התנשאות של חלק מהאנשים בתחביב

• פותח הנושא פותח הנושא Audio100
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Audio100

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
8
נתקלתי ביחס מתנשא מחלק (לא גדול) מהאנשים בתחביב(ללא סיבה ברורה)
וזה דבר לא ברור כי בחו"ל הדבר הוא הפוך לגמרי
האודיופילים שם הכי נחמדים מסבירי פנים ולא מתנשאים למרות שהם יודעים הרבה יותר ממני.
למה לדעתכם יש הבדל בין חלק מהאנשים בתחביב בארץ לאנשים בחו"ל?

לא להתייחס למי שלא עונה לעניין ,יש רבים שלא מתנשאים ויש כאלה שממש בטוחים שצודקים אז הם קצת אמוציונלים ,לא חושב שזה מגיע ממקום של לפגוע

טיפ חינם ממבוגר: אם אתה ממשיך לדבר למי שמזלזל בך שוב ושוב — אל תתפלא כשהמילים שלך מאבדות ערך. זו לא אשמתו, זו הבחירה שלך.

נראה לי שמצד אחד אתה מפספס את העניין ומצד שני אתה מתקרבן.

התנשאות זה עניין בין-אישי, כשמישהו חושב שהוא נעלה במשהו על מישהו אחר, ו/או מנסה להראות/להוכיח את זה שהוא נעלה יותר.

אני לא יודע מה עם האחרים שאתה מתייחס אליהם, אבל לפחות מבחינתי אין כאן עניין כזה.

אני מתייחס רק לדבריך, לא אליך, ואני יכול לחשוב שאתה מדבר שטויות בלי לחשוב שאני יותר ממך ובלי לנסות להוכיח שאני יותר ממך. אני לא מכיר אותך, אני לא יודע מי אתה ומה אתה, ומה אתה יודע או לא, ולא מעניין אותי לדעת. אני כן יודע שאני לא ידען גדול, אני לא גאון הדור, ושגם אני מסוגל לכתוב שטויות לא פחות טוב ממך -- הנה דוגמה כאן. אני לא חושב שאני יודע יותר או פחות ממך, ולא נעלה עליך או נחות ממך בכל דבר שהוא -- אני פשוט לא משווה את עצמי אליך או אותך אלי. זה לא מעניין. מבחינתי כל העניין של התנשאות לא רלוונטי כאן. מבחינתי מדובר *רק* בתכנים של מה שנכתב.

אתה יכול להתלונן על כך שאני לא מנומס -- ובזה אתה צודק, בהרבה מקומות אנשים יותר מנומסים מישראלים בכלל וממני בפרט, אבל אני לא מנומס גם כלפי אחרים כשהם כותבים שטויות. אני לא גאה בזה שאין לי סבלנות לשטויות, ושלראות שטויות מפעיל אותי כשעדיף היה להתעלם, אבל אני לא בטוח שאני יכול לשנות את זה כל כך בקלות.

בשורה התחתונה, "זה לא אישי, זה ביזנס" :)

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שמצד אחד אתה מפספס את העניין ומצד שני אתה מתקרבן.

התנשאות זה עניין בין-אישי, כשמישהו חושב שהוא נעלה במשהו אחר, או מנסה להראות/להוכיח את זה שהוא נעלה יותר.

אני לא יודע מה עם האחרים שאתה מתייחס אליהם, אבל לפחות מבחינתי אין כאן עניין כזה.

אני מתייחס רק לדבריך, לא אליך, ואני יכול לחשוב שאתה מדבר שטויות בלי לחשוב שאני יותר ממך ובלי לנסות להוכיח שאני יותר ממך. אני לא מכיר אותך, אני לא יודע מי אתה ומה אתה, ומה אתה יודע או לא, ולא מעניין אותי לדעת. אני כן יודע שאני לא ידען גדול, אני לא גאון הדור, ושגם אני מסוגל לכתוב שטויות לא פחות טוב ממך -- הנה דוגמה כאן. אני לא חושב שאני יודע יותר או פחות ממך, ולא נעלה עליך או נחות ממך בכל דבר שהוא -- אני פשוט לא משווה את עצמי אליך או אותך אלי. זה לא מעניין. מבחינתי כל העניין של התנשאות לא רלוונטי כאן. מבחינתי מדובר *רק* בתכנים של מה שנכתב.

אתה יכול להתלונן על כך שאני לא מנומס -- ובזה אתה צודק, בהרבה מקומות אנשים יותר מנומסים מישראלים בכלל וממני בפרט, אבל אני לא מנומס גם כלפי אחרים כשהם כותבים שטויות. אני לא גאה בזה שאין לי סבלנות לשטויות, ושלראות שטויות מפעיל אותי כשעדיף היה להתעלם, אבל אני לא בטוח שאני יכול לשנות את זה כל כך בקלות.

בשורה התחתונה, "זה לא אישי, זה ביזנס" :)
למרות הכל
יום אחד אני אבנה מערכת מטורפת ואזמין את כולם
גם אם יבוא בן אדם אחד בלבד זה לא משנה
אני ישן בשקט עם המצפון שלי

למרות הכל
כאן מתחילה הבעיה, המערכת לא צריכה להיות מטורפת אלא מאוזנת, ולא צריך להזמין ולערב מצפון... אם אתה אוהב את מה שבישלת, תאכל גם לבד ותחייך. המערכת לא נועדה לכולם, נועדה רק לך.

למרות הכל
איך האמירה המוזרה הזו רלוונטית לנושא שהעלית?

פעם אנשים היו יושבים ומאזינים למוזיקה, היום במיוחד עם הקידמה האינטרנט ועוד, מעטים מאוד, במקום זה מתעסקים עם שטויות כגון כבל רשת מגולוון כפתורים ניסתרים כל מיני תתאורים והמצאות דמיוניות, בעיקר למי יש גדול יותר (כיס)....

בשבילי מערכת שלי זה שדה לניסוי כילים. אני חי אתה בכייף ומשנה אותה כל חודש או לפעמים כל שבוע . ואף פעם לא היה אכפת לי מה אחרים יגידו.

נתקלתי ביחס מתנשא מחלק (לא גדול) מהאנשים בתחביב(ללא סיבה ברורה)
וזה דבר לא ברור כי בחו"ל הדבר הוא הפוך לגמרי
האודיופילים שם הכי נחמדים מסבירי פנים ולא מתנשאים למרות שהם יודעים הרבה יותר ממני.
למה לדעתכם יש הבדל בין חלק מהאנשים בתחביב בארץ לאנשים בחו"ל?
מבין אותך, התחושה שאתה מתאר מוכרת גם בתחומים אחרים – תמיד יש אחוז קטן שמתבטא בצורה שעלולה להישמע מתנשאת. בפורום כתוב, בלי טון דיבור ושפת גוף, זה בולט אפילו יותר, למרות שלרוב זו לא כוונת מכוון אלא פשוט סגנון כתיבה ישיר. רוב האנשים כאן באים מאהבה לתחום ורוצים לעזור, אז שווה לקחת את זה בפרופורציה ולהתרכז בדיונים המועילים.
בהצלחה!

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור