הי, האמת שהשקעתי הרבה זמן לבחון את האקוסטיקה בחדרים השונים.
שאלתי את המציגים לגבי זה בחלק מהחדרים. עניין אותי לשפר גם אצלי בבית את האקוסטיקה. אז ככה, היכן שהיו רמקולים מאוד נצילים מוצמדים לקירות, כמעט ולא ראיתי מוצרים אקוסטיים, היצרנים/מציגים אמרו שהם מנצלים את התכונות של החדר ולא צריך להתחיל "לטפל" בחדר.
לגבי הרמקולים הרגילים (רוב הרמקולים) חלק מהמציגים באו עם ציוד מדידה ואמרו שבאופן בולט, הטיפול באקוסטיקה היה הכרחי ושיפר מאוד את הסאונד / תגובת התדר. החדרים הטובים היו די עטופים במוצרים אקוסטיים שונים. מארגני התערוכה עצמה סיפקו להם מוצרים סטנדרטים והיו חדרים שהביאו את המוצרים שלהם. מה שכן, החדרים עצמם כפי שקיבלו אותם היו ריקים לחלוטין מכל ריהוט או חומרים סופגים, בדרך כלל היה חלון זכוכית גדול באחד הקירות, וכמו כן בחדרים היו לעיתים 20 מקומות ישיבה והיו צריכים לדאוד שהסאונד יהיה טוב בכל מרחב ההאזנה ולכן היה חובה במוצרים אקוסטיים. יצרן רמקולים אחד אמר לי שבדרך כלל (לא תמיד) בבתים המצב שונה ולא צריך לטפל הרבה באקוסטיקה. זאת בגלל שיש ריהוט וגם מיקום ההאזנה הוא ספציפי. בכל אופן ראיתי מוצרים שונים של חומרי ספיגה, דפיוזרים ומלכודות בס. (רוב החדרים השתמשו בחומרי ספיגה) היה שם יצרן אחד שיש לו מוצרים מסוג של בד לא עבה ממש דקורטיבים ואפקטיביים שעניינו אותי (עלו די הרבה). צילמתי הרבה תמונות עם התמקדות באקוסטיקה. אני אוריד אותם היום או מחר ואצרף לינק.