מקינטוש MC275 - מגבר מנורות קלאסי ורומנטי, ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

המגבר הזה היה אצלי לביקור .
נמר כל מילה בסלע .
חשוב לציין שהמחיר שציינתה כמדומני הוא ל-2 יחידות .
מחיר יחידה הוא חצי ! תקן אותי עם אני טועה .

נמר,

תודה על הסקירה.
כמה תיקונים קטנים ברשותך. המגבר לא יוצא ברצף אלא עם הפסקות. בתחילה משנת 1961 ועד 1970. השפופרות הכניסה המקווריות היו שונות. משנת 1993-1996 יצא REISSUE עם כניסות מאוזנות. ובשנית האחרונות הגרסה הנוכחית.

האם שינית את את ה-TAPS (החיבור) בשנאי היציאה כאשר עבדת בברידג'? יש לעשות זאת. לדוג' רמקול 8 אוהם צריך לחבר בין יציאות ה-16 אוהם כאשר עובדים בברידג'.

תודה גיא ובוקר טוב.

המגבר כן יוצר אך רק בהזמנות מיוחדות. {לאחר בדיקה כמובן}.

בוודאי ששיניתי את החיבור. המגברים הגיעו אלי עם הכבלים המגשרים. משום מה שכחתי לציין זאת וטוב שהערת לי. אוסיף את זה לכתבה.(ורד)

נמר כל מילה בסלע .

תודה צחי.:)

אכן המחיר הוא לזוג מונובלוקים {הבחינה היא למגברים הללו כמונובלוקים}.

תודה צחי.:)

אכן המחיר הוא לזוג מונובלוקים {הבחינה היא למגברים הללו כמונובלוקים}.

אהבתי את הסקירה,
מענין לדעת מי הם המיתחרים שלו בתחום המחיר.
המיבנה שלו הופך אותו ליפיוף.150 ואט לצד זה כבר משמעותי.

נ.ב
האם רק לי יש בעיה לשוטת באתר....?

נמר כל מילה בסלע .

צחי ,מענין איך המגבר הזה או מה ההבדל בין
מה שיש לך לבינו?מה ישב לך יותר טוב על הרמקול?
אני מבין שהיה לך רק מגבר אחד?

נמר כל מילה בסלע .

זה?
http://stereophile.com/content/mcintosh-mc-275-commemorative-power-amplifier-specifications

זה לא מגבר סטריאו? למה 2 יחידות?
ומה זה 50,000ש"ח? 3500$ כפול 3.7 + מע"מ = 15,000
הם מדהימים אותי כל פעם עם התמחור שלהם

מיכאל, אם תקרא את המאמר, תבין למה נמר בדק אותו כמונובלוק.

התמחור ליחידה (מגבר) הוא חצי ממה שכתבת (התייחסת למחיר של זוג בארץ).

קראתי, הבנתי.

צחי ,מענין איך המגבר הזה או מה ההבדל בין
מה שיש לך לבינו?מה ישב לך יותר טוב על הרמקול?
אני מבין שהיה לך רק מגבר אחד?
נכון שלמה הישתמשתי במגבר אחד 75 WATT לצד .
אין לי מושג אך הוא יהיה כמונו בלוק .
הבדיקה היתה כמובן מול המקינטוש הטרנזיסטורי שלי .
ל-275 יש מיד חלומי בכל סוג מוסיקה שתבדוק : במיוחד בקול אנושי , גיטרות אקוסטיות , סקסופון וכלי קשת .
הגוון הטונאלי של 2 המגברים מאוד דומה עם יתרון לטרנזיסטור בתחום הבס לעומת מיד חלומי למנורות .
במוסיקה עמוסה כמו מטאל יש יתרון למקינטוש הטרנזיסטורי .

למיכאל 25000 שח מחיר מחירון למגבר כזה לדעתי זה מחיר מצויין .
משלוח של מכשיר כזה עולה . לדעתי הוא לא מבלה בים חודש אלה מגיע דרך האויר ושמעתי שבמטוס ממקמים אותו בדיוק במרכז בכדי שהמטוס לא יטוס על הצד כל הדרך .
הגודל הפיזי שלו לא גדול במיוחד אבל המשקל של השנאים ! חראם על החוליות :O

נערך לאחרונה ב:
למיכאל 25000 שח מחיר מחירון למגבר כזה לדעתי זה מחיר מצויין .
משלוח של מכשיר כזה עולה . לדעתי הוא לא מבלה בים חודש אלה מגיע דרך האויר ושמעתי שבמטוס ממקמים אותו בדיוק במרכז בכדי שהמטוס לא יטוס על הצד כל הדרך .
הגודל הפיזי שלו לא גדול במיוחד אבל המשקל של השנאים ! חראם על החוליות :O

~ 9$ לקילו באוויר + כמה מאות שקלים עמלות
מחיר ליבואן ~2000$
תעשה חישוב

אם נעזוב את היבואן ונשאל האם הוא שווה את ה-3500$ - זה כמובן שכל אחד יחליט לעצמו.
אני אישית שומע הרבה בלוז ורוק כך שזה כנראה not my cup of tea

אני לא חושב שאשדרג את המגבר כוח בקרוב, אם כן זה יהיה אולי JC-1 או משהו דומה..

בכלל, אני בעוד שבוע מקבל צעצוע חדש,
מנורות אבל ממש לא old school

--מיכאל

התמחור בנוי משלל פרמטרים שלא כולם קשורים למשלוח ותשלום על המוצר. האמן לי שאם היו מתמחרים כך אז כנראה שלא היה כאן בארץ יותר מידי ציוד בתצוגה יקר אלא אם כן הוא יגיע לכאן עבור הלקוח.

בקיצור, תלונות על תמחור זה מאוד נפוץ. הידע של כיצד מתמחרים אינו נפוץ כלל.

~ 9$ לקילו באוויר + כמה מאות שקלים עמלות
מחיר ליבואן ~2000$
תעשה חישוב

אם נעזוב את היבואן ונשאל האם הוא שווה את ה-3500$ - זה כמובן שכל אחד יחליט לעצמו.
אני אישית שומע הרבה בלוז ורוק כך שזה כנראה not my cup of tea

אני לא חושב שאשדרג את המגבר כוח בקרוב, אם כן זה יהיה אולי JC-1 או משהו דומה..

בכלל, אני בעוד שבוע מקבל צעצוע חדש,
מנורות אבל ממש לא old school

--מיכאל
מיכאל
לבלוז ורוק זה קלאסי . גטרות חצי נפח המודים ובנוסף המגבר הזה מנסר בדיסטורשיין כמו מרשל מנורות !
הבעייה היתה בעיקר במוזיקה עם היפר בס דופק ומהיר ועומס כלים .

מיכאל
לבלוז ורוק זה קלאסי . גטרות חצי נפח המודים ובנוסף המגבר הזה מנסר בדיסטורשיין כמו מרשל מנורות !
הבעייה היתה בעיקר במוזיקה עם היפר בס דופק ומהיר ועומס כלים .

ויש לי הרגשה שעם 150 ואט והרמקול הנכון
זה אמור להשמע בונבון.

הרמקול שלי אמור לנוע בקלות עם 150 וואט. הוא נע כבר עם פחות מזה.

למגבר הזה, כמו לא מעט מגברים טובים, יש אופי שמתאים לסיגנונות מסויימים יותר ולסיגנונות מסויימים פחות.
או במילים אחרות. יש דברים שהוא עושה מצויין ויש דברים שהוא עושה פחות טוב.

כמה הערות, בעיקר במישור הטכני

לפי שיטוט באתר מקינטוש ובדיקת ההסטוריה שהם מציגים, אני הבנתי (אולי לא נכון) שהמקור לפני 50 שנה היה מגבר מונו C75. המגבר היום 275 הוא שני 75, אבל יש עדיין C75.

1. ההבדלים לעומת פעם:
אני חושב שהבדלים עיקריים הם שאז קרוב לודאי היה שימוש גם במיישרת, שפופרת יישור.

במגבר דהיום יש בחלק התחתון מיישרי סיליקון, שכמה אודיופילים טענו באוזני נמרצות שבגלל המיתוג המהיר בטירוף שלהם הם משבשים את האודיו. כנראה שמהנדסי מקינטוש יודעים מה שידוע במקצוע - התופעה ידועה וניתן לפתור אותה ללא כחל ושרק.

הבדל אחר לפי עדות החברה, הוא שמתי שהוא הפסיקו לייצר את המגבר בשיטת חווט נקודה לנקודה (שיטה מאוד יקרה וסובלת מחוסר הדירות בביצועי המוצרים) ועברו למעגלי Glass-Epoxy, שזה הרבה יותר זול (הרכבה חצי אוטומטית או אוטמטית, תלוי בנפח הייצור) ופעם אחת שהתקבלו תוצאות מיטביות, זה חוזר על עצמו בקלות.

2. סנפי 4, 8, 16 או 2, 4, 8.

במגבר מנורות חובה להתאים את עכבת הרמקול הנמוכה, לעכבת המנורות שדורשת עומס של בין 4000 עד 10000 אום תלוי במנורות ובסוג התכן.

דבר זה מקל על חיבור מגבר במקביל ועל ידי כך הופכים מגבר סטריאו למגבר מונו עם הספק כפול.
זה ניתן לביצוע גם עם זוג מונובלוקים של 75 לקבלת 150.

מבלי שראיתי כיצד חיברת את ה275 כמונו, אני מניח שצורת החיבור היא כזו שהרמקול מחובר בסופו של דבר ליציאות ה- 16 אום (או ישירות או שאחד המפסקים משנה את הסנף של השנאי.

החיבור במקביל של שני השנאים במצב 16, מאפשר העמסה ב- 8. כל מגבר רואה רק מחצית העומס (מבחינה של פחות עומס או יותר התנגדות)

מגברי מנורות יכולים לסבול חוסר איזון אם הרמקול הוא כזה שיש לו עכבת שמאוד משתנה בתחום השמע, בנקודות שהעכבת יורדת המגבר יספק פחות הספק לרמקול וכאשר היא עולה יותר הספק.

מגבר שמחובר מ- 2 במקביל, בגלל הקטנת עכבת היציאה של המגבר פי 2, התופעה הזו משתפרת פי 2, הריסון של הרמקול בתהודות של הבאסים משתפר, והבדלי ההגברה קטנים.

כל מה שנאמר כאן הוא מבוסס אך ורק על התיאוריה של פעולת מגברי שפופרת, איני טוען ששמעתי את התופעה במגבר זה.

3. ושאלות
האם מוזכר בחוברת נושא של הפעלת המגבר כאשר כבל הרמקול התנתק (צורת חיבור הכבל היתה הנקודה השלילית המשמעותית (ואולי היחידה) בסקירה) ואזהרה לודא שלא קרה?
רוב מגברי המנורות, במיוחד בהספקים גבוהים, יש סכנה לפריצת שנאי או דפיקת הסופיות אם הרמקול מתנתק. כיום יתכנו הגנות אלקטרוניות, אבל לא ראיתי במפרט של מקינטוש מילה על כך

האם יש בכל החומר על המגבר מידע על זמן החיים של המנורות הסופיות, והמלצת יצרן על מנורות חילופיות. שמעתי שמנורות מזרחיות מסוימות לא מחזיקות אפילו 3 שנים.

בשנות ה- 70 הייתי מחליף לחבר את ארבעת ה- EL34, כל חמש שנים. השאלה גם האם יש במקינטוש היום צורך בכיול, או שהכניסו בין השיפורים פתרון גם לכך

נערך לאחרונה ב:
תודה

במקור היו גם מונובלוקים MC75 וגם מגבר סטריאו MC275.

http://www.roger-russell.com/amplif1.htm

אכן כך הוא, בכל מיני אתרים

כמה תשובות במישור הטכני

לאחר חריש באינטרנט, הנחתי ידי על שני מדריכים ישנים (User & Service), כנראה משנות ה- 70, כך שניתן להשיב על השאלות הטכניות ולשפר את ההערות.

סכנת ניתוק החוט לרמקול - לא קימת במקינטוש, בגלל מעגל השנאי המהפכני (לזמנו) והמשוב השלילי הרב - גם מקומי וגם גלובלי. זה לא מאפשר התפתחות מתחים גבוהים מידי.

כיול - אין צורך בכיול. (סיבה בעיקרה כמו הלעיל)

מהו השנאי והחיבור המהפכני:

לשנאי יש 3 ליפופים ראשוניים, שמלופפים יחדיו (ליפוף Trifilary) ומחוברים בצורה מיוחדת. שיטה שהוגנה ע"י מספר פטנטים. (את הליפוף הביפילרי וחלוקת הראשוני והמשני לשכבות כולם כבר העתיקו בשנת 1961)

לדרגה סופית Push-Pull יש 2 מנורות (להבדיל מדרגת SE) וקובעים להן נקודת עבודה בעזרת מתח BIAS. שתי שיטות קימות - Catode Bias and Fixed bias
בעברית BIAS זה "ממתח"
בממתח קתודי לא צריך לכייל את הדרגה הסופית, יש נגדים זהים (או אחד משותף) בקתודה, והם מאזנים את זרימת שתי המנורות - פחות או יותר.
כאשר הזרם של שתי המנורות אינו מאוזן נוצר שדה אלקטרומגנטי DC בשנאי, דבר שמוריד את הביצועים שלו בהספקים גבוהים.

החסרון של השיטה שנגדי הקתודה "גונבים" מתח מהמנורות בין 5 ל- 10 אחוז, מה שמקטין את התפוקה (יחסית לריבוע המתח)

בממתח קבוע מספקים מתח שלילי לסריג של המנורות, וחיבים לאזן את הזרם, לכן תמצאו הרבה מאוד מגברי מנורות עם כיול הממתח לזרם רצוי (לרוב נגד קטן בקתודה שעליו מודדים את מפל המתח). במקינטוש צורת השנאי (ראה בתמונה) ככל הנראה מאפסת לחלוטין את השדה המגנטי הישר שנוצר גם אם הזרם שונה.

כל הגישה וגם מה שכתוב בחוברת נושאים ניחוח טכנוקרטי לחלוטין - דבר שאינו מפתיע בתיכנון שנת 1961. מקינטוש מצהירה שהמטרה שלה לתכנן מוצר עם העיוותים הנמוכים האפשריים, בהספק המקסימלי ובכל תחום התדר. זה לדעתם הסוד, וזה לדעתם למה המוצרים שלהם (לפחות נכון מלפני 40 עד 50 שנה) הם המובילים בעולם.

הדרגה הראשוה של המגבר היא בעצם 4 מנורות זוג דריברים בחיבור עוקב קתודה למנורות הסופיות. לדרגה הזו כמעט אין הגברה, בגלל משוב שלילי חזק.

מהנדסי מקינטוש לא הסתפקו במשוב הזה, והמגבר מכיל לפני הדרגה הסופית עוד 3 דרגות הגברה, ועוד משוב גלובלי על כל המגבר, מעניין כמה משוב גלובלי יש, אבל קשה לדעת ללא נתוני השנאי. היום משוב שלילי זו נקודה שמנסים להסתיר. היה זה כמדומני נלסון פאס שתיאר מגבר שהוסיפו לו דרגות על מנת לאפשר יותר משוב, ועל הסכנות של תוספת הקיזוז שנחוץ על מנת שהמגבר לא יתנדנד. בטוח שמהנדסי מקינטוש תכננו זאת כך שזה לא יתנדנד, גם בגבוהים יש מעגלי קיזוז מתאימים, וגם בנמוכים שיטת החיבור שכמעט רוב המגבר הוא DC Coupled.

מעניין היה לבדוק את ה- SR של המקינטוש, בדיקה שלא בוצעה ב- 1961. הגילויים של OTALLA על עוותי Transient בגלל מגבלות SR צריכים היו לחכות למגברי טרנזיסטור ושנות ה- 70.

לפי החריש מסתבר לי שכל הנראה מקינטוש היו הראשונים או בין הראשונים להכניס יישור "יבש" (לא בעזרת מנורת ואקום) למגבר בסדר גודל כזה. הספרות ציינה סכנות של מתחים גבוהים על מנורות קרות לפני שהתחממו, ורעש מיתוג מהמישרים.

הספק של מקינטוש מתוכנן להפליא לשנית 1961, ופתר לחלוטין את הבעיות הללו בצורה פשוטה, שמראה שפשטות היא גם גאונות.

לא מפתיע היה לי לגלות, שלמגברים המופצים בצפון אמריקה יש יציאות בננה לרמקולים ולא ברגים כמו שנמר ציין, ברגים קטנים לכבלים טובים זו נקודה שלילית.

סה"כ מכשיר ה"דרוקלה" הזה שמסרב למות, הוא מוצר מעניין מאוד מכל בחינה.

תמונות מצורפות

• MACOUT.jpg
    MACOUT.jpg
    KB 130.4 · צפיות: 496

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור