חומה בצורה – מדוע לא נפרצה הקונסולה של סוני: PlayStation 3

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

אל תשכח לציין שגם זאתי אחת מן הסיבות העיקריות שאנשים בארץ מעדיפים XBOX ו WII מאשר PS3.

לשלם 400 שקל על משחק?!

שיחקת לאחרונה במשחק כמו CALL OF DUTY ?
המשחק מחזיק לכל היותר 10 שעות משחק ב SINGLE שלו
כלומר על כל שעת משחק אני אשלם מעל 40 שקל?
וכנל ל GTA החדש.
למה שאשלם 500 שקל כפי שרצו בשביל משחק אחד בודד ???

המחירים בארץ מטורפים פשוט.
בחול גם המצב לא מזהיר, אבל יש מבצעים ומה לא, ואפשרי למצוא ב 30 דולר משחק.
בארץ גם הכי זול יעלה לך לפחות 300-350 שקל!

פלוס המכשיר עצמו שעדיין יקר משמעותית משאר המכשירים.

לגבי הלפרוץ,
אני מאמין שזה יקרה.
גם כשיצאו משחקים למחשב שבנויים עם מערכת SECUREROM או איך שלא קראו לה הידועה לשמצה, חשבו שזה לא אפשרי, אז כן היו משחקים (כמו PRINCE OF PERSIA 3 לדוגמא) שלקח גם שנה שלמה לפרוץ אותם.
אבל בסוף זה נפרץ.

לדעתי האתגר כרגע הוא לפרוץ כל אחד ואחד מן הדברים
דבר ראשון לפרוץ כמו שצריך את כונן ה BLUE RAY, ברגע שזה יעשה כבר יהיה ניתן טוב יותר להתקדם הלאה.

לאחר מכן, החלפת מערכת ההפעלה של ה PS3 למשהו אחר, פרוץ, שיאפשר התקשרות טובה יותר עם פרוצים.

וכנראה שתהיה גם תוספת חומרתית כדי לעבור על הבדיקות שנעשות ברמת החומרה וכל זה.

בכל מקרה, לא רואה שום סיבה בעולם לקנות משחק ב 400 או 500 שקל.
יש גבול לכל תעלול.

בדיוק כמו שאני מאוד נגד העתקה והורדה לא חוקית של מוסיקה, ומצד שני כבר ראיתי חנויות בת"א שמוכרות דיסקים ככה שמחיר דיסק בודד (ולא דיסק איכותי כמו MFSL, סתם דיסק), עולה 100 שקל (ורק שתבינו, לייצר את אותו הדיסק עולה כמה אגורות).

אני מזמן מוריד (באופן חוקי לחלוטין!!! בשרתים כמו STEAM), משחקי מחשב.

יש מלא הנחות, מבצעים ומה לא, ויוצא שאני קונה משחק מקורי למחשב במחיר של 30-40 דולר (ואני מדבר על משחק ממש חדש שרק יצא, אם יש סבלנות אפשרי להשיג גם ב 20-30 אחוז הנחה קצת זמן אחרי, או להשיג כל מיני מבצעים, חבילות של תוספות וכו'), אז זה עדיין לא זול או חינם, אבל זה רחוק מן המחירים שדורשים בארץ או בחנויות.

אני מאוד מקווה שהפלייסטיישן לא תיפרץ , כי לדעתי וכמו שצויין בכתבה זאת הסיבה שאנחנו רואים משחקים אקסקלוסיבים מעולים לפלייסטיישן כמו UNCHARTED , MGS4 ו GRAN TURISMO . בקשר למחירים זה נכון שהמחירים בארץ עברו כל פרופורציה אבל אפשר להזמין משחקים מחו"ל אני מכיר לפחות שני אתרים בריטים שאפשר לקנות מהם משחקים חדשים בסביבות ה 20-30 פאונד שזה עד 210 שקלים , וזה לדעתי מחיר סביר בהחלט למשחקי של הפלייסטיישן 3

עד 200 שקל למשחק זה סביר.
מעבר לזה - ממש לא!

תאכלס אף פעם לא הבנתי למה משחק מחשב עולה פחות ממשחק טלויזיה.

רק למי שלא מבין בתכנות אני אסביר עוד יותר, לייצר משחקי טלויזיה זה הרבה יותר קל!
יש לך ממשק הרבה יותר נוח
סביבת פיתוח נוחה
וכו'

לכן גם לרוב מוציאים את המשחק קודם ל TV, ואז עושים המרה למחשב (ולכן יוצא כמה חודשים אחרי אם בכלל).

משחקי מחשב ניתן למצוא עד 200 שקל אולי 250 בארצנו היקרה בטירוף.

למה משחקי טלויזיה צריכים לעלות יותר?!
פרדוקס.

חוץ מזה
שלקנות מבחינתי משחק ביותר מ 30-40 דולר, כמו שאני יכול לקנות כיום ב STEAM, זה פשוט בזבוז.
אני מחכה ליום שיהיה משחקי טלויזיה כמו PS4 או משהו שיצא, שיחוברו לרשת, ואני אוכל להזמין משחק, לשחק אותו (אפילו דרך הרשת והשרת שלהם), וכל זה במחיר של 30 דולר למשחק.

במחירים של היום - הלקוחות מצביעים ברגליים.
לא במקרה ה XBOX הרבה יותר פופלארי מאשר PS3 בארה"ב ורוב העולם.

אדון ead היקר,יש דבר אחד מאוד בסיסי ומאוד מהותי שיש במשחקים של הקונסולות היוקרתיות (xbox ו- playstation) שאתה ממש לא לוקח בחשבון: אופציית המשחק ברשת.
אתה מתלונן על זה שבתוך שעות ספורות אתה מסיים את COD ואת GTA כשאתה משחק ב- SINGLE, אבל המשחקים הללו יכולים ומיועדים לתת לך אינספור שעות משחק ONLINE. וזו גם אחת הסיבות שאם כבר אנשים קונים XBOX הם לא רצים למעבדה השכונתית כדי לפרוץ אותו - רק בשביל שיכולו להתחבר לשרתי המשחקים בחו"ל.

כתבה מעניינת, אבל הפסקה האחרונה היא פשוט עלבון לאינטיליגנציה. נתחיל בזה שמשחקים ייחודיים, מעניינים וכיו"ב יוצאים גם ל-XBox360, שפריצה זמינה לו כבר שנים. נמשיך בכך שהמכשיר המצליח ביותר (בשנה שעברה עוד דובר על נתח שוק גדול כמעט פי 3 מזה של הפלייסטיישן), ה-Wii, הוא המכשיר הקל ביותר לפריצה. לא נראה שהייתה לכך השפעה משמעותית על כמות המשחקים שיוצאים למכונה.

בזמן שבו פיראטיות תוכנה היא כלי נוח באמצעותו רומסים את זכויותיהם של לקוחות משלמים הייתי נזהר מאוד מלמתוח קורלציה לא מוכחת (שלא לומר, בלתי-ניתנת להוכחה) בין פיראטיות לכל תופעה שהיא. לטעמי הכשלון החרוץ של PSP נבע ממחיר גבוה בטירוף, חיי סוללה לא מרשימים בכלל, ולא פחות חשוב מכך: דרישות דרקוניות על-גבול בלתי-אפשריות שסוני מציבה מול כל סטודיו שמעוניין להוציא משחק לפלטפורמה. (שמעת על ההתמרמרות ההולכת וגוברת של מפתחים כלפי ההתנהגות של Apple עם ה-iPhone App Store? סוני עשו בדיוק אותו דבר למפתחי משחקים, ואם לא שמעת על זה כנראה שזה בגלל שעל כל מפתח משחקים יש 1000 קוני iPhone).

דבר ראשון, אם אתה מרגיש שהפסקה הראשונה מעליבה את האינטליגנציה שלך - קבל התנצלותי.
דבר שני, דווקא השורות האחרונות של המאמר הינן דעתי האישית בתור משתמש אדוק בכל מוצרי ה- PlayStation לדורותיהם, מהיום שיצאו.
דבר שלישי - אפשר להתווכח על על השקעת מפתחי משחקים לקונסולות פרוצות או לא, אבל העובדה היא שבמשך תקופה מאוד ארוכה מהיום שבו נפרצה לחלוטין קונסולת ה- PSP פשוט לא היו משחקים מכותרים נחשבים. כמו שציינתי בכתבה, המכה ההפוכה באה מכיוון לא צפוי, ופורמט ה- UMD שנחשב לבלעדי ובלתי "פריץ" בעצם כבר לא היה רלוונטי.
דבר רביעי, זה נכון שכותרים נחשבים עדיין יוצאים לקונסולת ה- XBOX וגם ל- WII, אבל ההבדל הוא בדבר קטנטנן: אין לך אפשרות לשחק ON-LINE. זה הלחם של המשחקים הללו. כי כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי: המשחקים הנחשבים הללו מיועדים בעיקר להקנות לך אינספור שעות משחק ONLINE. ונכון להיום, שום משחק פרוץ ב- XBOX או ב- WII לא יאפשר לך לעשות זאת. ולכן, כל עוד המחסום הזה לא ייפרץ, אנחנו נמשיך לראות משחקים איכותיים.
דבר חמישי, לעניות דעתך התמחור של ה- PSP היה גבוה. יכול להיות שאתה צודק כאשר מסתכלים על המחירים כאן בארץ, אבל אז זו לא השוואה נכונה. עד היום נמכרו מעל ל- 60 מיליון מכשירי PSP ברחבי העולם ואלו רק מספרים שהולכים וגדלים. לא מכיר שום מכשיר נייד שהסוללה הנטענת שלו באמת גרמה למשתמש שלו להיות שבע רצון ממנה. ישנן לא מעט אלטרנטיבות זולות מאוד להתגבר על הבעיה הזו (סוללות נוספות, סוללות גדולות יותר, מטענים ניידים וכד'). סוללה "יחסית" חלשה זה לא דבר שיהרוס מכירות של קונסולה כ"כ מתקדמת.
דבר שישי, יכול מאוד להיות של- SONY יש דרישות "דרקוניות", כלשונך, ממפתחי המשחקים שלהם - אבל העובדות בשטח מספרות שהיא אחת החברות הגדולות והמובילות - אולי בעצם הכי - בעולם להפצת משחקים. אז כנראה שרוב המפתחים די מסתדרים עם "הדרקון" הזה.
דבר שביעי (ואחרון) - אם כבר הוזכר ה- IPhone: אז רק בשביל הידע הכללי שלך, אחוז המכשירים "הפרוצים" של ה- IPhone ברחבי ארה"ב הוא חד סיפרתי. משמעות הדבר שהרוב המוחלט של המכשירים הם כשרים וחוקיים ומריצים אפליקציות חוקיות. זה נכון שחלק לא קטן מאותן אפליקציות ב- APP Store אפשר בקלות להשיג באופן לא חוקי ובחינם. אבל מסתבר שהמשתמשים בחו"ל כבר למדו ששווה להם לשלם עבור מה שהם מקבלים ובמקביל המפתחים לומדים ששוה להם להשקיע זמן וכסף בפיתוח - כי זה משתלם.

בתגובה ל3: העובדה שתקופה ארוכה לא יצאו משחקים ראויים ל-PSP (ולטעמי אף פעם, אבל לא חשוב) היא לא הוכחה, ואף לא עדות, להשפעה של הפיראטיות; המכונה נפרצה כל כך מהר שאפשר לטעון באותה מידה שהיא אף פעם לא תפסה תאוצה. ה-DS נפרץ לא פחות מהר ולא נראה שזה אי פעם הפריע למפתחים להוציא כותרים איכותיים עבורו, ולמיטב ידיעתי עד היום ה-DS מגמד את מספרי המכירות של ה-PSP.

בתגובה ל4: טענה חמודה, אבל גם אם לא הייתה בעייתית להוכחה הרי שאחוז לא טריוויאלי בכלל מהמשחקים שיצאו לקונסולות האלה אינם משחקי online במובהק (כל סדרת Guitar Hero ו-Rock Band החביבות עליי, אבל באותה מידה אפשר לספור את Gears of War, Fallout 3 ו-Bioshock, שהצליחו לא רע - גם מסחרית - למרות הפיראטיות).

בתגובה ל5: חפש על מוצר חביב שנקרא Game Gear ותראה מה חיי סוללה חלשים יחסית (יחסית לגיימבוי, כן?) יכולים לעולל למכשיר. איני יודע אם זו הסיבה היחידה, אבל אין ספק שחיי סוללה מזעזעים גם הרגו כל סיכוי שהיה ל-NGage.

בתגובה ל6: הטענה הזו חסרת משמעות: גם ה-iPhone מצליח בצורה היסטרית למרות ההתנהגות המחפירה של Apple למול מפתחים. בהינתן השיקול של להתכופף ולווזלן או לפשוט רגל, אין סטודיו או חברת תוכנה בעולם שלא תבחר באפשרות הראשונה. ההבדל המהותי בין ה-PSP ל-iPhone מהבחינה הזו הוא עלות כניסה (barrier of entry) נמוכה בהרבה ב-iPhone: צריך מקינטוש, לקנות SDK ב-100 דולר ואתה יכול למכור למליון אנשים אפליקציה שעושה רעשים של גרעפסים ב99 סנט. העלות (בכסף, בזמן פיתוח המוצר, בoverhead משפטי ובהתמודדות עם תהליכי האישור) בקניית SDK לPSP או PS3 כל כך הרבה יותר גבוהה שצריך תקציב התחלתי גבוה עשרות מונים וכיסים עמוקים בהרבה כדי להתמודד עם ה-PS לסוגיו כפלטפורמה. אז קודוס לאפל וסוני שהצליחו למצב את עצמן כספקיות שירותים שאי-אפשר לחיות בלעדיהן, אבל הקפיצה הלוגית הדרושה כדי להאשים פיראטיות תוכנה ביובש של הפלטפורמה אינה כה פשוטה, והשלכת התאוריה הזו על פלטפורמות אחרות זה כבר ממש לא סביר.

כמה דברים

פיתוח לקונסולה הוא לא זול משמעותית. נכון שהיות החומרה ידועה מראש מקל אבל עדיין יצירת התוכן, AI, המנוע הלוגי של המשחק, מודלים תלת מימדיים וכיו"ב כולם לוקחים זמן והן עלויות ההפקה המשמעותיות של משחק.
משחק ל-XBOX לדוגמה מפותח ל-CORE של DIRECTX. אין שוני מהותי בין זה למחשב.

לגבי מחיר- בגלל שאופציית חו"ל נגישה מאוד הרבה חנויות הוזילו מאוד מחירים וניתן למצוא משחקים רבים מתחת ל - 200 ש"ח וזה עוד לפני שהגענו לאופציית המשומשים.

נגד ה-WII יש טענות חזקות מאוד על כמות משחקים איכותיים קטנה והולכת.

לסיכום - חברה שמוכרת חומרה במחיר הפסד ומסתמכת על הכנסות ממשחקים לא יכולה לשרוד עם מסה קריטית של פיראטיות.
מי שבוגר דיו להתסכל במבט מפוכח מבין שבלי משתמשים שמשלמים כסף התחום לא יהיה כלכלי ויקרוס.

shkop: מסה קריטית של פיראטיות זה מונח בעייתי, במיוחד כשאין מחקרים מקובלים של גופים בלתי-תלויים. נכון להיום אנחנו נאלצים להסתמך על נתונים מוטים לכאן או לכאן שמפרסמים גופים בעלי-עניין; זה יהיה ילדותי לטעון שאין לפיראטיות שום השפעה דה-פאקטו, אבל את הטענות ש"פיראטיות הורסת את שוק ה-x" אנחנו שומעים כבר שלושים שנה. בינתיים שוק החומרה, שוק התוכנה, שוק משחקי המחשב ושוק הוידאו כולם חיים ותוססים, ועל כל שינוי שלכאורה קשור לפיראטיות אפשר למצוא עשרה טיעונים חזקים לא פחות בדבר גורמים כלכליים, טכנולוגיים וסוציולוגיים שעשויים היו לגרום לאותו שינוי.

אשמח למצוא את אותן חנויות שמוכרות משחקים במתחת ל-200 ש"ח -- לא זכורה לי הפעם האחרונה שמשחק (מחשב, PS3, לא חשוב) עלה לי פחות מהסכום הזה... אתה יכול לתת כמה המלצות?

פיתוח משחק למחשב יותר מסובך וקשה מאשר ל PS3 לדוגמא.

כשבונים מערכת כמו PS3 מספקים גם כלים לבניית משחקים וכל זה, מה שהופך את התהליך ליותר קל.

אז כמובן שיש עדיין אין סוף עבודה, אבל קצת פחות.

בכל מקרה, יש פחות עבודה ולכן אין שום סיבה בעולם ש יוצא COD (משחק) ל PS3 הוא עולה 450 שקל, ואילו בגרסת המחשב הוא עולה גג 200 שקל.

ואני מדבר על לקנות באותה החנות בדיוק! (לדוגמא TOWER RECORDS או BUG).

חוץ מזה,
PS3 מכשיר יקר
אולי לאחרונה המחירים קצת ירדו, אבל כשרק יצא - עלה כ 3.5 אלף שקל.
מחיר שאתה כבר קונה מחשב אישי די נחמד, וגם יכול לחבר אותו לטלויזיה (כיום שיש HDMI ויש מסכים שטוחים אין שום בעיה, במיוחד שיש מסך שתומך ב 1080P וכל זה).

המחירים מאוד גבוהים, אני לא רואה סיבה שלקוח "שפוי" יקנה לדוגמא כל חודש משחק ב 450-550 שקל (ולא יודע מה איתכם, אבל כשאני משחק, יותר כיף שיש כשניים שלושה משחקים בחודש)

צריך להרויח משכורת חודשית רק בשביל המשחקים!!!

חברה להירגע אני בדיוק מסיים לפרוץ את ה-PS2 דקה 2 ואני מסיים , לפניי שתגיע המשטרה !
אבל מה אומר לא מדהים ! כמה מאות שקלים שעון ו-2-3 תכשיתים זהוא לא שווה את הסיכון .

חברים, הכל יקר, כולל התוכנות והמוצרים בגלל ההאקרים למיניהם.
ההאקרים פורצים הכל ואז החברות חיות על האנשים שאין להם את האפשרות להשיג מוצרים פרוצים למיניהם.
אם לא היו פורצים מה שהיה קורה זה שאנשים היו רוצים לקנות אבל לא מוכנים לשלם כאלו סכומים, ואז לאט לאט המחירים היו יורדים יורדים יורדים.
אחת הדוגמאות הכי טובות לדעתי זה אנטיוירוסים. פעם אנטיוירוס היה עולה מלא כסף. אני זוכר את זה , אני מתעסק במחשבים איזה 14-15 שנה כבר, היום אפשר לקנות סימנטק אניטיוירוס ב 60-70 שקל לשנה.

בנוסף הדרישות של סוני ואפל הן לא דרקוניות, הן פשוט גישה של "אני אשלם לך כסף טוב אם תעשה עבודה טובה".
ולא בגישה הישראלית "אני אשים לזה תג מחיר עצום, אעשה בוחטה, ואחרי זה אני אשלח מתכנתים שלי לכל העולם על חשבון החברות האחרות לתקן את הבאגים שהוצאתי עם התוכנה".

אפל וסוני לא מוכנות לסכן את המוניטין שלהן עם באגים רבים מדיי או תוכנות/משחקים/אפליקציות דפוקות.

ההתמרמרות נובעת מחבורה של עצלנים שהתרגלו לעשות רבע עבודה ולקבל שכר מלא, ופתאום אומרים להם שהם יעשו עבודה מלאה ויקבלו שכר מלא.

אורי, הכל טוב ויפה
ועדיין
למה שאשלם 500 שקל על משחק שאני מסיים אחרי כמה שעות ?!

לא יודע מה איתך
אצלי בגינה עוד אין עץ של כסף.

אולי תלווה לי כמה זרעים ואגדל גם ואז כל שני וחמישי אוציא 500 שקל על משחק טלויזיה.

עוז אתה לא מבין...
אני איתך.
אני טוען שהמחירים מוטרפים , הם אבל ככה עקב ההאקרים בלתי סופיים.

הדבר השני שכתבתי הוא לגבי הטענה המגוחכת על הדרישות הדרקוניות של אפל וסוני.

אוקיי
ואיך אני כלקוח יכול לעשות משהו?

זה מזכיר לי את ה LOUDNESS WAR (בחתימה שלי), התעשייה כל הזמן מושכת שיהיה יותר ויותר עוצמתי, ואף אחד לא רוצה "להראות חלש", אז נוצר מצב שאפילו מוסיקה שעוד פעם לא הייתה חולה בזה כמו ג'אז וקלאסית - גם נהיית חולה בזה.

וכרגע אין בדרך פתרון.

כנל לגבי משחקי טלויזיה ומחשב.
איך שאני רואה את זה, ב PS4 או מה שלא יהיה הדור הבא, כבר נשלם גם 600 ו 700 שקל למשחק בודד!
(ולא רחוק היום שגם נשלם 1000 שקל למשחק)

בנוסף הדרישות של סוני ואפל הן לא דרקוניות, הן פשוט גישה של "אני אשלם לך כסף טוב אם תעשה עבודה טובה".
ולא בגישה הישראלית "אני אשים לזה תג מחיר עצום, אעשה בוחטה, ואחרי זה אני אשלח מתכנתים שלי לכל העולם על חשבון החברות האחרות לתקן את הבאגים שהוצאתי עם התוכנה".

אפל וסוני לא מוכנות לסכן את המוניטין שלהן עם באגים רבים מדיי או תוכנות/משחקים/אפליקציות דפוקות.

ההתמרמרות נובעת מחבורה של עצלנים שהתרגלו לעשות רבע עבודה ולקבל שכר מלא, ופתאום אומרים להם שהם יעשו עבודה מלאה ויקבלו שכר מלא.

קרא, החכם, ואולי בפעם הבאה שאתה מתווכח (שלא לומר משתלח באנשים שעובדים הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב) תעשה את זה על בסיס עובדתי:
http://arstechnica.com/apple/news/2009/05/iphone-app-rejection-madness-still-hasnt-stopped.ars
http://arstechnica.com/apple/news/2...ions-continue-to-defy-logic-confound-devs.ars
http://reviews.cnet.com/8301-19512_7-10115635-233.html
http://www.macworld.com/article/141...m/news/multimedia/display/20061110115416.html

יותר קשה למצוא סיקורים על ה-PlayStation 3, אבל חפש לדוגמא ציטוטים של Gabe Newell.
אני לא חושב שאפשר לקרוא ל-Valve, Google, Electronic Arts ו-Activision "חבורה של עצלנים."

תן לי לנחש , אתה מתכנת נכון?

אכן כן.

ולמה אתה מניח שאני לא?

אגב, לא התווכחתי, סה"כ העלתי נקודה.
הנקודה הזו נכונה. לפי ידיעותי והכרתי .

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור