כרטיסי זיכרון SD – כל מה שרציתם לדעת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

תודה, הסבר מבורך.
מי שרוצה לדעת אם הכרטיס שלו עומד בביצועים
שיבדוק עם האפליקציה המצויינת A1 SD Bench
אגב, כל מי שקנה כרטיס זיכרון דרך אלי אקספרס ושאר האתרים הסיניים - כנראה שזה מזוייף.
הבדיקה גם תוכיח לכם את זה...

גם מניסיון מהזמנה מחול ברגיע שמזמינים כרטיסי זיכרון שעולים מעל 75 דולר
במכס בארץ זה נתקע חודש פלוס
ככה היה אצלי שהזמנתי זוג כרטיסי CF - X1066 של לקסאר 32 גיגה
4 ימים מארצות הברית לישראל
וחודש וחצי היה תקוע במכס בארץ
"רק בישראל"

זו כבר בעיה כללית בדואר ולא רק עם כרטיסי זיכרון.

כתבה יפה שעושה קצת סדר,
יש לי הערה קטנה
כתוב:
בפרק הדן על 4K , כתוב " כל אחד מהם ברזולוציית 8 מגה פיקסל. זה יוצר עומס מידע כבד ואם הכרטיס לא מספיק לאחסן עליו את כל הנתונים בזמן אמת"
וכתוב:
"סמארטפונים ומצלמות וידאו לחובבי צילום מתקדמים מזרימים את הווידאו לכרטיס בקצב נתונים שנע בין 50Mbps-100Mbps שזה פי שניים וארבעה יותר מאשר וידאו Full HD

הערה שלי שנושא הדחיסה לא מוזכר בכתבה,
על מנת לשמור וידאו 4k לא דחוס בקצב 30 פרימים לשניה צריך 6Gbps ,ל 60 פרימים בשניה צריך 12Gbit -18Gbit לפחות. (תלוי אם זה 8 ביט, 10 ביט,או 12 ביט ואם זה 4:2:0 או 4:2:2 - בדומה לקצבים של hdmi2 למשל)
סמארטפונים ומצלמות וידאו משתמשים בדחיסה (h264 אוh265 ) ובכך מפחיתים את הקצב לקצבים כפי שנכתב בכתבה...
גם הדחיסה עצמה מעמיסה על המצלמה או הסמארטפון , אם כי ברובם יש דוחס חמרה שמשחרר מעומס המאבד.

arix, נושא דחיסת הוידאו לא ממש מעניין את המשתמש הממוצע. כשהוא בא לרכוש כרטיס זיכרון, כל מה שהוא יכול לדעת ממפרט המצלמה (או מקריאת סקירות על סמארטפון) זה את קצב הנתונים הנכתב של הקובץ הסופי. ממילא מצלמות עם 4K RAW משתמשות באמצעי אחסון אחרים ולא כרטיסי SD רגילים.

בצילום וידאו ב RAW
משתמשים בכרטיסי CF מהירים
X1000 ומעלה

אני חושב שסוג הדחיסה כן חשוב במיוחד ל 4K ,במיוחד לסמארטפונים ומצלמות רגילות,
כי זה משפיע לבסוף על גודל כרטיס הזכרון ומהירות הכרטיס שרוצים לקנות.
ברור שצילום מקצועי לוידאו ב raw זה עולם אחר ומחייב כמו ש daz כתב.

נערך לאחרונה ב:
בדיוק בגלל זה ציינתי בכתבה מה צריך לחפש במפרט המצלמה ואיך לתרגם את זה למהירות הכרטיס הנדרשת. בינתיים גם במצלמות כמו סוני A7R II הקצב נע סביב 100Mbps.

דוגמה
את קטע זה צילמתי ב RAW
במג'יק לנטרן
בקנון 5D MK2
צריך כרטיס CF מאוד מהיר בכדי שיהיה אפשר לצלם
לפחות 90 mb/s
אני משתמש בצילום וידאו בכרטיסי
Lexar® Professional 1066x CompactFlash

נערך לאחרונה ב:
שלום שאלה תם
אחרי שקראתי את הסקירה המעולה הזו
טוב ככה רכשתי מצלמה לאחר שראיתי כי בספר שלה ניתן עד 64
SDHC/SDXC U3 C10 הלכתי וקניתי את כרטיס הזכרון הזה
http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7768255
המתאים לסרטים HD/2-4K וכמות ענקית של תמונות

{אבל ביטלתי את הקניה מסיבות שונות }

אבל ראיתי מצלמות אחרות כי יש להם בספר הדרכה עד 32 כמו סוני NEX-C3
או FUGI X-M1 בכלל עד 8 -מתוך הספר משתמש של החברה

אז השאלה
האם אני יכול להשתמש בכרטיס עם נתונים כאלה על מצלמות שרשום להם 8GB/16GB/32GB

כי מאד חשוב אני מבין את מהירות הקריאה ומהירות כתיבה
האם זה גדול על המצלמה ?????
האם בכלל ניתן לשימוש במצלמה עם HD1080 או זה קשור למספר תמונות בשניה ????
מה כמות הבופר ??? אולי בכלל לא מתאים

תודה לתשובת המומחים בתחום

אין קשר כלל למספר תמונות בשנייה או הבאפר, רק קצב הנתונים של הקובץ והכרטיס הזה יכול להתמודד עם כל מה שתתן לו כיום (בהנחה ומדובר על מצלמות מהסוג שתארת).
לגבי קיבולת מקסימלית, כאן זה כבר הימור במקרה וכתוב שהמצלמה תומכת עד 32GB למשל. בחלק מהמצלמות זה יתמך, באחרות היצרן הוציא עדכון תוכנה שמוסיף תמיכה ובדגמים אחרים זה עלול לא להתמך, צריך לברר או לקרוא באינטרנט לני הקנייה.

מהירות כתיבה של המצלמה זה לא משהו שאתה בדיוק בודק, אם הכרטיס יותר מהיר ממהירות הכתיבה של המצלמה, אז אין שום בעיה, המצלמה תכתוב אליו במהירות שהיא יודעת לספק. צריך לבדוק בעדכוני Firmware של היצרנית באם היא הוסיפה תמיכה בכרטיסים גדולים יותר. לפעמים זו אכן חפירה אבל הנה חברת Fujifilm יצרה טבלה מרוכזת של מצלמות ותמיכה בכרטיסי זיכרון: http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/compatibility/card/x/

מהירות כתיבה של המצלמה זה לא משהו שאתה בדיוק בודק, אם הכרטיס יותר מהיר ממהירות הכתיבה של המצלמה, אז אין שום בעיה, המצלמה תכתוב אליו במהירות שהיא יודעת לספק. צריך לבדוק בעדכוני Firmware של היצרנית באם היא הוסיפה תמיכה בכרטיסים גדולים יותר. לפעמים זו אכן חפירה אבל הנה חברת Fujifilm יצרה טבלה מרוכזת של מצלמות ותמיכה בכרטיסי זיכרון: http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/compatibility/card/x/

מופיע ככה
  • *5 Use a memory card with a class 10 write speed (10MB/s) or better when shooting HD movie.
  • 64G-128G
  • X-M1 Yes *5 Yes *5 Yes *5
    אז נראה לי ואין בעיה
  • תודה

אני מעונין בכרטיס 128gb עבור נגן מוזיקה xduoo x3. ראיתי טווח מחירים ברשת שנע בין עשרות ש"ח למאות ש"ח לכרטיסים שעל פניהם זהים.

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-128...081664?hash=item1a176baa80:g:500AAOSw0fhXjMWJ

http://www.ebay.com/itm/Sandisk-128...311419?hash=item33adbf0dfb:g:OUcAAOSwepJXWGqU

בארץ המחיר הכי זול הוא כ 200 ש"ח.

איך אפשר לדעת מה עדיף ? האם יש הצדקה לשלם 200 ש"ח ?

שים לב שאחד זה מכרז והשני זה מחיר רכישה

@carmi
@liorkoren
@LiorDrZ

שלום לכם
שאלה פשוטה?
כרטיס זכרון חדש לחלוטין. סן דיסק - 64GB קלאס 10 ,וU3 ,מהירות כתיבה 60 ,קריאה 90,העברת נתונים,
עבור מצלמה SONY A6000.

האם צריך לפרמט את הכרטיס לפני הכנסתו למצלמה חדשה.

תודה על התשובה

לא צריך. ואתה יכול לפרמט אותו גם במצלמה - יש את זה בתפריט הגדרות.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור