, ולדעת האם מה ששומעים נובע ממשיכת יתר או לא.
כמובן שהדבר מחייב כמה מדידות פשוטות, שלגבי חלק מהאנשים זה כמו בגידה.
זו כמובן לא יותר מאשר דעתי האישית, ושוב מחמאות לנמר, שלדעתי הולך ומשתבח, אבל תמיד יש מקום לעוד.