אני דווקא חושב שהמקרה הזה ממחיש מצוין למה אי אפשר לבנות מערכת רק לפי מחירון או לפי יחס כלשהו בין האלקטרוניקה לרמקולים...
אם הרמקול מתאים לחלל, מגיב טוב לאלקטרוניקה ומצליח לתת תוצאה מוזיקלית ומשכנעת, העובדה שהוא עולה פחות משמעותית משאר המערכת לא באמת מעניינת. לפעמים דווקא רכיב צנוע יחסית, כשהוא מקבל הגברה טובה, מקור איכותי ומיקום נכון, מצליח להפתיע הרבה מעבר למה שהמחיר שלו מרמז...
גם הקביעה שבחלל כזה חייבים רצפתיים או להפך חייבים מדפיים, קצת מהירה מדי בעיניי. יש רצפתיים שיכולים לעבוד מצוין בחלל לא גדול, ויש מדפיים שיכולים להעמיס עליו...זה תלוי בתכנון הרמקול, בפיזור, בבאס, במיקום, באקוסטיקה ובמרחק ההאזנה. בלי לשמוע את המערכת בבית עצמו, קשה מאוד לקבוע מה יעבוד ומה לא...
בסופו של דבר שי כבר ניסה כיוונים אחרים, מכיר את המגבלות של הבית ולא חי שם לבד...וזה חלק מהעניין. מערכת טובה צריכה להשתלב בחיים ובחלל הקיימים, ולא להפוך את הבית למעבדה רק כדי לעמוד באיזו תאוריה!
ואם כרגע הסאונד פגז, הייתי קודם נהנה ממנו ולא ממהר להחליף רק בגלל שהרמקולים הוגדרו זמניים...לפעמים דווקא הזמני מלמד אותנו בצורה הכי ברורה מה באמת חשוב לנו ברמקול הבא.
בהצלחה שי
נראה פגז ואני בטוח שנשמע כך.
תהנה.
ואל תתרגש מאנשים וטרולים פה...