לשקף את המערכת - מגברים מונובלוקים במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

אחלה מאמר (Y)

מגברים מעניינים.

כל הכבוד

כתבה יפה וגאווה ישראלית (Y)

כתבה יפה, כל הכבוד לכתב וליצרן.

תומר

מעניין היה לקרוא מה גודל השינוי שגרמה החלפת קדם מגבר וכמה מאופי המערכת "נשאר" ביחד עם המגברים.

לסוקר נכבד: כשאני בחרתי את הפרה שלי MOTIF MC10 חברת בת של CONRAD JOHNSON
השוותי אותו בין השער עם XINDAK XA 3200 ובחרתי את הMOTIF דווקה כי הXINDAK
נכשל במוזיקה ווקאל ובATTACK בRAMMSTEIN ובמוזיקה אלקטרונית קיצבית.
אז יכול להיות שעם קדם אחר טוב מXINDAK וMYRYAD היתה מקבל תוצאה טובה יותר בATTACK.

שיהיה בהצלחה ליאיר :)
שיגיע היום שיאיר תמם יעזר בך בהגברה ;)

לסוקר נכבד: כשאני בחרתי את הפרה שלי MOTIF MC10 חברת בת של CONRAD JOHNSON
השוותי אותו בין השער עם XINDAK XA 3200 ובחרתי את הMOTIF דווקה כי הXINDAK
נכשל במוזיקה ווקאל ובATTACK בRAMMSTEIN ובמוזיקה אלקטרונית קיצבית.
אז יכול להיות שעם קדם אחר טוב מXINDAK וMYRYAD היתה מקבל תוצאה טובה יותר בATTACK.

ההשואה היתה עם שני הקדמים שהיו
ברשותו ולא עם קונרד.

כתבה יפה ,תמשיך כך.

יופי של כתבה, כיף לקרוא על משהו שלא יוצא מפס ייצור מסחרי.

אפשר שאלה אל יאיר ? כמה זמן לוקח לתכנן וליצור כזה מגבר?

בולט בשקיפות ופחות בולט ברזולוציה? מוזר. מה ההבדל בין שקיפות לרזולוציה?

יאיר למה בחרת במודול של Hypex ולא של bang-olufsen הכוונה ל- ice-power ?

בעבר כבר עשית מגבר דיגיטלי עם חבר נוסף, מה ההבדל בין המגברים הללו?

מה מיוחד בזיווד שלך? הכוונה איך אתה מונע רעשים?

הגיע זמן השוואה

שאפו ליאיר פורמן, על ההשקעה וההתמדה.
זה נראה (וכנראה נשמע) חתיכת פרוייקט.

לפני כמה שנים התפרסם בכתום בחור אחר שמייצר לבד מגברים בקלאס D, נדמה לי שהוא היה ממודיעין.
ויש כמובן את המגברים האמריקאים שאייל פור מייבא (נופורס) ועופר שחורי מייבא (סי איי איי).

היה מעניין אם נמר היה מרים את הכפפה ועושה השוואה בין מגברי D קלאס. בגלל אופיים המיוחד היה גם מעניין אם במסגרת הבדיקות הייתה השוואה בין שילוב עם קדם מגבר מנורות לקדם מגבר טרנזס'.

קח אחד.

ביקשת תקבל. מחר אני אתחיל לעבוד על זה.
צריך 3 מגברים דומים בנתונים. יש לך הצעות ל-3 כאלה?

ראשית, תודה לכולם על הפירגון. נהניתי לקרוא את התגובות לא פחות מאשר את הכתבה עצמה. אני מסכים שה-PRE עוד לא מושלם ובהחלט יש לאיפה לשאוף - תהליך של Tuning בד"כ ארוך מאד ומייגע ודורש לעשות מסלול ארוך בצעדים קטנים מאד, וכל פעם לעצור ולהקשיב. מגיע השלב שבו אתה מבין שאין לך מוניטורים מספיק שקופים כדי לספר לך את כל האמת ואז אתה פונה לחברים...
המגברים נולדו די במקרה לפני מס' שנים, כשניגשתי לפרוייקט מאד יומרני עבורי של בניית רמקול אקטיוי. הייתי זקוק ל-4 ערוצי הגברה (שניים כבר היו לי) כדי להשלים ל-6 ערוצים. פתרון של מגבר קולנוע ביתי רב ערוצי נפסל מיד על הסף - לא מספיק טוב. ואז גיליתי את האופצייה של Hypex שנראתה לי מאד אלגנטית. למראית עין, האימפלמנטציה נראית פשוטה: מחברים מודולים מוכנים כמו קוביות לגו וסוגרים עניין. בפועל, מסתבר שבמודולים המוכנים נעשים כמה "קיצורי דרך" בכוונה תחילה, ועם עבודה נכונה במקומות האסטרטגים ניתן לשפר מאד את החולשות האלו. כך התחיל תהליך ארוך וסיזיפי של טיונינג, בעיקר בנושא ספק הכח, נקודה רגישה בכל מכשיר אודיו, וכן טוויקים נוספים לאורך מסלול הסיגנל, עד שהגעתי לנקודה שמצאה חן בעיניי. מנקודה זו קל מאד לעשות Customization של המגברים - שינוי המארז למארז אחד בודד, הוספת כניסות XLR וכו'. לגבי השוואות עם מגברים אחרים - אני אשמח, זה רק יעזור לי לכוון את המגברים טוב יותר...

(Y)
.

שלום לכולם ותודה למגיבים,

יוטופיה - ועם היו 3 פרה אמפים זה היה מספק? וארבע? - אז היו. וחוברו יותר בשביל הפאן שלי מאשר לככב בכתבה, מה שכן זה חיזק עוד יותר את הרשמים שלי מהמגברים.

הורנלס - בשקיפות כוונתי הייתה לאיך המגברים משקפים את האלקטרוניקה אותה אני משדך להם , רזולוציה - למשל ומתוך הכתבה, הבאס שהיה נשמע לי נקודתי מידי ומחוסר שכבות, זמר שנשמע שטוח ועוד'.... אשר מצויים בכתבה.

נערך לאחרונה ב:
קח אחד.

ביקשת תקבל. מחר אני אתחיל לעבוד על זה.
צריך 3 מגברים דומים בנתונים. יש לך הצעות ל-3 כאלה?

נמר, כל הכבוד על התגובה המהירה.
לי לקח קצת זמן כי לא הייתי בסביבה.
אני לא יודע הבדלים טכניים בנתונים. אם אייל ועופר יסכימו לבדיקה בוודאי יוכלו גם לספק נתונים ולהמליץ איזה ציוד הבדיקה תכלול.
אני גם לא חושב שזו צריכה להיות בדיקה של "מי יותר טוב", אלא יותר של מה מאפיין כל אחד, וכיצד הוא מתנהג עם קדם מנורות ועם קדם טרנזס' - שזו שאלה מאוד מסקרנת (אותי).

בתערוכה אייל הדגים את הנופורס עם קדם של קארי (מנורות) על רמקולים של טריאנגל. לטעמי זה היה הסט הכי טוב בתערוכה - ואני לא אוהב בדכ' טריאנגל.
יש חבר פורום שבדק את השילוב של עופר שחורי: הגברה של סי איי איי עם קדם של ואק (מנורות כמובן) על דובל אצלו בבית, וטען שזה היה שילוב מעולה.
ואם פורמן יסכים לתת את המגבר שלו, אז תהייה לך אחלה חגיגה בבית.

שפו ליאיר פורמן

אני שידרגתי את המערכת שלי בפונו סטייג וב-DAC שבנה לי יאיר. אני רוצה לומר שקיבלתי תוצאות מדהימות וזאת לאחר שבדקתי מספר רב של מכשירים בשתי הקטגוריות . ממליץ מאד לפני שרוכשים להתיעץ עם יאיר

יפה. מחמם את הנשמה (במקום את החדר :-)). שמעתי את המגברים האלה על קצה המזלג והם נשמעו כאילו לא היו שם, כמו שאודיו איכותי צריך להשמע – שקוף. אכן CLASS D הוא חידוש ומהפכה קטנה באודיו, לא כן שיטת הPWM בתעשיה. בתעשיה הכבדה השיטה קיימת המון זמן ומשמשת לשליטה על תדר, עבור שינוי מהירות מנועים אסינכרוניים. משני תדר (VARIABLE FREQUENCY DRIVES ) קיימים ממאות וואטים בודדים ועד מגאוואטים. הם גורמים לפעמים ללא מעט צרות בהתקנות ב"זיהום" ה"אויר" והרשת בהרמוניות "מכוערות" שפוגעים בתפקוד מכשור תעשייתי וגם חברת החשמל די עצבנית בגלל ה"זיהומים" שנגרמים לה ברשת. לרוב התופעות לא ניתנות להערכה מראש, וישנן התקנות שעבורן צריך לעשות תרגילים שונים ומשונים ולהשתמש במסננים יקרים נוספים ותרגילי סיכוך והארקה שונים כדי למנוע את הצרות. זה מה שאני מכיר מהתעשיה הכבדה. אמנם מגבר אודיו הוא "מיקרוב" לעומת ה"פילים" שיש בתעשיה, אבל הוא עדיין מקור RF לא אכזב, אף אם הוא חלש יחסית. אני תוהה כיצד מגינים על כך שלא יחזיר הרמוניות לרשת ו/או לאויר בצורת RFI ו EMI שיכולים להשפיע על ציוד האודיו מסביב, קדם מגבר, נגנים וכו'. מילא, ביציאה מתקינים מסנן שחותך חזק ב20 קילוהרץ, גם זה לא טריוויאלי לגמרי – הוא צריך להעביר את האודיו ללא עיוותו לא בתדר ולא בזמן, אבל מה עושים עם האנרגיה שמשודרת לסביבה, ודרך האיטרקנקטס, ואף דרך ההזנה. איך כולאים את ה"לכלוך" שלא יצא? כי לדוגמא נתקלתי אפילו בLAPTOP של HP שהספק הממותג שלו הכניס לי רעשים לאודיו כשחיברתי את הLAPTOP לכניסת קדם מגבר. RF שמיוצר על ידי CLASS D או ציוד אלקטרוני ממותג כלשהו עלול להטריף ציוד אודיו יהא איכותי ככל שיהיה. איך בונים את "המכונה" בצורה שלא "תרעיש" את כל העולם?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור