מברשות וכו' .. ומכונות ניקוי

• פותח הנושא פותח הנושא Juiced
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נכון, הוא ממלא את המיכל הראשי על ידי לחיצת כפתור, ומייתר אגב כך את הצורך למלא את המיכל באופן ידני אחרי כל סבב ניקוי. זה חוסך זמן וגם יותר נקי ללא נזילות מהמיכל המשני. המיכל גם יותר גדול כך שמספיק לעשרה סבבי ניקוי.

וחווית אנאלוגית השתפרה.
אני לא חושב שהמתקן הזה משפיע על החווייה האנלוגית.

נכון, הוא ממלא את המיכל הראשי על ידי לחיצת כפתור
המונחים שלהם הם:
  • water basin -- המיכל שבגוף המכשיר, שבתוכו מסתובב התקליט בעת הניקוי האולטראסוני
  • removable water tank -- המיכל הפלסטי השקוף שבו ממלאים את המים בהתחלה, לפני שפיכתם ל-basin
אני מניח שב"ראשי" אתה מתכוון ל-basin וב"משני" ל-removeable tank.

ומייתר אגב כך את הצורך למלא את המיכל באופן ידני אחרי כל סבב ניקוי. זה חוסך זמן וגם יותר נקי ללא נזילות מהמיכל המשני. המיכל גם יותר גדול כך שמספיק לעשרה סבבי ניקוי.
אין בהכרח חובה להחליף מים אחרי כל ניקוי. ה‑water tank מתמלא מחדש אוטומטית בגמר התהליך האולטרסוני ולפני תחילת הייבוש, אז כדי להתחיל מחזור ניקוי חדש יש רק להוציא אותו, לשפוך את המים שבתוכו ל‑basin, ולהחזיר אותו למקומו. כך עד אולי 5 פעמים עם אותם מים, יש האומרים יותר (מה שמקטין את משמעות ההבדל בין מים מזוקקים ברמת מעבדה לבין מים מטוהרים כמו למגהצים).

ראיתי שהמתקן הזה עולה כ‑$139 באתר של HumminGuru ולזה יש להוסיף כ‑$42 דמי משלוח, ולסכום (כ‑$181) יש להוסיף מע"מ של 18% (כ‑$32), ואם זה מגיע עם courier, יש בנוסף כ‑$40 עמלות מקומיות, וכבר עברנו את ה‑$250.

אם מזמינים דברים נוספים באותו משלוח, זה יכול להקטין את חלקו היחסי של המכשיר בדמי המשלוח (שיכולים להיות מוגדלים) ובעמלות המקומיות.

אולי אפשר להשיג את זה בדרכים אחרות וזולות יותר, אבל בעיניי יש שימושים טובים יותר לכסף הזה, למשל עוד תקליטים, שאפשר לנקות באותה איכות גם בלעדיו :)

אין קשר לחוויה האנלוגית, מדובר בנוחות בלבד בתהליך הניקוי. הנוחות הזו שווה לי את הסכומים המוזכרים, שהם פחות או יותר נכונים.

נזכרתי שהתכתבתי עם שירות הלקוחות של HumminGuru.

לשאלה

is it important to have laboratory-level triple distilled water, or is it enough to have purified water as used in cars and steam ironing?

הם ענו

To achieve the best cleaning results, we recommend using distilled water. Distilled water goes through a purification process where most of its mineral content and salt ions are removed. This ensures that the water used for cleaning is free from impurities that could potentially affect the surface of your records.

However, using purified water can still be effective for cleaning records, especially if it is of good quality and free from impurities. If you are using purified water, it's essential to ensure that it is free from any additives or impurities that could potentially harm the record surface. Please make your judgment.

ולשאלה

For how many washing cycles can I use the same originally-distilled water?

הם ענו

We generally recommend changing the water after approximately 5-7 cleaning cycles. However, this can vary depending on the condition of your records. If your records are relatively clean or not excessively dirty, you may be able to reuse the water for additional cycles. If the records are heavily soiled or if the water appears discolored or visibly dirty, it is necessary to change to fresh water.

יש לציין שכיוון שאני משתמש ב‑HG רק אחרי wet & vacuum cleaning ב‑VPI 16, אני יכול להרשות לעצמי לנקות אפילו 8‑10 תקליטים ב‑HG באותם המים (שבהתחלה מזוקקים לגמרי ברמת מעבדה), ואני מנקה אותם בסדר יורד של חשיבותם עבורי.

נערך לאחרונה ב:
איזה מים שמים במכונה הזו והיכן ניתן לרכוש בארץ?

מים מזוקקים.
הום סנטר, טמבוריות וכו'..

יש המסתפקים במים מטוהרים, כמו למגהצים וכיו"ב שקונים בהום סנטר ובתחנות דלק, ויש המחמירים ומשתמשים במים מזוקקים 3 פעמים ברמת מעבדה, שאפשר לקנות בחנויות לציוד מעבדות. ראה המלצת היצרן לעיל.

אני מתפשר על משהו באמצע: מה שמתיימר להיות מים מזוקקים שלוש פעמים, אבל ממקור לא לגמרי אמין.

מעניין מאוד עמיר...

חמישה ליטרים - כמות גדולה מדי (אלא אם פותחים עסק לניקוי תקליטים). אני משתמש במים מזוקקים שמוכרים בבתי מרקחת המכינים תרופות בעצמם - 17 שקלים לליטר. בערך אותו המחיר (אם לקחת בחשבון את עלות המשלוח של המים בקישור של עמיר).

תמונות מצורפות

• מים מזוקקים.jpg
    מים מזוקקים.jpg
    KB 135 · צפיות: 22
חמישה ליטרים - כמות גדולה מדי (אלא אם פותחים עסק לניקוי תקליטים). אני משתמש במים מזוקקים שמוכרים בבתי מרקחת המכינים תרופות בעצמם - 17 שקלים לליטר. בערך אותו המחיר (אם לקחת בחשבון את עלות המשלוח של המים בקישור של עמיר).
בלי שפתחתי עסק לניקוי תקליטים, כבר הזמנתי לפחות שלוש פעמים, 2‑3 בקבוקים בכל הזמנה, וזה עוד תוך שימוש ב‑HumminGuru, שהמיכל שלו הוא 350 מ"ל. יש מכונות שמשתמשות בכמה ליטרים בכל פעם.

באיזה בתי מרקחת אתה קונה? זה יכול להיות מקור יותר אמין.

נערך לאחרונה ב:
המכונה שלי (Degritter) מכילה 1.4 ליטר מים, זה מספיק ל-40 תקליטים (כל תקליטים מנוקים לפני זה במכונת וקום עם אנזים ו-L'Art Du Son)., בתוספת של כ-300 מ"ל: חלק מהמים נשאר על תקליטים ומפלס המים יורד במהלך הניקוי. כעיקרון, אפשר לנקות בכמות זו של מים גם יותר מ-40 תקליטים כי המים יוצאים יחסית נקיים.
אגב, וידאתי בדרך ניסיונית שייבוש תקליטים במכונה לא נותן תוצאה מספיק טובה, והבנתי מדוע: קול אולטרה סוני משחרר לכלוך מחריצי התקליט אבל לאו דווקא מוציא משם את כל הלכלוך. לכן מייד אחרי ניקוי ב-Degritter (במים מזוקקים בלבד, ללא תוספים) אני מנקה תקליט (שעדיין לך) במכונת וקום עם L'Art Du Son.
קונה את המים המזוקקים בבית מרקחת רמת חן ברמת גן.

אני משתמש במים מזוקקים שקניתי בטמבוריה ליד הבית עם החומר של humminguru.
לא מרגיש צורך במשהו מעבר.

בנובה יש סוויץ לייבוש רגיל וארוך ועם היבוש הארוך התקליט יבש לגמרי.
אני מרוצה מרמת הניקיון.

שימו לב שרוב הפיצפוצים הם כתוצאה מחשמל סטטי שמצטבר בתקליט.

הדבקתי מט והארקתי את הגוף של הפיטיפון וזה ממש העלים את העוצמה של הפיצפוצים ברמה כזאת שלא שומעים אותם ביחס לווליום,
גם בתלקיטים מאוד משומשים עם שריטות.

אם הדור הראשון של הדגריטר לא מייבש עד הסוף אז זה big win לנובה ביחס למחיר.

המכונה שלי (Degritter) מכילה 1.4 ליטר מים, זה מספיק ל-40 תקליטים (כל תקליטים מנוקים לפני זה במכונת וקום עם אנזים ו-L'Art Du Son)., בתוספת של כ-300 מ"ל: חלק מהמים נשאר על תקליטים ומפלס המים יורד במהלך הניקוי
יש כאן trade off: מצד אחד, רוצים להשתמש באותם מים כמה שיותר פעמים. מצד שני, ככל שמשתמשים יותר פעמים, רמת זיקוק המים יורדת.

גם אני מנקה קודם ‑‑ במכונת ואקום עם מים מזוקקים ו‑IPA ‑‑ כך שהתקליטים נכנסים נקיים, אבל רק לעיתים רחוקות משתמש באותם 350 מ"ל עבור 10 תקליטים (שזה שקול ל‑1.4 ליטר עבור 40 תקליטים). בד"כ עד 8.

מוזר שאצלי ב‑HumminGuru רמת המים כמעט לא יורדת בעקבות הניקוי.

אגב, וידאתי בדרך ניסיונית שייבוש תקליטים במכונה לא נותן תוצאה מספיק טובה, והבנתי מדוע: קול אולטרה סוני משחרר לכלוך מחריצי התקליט אבל לאו דווקא מוציא משם את כל הלכלוך. לכן מייד אחרי ניקוי ב-Degritter (במים מזוקקים בלבד, ללא תוספים) אני מנקה תקליט (שעדיין לך) במכונת וקום עם L'Art Du Son.
מוזר מאוד שזה משחרר אבל לא מוציא את הלכלוך, אבל אם זה המצב, צריך רק לשטוף עם מים מזוקקים ולשאוב עם ואקום. למה צריך שוב את האנזים?

בכל מקרה, נראה לי שהעניין הוא שאתה משתמש במים מזוקקים בלבד ללא חומר ששובר את מתח הפנים של המים, שאז התוצאה אכן פחות טובה באופן מובהק גם אצלי.

קונה את המים המזוקקים בבית מרקחת רמת חן ברמת גן.
תודה על האינפורמציה.

מוזר מאוד שזה משחרר אבל לא מוציא את הלכלוך, אבל אם זה המצב, צריך רק לשטוף עם מים מזוקקים ולשאוב עם ואקום. למה צריך שוב את האנזים?
זה לא אנזים, אנזים בשלב זה באמת מיותר. זה חומר "סבוני" ששותף תקליט.
בכל מקרה, נראה לי שהעניין הוא שאתה משתמש במים מזוקקים בלבד ללא חומר ששובר את מתח הפנים של המים, שאז התוצאה אכן פחות טובה באופן מובהק גם אצלי.
ניסיתי תוסף של Degritter, התוצאה פחות טובה בהשוואה לניקוי במים מזוקקים בלבד (סאונד לא צלול). ניסיתי גם L'Art Du son , חברה זו ממליצה אותו גם לשימוש במכונות אולטרה סוניות - התוצאה הייתה ניטרלית (לא פחות ולא יותר טובה). בפורום של Steve Hoffman יש המלצות על כל מיני תוספים, אבל לא היה לי חשק להתעסק עם זה, התוצאה שאני מקבל (גודל הבמה וניקיון הצליל) מאד טובים גם ככה. אגב, KLaudio בכלל אוסרת על שימוש בתוספים.
מוזר שאצלי ב‑HumminGuru רמת המים כמעט לא יורדת בעקבות הניקוי.

כשאני מוציא תקליט מ-Degritter, יש עליו שכבה אחידה של מים (כלומר, מים כן חודרים לחריצים - אולי בגלל שאריות החומרים בהם שוטף תקליטים בניקוי טרומי). אני גם טובל במיכל המים קרחומים ומחליף אותם ברוטציה אחרי כל תקליט (אחרת טמפרטורת המים עולה ל-35 מעלות כבר אחרי 2-3 תקליטים והמשדרים מתנתקים עד שהמאווררים יקררו את המים; הזמן המצטבר של הניקוי יוצא מאד ארוך). כששולף את הקרחומים מהמיכל - גם עליהם יש מים. לכן אחרי 10-12 תקליטים יש צורך להוסיף כ-100 מ"ל.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור