מרנץ PM 5004 – מגבר סטריאו למתחילים במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: מרנץ PM 5004 – מגבר סטריאו למתחילים במבחן

נמר
ישר כח (Y)
כמה חשובה הסקירה לאודיופיל המתחיל!
אני כל פעם מופתע מחדש מהביקורות שלך.
פשוט,ממצה,וללא כל פלצנות :)

תודה,
גם אני נהניתי לקרוא

כיף שגם מוצרים "זולים" נבחנים כאן

נראה מעניין.
מעניין לשים אותו ראש בראש מול הבלוק והאוונס והקראט אודיו.

נמר
ישר כח (Y)
כמה חשובה הסקירה לאודיופיל המתחיל!
אני כל פעם מופתע מחדש מהביקורות שלך.
פשוט,ממצה,וללא כל פלצנות :)

תודה רבה. (ורד)
מחמיא לי מאוד.:)

נראה מעניין.
מעניין לשים אותו ראש בראש מול הבלוק והאוונס והקראט אודיו.

האודיו בלוק אצלי, תעלה ביקורת בקרוב וגם כתבתי עליו בעבר כשניל ייבא אותם. זה היה אצלי מוצר השנה ונכנס להמלצות שלי עד היום. כשאני מסתכל על זה המלצתי עליהם לפני חצי שנה למישהו.

הקראט הוא מוצר פחות טוב מהמרנץ הזה לדעתי. גם בביקורת שכתבתי עליו בעבר הוא לא יצא ממש "צדיק". יחד עם זאת, החובב המתחיל כן יכול להתחבר לקראט יותר מאשר למרנץ בזכות זה שהקראט נראה טוב יותר, יש לו "נפיחות" שיכולה מאוד להרשים את החובב המתחיל. מאידך, יש לו הרבה חסרונות שקשה לי לקבל בתור חובב עם נסיון של יותר ממתחיל.:)

אבל לשמוע את הקראט כדאי, הרי לא כולם מסכימים עם מה שאני טוען.(ורד)

"פיתוח המוצרים ממשיך במר/נ/ץ עד עצם היום הזה" - ממש תרתי משמע (:
שוב המחיר הפתיע בסיום הכתבה . סקירה אינפורמטיבית , ממצה וכתובה מנקודת המבט (השמיעה בעצם) של המאזין , ממוקדת חווייה ולא מפרט טכני , וזה דבר מבורך . אגב לא ידעתי שהלאודנס כל כך נוראי . חובבי סרווין וגה למיניהם בוודאי חושבים אחרת..

יפה מאד שיש גם התייחסות למוצרי Entry Level, בהחלט מרענן.

לטעמי, יש לברך את העובדה שמעלים באתר סקירות למוצרים במחירים כאלה, בצד סקירות של מוצרים יקרים יותר. חשוב מאד שגם מתחילים בתחביב וגם אנשים בעלי תקציב מצומצם יקבלו הכוונה לאיכויות של מוצרים שהם בטווח התקציב שלהם.

כל הכבוד על איכות הסקירה העינינית וממצה , אבל, עוד יותר ,על כך שציוד במחירים סבירים עובר סקירה איכותית כזו . שממש עושה חשק להאזין למגבר הזה.
כך ניתן גם לנו להפנות חובבי מוזיקה לציוד במחיר סביר שכדאי לבחון אותו ולהכניס אותם לעולם הצלילים הממכר שלנו ( אנו החייזרים ).

קודם כל כל הכבוד על הסקירה המקיפה והממצה למוצר הנ"ל . כאמור אין הרבה סקירות למוצרים במחיר כזה. אחרי ששיגעתי אותך ונדנדתי שתעשה סקירות משוות למוצרים לא יקרים .... אז הנה התוצאה ! מי אמר שלא טוב לנדנד?

וכמובן אהבתי את ההשוואה למוצרים מקבילים. דרך אגב היה מעניין לבחון אותו מול מגבר אחר (מה אכפת לי לגרום לנמר לעוד עבודה ? שאשתו תתלונן) - הימהא AS-500 שקיבל המון שבחים בתור מגבר ברמת הכניסה.

ואם כבר הצעות ובקשות - למרנץ יש ליין של ציוד היי אנד אמיתי שעד כמה שידוע לי לא מיובא לארץ - יש מי שירים את הכפפה ? אני חושש שכמו במקרה של המוניטורים של פיוניר ב30,000 ש"ח או מוצרים דומים - האודיופילים המקומיים יהססו להוציא הרבה כסף על מוצר עם שם שלא ייתן להם את ה"שוויץ פקטור" הרצוי.
http://www.stereophile.com/solidpoweramps/508mar11s1

כל הליין של מרנץ קיים בישראל.
מהזול ועד היקר ביותר.

המגבר הזה שאליו נתת לינק צריך להגיע אלי ביום רביעי הבא. תעלה ביקורת בהמשך כמובן.

יעלו עוד המון סקירות על ציוד זול ויעלו עוד המון על ציוד יקר.

לגבי השוואה ראש בראש. פתחתי פוסט מעניין שנקרא "רפרנס ברכישה" ממש לפני דקות אחדות. קרא אותו.

סקירה חשובה מאד מהסיבה הבאה

נמר,
סקירה של ציוד זול "מנגישה" קהל רב ורחב יותר לתחביב הסטריאו.
אנו שמתעסקים כל יום בנושא בפורום, מרגישים שכולם קונים היי הנד ואוהבים את התחום. אולם לצערנו התחום מאד קטן בארץ ובודדים משקיעים סכומים נכבדים ע"מ להצטייד בציוד יקר.
הייתה לי שיחה לא מזמן עם גורם המעורב בענף והוא נתן לי נתון מדהים, לדבריו רמקול ברמת מחיר של 20K ש"ח ומעלה, נמכר רק פעם בחודש בישראל!
מה שזה אומר שזה תחביב ייחודי למעטים מדי ולכן, ציוד זול אך איכותי יכול לצרף אוכלוסיה חדשה שתמשיך את המורשת. בדיוק פה באים לידי ביטוי היתרונות של סקירת מוצרים זולים. כן ירבו.

נושא שני זה ההגזמה שנקטת בנושא הלאודנס, נכון שמדובר בצליל מנופח ולא בדיוק אמיתי אולם יש לא מעט חובבים שאוהבים את הצליל.
לפני שאתה שולח מליציות חמושות לאתר "צרכני לאודנס", קח בחשבון שכאשר יהיו לך נמרים קטנים שיחלקו איתך בלילה את חלל האזנה בלילה ואתה תשמע בעוצמה של 1 מתוך מאה, פתאום תגלה שדוד לאודנס, לא כזה נורא והוא בהחלט עוזר להדגיש צלילים שהולכים לאיבוד בעוצמה מאד נמוכה !

פרטנר.

הכתבות הללו מתבצעות רק בגלל שמבקשים ממני. האמת שאני מעדיף לכתוב על ציוד יקר יותר, הרבה יותר. אבל וואלה, התפקיד מחייב לתת לכולם לטעום מאודיו.

לגבי ה-רמקול אחד בחודש במחיר של 20k ומעלה.
אם אתה סומך על זה שגם אני טיפה {ממש טיפה} מעורה בשוק בישראל אז אני יכול להגיד לך שמי שאמר לך את זה טועה בענק. הנתון הוא שונה לגמרי, שונה בקנה מידה וממש בקרוב תעלה על כך כתבה.

לגבי הלאודנס.
עדיף לכבות את המערכת או לעבור לאוזניות בשעות הקטנות של הלילה מאשר ללחוץ על כפתור השמדת הצליל.

כל הכבוד לעובדה שמוצר ממש זול מקבל כאלה שבחים

לא הייתי מקבל זאת מהרבה סוקרים, אבל נמר הוא נמר.

בכל זאת יש לי כמה הערות - הערות שאינן מורידות מאומה מהמידע שנמסר בסקירה.

א. עיוות
כאשר חברה נותנת נתונים של רוחב סרט, ונתוני עוות, אם הם בנפרד, או מופרדים על ידי פסיק, אז ב- 99% מהמקרים רמה של 0.001% עיוותים נמדדת ב- 1KHz. לרוב העיוות ב- 20Khz יהיה בין פי 10 ויותר גדול. זה נובע מהטופטלוגיה של מגברי ההספק שמכילה רשת שמורידה את ההגברה בתןך לולאת המשוב ככל שהתדר עולה.
כל עוד לא קיבלנו הגדרה ספציפית שזה נמדד בתדר אחר, ההנחה היא שזה 1.

בכל מקרה יש סיכוי סביר מאוד שהמספר הקטן מצביע על אחוז עיוותים נמוך גם בקצה התחום, ברמה שהיא פי 10 עד מאה יותר טובה מאשר ברסיברים המובילים כיום.

ב. רעש
הנתון של רעש - שהוא בעצם יחס אות לרעש לא לגמרי מוגדר, כי לא כתוב למה זה מיוחס. המספר 85 אינו מרשים במיוחד, וכאן רסיברים מתחרים בו בקלות, כמובן אם הייחוס הוא זהה.

ג. עוצמה
ההתרשמות שהמגבר נחנק בעוצמות גבוהות, לצערי אינה מגובה כאן עם בדיקה אוביקטיבית וזה חבל. התופעה הוזכרה על ידי נמר לא רק עם המגבר הזה, ולפי עדותו הרמקולים שלו לא הכי קלים, כך שהמסקנה נראית הגיונית, אבל אני הייתי מוסיף לה ביסוס.
אפשר כיום לקבוע בודאות בכל מצב ווליום, מהו ההספק המקסימלי שנשפך לרמקולים, ולדעת האם מה ששומעים נובע ממשיכת יתר או לא.
כמובן שהדבר מחייב כמה מדידות פשוטות, שלגבי חלק מהאנשים זה כמו בגידה.

זו כמובן לא יותר מאשר דעתי האישית, ושוב מחמאות לנמר, שלדעתי הולך ומשתבח, אבל תמיד יש מקום לעוד.

תודה ספי.

אני מקבל את הערותיך כמעט בשלמותן.
למה כמעט? כי יחס אות לרעש של 83 דציבל מוצג כיחס אות לרעש להגבר הפונו סטייג'.
הליין מציג יחס אות לרעש של 85 דציבל שכמו שכתבתי "ממוצע למגברים בטווח המחיר הזה".

כל השאר, כפי שאמרתי קודם, מקובל עלי ואף אולי אתחיל לחשוב על מדידות במקרים מהסוג הזה.

לגבי המחמאות.
תודה רבה מקרב לב.(ורד)(heart)

נערך לאחרונה ב:
נושא שולי, אבל דווקא יש הצדקה - לפחות עקרונית - ל LOUDNESS: עקומת השמע האנושית היא ממש לא אחידה לאורך התדרים. קרי, אנחנו הרבה יותר רגישים באזור של הדיבור והרבה פחות בקצוות.
עכשיו, מהנדס אלקטרוניקה וותיק מאוד אמר לי פעם שבמקור ה LOUDNESS נוצר עבור שמיעה שקטה שקטה, בלילה, כשכולם ישנים. הוא פשוט מעוות את הקצוות כדי שתשמע טוב יותר את אותם התדרים, שבפועל מתחת לסף החישה / באזור של סף החישה בעוצמות מאוד חלשות.
היישום של זה? זה כבר סיפור אחר... אבל שווה תמיד לנסות לשמוע LOUDNESS בעצמת הגברה נמוכה מאוד. לפעמים זה עוזר שם...

מערכת מאוזנת עם מגבר שולט לא צריכה לאודנס.

ספי:
ההערות הטכניות שלך נכונות לחלוטין.
אבל יש כאן כמה דברים:
1. מרבית הסוקרים לא מבצעים מדידות משלהם, משום שאין להם את הכלים לכך.
2. כאשר הסוקר לא מבצע מדידות בעצמו, כל מה שהוא יכול לעשות זה לצטט את המפרט הטכני של היצרן.
3. לטעמי האישי, נתוני המפרט הטכני הם שוליים, לעומת מבחן ההאזנה.

נמר ואחרים:
המטרה המקורית של מתג הלאודנס היא לקזז את הענות התדר של האוזן בשמיעה בעוצמות נמוכות מאד, לעומת עוצמות מקובלות.
לכן, גם בהתאם לכוונה המקורית, אין צורך ואין טעם להשתמש במתג הלאודנס בעת האזנה בעוצמות מקובלות. בהאזנה בעוצמות נמוכות מאד, מתג הלאודנס אכן מבצע את הקיזוז הנדרש להענות התדר של האוזן בעוצמות כאלה.
בכל מקרה, כאשר במגבר יש מתג שאינו תורם, הוא וודאי לא מזיק – כל עוד לא משתמשים בו. לטעמי, ההערה לגבי מתג הלאודנס מקומה הנכון הוא בהנחיות למשתמש, יותר מאשר בחוות דעת כללית על המגבר.

דרך אגב - מזתומרת : מפיץ מורל - אחריות הד סינמה ?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור