מוזיקליות VS דיוק

אמרת שהחדר שלך הוא 3x4, אתה יודע שאלו המידות הכי גרועות אקוסטית? יש בחדר כזה בלאגן בבאס ובמיד באס ומלא בגלים עומדים, אתה קובע לפי מה שאתה שומע בחדר או שיש לך ואתה לא מגלה סלון יותר גדול או שאתה שומע באוזניות שזה יופי של רפרנס אבל אין לו קשר לרמקולים שבזה פתחת את השירשור.

חדמ"ש.

אני חושב שאתה קצת מפשט את זה.
כששמעתי בשעתו אצל שחורי, למשל, את נגן הדיסקים PLAYBACK DESIGNS MPS8 (נגן דיסקים שעולה לא מעט), השוויתי אותו מול אחיו הקטנטן שהיה בבעלותי, רק דאק שהיה מחובר לטרנספורט אופטי פשוט, לא זוכר איזה.
שמענו את האלבום של גידי גוב, דרך ארץ. לעניות דעתי (והיא באמת עניה, אני לא מכיר מספיק) - אחת ההקלטות הנוראיות שנעשו בארץ. מתכתית, מקומפרסת, צווחנית. דוחה ת'שואה. בכל מערכת ששמעתי את זה, נהניתי מהשירים, סבלתי מהסאונד.

בדאק שלי, הקטן, זה היה נשמע אכן מגעיל.
בנגן הגדול זה היה נשמע כ"כ טוב, שרציתי לבכות. עד ששמנו הקלטות טובות על אמת, ואז בכלל תפסתי את הראש. זה היה נשמע כאילו המכשיר מייצר מחדש את המוסיקה.
עכשיו, ברור שההגדרות המשתפכחות האלה הן סובייקטיביות (למרות שכל הנוכחים הרגישו את זה) ויתירה מכך - כמעט ברור לגמרי שיש כאן איזשוה עיבוד שהמכשיר עושה. פיצוי, בניה מחדש של הדאטה (מן הסתם כמובן שגם השעון), אבל במבחן התוצאה הדבר הזה נשמע טוב ושונה בצורה מעוררת קנאה, לא משנה איזה מוסיקה דחפת לו. הוא לא נתן ליטוף דומה לכל דיסק שהכנסת לו, אלא פרזנטציה שונה ומשתנה, שתמיד נשמעה מצויין.

זה, בעיניי, ציוד טוב.
מעניין, לי קרה בדיוק ההיפך. עם הנגן הקודם שלי שהוא כמה רמות טובות ובריאות מתחת לנגן הנוכחי פתאום מצאתי עצמי עם אלבומים שבילתי אפשרי להאזין להם יותר כי פתאום זה נשמע חרא.
מעניין, אנסה עכשיו עם הנגן הנוכחי. מעניין אם זה יתהפך או יחמיר.

כל דבר שמוסיף או גורע( כמו Tubes או ויניל ) אתה בהכרח מתרחק מההקלטה המקורית
אבל אם מדובר בהקלטות מלפני השתלטות הטרנזיסטורים (אמצע שנות ה-60), גם הטכנאים שמעו דרך ציוד מנורות, ולפני הטייפ המגנטי (1948) רק באמצעות תקליטים. אז אם אתה רוצה לשמוע מה שהטכנאי שמע....

אמרת שהחדר שלך הוא 3x4, אתה יודע שאלו המידות הכי גרועות אקוסטית? יש בחדר כזה בלאגן בבאס ובמיד באס ומלא בגלים עומדים, אתה קובע לפי מה שאתה שומע בחדר או שיש לך ואתה לא מגלה סלון יותר גדול או שאתה שומע באוזניות שזה יופי של רפרנס אבל אין לו קשר לרמקולים שבזה פתחת את השירשור.
מסתדרים עם מה שיש

תשמע חביבי,
אני הרבה שנים פה. לא מעט מהן גם כחלק מצוות האתר אז אני מרשה לעצמי לומר שראיתי מכל הצורות והצבעים שעברו פה. ראיתי כמעט הכל פה.
עם השנים התפתחה היכולת לזהות גם את מה שקורה מאחורי ומעבר למקלדת. לבטח גם כחבר צוות שבאופן טבעי נחשף לדברים שלא מגיעים לחזית הפתוחה. מה לא ראיתי, החל מאג'נדות זדוניות וכלה בתמימויות בילתי מזיקות ועד לאירועים שהגיעו לעורכי דין והיה גם אחד כזה שהגיע למעבר. ראיתי גם מקרים מחממי לב ויוזמות רוחב לב חסרות תקדים. ראיתי עוסקים בתחום שעשו דברים שלא עושים(!) וראיתי עוסקים בתחום שנשגב מהבנתי מהיכן תעצומות הנפש והמסירות לקדושת השירות שהפגינו בסיטואציות לא סיטואציות.
בקיצור, הבנת. אני מכיר את העולם הזה אצלנו ככה בקטנה. לא הרבה...

נשוב לגופו של עניין,

1. להעיף אדם מפה זה מוצא אחרון. לוקח הרבה מאוד שזה יקרה. וכמה שלפעמים זה אולי מפתה, לעשות זאת בפועל ולחיות בשלמות עם זה קשה הרבה יותר מהפעולה עצמה. אממה, בשבועות האחרונים יש פה כמה חברה שפשוט אבדו את זה. וכן, עברו גם את גבולות התנהגות של ילדים קטנים ותת רמה בין אנשים. לבסוף, זה מייצר סביבה מחורבנת גם לצופים מהצד לבטח כאשר זה יורד לגידופי רחוב וכאן המרחק לטיסה ישירה מתקצר משמעותית. מרבית ההרחקות (אם לא כולן) שנעשו כאן לא באו לשמור על המורחק אלא על האתר עצמו וקהל החברים והקוראים. אז בוא נעשה סדר בנושא הזה.

2. אני לא צריך לקרוא את "הרוב המוחלט" של הפוסטים שלך. אני מזהה את הסגנון וגם את הסוף עוד בטרם מסתיים המשפט הראשון. לא כי אני סופרמן. כי הניסיון והוותק עושים את שלהם לבד כבר. וגם, המערכת של האתר ומי שמנהל אותה חכמה הרבה יותר ממה שאתה חושב (תסיק מזה מה שתסיק). האמן לי שהמערכת לא מטומטמת.

3. נושא עמיר,
פה הדברים פשוטים למידי. אתה שמת אותו על הכוונת והפכת אותו לפרויקט. כן אתה! לא הוא. מדוע? אני יכול למנות כמה מניעים אבל אשמור על זכות השתיקה (שוב, המערכת לא טיפשה כפי שחלק חושבים). לעמיר יש סגנון שכל מי חבר פה יותר מיום קולט תוך 2-3 פוסטים שלו. 99% מהאנשים מבינים מהר את הסגנון לטוב ולפחות טוב ויודעים שזו הצורה שהבנאדם מתקשר ומשם או שלומדים להתנהל איתו בדיונים או שלא ומדפדפים הלאה. אבל לא הופכים את זה לפרובוקציה ואז משחקים אותה תמימים. פה פספסת.
בוא לא נזלזל באינטליגנציה שלי, שלך ושל שאר הקוראים. משחקי התמימות, ניקיון כפיים וההתקרבנות לא עובדים פה. פה פספסת שוב.

ולא, אני לא מגן על עמיר. גם פה פספסת.
גם אותי הוא הביא לקצה והוא יודע את זה. אבל מה שכן, עמיר לא אדם שמזמין או יוזם מלחמות. כן, הוא יכול להתיש נזיר טיבטי עם התשובות והסגנון שלו, אבל טרול הוא לא ואיש מלחמה גם לא.
התגובה שלך הבוקר ב-11:05 שרפה לי את הפיוז. לא לעמיר, לי! שם נפלת חביבי. אז אל תתקרבן. פספוס נוסף.
לא ביצי זהב ולא בטיח. הצהרה לא מעניינת.

4. בינינו, אבל רק בינינו כן!! אל תספר לאף אחד.... אני גם מבטיח לא לספר.
אתה לא באמת פספסת דבר. ;)

5. לשאלתך: OTH - On The House. מונח מוכר מעולם המלונאות והשירות.
הבנתי נכון אתם משתמשים באלגוריתם לדעת מה אופיו של הכותב? אתם גם סוחרים במידע הזה כולל כתובת מייל ו IP? טוב לדעת.
ואני מקווה שאני לא טועה, מה תגיד על עמיתך תמיר עיוואן שבזמן שעמיר לקח הפסקה הוא שיבח את הדינמיקה בפורום?
לא משנה, אני מסומן אצלך.

נערך לאחרונה ב:
מסתדרים עם מה שיש
מה הבעיה לענות לעניין?

זאת התשובה זאת דירת חדר קטנה שאין בה הרבה ברירות מה אני יכול לעשות
אחרי שנזכה בלוטו יהיה חדר נורמלי אקוסטית
אז עם כל הכבוד עם התנאים האלה אתה שופט רכיבים? והלוואי ותזכה בלוטו, מהלב.

לכלי נגינה יש חם טבעי, אם תרצו הצבע של הכלי.
מה הדיבור על נאמנות למקור?
איך בדיוק ?
הסאונד עובר אצל הטכנאי, אח״כ למדיה דיגיטלית או אנלוגית
משם למקור (איזה מקור?)במערכת. דרך כבלים (איזה כבלים?)למגבר, (נו הבנתם…)ועוד כבלים לרמקולים
ועוד לא דיברתי על אקוסטיקה .
אין במערכות סטריאו נאמנות למקור. זה בכאילו.
wishful thinking.

כל אחד רוכש מערכת שנשמעת לו טוב

הבנתי נכון אתם משתמשים באלגוריתם לדעת מה אופיו של הכותב? טוב לדעת.
ואני מקווה שאני לא טועה, מה תגיד על עמיתך תמיר עיוואן שבזמן שעמיר לקח הפסקה הוא שיבח את הדינמיקה בפורום?
לא משנה, אני מסומן אצלך.
חחחחחחחח.... אלגוריתם. קרעת אותי. ברור. שופכים על זה כספים כל חודש בטח.
מאיפה אתה מביא את הפרשנויות שלך. באמת יכולות מיוחדות
שום AI ושום קודים. כפי שציינתי, עם השנים כבר מזהים מייד מהיכן ולאן דברים הולכים. זה הכל. הרבה הרבה פחות מתוחכם.

זה שתמיר עיוואן בחר לקפוץ ולהגיב מה שהגיב בצורה שבה הגיב אתה יכול לשייך רק אליו.
היות ואני זה שהיה פה בלב האירוע ולא הוא אני מרשה לעצמי לומר שאני חולק.

ולא, אני לא סימנתי אותך. אתה סימנת עצמך.
עובדתית, מכל החברים פה באתר, אתה זה שנמצא בלב הדרמות ולא כל האחרים. אתה ועוד 2-3 חברה.

בדיוק כמו בבית הספר,
הילד מדהים, יש לו יכולות, מגיע מבית טוב ההורים מקסימים אבל בסוף, בכל תקרית בכיתה הוא נמצא במרכזה. מוכר לך?
שוב, היתממות לא עובדת. נסה משהו אחר.

חחחחחחחח.... אלגוריתם. קרעת אותי. ברור. שופכים על זה כספים כל חודש בטח.
מאיפה אתה מביא את הפרשנויות שלך. באמת יכולות מיוחדות
שום AI ושום קודים. כפי שציינתי, עם השנים כבר מזהים מייד מהיכן ולאן דברים הולכים. זה הכל. הרבה הרבה פחות מתוחכם.

ולא, אני לא סימנתי אותך. אתה סימנת עצמך.
עובדתית, מכל החברים פה באתר, אתה זה שנמצא בלב הדרמות ולא כל האחרים. אתה ועוד 2-3 חברה.
נרגעתי, במיוחד שיש עוד כמה כמוני.
לגבי אופן ההתנסחות זה פאק שאני סוחב מהצבא ובאזרחות, אעשה ככל יכולתי לשנות.

נערך לאחרונה ב:
כן, והדאק קיבל אות מטרנספורט אופטי. כלומר, גם CD.
אוקיי - אז זה בדיוק מה שחשבתי.
יש הבדל גדול מאוד באופן שבוא מוצגת מוזיקה בין מסלול דיגטלי כזה או אחר .אפילו כתבתי את זה מחוויות אישיות שלי לא פעם אחת.טחנתי פה את הראש על שעונים וג'יטר ופילטרים עד רמת הלא מדיד ומגיע שלב האוזן.
הרבה יותר קשור לאופן שזה מוגש , לאורגניות ,לטקסטורה , לחוסר הצרימה אך ללא החסרת שום פרט,למיקרו דינמיקה, ל YOU ARE THERE EXPREINCE וכו וכו.
הבדל בין מרגש או לא מרגש.

מה שאני לא מבין - איך זה קשור למה שרשמתי מתן ואיפה פשטתי דברים?

הפוסט מובן לבוגרי מגמת פילוסופיה.
האמת שלא הייתי טורח אם אודיונט היה יודע להעביר את המסר בצורה יותר מנומקת ונמנע מלצאת בהצהרות גורפות , אבל הייתי צריך את זה ולו רק בכדי לדעת שנגיע ליום בו יצטרכו ב"מ כדי להבין כמה משפטים .

האמת שלא הייתי טורח אם אודיונט היה יודע להעביר את המסר בצורה יותר מנומקת ונמנע מלצאת בהצהרות גורפות , אבל הייתי צריך את זה ולו רק בכדי לדעת שנגיע ליום בו יצטרכו ב"מ כדי להבין כמה משפטים .
קשה לי לנסח את מה שאני רוצה להגיד

צבע נלווה הוא לא בהכרח דבר רע, והרבה אנשים אפילו אוהבים את זה.
אבל כן חשוב להבין מתי זה כבר הופך לחתימה קבועה של המערכת...

יצא לי לשמוע כמה מערכות כאלה, שהכיוון שלהן היה מאוד ברור כמעט בכל הקלטה.
למשל לאוזניי...
מערכת שתמיד נשמעת חמה, עבה ורכה, גם כשההקלטה עצמה רזה, מהירה ודינמית.
או מערכת שתמיד מוסיפה מתיקות בווקאלים, כאילו כל זמרת מוקלטת "יפה" ונעים.
או מערכת עם באס מנופח שנותן תחושת גודל ומשקל, אבל גם מכסה על קצב, דיוק ופירוט.
ויש גם את הצד ההפוך, מערכות שתמיד נשמעות חדות, מבריקות ומפורטות (מידי), אבל לאורך זמן חסר בהן גוף, טבעיות ונשמה, ולפעמים הן פשוט מעייפות...
בכל המקרים האלה זה יכול להרשים, אפילו מאוד..
אבל כשבסוף רוק, ג׳אז, קלאסי, ווקאל, הקלטות טובות והקלטות חלשות, כולם מקבלים פחות או יותר אותו אופי והתנהגות, מבינים שהמערכת מוסיפה משהו קבוע משלה...
אין בזה פסול אם זה הטעם של המאזין, וזה לגמרי מקובל.

רק בעיניי, מניסיוני ולאוזני, חשוב להבדיל בין מערכת שנותנת אופי מסוים לכל דבר, לבין מערכת שבאמת מצליחה להראות את ההבדלים בין הקלטות.
ועבורי זה בדיוק מה שגורם (לי) להיפתח לעוד מוזיקה, לעוד סגנונות ולעוד הקלטות, גם כאלה שפעם פחות התחברתי אליהן...וגם כאילו שהתרחקתי או אפילו "ברחתי" מהן...
לצערי לקח לי הרבה שנים להבין את זה, אחרי לא מעט זוגות רמקולי קופסאות עם תיבה מנגנת, ורזוננסים שצובעים את המיד ריינג׳, שאולי עושים נעים באוזן לתקופה מסוימת , אבל לאורך זמן נשמעים אותו דבר ומשעממים.
ברגע שמצאתי את מה שמצאתי, פתאום התחלתי לגלות הקלטות ואז כל החוויה השתנתה.

קשה לי לנסח את מה שאני רוצה להגיד
Screenshot_20260630-151519 (1).jpg

לך תדע...:D

מניסיון עם לא מעט הקלטות שמבחינתי הן ברמה הגבוהה ביותר ‑‑ דיסקים שאני משתמש בהם לבדיקת מערכות וכיולים ‑‑ במגוון רחב של מערכות ממש טובות, שבוודאי תוכננו להיות ניטרליות ונמדדות מצוין, כולל של חברים ובתערוכת מינכן 2015 (במגבלות הנסיבות), שמתי לב לכמה תופעות מעניינות:
  1. אותן הקלטות נשמעות שונות באופן מובהק ומשמעותי במערכות שאני בטוח שכולן נמדדות מצוין ומעוצבות להישמע ניטרליות.

2. הקלטות מסוימות זורחות ממש במערכת X ורק טובות מאוד במערכת Y, בעוד שהקלטות האחרות זורחות ב‑Y ורק טובות מאוד ב‑X.
זה הוביל אותי למחשבות הבאות:
  1. עם כל הכבוד ‑‑ ואין הרבה ‑‑ ל"נאמנות למקור", מערכות שונות שכולן מוגדרות כ"נאמנות למקור" מניבות תוצאות שונות זו מזו, ואין ממש דרך לקבוע איזו מהן קרובה יותר או פחות, או שמא חלקן פשוט סוטות לכיוון אחר. זה, מבחינתי, מרוקן מתוכן את המרדף אחרי ה"מקור" הבלתי מוגדר הזה.

2. כשאנחנו בוחרים הקלטות לבדיקת מערכות, אנחנו עושים זאת לפי מה שנשמע הכי טוב במערכת המוכרת לנו ‑‑ אבל אם באותן הקלטות במערכת שנבדקת הן לא ממש זורחות, זה לא בהכרח אומר שהמערכת פחות טובה. בעצם, הבחירות האלה גורמות לנו להתלהב דווקא ממערכות שיש להן יתרונות ‑‑ וחסרונות ‑‑ דומים לאלה של המערכת שאנחנו כבר מכירים.

נרגעתי, במיוחד שיש עוד כמה כמוני.
לגבי אופן ההתנסחות זה פאק שאני סוחב מהצבא ובאזרחות, אעשה ככל יכולתי לשנות.
כל הכבוד! באמת. אפשר למנות על כף יד אחת את האנשים שבוחרים לנהוג כך.

כפי שראית עד כה, לכל אחד יש את הפאקים שלו, וגם הכתבים כאן לא חפים.

אנחנו דווקא אוהבים כאן שנינות, אז אל תחשוש לענות באופן נוקב אם אתה מאמין שצריך. פשוט צריך לשים לב לא לרדת יתר על המידה לפסים אישיים, למרות שיש כאן ערב רב של מצבים נפשיים.

כל הכבוד! באמת. אפשר למנות על כף יד אחת את האנשים שבוחרים לנהוג כך.

כפי שראית עד כה, לכל אחד יש את הפאקים שלו, וגם הכתבים כאן לא חפים.

אנחנו דווקא אוהבים כאן שנינות, אז אל תחשוש לענות באופן נוקב אם אתה מאמין שצריך. פשוט צריך לשים לב לא לרדת יתר על המידה לפסים אישיים, למרות שיש כאן ערב רב של מצבים נפשיים.
תודה תמיר, תגובתך נוגעת לליבי וחשובה.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור