הרמקולים הזמניים שלי

• פותח הנושא פותח הנושא shylevy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

shylevy

אוהב את התחום
מעורבות
36
נקודות
18
רמקול ב11 אלף שקל
אלקטרוניקה ב200 אלף
סאונד פגז
הרמקול זמני עד שאמצא מחליף ראוי
הרמקול הקודם שלי היה רצפתי מהמם אבל לא התאם לחלל
הגעתי למסקנה שלחלל שלי ( 6 על 3.5 מטרים ) רק מדפיים
Ae 1 reference
Gryphon 333

Dac ideon eos dac

סטרימר מדהים Antipodes k22

IMG_0627.jpeg

תמונות מצורפות

• IMG_1069.jpeg
    IMG_1069.jpeg
    KB 265.6 · צפיות: 128
  • 98F13F45-BCB2-4DAE-A13B-947B274D3BE8.jpeg
    98F13F45-BCB2-4DAE-A13B-947B274D3BE8.jpeg
    KB 259.6 · צפיות: 127
  • 03AA2AB8-B416-47C5-A59F-71D17C6123FF.jpeg
    03AA2AB8-B416-47C5-A59F-71D17C6123FF.jpeg
    KB 333.5 · צפיות: 118
אוי כמה מוכר המצבים הזמניים הללו שפתאום מפתיעים מעל למצופה. אני מצאתי שלומדים לא מעט מהמצבים הללו.

אז מי המועמדים שלך?
אגב, כלל לא בטוח שאתה מוגבל רק למדפיים. תחשוב על זה שוב.
תרצה סיוע והכוונה אני לרשותך.

יש חבר אתר שיש לו סלון דומה לשלך השקיע הרבה ולמד הרבה והזיז את הרמקולים לצלע הצרה, אולי שמעת עליו exupgh12

יש חבר אתר שיש לו סלון דומה לשלך השקיע הרבה ולמד הרבה והזיז את הרמקולים לצלע הצרה, אולי שמעת עליו exupgh12
לא אפשרי

אוי כמה מוכר המצבים הזמניים הללו שפתאום מפתיעים מעל למצופה. אני מצאתי שלומדים לא מעט מהמצבים הללו.

אז מי המועמדים שלך?
אגב, כלל לא בטוח שאתה מוגבל רק למדפיים. תחשוב על זה שוב.
תרצה סיוע והכוונה אני לרשותך.
פרנקו סרבלין גולדברג

אלקטרוניקה במאתיים אלף ולשנות מיקום של רמקולים בסלון בסיסי ופשוט "לא אפשרי", אתה מאלה ששופכים סכומים אבל לא ממש מחוייבים עד הסוף?

זה המצב , אני לא לבד בבית
וגם ניסתי ולא אהבתי את התוצאה אמנם לא עם הרמקולים הנוכחיים ו והרמקולים היו קרובים אחד לשני והקירות הצדדים היום כ20 ס״מ מהרמקול
יש לי סה״כ 3.5 מטר

יפה. גם יש להם מקום לנשום, תעשה סוויץ' מחשבתי ל Near field יעודיים ופחות למדפיים פר-סה, מדפיים תמיד יהיו פחות פתוחים ועמוקים בצליל מרצפתיים, לרמקול שלך יש וופר בגודל בין 4.3 ל5 אינץ' תלוי בוורסיה וזה מעט מדי לדעתי, היית מופתע מה Elac DB 63 עם וופר 6.5 אינץ' ב2500 ש"ח ממה שהם מסוגלים לעשות.

יפה מאוד...

תתעלם מטרולים למינהם עם עצות אחיטופול.

יפה מאוד...

תתעלם מטרולים למינהם עם עצות אחיטופול.
אחיתֹפל, מי צריך ליבה כשיש כסף

נראה ממש טוב

6 מטר רוחב יש הרבה פוטנציאל

מה היה לך לפני שנשמע לא מתאים?

אם הסאונד פגז למה זמני?
אפשר לשמוע איתם בכיף, לא חייבים להחליף
להנות ממוזיקה וסאונד טוב, בלי להתיחס ל״דיסוננסים במחיר״ זה הכל בראש.
לא רואה בעיה עם אלק׳ ב 200 שדוחפת רמקול ב 11
אם זה נשמע טוב ומתאים לחלל אין מה למהר להחליף
תהנה ממוזיקה וסאונד טוב, זה מהות התחביב!

יפה. גם יש להם מקום לנשום, תעשה סוויץ' מחשבתי ל Near field יעודיים ופחות למדפיים פר-סה, מדפיים תמיד יהיו פחות פתוחים ועמוקים בצליל מרצפתיים, לרמקול שלך יש וופר בגודל בין 4.3 ל5 אינץ' תלוי בוורסיה וזה מעט מדי לדעתי, היית מופתע מה Elac DB 63 עם וופר 6.5 אינץ' ב2500 ש"ח ממה שהם מסוגלים לעשות.
הרבה בטחון עצמי ועצות בלי ששמעת אצל הבחור בבית, מת על כאילה!

אישית הייתי הולך על הפוקל החדשים

120477.jpg

אני דווקא חושב שהמקרה הזה ממחיש מצוין למה אי אפשר לבנות מערכת רק לפי מחירון או לפי יחס כלשהו בין האלקטרוניקה לרמקולים...

אם הרמקול מתאים לחלל, מגיב טוב לאלקטרוניקה ומצליח לתת תוצאה מוזיקלית ומשכנעת, העובדה שהוא עולה פחות משמעותית משאר המערכת לא באמת מעניינת. לפעמים דווקא רכיב צנוע יחסית, כשהוא מקבל הגברה טובה, מקור איכותי ומיקום נכון, מצליח להפתיע הרבה מעבר למה שהמחיר שלו מרמז...

גם הקביעה שבחלל כזה חייבים רצפתיים או להפך חייבים מדפיים, קצת מהירה מדי בעיניי. יש רצפתיים שיכולים לעבוד מצוין בחלל לא גדול, ויש מדפיים שיכולים להעמיס עליו...זה תלוי בתכנון הרמקול, בפיזור, בבאס, במיקום, באקוסטיקה ובמרחק ההאזנה. בלי לשמוע את המערכת בבית עצמו, קשה מאוד לקבוע מה יעבוד ומה לא...

בסופו של דבר שי כבר ניסה כיוונים אחרים, מכיר את המגבלות של הבית ולא חי שם לבד...וזה חלק מהעניין. מערכת טובה צריכה להשתלב בחיים ובחלל הקיימים, ולא להפוך את הבית למעבדה רק כדי לעמוד באיזו תאוריה!

ואם כרגע הסאונד פגז, הייתי קודם נהנה ממנו ולא ממהר להחליף רק בגלל שהרמקולים הוגדרו זמניים...לפעמים דווקא הזמני מלמד אותנו בצורה הכי ברורה מה באמת חשוב לנו ברמקול הבא.

בהצלחה שי
נראה פגז ואני בטוח שנשמע כך.
תהנה.
ואל תתרגש מאנשים וטרולים פה...

מרמקולים הזמניים שלך נפגעתי לפני עידנים באחוזת הסטריאו מוגברים בפרה פאוואר שפופרתיים מהקצה העליון של מוזיקל פידליטי.
זה היה ארוע מכונן.
ברור גם מהכותרת שיגיעו הקבועים הזמניים, איזה כיף.
נעים לקרוא על טיול מהנה שאינו אודיסאה.

• Like
Reactions: omi
הרשו לי להציע גישה אחרת: זה הטריק הכי ישן בספר לשים אלקטרוניקה אוברקיל על רמקול, ושהתוצאה תהיה מדהימה.
יבואן שכולנו אוהבים ומכירים עושה את זה כבר שנים, ואני זוכר יותר מפעם אחת שנדהמתי מהתוצאה.
מסקנות:
1. שי, תהנה ללא רגשות אשם.
2. זאת עוד הוכחה שהגישה הזאת מוצלחת.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור