קראתם בכלל מה הוא עשה??
https://archive.md/Lv7Ck
ברור שהם כועסים עליו, כי -- ממש לא בסדר מצידו -- הוא פתח אתר משל עצמו.
זה שיש מי שמייחסים לו דברים -- זה יכול להיות לגמרי מדויק, ויכול להיות לגמרי מצוץ מהאצבע, או כל דבר על הקשת שבאמצע.
בכל מקרה, הם לא חושפים את ההסכם המשפטי ביניהם, ואפילו לא טוענים שהוא הפר אותו.
לא הייתי מתייחס לזה כאל משהו שהוא עשה, אלא כאל משהו שמאשימים אותו בו, ע"י מי שיש להם סיבות משלהם לכעוס, ואלה דברי צד אחד בלבד.
גם שרלטן וגם חרא של בנאדם.
אני לא מקוראים וצופיו הקבועים, ואני לא ניגש ביוזמתי סתם כך לאתר שלו ו/או לסרטוניו ביוטיוב, אבל בכל פעם שכן קראתי/צפיתי, בהחלט התרשמתי מהמקצועיות שלו.
הגדרת שרלטן בוויקיפדיה היא "מין רמאי המשתמש באחיזת עיניים, בשקרים ובטכניקות שונות כדי להציג את עצמו בציבור כבעל מקצוע או כבעל יכולת אחרת או כבעל ידע מסתורי או מקצועי, וזאת על מנת להרוויח כסף, כבוד או טובות הנאה שלא ביושר".
לא נראה לי שמישהו כאן יכול לטעון באופן תקף שאמיר הזה משתמש באחיזת עיניים, בשקרים, ו/או טכניקות כוזבות כלשהן. גם לא נתקלתי בהצגה עצמית שלו כמומחה שיש לקבל את דבריו בגלל מומחיותו, אלא תמיד ראיתי רק שהוא מביא נתונים, ולכל היותר מסביר אותם לפי הבנתו -- לא על תקן "ראה וקדש, כי אני, המומחה, אמרתי", אלא על תקן "ראה וחשוב בעצמך". ייתכן שהיו מקרים בהם הוא טעה, אבל טעות אינה שקולה לשרלטנות.
גם זה שהגישה שלו היא טכנולוגית ולא אודיופילית אינה הופרת אותו לשרלטן, למרות שיש אודיופילים שמייחסים לו שרלטנות בגלל שהוא לא מתנהל לפי סטנדרטים אודיופילים, שהם כידוע אמיתות מוחלטות, ומי שחושב אחרת לא מבין בחומר. אבל לא, זו לא שרלטנות.
נראה לי שלקרוא לו שרלטן זו אכן הכפשה ודיבה בלתי מבוססים.
לגבי איזה בן אדם הוא -- לא ממש מעניין, כל עוד מה שהוא אומר מעניין. אני לא נכנס לזה.