חוויות ראשונות, איך זה להיות אודיופיל בתערוכה (של מינכן)?

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

אתה יכול לפרט מה אמר לך מהנדס הכבלים הרוסי !

בהחלט מהנה ומעורר תיאבון, אבל מה פשר הסודיות הזו ?

אכן כתבה מהנה ביותר, נפשו של האודיופיל משוטטת בתערוכה...
לאיזו סודיות אתה מתכוון?

אהבתי את התיאור שבא מצד התרגשות המבקר ולא מצד מה הוצג ?

כלומר הזדהתי עם ההרגשה של חוויה שמצפים לה - טרם הנסיעה,
חוויה בעת הביקור , ומחשבות שעלו בראש ושיתופן עמנו.

אהבתי !

היצרן הרוסי הדגים לי את כבל ה"על" שלו מול כבלים אחרים וכיצד הוא שומר על צורת האות החשמלית בסקופ גם כאשר הוא מאוד ארוך. לצורך ההדגמה הוא השתמש במגבר יעודי ואוזניות ממש יקרות לא זוכר את שם החברה אבל יש תמונות. תוך כדי ההדגמה הוא ממש הלחים את הכבל למגבר כדי להימנע מתופעות של קונקטורים. הוא דיבר על חשיבות characteristic impedance (התנגדות AC), על תכנון בשביל low eddy-current resistance ועוד מושגים. בכל אופן שמעתי הבדלים ברורים מאוד בין הכבלים השונים כאשר האזנתי באוזניות. בכבל היקר יותר הצליל היה נקי ברור יותר מפורט וכו..

מקסים!

נהנתי מכל אות. ישר כוח!

אכן כתבה מהנה ביותר, נפשו של האודיופיל משוטטת בתערוכה...
לאיזו סודיות אתה מתכוון?

נכתב שם על רמקולים, יצרנים שמדברים עברית, חוויות, חלקן טובות ומהנות חלקן כנראה פחות, מהנדס רוסי עם תובנות מענינות והמקום היחיד בו אני לפחות יכולתי לראות גם זיהוי מספק, היה שם העיר בה מתקיימת התערוכה. בכל מקרה וכפי שגם כתבתי קודם, בהחלט נהניתי לקרוא.

הכתבה הזו נועדה לשקף משהו שונה, את הלך רוחו של המשוטט בתערוכה ולשם שינוי, לדבר על זוית ראיה אנושית ולאו דווקא על הציוד.

מכיוון שהקשבתי לכל כך הרבה מערכות, אחת אחרי השניה ולא לפרקי זמן ארוכים מרגיש לי לא נכון לפרט פומבית איזה חדרים אהבתי נורא ואיזה לא. (בייחוד איזה לא) כי מי יודע... אולי אחרי שעות של האזנה לכל כך הרבה סוגים של מערכות ומוזיקה שונה וההתרגשות של להיות בתערוכה גוררת ירידה בריכוז וביכולת להכיל כל מערכת על רכיביה. לא הייתי רוצה לספר שמשהו היה גרוע שיכול להיות שבנסיבות אחרות או עם ציוד אחר הוא ישמע טוב. דובר העברית שדיברתי איתו היה יואב גבע היצרן של YG (רמקולים). YG הציגו בתערוכה ב-2 חדרים שונים. אני הקשבתי בעיקר בחדר שהציג את הרמקול KIPOD-II וממש אהבתי. לא היה לי מושג שהיצרן משלנו. בגלל שאהבתי את הסאונד של הרמקול בדקתי עליו באינטרנט ואז גיליתי שלמתכנן קוראים יואב... יום למחרת כשבאתי *שוב* לשמוע את החדר של YG עם הקיפוד2, זיהיתי במקרה את יואב מהתמונה באינטרנט ושוחחתי איתו. היה ממש כיף לשוחח איתו. חזרתי מספר פעמים בתערוכה לחדר הזה כדי "לאפס" את האוזניים ולהמשיך לשמוע חדרים אחרים.

שלום אדוני,

נהנתי מאד לקרא - אודה עם תוכל לפרט לגבי אקוסטיקה. נראה בתמונות כי מאחורי המערכות המוצגות יש אלמנטים אשר נועדו לשפר את האקוסטיקה. האם היו בחדרים אלמנטים נוספים במקומות שונים? האם האקוסטיקה שיחקה תפקיד חשוב לדעתך?

תודה,
וולטר

הי, האמת שהשקעתי הרבה זמן לבחון את האקוסטיקה בחדרים השונים.
שאלתי את המציגים לגבי זה בחלק מהחדרים. עניין אותי לשפר גם אצלי בבית את האקוסטיקה. אז ככה, היכן שהיו רמקולים מאוד נצילים מוצמדים לקירות, כמעט ולא ראיתי מוצרים אקוסטיים, היצרנים/מציגים אמרו שהם מנצלים את התכונות של החדר ולא צריך להתחיל "לטפל" בחדר.
לגבי הרמקולים הרגילים (רוב הרמקולים) חלק מהמציגים באו עם ציוד מדידה ואמרו שבאופן בולט, הטיפול באקוסטיקה היה הכרחי ושיפר מאוד את הסאונד / תגובת התדר. החדרים הטובים היו די עטופים במוצרים אקוסטיים שונים. מארגני התערוכה עצמה סיפקו להם מוצרים סטנדרטים והיו חדרים שהביאו את המוצרים שלהם. מה שכן, החדרים עצמם כפי שקיבלו אותם היו ריקים לחלוטין מכל ריהוט או חומרים סופגים, בדרך כלל היה חלון זכוכית גדול באחד הקירות, וכמו כן בחדרים היו לעיתים 20 מקומות ישיבה והיו צריכים לדאוד שהסאונד יהיה טוב בכל מרחב ההאזנה ולכן היה חובה במוצרים אקוסטיים. יצרן רמקולים אחד אמר לי שבדרך כלל (לא תמיד) בבתים המצב שונה ולא צריך לטפל הרבה באקוסטיקה. זאת בגלל שיש ריהוט וגם מיקום ההאזנה הוא ספציפי. בכל אופן ראיתי מוצרים שונים של חומרי ספיגה, דפיוזרים ומלכודות בס. (רוב החדרים השתמשו בחומרי ספיגה) היה שם יצרן אחד שיש לו מוצרים מסוג של בד לא עבה ממש דקורטיבים ואפקטיביים שעניינו אותי (עלו די הרבה). צילמתי הרבה תמונות עם התמקדות באקוסטיקה. אני אוריד אותם היום או מחר ואצרף לינק.

חבר יקר,

תודה רבה :-) אשמח לראות את התמונות. אני מתעניין בנושא ליישום בחדר המוזיקה שאני בונה.

שלך,
וולטר

וולטר

מוצרי אקוסטיקה זה לא מוצר מדף שאתה קונה ומדביק
צריך לדעת איפה, צריך לדעת כמה.

"לדעת" - הכוונה למדוד

מיכאל צודק.

אני בעיצומו של טיפול אקוסטי בסלון. דפיוזרים, מקדמי בליעה ועוד שלל ספוגים להורדת ההידהוד.
כרגע בדיוק אני תולה את הדפיוזר במקומו.

מדידות זה דבר חשוב מאוד בכל הנוגע באקוסטיקה.

(Y)

אשתך עוד לא נכנסה לתפקיד? :cool:

אישתי יודעת למה היא נכנסה.

אגב, יצא מדהים!!! ממש יצירת אומנות {כמובן שאני בטוח שאף אישה לא תסכים איתי}.

אגב מיכאל.
קח בחשבון שאחרי אתה מסיים את הפרוייקט עם אלדר אני גם מנצל אותך בעניין המחשב. לא משהו שיצריך ממך מאמץ מיותר, רק התייעצות טלפונית. (-:

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור