מוזיקליות VS דיוק

11 עמודים זה יפה אבל לא הבנתי מדוע לקחת מערכת שנשמעת טוב מערבת את המאזין ...שיש בה דינמיות,טונאליות,משקל,אמביאנס מצויין,מפורטת, שקופה ,מלאת אוויר,מוזיקאלית בטירוף...לפרק את כל זה ולשאל מה יותר טוב ממה? או מה אדיופילים מעדיפים?
לא נראה לי שזה מה שעשו כאן. זו בטח לא נקודת המוצא, ואפילו אין הסכמה שזו בכלל המטרה.

כל התחביב הזה הוא סביב העדפות
כל התחביב הזה הוא סביב פירוק הכל לגורמים
כל התחביב הזה הוא להבין מה המטרה האולטימטיבית
לשמוע את ההקלטה כמו שהיא או שיהיה לי נעים באוזן
ממש לא.

יש כאלה שאובססיביים לגבי הבנות ופירוקים, ובמקרה הזה על הצגת האלטרנטיבות בצורה מגוחכת, מוטעית ומטעה.

אבל עבור הרוב, התחביב הזה הוא על ליהנות ממוזיקה באמצעות סאונד טוב, ולכל אחד יש העדפות משלו מה זה סאונד טוב.

עם זאת, יש כאלה שמתיימרים לדעת מה הסאונד הטוב באופן מוחלט, ומנסים להכתיב לאחרים מה הם צריכים לאהוב, שאחרת הם טיפשים או לא מבינים. אחד מאלה הוא טרול, אבל יש כאלה שאינם טרולים.

ממש לא.

יש כאלה שאובססיביים לגבי הבנות ופירוקים, ובמקרה הזה על הצגת האלטרנטיבות בצורה מגוחכת, מוטעית ומטעה.

אבל עבור הרוב, התחביב הזה הוא על ליהנות ממוזיקה באמצעות סאונד טוב, ולכל אחד יש העדפות משלו מה זה סאונד טוב.

עם זאת, יש כאלה שמתיימרים לדעת מה הסאונד הטוב באופן מוחלט, ומנסים להכתיב לאחרים מה הם צריכים לאהוב, שאחרת הם טיפשים או לא מבינים. אחד מאלה הוא טרול, אבל יש כאלה שאינם טרולים.
אין בי את היהירות של להגיד לאחרים מה הם צריכים לאהוב יודע רק מה אני אוהב ומהנקודה הזאת שואל מה הדעה של אנשים לאחרים למהי המטרה האולטימטיבית בתחביב.

אם יודע מה אתה אוהב למה שואל אחרים?
מי אמר שיש מטרה אולטמטיבית?

• Like
Reactions: zs
לא ממש
יכולים להיות לאדם ספציפי מספר מטרות שבזכותם הוא בתחביב
מטרות הקשורות לציוד ומוזיקה
לחשוב שיש מטרה אחת אולטמטיבית זו בעני צרות מחשבה
יש דיונים ויש חירטוטים, מה שיש פה זה לטעמי בגדר חירטוט
לא ציינת אף רשימת רמקולים אולפניים אולטימיבים בעינך, אתה לא עובר מרמת החירטוט לרמת הפרקטיקה... כשתגיע מתישהו לפרקטיקה תבין שאין ציוד אולטימטיבי

• Like
Reactions: zs
לא ממש
לא ציינת אף רשימת רמקולים אולפניים אולטימיבים בעינך, אתה לא עובר מרמת החירטוט לרמת הפרקטיקה... כשתגיע מתישהו לפרקטיקה תבין שאין ציוד אולטימטיבי
נשמה אין צורך בשליליות
שמעתי יותר מוניטורים מכל אחד כאן
אין לי צורך בניים דרופינג של מוניטורים
זה דיון תיאורתי

נערך לאחרונה ב:
לא ממש
אתה מבין שעצם זה שאתה עונה לו עושה אותך שותף לקשקשת שהוא מאכיל את כולנו ללא שום פרט מזהה לגבי ניסיונו עם ציוד, אני באיומים הצלחתי להוציא ממנו את גודל חדרו אם זה בכלל נתון אמיתי.

אתה מבין שעצם זה שאתה עונה לו עושה אותך שותף לקשקשת שהוא מאכיל את כולנו ללא שום פרט מזהה לגבי ניסיונו עם ציוד, אני באיומים הצלחתי להוציא ממנו את גודל חדרו אם זה בכלל נתון אמיתי.
מה שהכי אהבתי בך זה שאתה מתהפך עליי כל כמה הודעות
פעם נחמד פעם עוקץ

מה שהכי אהבתי בך זה שאתה מתהפך עליי כל כמה הודעות
פעם נחמד פעם עוקץ
לא חבר שלך לא שונא שלך, משאיר את הדיכוטומיות לאליטת הפורום.
פי וליבי שווים ומצפה כך מבר שיחי, ההסתרה שלך לגבי פרטים בסיסיים באופן קבוע לא תורמת לשיח שוויוני ואף מעלה תהיות.

זה דיון תיאורתי

נכון והיה יכול לקבל את כיוונו המעניין באופן טבעי בהנחה והשאלה הפותחת היתה מגיעה מאנשים אחרים , בזמנים אחרים (למשל , מזכרוני הפגום , היו כאלה שניסו לגייס את טקטיקת ההיזון החוזר כדי לעורר עניין / תנועה לפני הרבה שנים) ויש להידרדרות שלו שתי סיבות , כל אחת לחוד או שתיהן יחד: 1- לא אוהבים כאן את הפן התיאורטי , פילוסופי , ווטאבר - נקודה . מעניין לציין בהקשר הזה את האבולוציה שעשתה כאן האסכולה המדעית שכונתה כאן "טכנוקרטית" מאותו מעמד מוקצה למיצובה כאחד מעמודי התווך של המיינסטרים האודיופילי ; מובילי הקו וחלוציו בשעתו הוקעו ללא רחם (ולא , לא בגלל שהם "דיברו שטויות" כאבחנתו של חבר פורום מסוים - זו מעולם לא היתה הסיבה , רוב המתנגדים לא ידעו בכלל לאבחן נכונות של טיעונים ואמירות טכניים) - מתוך רתיעה מהניסיון להסביר את ה"קסם האודיופילי" במובנים טכניים , רתיעה שעמדה בבסיס מלחמת העולם של הבדלי הכבלים ושאמנע ברשותך להיכנס לסיבות לה במעמד זה וגם בגלל הלך הרוח הכללי ששאף להדיר את ההיבט המדעי מהתחום ("מה יודע המדע?" - נמר) אותם אנשים התחלפו במהלך השנים בכאלה שהשכילו להימנע מאנטגוניזם ולהנגיש את הזוית הטכנית באופן מעשי יותר , כזה שיש לו השפעה ממשית על החווייה - ולהשריש את ההבנה שמדידות ומושגים טכניים יכולים לחיות בדו קיום עם אהבת צליל .
לצערך , האסכולה התיאורטית לא נהנית ממסלול דומה . אולי בעתיד , אולי במחוזות אחרים . הסטטוס קוו מגדיר את ההנאה שלו ברובד הגבוה שלה כהנאה מצליל . כך זה עבד עד שאתה הגעת וניסית למתוח את ההגדרה , לא נראה לי שבאופן מודע , בהתאם להבנה ש"הנאה" היא מושג מופשט יותר , שלם שמורכב מכמה חלקים שבהם אהבת צליל הוא רק אחד. הבנה זו מפקיעה את מושג ההנאה מהגדרתו במובן החושי (אודיופיליה) אל המובן ההכרתי - הדומיין שלך , שכן ההנאה שלך נובעת מידיעה וזו משפיעה על ההנאה שלך מהצליל כדבריך - גם אם הוא גרוע , אתה עדיין יוצא נשכר .

קצת כמו הסיפור על אותו אדם שישב קופא מקור על פסגת הר בודד אך הצפייה במדורה במרחק רב ממנו עזרה לו להעביר את הלילה .

סיבה שניה היא שאתה נתפס כמי שמנסה לעשות רציונליזציה לקו אידיאולוגי מסוים מתוך שלילה של קו אחר . אנשים, מסתבר , לא אוהבים שמנסים להסביר להם איך צריך לשמוע ובין אם נקלעת לתדמית הזו באשמתך או שלא , אתה חייב לדעת לנסח עמדה מגובשת ומנומקת יותר בכדי להיחלץ ממנה - נראה לי שהנוכחית לא נותנת עבודה וחבל , כי אני אסתכן כרגע ואומר שהכיוון הרעיוני אותו אתה מייצג הוא אוונגרדי .

נערך לאחרונה ב:
נכון והיה יכול לקבל את כיוונו המעניין באופן טבעי בהנחה והשאלה הפותחת היתה מגיעה מאנשים אחרים , בזמנים אחרים (למשל , מזכרוני הפגום , היו כאלה שניסו לגייס את טקטיקת ההיזון החוזר כדי לעורר עניין / תנועה לפני הרבה שנים) ויש להידרדרות שלו שתי סיבות , כל אחת לחוד או שתיהן יחד: 1- לא אוהבים כאן את הפן התיאורטי , פילוסופי , ווטאבר - נקודה . מעניין לציין בהקשר הזה את האבולוציה שעשתה כאן האסכולה המדעית , שכונתה כאן "טכנוקרטית" מאותו מעמד מוקצה למיצובה כאחד מעמודי התווך של המיינסטרים האודיופילי ; מובילי הקו וחלוציו בשעתו הוקעו ללא רחם (ולא , לא בגלל שהם "דיברו שטויות" כאבחנתו של חבר פורום מסוים - זו מעולם לא היתה הסיבה , רוב המתנגדים לא ידעו בכלל לאבחן נכונות של טיעונים ואמירות טכניים) מתוך רתיעה מהניסיון להסביר את ה"קסם האודיופילי" במובנים טכניים , רתיעה שעמדה בבסיס מלחמת העולם של הבדלי הכבלים ושאמנע ברשותך להיכנס לסיבות לה במעמד זה וגם בגלל הלך הרוח הכללי ששאף לבדל את ההיבט המדעי מהתחום ("מה יודע המדע?" - נמר) אותם אנשים התחלפו במהלך השנים בכאלה שהשכילו להימנע מאנטגוניזם ולהנגיש את הזוית הטכנית באופן מעשי יותר , כזה שיש לו השפעה ממשית על החווייה - ולהשריש את ההבנה שמדידות ומושגים טכניים יכולים לחיות בדו קיום עם אהבת צליל .
לצערך , האסכולה התיאורטית לא נהנית ממסלול דומה . אולי בעתיד , אולי במחוזות אחרים . הסטטוס קוו מגדיר את ההנאה שלו , ברובד הגבוה שלה - כהנאה מצליל . כך זה עבד עד שאתה הגעת וניסית למתוח את ההגדרה , לא נראה לי שבאופן מודע , בהתאם להבנה ש"הנאה" היא מושג מופשט יותר , שלם שמורכב מכמה חלקים שבהם אהבת צליל הוא רק אחד. הבנה זו מפקיעה את מושג ההנאה מהגדרתו במובן החושי (אודיופיליה) אל המובן ההכרתי - הדומיין שלך , שכן ההנאה שלך נובעת מידיעה וזו משפיעה על ההנאה שלך מהצליל כדבריך - גם אם הוא גרוע , אתה עדיין יוצר נשכר .

קצת כמו הסיפור על אותו אדם שישב קופא מקור על פסגת הר בודד אך הצפייה במדורה במרחק רב ממנו עזרה לו להעביר את הלילה .

סיבה שניה היא שאתה נתפס כמי שמנסה לעשות רציונליזציה לקו אידיאולוגי מסוים מתוך שלילה של קו אחר . אנשים, מסתבר , לא אוהבים שמנסים להסביר להם איך צריך לשמוע ובין אם נקלעת לתדמית הזו באשמתך או שלא , אתה חייב לדעת לנסח עמדה מגובשת ומנומקת יותר בכדי להיחלץ ממנה - נראה לי שהנוכחית לא נותנת עבודה וחבל , כי אני אסתכן כרגע ואומר שהכיוון הרעיוני אותו אתה מייצג הוא אוונגרדי .
שמע אני אולי נשמע חריג כאן אבל לא חושב שבעולם
תכנס ל ASR ותראה שהרוב שם חושבים כמוני
יש תהליך של דה מיסטיפיקציה של התחום וזה קשה לחלק מהאנשים
גם בי יש חלק של האודיופיל הישן שהוקסם מכל מיני דברים שהיום אני יודע שהם בולשיט אבל עדיין מוקסם מהם
אגב לא הסברתי לאף אחד איך צריך לשמוע
יש מיליוני אודיופילים וכל אחד עם טעם שונה וזה סבבה
רק על הטעם שלי אני דיברתי
בגלל זה שאלתי איפה אנשים על הספקטרום לא איפה הם צריכים להיות על הספקטרום

תכנס ל ASR ותראה שהרוב שם חושבים כמוני
יש תהליך של דה מיסטיפיקציה של התחום וזה קשה לחלק מהאנשים
הדברים שלי מוגבלים לאתר הזה ונוכחותך בו .

אני בטוח שהאובזרבציה שלך על התחום לא תהיה מוסכמת על הרוב המוחלט כאן , שASR ואמיר הם פרסונה נון גראטה עבורם

הדברים שלי מוגבלים לאתר הזה ונוכחותך בו .

אני בטוח שהאובזרבציה שלך על התחום לא תהיה מוסכמת על הרוב המוחלט כאן , שASR ואמיר הם פרסונה נון גראטה עבורם
ביום שראיתי איזו תנועה כמעט פנאטית קמה שם נגד תופעת הברייק-אין, דבר שחוויתי לא פעם על בשר אוזניי ואני יודע מה אני שומע כי אני לא בחיתוליי, הבנתי שמדובר בדתיים קיצוניים. ולגבי הפוסט #232 שלך, יפה כתבת, מזל שלא אני כתבתי זאת היו עושים ממני מטעמים.

לא אוהבים כאן את הפן התיאורטי , פילוסופי , ווטאבר - נקודה
אכן, אבל אתה מציג את זה באור שלילי, בעוד שמראש הם לא אמורים לאהוב, וזה בסדר גמור.

זה לא פורום אקדמי/תיאורטי, אלא מקום שבו אנשים משתפים את התחביב שלהם: חוויות ותובנות, מה ואיך הם שומעים, הציוד שלהם, טיפים מעשיים וכו'. הרבה לא אוהבים טקסטים ארוכים ומסובכים, כולל שלי, ואני לא מאשים אותם.

אם היו לי הכוח והסבלנות לפשט ולתמצת את דברי מעבר למה שאני מוכן להשקיע, הייתי עושה זאת בשמחה ובהבנה.

מעניין לציין בהקשר הזה את האבולוציה שעשתה כאן האסכולה המדעית שכונתה כאן "טכנוקרטית" מאותו מעמד מוקצה למיצובה כאחד מעמודי התווך של המיינסטרים האודיופילי ; מובילי הקו וחלוציו בשעתו הוקעו ללא רחם (ולא , לא בגלל שהם "דיברו שטויות" כאבחנתו של חבר פורום מסוים - זו מעולם לא היתה הסיבה
אין ולא הייתה שם שום "חלוציות". הכל ידוע ומוכר מתחילת ימי האודיו, עוד לפני שרוב האנשים כאן נולדו.

זו בהחלט הייתה הסיבה של אלה ש"הוקיעו" אותם כי הם דיברו שטויות.

אחרים "הוקיעו" אותם מסיבות אחרות, בעיקר בגלל שהיה מאוד ברור שהם לא באו לתרום ידע והבנה, אלא להוכיח לאנשי הפורום שהם טיפשים ועוסקים בוודו. אז למה שמישהו ירצה לקבל את זה?

אחד מהם הודה שהשמיעה שלו דפוקה והוא לא מבחין בין כלום לכלום, הציוד שלו ירוד, אבל בעזרת קופסת ה-ABX שלו הוא רצה להוכיח לכל האודיופילים המליאנים האלה שכן מבחינים בדברים (לא רק כבלים) ושיש להם ציוד מפואר ויקר, שהוא לא מסוגל להרשות לעצמו, מאיפה משתין הדג.

הסטטוס קוו מגדיר את ההנאה שלו ברובד הגבוה שלה כהנאה מצליל . כך זה עבד עד שאתה הגעת וניסית למתוח את ההגדרה , לא נראה לי שבאופן מודע , בהתאם להבנה ש"הנאה" היא מושג מופשט יותר , שלם שמורכב מכמה חלקים שבהם אהבת צליל הוא רק אחד. הבנה זו מפקיעה את מושג ההנאה מהגדרתו במובן החושי (אודיופיליה) אל המובן ההכרתי - הדומיין שלך , שכן ההנאה שלך נובעת מידיעה וזו משפיעה על ההנאה שלך מהצליל כדבריך - גם אם הוא גרוע , אתה עדיין יוצא נשכר .
נראה לי שאתה מייחס למישהו כאן רמת תיחכום וכוונות שאינן שלו, אלא שלך, ומשבח אותו על כך, כאילו הוא מחדש משהו שלא היה קיים מתחילת ימי האודיו. יש שם אפס חידוש. הכל קלישאות מוכרות וידועות.

לא מדובר כאן באיזה מישהו חדש ומסתורי עם תובנות מעמיקות שמרחיב משהו מעבר למה שאחרים יכולים בכלל לדמיין. מדובר בטרול ותיק, שממחזר את אותו אוסף מצומצם ודוגמטי של אקסיומות, שהוא לא מסוגל להסביר אחת מהן מעבר ללומר שהוא רוצה לשמוע כמו הטכנאי או הבמאי, ושדיוק הצליל חשוב לו יותר מההנאה ממנו, וגם דבק בזה שאם מישהו מעוניין ליהנות מהצליל, האפשרות היחידה היא שהוא רוצה שיהיה לו נעים בגב. בזה מסתכמת *כל* משנתו הרדודה.

אני אסתכן כרגע ואומר שהכיוון הרעיוני אותו אתה מייצג הוא אוונגרדי .
זה לא "סיכון" אלא שטות. הגדרת אוונגרד -- Avant-garde בצרפתית -- היא "מונח שמשמעותו המילולית היא 'משמר קדמי' (כוח חלוץ צבאי ההולך לפני המחנה). בהשאלה, המושג מתאר רעיונות, תנועות או יוצרים פורצי דרך ומהפכניים בתחומי האמנות, התרבות, המדע או החברה, אשר מקדימים את זמנם וקוראים תיגר על המוסכמות".

מכל זה, כל מה שרלוונטי הוא רק "קוראים תיגר על המוסכמות", וזה לכשעצמו, ללא פריצות הדרך, המהפכנות והקדמת זמנו, אינו "אוונגארד".

ברמת התחכום שלך לא היית אמור ליפול לפח טיפשי כזה, אפילו אם אתה מנסה באופן לנפח את הטרול הרבה הזה מעל ומעבר למה שהוא מסוגל לחשוב עליו בעצמו.

נערך לאחרונה ב:
אכן, אבל אתה מציג את זה באור שלילי, בעוד שמראש הם לא אמורים לאהוב, וזה בסדר גמור.

זה לא פורום אקדמי/תיאורטי, אלא מקום שבו אנשים משתפים את התחביב שלהם: חוויות ותובנות, מה ואיך הם שומעים, הציוד שלהם, טיפים מעשיים וכו'. הרבה לא אוהבים טקסטים ארוכים ומסובכים, כולל שלי, ואני לא מאשים אותם.

אם היו לי הכוח והסבלנות לפשט ולתמצת את דברי מעבר למה שאני מוכן להשקיע, הייתי עושה זאת בשמחה ובהבנה.

אין ולא הייתה שם שום "חלוציות". הכל ידוע ומוכר מתחילת ימי האודיו, עוד לפני שרוב האנשים כאן נולדו.

זו בהחלט הייתה הסיבה של אלה ש"הקיעו" אותם כי הם דיברו שטויות.

אחרים "הקיעו" אותם מסיבות אחרות, בעיקר בגלל שהיה מאוד ברור שהם לא באו לתרום ידע והבנה, אלא להוכיח לאנשי הפורום שהם טיפשים ועוסקים בוודו. אז למה שמישהו ירצה לקבל את זה?

אחד מהם הודה שהשמיעה שלו דפוקה והוא לא מבחין בין כלום לכלום, הציוד שלו ירוד, אבל בעזרת קופסת ה-ABX שלו הוא רצה להוכיח לכל האודיופילים המליאנים האלה שכן מבחינים בדברים (לא רק כבלים) ושיש להם ציוד מפואר ויקר, שהוא לא מסוגל להרשות לעצמו, מאיפה משתין הדג.

נראה לי שאתה מייחס למישהו כאן רמת תיחכום וכוונות שאינן שלו, אלא שלך, ומשבח אותו על כך, כאילו הוא מחדש משהו שלא היה קיים מתחילת ימי האודיו. יש שם אפס חידוש. הכל קלישאות מוכרות וידועות.

לא מדובר כאן באיזה מישהו חדש ומסתורי עם תובנות מעמיקות שמרחיב משהו מעבר למה שאחרים יכולים בכלל לדמיין. מדובר בטרול ותיק, שממחזר את אותו אוסף מצומצם ודוגמטי של אקסיומות, שהוא לא מסוגל להסביר אחת מהן מעבר ללומר שהוא רוצה לשמוע כמו הטכנאי או הבמאי, ושדיוק הצליל חשוב לו יותר מההנאה ממנו, וגם דבק בזה שאם מישהו מעוניין ליהנות מהצליל, האפשרות היחידה היא שהוא רוצה שיהיה לו נעים בגב. בזה מסתכמת *כל* משנתו הרדודה.

זה לא "סיכון" אלא שטות. הגדרת אוונגרד -- Avant-garde בצרפתית -- היא "מונח שמשמעותו המילולית היא 'משמר קדמי' (כוח חלוץ צבאי ההולך לפני המחנה). בהשאלה, המושג מתאר רעיונות, תנועות או יוצרים פורצי דרך ומהפכניים בתחומי האמנות, התרבות, המדע או החברה, אשר מקדימים את זמנם וקוראים תיגר על המוסכמות".

מכל זה, כל מה שרלוונטי הוא רק "קוראים תיגר על המוסכמות", וזה לכשעצמו, ללא פריצות הדרך, המהפכנות והקדמת זמנו, אינו "אוונגארד".

ברמת התחכום שלך לא היית אמור ליפול לפח טיפשי כזה, אפילו אם אתה מנסה באופן לנפח את הטרול הרבה הזה מעל ומעבר למה שהוא מסוגל לחשוב עליו בעצמו.
עד שאומרים עליי משהו טוב אתה חייב להרוס?
לדעתי הוא פשוט רואה הרבה יותר לעומק ממך לגביי וגם קורא בין השורות
מה לעשות, קורה.

נערך לאחרונה ב:
עד שאומרים עליי משהו טוב אתה חייב להרוס?
לדעתי הוא פשוט רואה הרבה יותר לעומק ממך וגם קורא בין השורות
מה לעשות, קורה.
הוא ממציא ומוסיף דברים בין השורות, שאינם שלך.

אם היית מסוגל לומר את מה שהוא מוסיף, היית עושה זאת מזמן באופן מפורש, ולא משאיר את זה בין השורות.

ועוד דבר שהוא לא ראה לעומק:
אני מניח שכמעט כל המשתמשים במערכות אודיו עושים זאת כדי ליהנות מהמוזיקה שנשמעת דרכן, כך שנראה לי שמה שטוב מוגדר לפי מה שממקסם את ההנאה, וזה לא אותו דבר עבור כולם, כך שאין טוב אבסולוטי, רק טוב יחסי.

כמקרה פרטי, יש כאלה שמה שהם נהנים ממנו הוא המחשבה שמה שהם שומעים "נאמן למקור", וזה מה שחשוב להם.
זה כבר כולל אותך ושכמותך, כמקרה פרטי, אבל לא איזשהו חידוש או הרחבה של המושג הנאה כפי שהוא ניסה לתאר הקטע הבא:
הסטטוס קוו מגדיר את ההנאה שלו ברובד הגבוה שלה כהנאה מצליל . כך זה עבד עד שאתה הגעת וניסית למתוח את ההגדרה , לא נראה לי שבאופן מודע , בהתאם להבנה ש"הנאה" היא מושג מופשט יותר , שלם שמורכב מכמה חלקים שבהם אהבת צליל הוא רק אחד. הבנה זו מפקיעה את מושג ההנאה מהגדרתו במובן החושי (אודיופיליה) אל המובן ההכרתי - הדומיין שלך , שכן ההנאה שלך נובעת מידיעה וזו משפיעה על ההנאה שלך מהצליל כדבריך - גם אם הוא גרוע , אתה עדיין יוצא נשכר .

נערך לאחרונה ב:
אכן, אבל אתה מציג את זה באור שלילי
ציינתי עובדה . "מציג באור שלילי" זה פירוש שלך . בשום מקום לא אמרתי אם זה טוב או רע. צר לי שנקלעת לסטריאוטיפיזם /דעות קדומות . לקפוץ בראש זה לא אתה , אבל כנראה שמדובר בהצהרת טריגר חזקה מדי בכדי לעורר רפלקס הגנה כלשהו .

מפליאה , שלא לומר משעשעת אותי ההסטה הזו למחוזות הסובייקטיביזם/מוסרניות שאתה מתעקש משום מה לייחס לגילוי דעת מבוסס תצפית בלבד והרי לא יעלה על הדעת שאתה עושה זאת מתוך חוסר יכולת להבחין בנימה האובייקטיבית שהנחתה אותו? איך אפשר בכלל להתעלם מהאבחנה "זה לא פורום אקדמי/תיאורטי" - שאתה ניסחת ע"ס הצביון שמייסדיו שאפו להקנות לו - ושכעת גויסה שוב ממעמקי האוב - ע"י לא אחר ממי שמראש בחר לא להתוות את דרכו בפורום בהתאם לרוח הנושבת מהדברים ; אחד שבמשך זמן רב נמנע מלדבר על המערכת שלו מחד וחטף קיתונות מאידך על סגנון הכתיבה שלו (שרק לצורך הבהרה אני הייתי מהיחידים בזמנו שהעריך , תמך וניסה להבין) שתואר כאן במילים שהקלות בהן היו "כותב לחייזרים , טרחן" , אחד שההודעה הראשונה שלו בפורום לפני 17 שנה כמדומני היתה מאמר בעל גוון אקדמי(!) בדבר מגבלות ויניל מול דיגיטל - אבל נאחז בצביון האידיאולוגי הזה *כעת* רק כאשר זה משרת טיעון כנגד קליפ99 ? זה אבסורד! צר לי , לא קונה את זה . טול קורה .

שמא התהלמתי כעת לשווא ? אולי המניע טהור בכל מקרה ? האם אותו טיעון שנבנה על יסודות רעועים מטרתו מתן משנה תוקף לסטטוס הלא רשמי שדבק בך כסניגור הנפשות האילמות במצבים מעין אלה בפורום , מטרה לגיטימית דייה לשרוד דמגוגיה קלה ? נחשוב על זה שנייה - מממ.. במבט נוסף , מיותר למען האמת . לא מסתמן שמישהו כאן זקוק להגנה , לא ממך או מאחרים - התתפלא ? הקהל , באופן טבעי , מצביע באצבעותיו . אולי גם עיניו , מי יודע . על מי אתה מגן בדיוק ? כפראפרזה על "אתה ואיזה צבא" אשאל "אתה על איזו אוכלוסייה" . הייתי אומר שזה מצחיק אבל אשמור על פאסון נטול פניות .
אין ולא הייתה שם שום "חלוציות"
הדידקטיות מיותרת . אמרתי כבר קודם שהדברים נכונים לפורום הזה , ללא יומרה לשכתב את ההיסטוריה . הכוונה לחלוצים באתר . סליחה , עוד כינוי טעון .. הראשונים לדבר על הנושא . הזכרתי את זה כאנקדוטה שממחישה איך הנגשת אסכולה בצורה לקויה , יכולה לעבור שינוי עם הזמן בתלות בקונוטציה שלה : מרחיב אופקים , בניגוד למאתגר .
נראה לי שאתה מייחס למישהו כאן רמת תיחכום וכוונות
צודק! הייתי מודע לזה בזמן הכתיבה וידעתי שלפחות מישהו אחד יעלה על זה . חבל רק שהקריאה הייתה סלקטיבית (הטריגר לעיל?) ; רשמתי גם "לא נראה לי שבאופן מודע" ואני עומד במלוא מובן המילה מאחורי האבחנה שהקו המנחה שלו דורך על שטח בתולין (uncharted territory ) כאן בפורום ואני גם אנמק מדוע - מעולם לא ראיתי דיון שעוסק בכך . הדבר הכי קרוב היה הויכוח על הגדרת ציודופיליה , רק ששם ההנאה היא נגזרת של מאפייני צליל , אולי גאוות בעלות ברובד הנמוך יותר - שזה גם ידיעה מבוססת קריטריונים מסוימים ***שמיעים*** ולו אצלו היא מבוססת ***אידיאה*** , גם במחיר אולי של חוסר הנאה מהצליל עצמו . עבורי - זו זוית נוספת . חדש ? לא יודע . בפורום הזה ? בהחלט כן .
עניין פשוט של הפרדת המוץ מהתבן הקלישאתי כדבריך .
בהיעדר היכרות ומתוך אי רצון להיגרר ל"עליהום" , אתן לאודיונט ליהנות מעילת חמת הספק . עד הודעה חדשה , אשמור על נייטרליות . סטייה מהקו הזה כמו גישתך אליו, מנומקת ככל שתהיה כמו שלך שוב , היא בבחינת התנשאות - "טרול ותיק, שממחזר ... לא מסוגל להסביר ..." פשוט רצח אופי . האשמה היחידה שאולי אפשר להדביק לו וגם אז זה יהיה יותר הארה מאשר האשמה היא העובדה שהוא פשוט רועה בשדות זרים ; אם מישהו מפה ילך לASR ויתעקש שם , הוא יזכה לאותו יחס .האם גם במצב כזה וממרום שבתנו כצופים נייטרלים , ניאלץ להצדיק זאת למען ההגינות (הדבר הלא נכון לעשות) או שמא .. פשוט לא נצדיק באותה מידה?
זה לא "סיכון" אלא שטות. הגדרת אוונגרד
תודה על השיעור באומנות...איך לא ידעתי ? למה להתפרץ לדלת פתוחה ולרשום דברים מיותרים ? כל הנכתב יוצא מנקודת השקפה שמדובר בגישה חדשנית *כאן* ולכן מאתגרת . ליפול בפח , באמת . לא שמת לב שוב שהכנתי רשת ביטחון בדמות "אסתכן כרגע" . למה ההתקטננות , הסמנטיקה ? אגב ידעתי שגם זה יתפוס עין .
הוא ממציא ומוסיף דברים בין השורות, שאינם שלך.
מוסיף לא כהמצאה אלא כמשמעות של גישתו אותה לא היטיב להסביר . זה הכל "שלו" . אני רק מחלץ עבורו משמעות אותה לא היטיב להעביר .
ועוד דבר שהוא לא ראה לעומק
לא ראה , נקודה. לא קראתי כל מילה במאמר . הוא לא ניסה לכפות אלא להציג את ההעדפה שלו . הנאה היא מושג מופשט שגורמיו רבים ומגוונים . לא ניסיתי למרות שאתה חושב כך לכסות בטווח הדיון הזה את הנושא . אין צורך להעמיס וזה גם מיותר - אך לצורך העניין , אני חושב שחשוב להבהיר את המשמעות והמובן שלו בהקשר המצומצם של חוויית השמע .

נערך לאחרונה ב:
ציינתי עובדה . "מציג באור שלילי" זה פירוש שלך . בשום מקום לא אמרתי אם זה טוב או רע. צר לי שנקלעת לסטריאוטיפיזם /דעות קדומות . לקפוץ בראש זה לא אתה , אבל כנראה שמדובר בהצהרת טריגר חזקה מדי בכדי לעורר רפלקס הגנה כלשהו .

מפליאה , שלא לומר משעשעת אותי ההסטה הזו למחוזות הסובייקטיביזם/מוסרניות שאתה מתעקש משום מה לייחס לגילוי דעת מבוסס תצפית בלבד והרי לא יעלה על הדעת שאתה עושה זאת מתוך חוסר יכולת להבחין בנימה האובייקטיבית שהנחתה אותו? איך אפשר בכלל להתעלם מהאבחנה "זה לא פורום אקדמי/תיאורטי, אלא....." - שאתה ניסחת ע"ס הצביון שמייסדיו שאפו להקנות לו - ושכעת גויסה שוב ממעמקי האוב - ע"י לא אחר ממי שמראש בחר לא להתוות את דרכו בפורום בהתאם לרוח הנושבת מהדברים ; אחד שבמשך זמן רב נמנע לדבר על המערכת שלו מחד וחטף קיתונות מאידך על סגנון הכתיבה שלו (שרק לצורך הבהרה אני הייתי מהיחידים בזמנו שהעריך , תמך וניסה להבין) שתואר כאן במילים שהקלות בהן היו "כותב לחייזרים , טרחן" - אבל נאחז בצביון האידיאולוגי הזה *כעת* רק כאשר זה משרת טיעון כנגד קליפ99 ? זה אבסורד! צר לי , לא קונה את זה . טול קורה .

שמא התהלמתי כעת לשווא ? אולי המניע טהור בכל מקרה ? האם אותו טיעון שנבנה על יסודות רעועים מטרתו מתן משנה תוקף לסטטוס הלא רשמי שדבק בך כסניגור הנפשות האילמות במצבים מעין אלה בפורום , מטרה לגיטימית דייה לשרוד דמגוגיה קלה ? נחשוב על זה שנייה - מממ.. במבט נוסף , מיותר למען האמת . לא מסתמן שמישהו כאן זקוק להגנה , לא ממך או מאחרים - התתפלא ? הקהל , באופן טבעי , מצביע באצבעותיו . אולי גם עיניו , מי יודע . על מי אתה מגן בדיוק ? כפראפרזה על "אתה ואיזה צבא" אשאל "אתה על איזו אוכלוסייה" . הייתי אומר שזה מצחיק אבל אשמור על פאסון נטול פניות .

הדידקטיות מיותרת . אמרתי כבר קודם שהדברים נכונים לפורום הזה , ללא יומרה לשכתב את ההיסטוריה . הכוונה לחלוצים באתר . סליחה , עוד כינוי טעון .. הראשונים לדבר על הנושא . הזכרתי את זה כאנקדוטה שממחישה איך הנגשת אסכולה לקויה , כגון זה שמיודענו לוקה בה , יכולה לעבור שינוי עם הזמן בתלות בקונוטציה לתחום : מרחיב אופקים , בניגוד למאתגר .

צודק! הייתי מודע לזה בזמן הכתיבה וידעתי שלפחות מישהו אחד יעלה על זה . חבל רק שהקריאה הייתה סלקטיבית (הטריגר לעיל?) ; רשמתי גם "לא נראה לי שבאופן מודע" ואני עומד במלוא מובן המילה מאחורי האבחנה שהקו המנחה שלו דורך על שטח בתולין (uncharted territory ) כאן בפורום ואני גם אנמק מדוע - מעולם לא ראיתי דיון שעוסק בכך . הדבר הכי קרוב היה הויכוח על הגדרת ציודופיליה , רק ששם ההנאה היא נגזרת של מאפייני צליל , אולי גאוות בעלות ברובד הנמוך יותר - שזה גם ידיעה מבוססת קריטריונים מסוימים ***שמיעים*** ולו אצלו היא מבוססת ***אידיאה*** , גם במחיר אולי של חוסר הנאה מהצליל עצמו . עבורי - זו זוית נוספת . חדש ? לא יודע . בפורום הזה ? בהחלט כן .
עניין פשוט של הפרדת המוץ מהתבן הקלישאתי כדבריך .
בהיעדר היכרות ומתוך אי רצון להיגרר ל"עליהום" , אתן לאודיונט ליהנות מעילת חמת הספק . עד הודעה חדשה , אשמור על נייטרליות . סטייה מהקו הזה כמו גישתך אליו, מנומקת ככל שתהיה כמו שלך שוב , היא בבחינת התנשאות - "טרול ותיק, שממחזר ... לא מסוגל להסביר ..." פשוט רצח אופי . האשמה היחידה שאולי אפשר להדביק לו וגם אז זה יהיה יותר הארה מאשר האשמה היא העובדה שהוא פשוט רועה בשדות זרים ; אם מישהו מפה ילך לASR ויתעקש שם , הוא יזכה לאותו יחס . גם אז , ממרום שבתנו כצופים נייטרלים , הניאלץ להצדיק זאת למען ההגינות (הדבר הלא נכון לעשות) או שמא .. פשוט לא נצדיק באותה מידה?

תודה על השיעור באומנות...איך לא ידעתי ? למה להתפרץ לדלת פתוחה ולרשום דברים מיותרים ? כל הנכתב יוצא מנקודת השקפה שמדובר בגישה חדשנית *כאן* ולכן מאתגרת . ליפול בפח , באמת . לא שמת לב שוב שהכנתי רשת ביטחון בדמות "אסתכן כרגע" . למה ההתקטננות , הסמנטיקה ? אגב ידעתי שגם זה יתפוס עין .

מוסיף לא כהמצאה אלא כמשמעות של גישתו אותה לא היטיב להסביר . זה הכל "שלו" . אני רק מחלץ עבורו משמעות אותה לא היטיב להעביר .

לא ראה , נקודה. לא קראתי כל מילה במאמר . הוא לא ניסה לכפות אלא להציג את ההעדפה שלו . הנאה היא מושג מופשט שגורמיו רבים ומגוונים . לא ניסיתי למרות שאתה חושב כך לכסות בטווח הדיון הזה את הנושא . אין צורך להעמיס וזה גם מיותר - אך לצורך העניין , אני חושב שחשוב להבהיר במשמעות והמובן שלו בהקשר המצומצם של חוויית השמע .
מכל בליל המילים האלה והיומרה לאובייקטיביות, אתייחס רק לדבר אחד: אולי אתה יכול לתת ל-Audionut להנות מהספק, אבל, כפי שכתבת, אתה לא מכיר אותו, וברור שלא את ריבוי דורותיו הקודמים. "טרול ותיק, שממחזר ... לא מסוגל להסביר ..." אינו "רצח אופי", אלא תיאור מצב ידוע ומוכר, שאם היית שואל אחרים כאן, כולל חברי ומנהלי האתר, היו אומרים לך את אותו הדבר. ראה אפילו בשרשור הזה איך @גיא מצוות האתר -- וגם אחרים -- מתייחסים אליו במפורש כאל טרול.

מדי פעם, כשהתייאשו ממנו ומהמיחזורים הלא מנומקים שלו, היו משעים אותו, והוא היה נעלם לתקופת מה, ואחר כך חוזר עם יוזר אחר, וכותב את אותם דברים (=מיחזור), ולא עונה לשאלות על דבריו (=לא מסוגל להסביר) אלא לכל היותר חוזר על מה שכבר כתב (=ממחזר בריבוע). זה קרה באותה צורה גם בשרשור הזה.

אולי לך זה נראה ש"הוא לא ניסה לכפות אלא להציג את ההעדפה שלו", אבל הוא "הציג את ההעדפה שלו" כבר הרבה פעמים, ובכל פעם הציג אותה כאמת וכשיא התחביב, וזלזל באחרים כמחפשים "נעים בגב", אז אל תספר סיפורים שזה לא ניסיון כפיה, גם אם במסווה עדין לכאורה, שהפיל אותך בפח. אפילו כשהחלטתי הפעם להגיב לו עניינית, למרות שידעתי שמדובר בטרול, האשימו גם אותי שנפלתי בפח.

כדאי שתכיר קצת את ההיסטוריה ותבדוק באתר לפני שאתה מחלק האשמות מסוג זה. בפעם הקודמת הוא קרא לעצמו לא פחות מאשר Audio GOD -- אולי תבין מזה משהו עליו.

ואולי לא.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור