המלצה על מצלמת כניסה

• פותח הנושא פותח הנושא sun light
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היי...
עד היום היתה לי מצלמה דמוי SLR וחשבתי להיכנס לעולם היותר רציני ולעצור שם =)
ז"א אני לא מחפש מצלמה שאני ארכיב לה פלאש חיצוני (גם לא עוד כמה שנים) וגם לא יהיו לי 10 עדשות שונות =)
משהו שישאר בגדר חובבני פלוס.
הדרישות למצלמה זה שהיא תהיה איכותית
עדיפות לעדשה עיקרית אחת. אפשרי להמליץ גם על 2 עדשות.
מקריאת ביקורות וסקירות בפורומים השונים נתקלתי בכמה דגמים וזה נראה שיש עדיפות לD3200 שמגיע עם חיישן יותר חדש. ועוד כמה פיצ'רים כאלו ואחרים
האם ה D3200 היא מצלמת הכניסה הכי טובה כיום?
חבר שלי מהמילואים המליץ לי עליה בעיקר בגלל החיישן שלה.
אז אני ועוד חבר מהמילואים מתלבטים על הD3200 או הD5100

שימושים: אני אוהב לצלם תמונות טבעיות של פנים עם עומק שדה צר בדגש על תמונות טבעיות ולא מלאכותיות.
לכן אני צריך גם עדשה עם זום כדי לא "להיחשף" לצורך הדוגמא אני חושב ש200 מ"מ יספיק. למרות שבקנון S3 היה לי יותר.
עד היום צילמתי גם באירועים משפחתיים בנוסף כמובן לצלם המקצועי שהזמינו , טיולים, על האשים וכו...

ההתלבטויות הנוספות הם:
האם לקנות קיט ואז להשלים עם עדשה 18-200 שהבנתי שהיא לא משהו.. או 55-200?
או בכלל לוותר על העדשת קיט ועם הכסף הזה לקנות עדשה כללית יותר איכותית?
חבר שלי המליץ לי על עדשה של 55 מ"מ קבועה. אבל לא נראה לי שאני יאהב לעשות זום עם הרגליים =)
אפשרות נוספת שקראתי זה להשתמש בעדשה של 18-105 במקום הקיט

מבחינת תקציב אני דיי גמיש. למרות שלא הייתי רוצה לעבור את ה3000 שקל למצלמה עם עדשות.
אפשרות שקראתי בכמה מקומות זה שאפשר לקנות עדשות יד שניה אבל אין לי מושג איך לבדוק אותם אם הם טובות חוץ ממכות חיצוניות ושריטות.

תודה על העזרה =)

הניקון D3200 מצלמה כניסה מהטובות ביותר שיש ה D5100 היא מצלמה מרמה גבוהה יותר, אבל עם חיישן קצת יותר ישן דגם חדש המחליף אותה ה D5200 עם החיישן שיש ב D3200

כעת שה D5100 מתחלפת המחיר שלה נהפך להיות יותר משתלם ולדעתי יש לה גוף יותר מוצלח מזה של ה D3200 והחיישן שלמה בהחלט מספיק עבורך.

מחיר המצלמה הוא כ 2000 ש"ח מה שלא משאיר לך הרבה כסף לעדשה במחיר של 1000 ש"ח - אם אתה מוכן לחרוג קצת בתקציב הטמרון 17-50 עם צמצם F2.8 עבור ניקון בכ 1700 ש"ח תיהיה שילוב מוצלח למצלמה. חשוב לציין שאורך וגודל הזום הוא לא הנקודה החשובה בעדשה - איכות אופטית וצמצם גדול חשובים לדעתי יותר ומספקים חווית צילום שונה לגמרי.

תעדכן - אם הכיוון הזה נראה לך

מה זאת אומרת שה5100 ברמה יותר גבוהה מה3200?
מבחינת המחיר שניהם 2000 שקל אז מבחינתי אין הבדל בניהם תקציבית ולכן אם אתה אומר שחיישן מתקדם ב3200 יכול להיות שווה ערך לגוף היותר טוב ב5100 ומסך מפרקי. ובעצם שניהם מצלמות מעולות (לא משנה מה אני אבחר זה יענה לדרישות שלי) אז מה שיקבע זה תחושת המצלמה בידיים בחנות.
מצד שני החיישן שהוא יותר טוב ב3200 אני רואה אותו גם בדגם 5200 שעולה כמעט כפול ממנו ועל פניו זה נראה שהפרש המחיר מתייחס רק למסך מפרקי וגוף יותר טוב?

בקשר לעדשות, אמרתי שאני גמיש. ה17-50 יכולה להיות סבבה. אבל בגלל שאני מתכנן על עדשה אחת או מקסימום 2 שילוו אותי לכל אורך הדרך אני קצת מפחד שה50 לא ממש יספיקו לי.
מישהי אמרה לי שהיא משתמשת עם ה18-200 וזה מכסה לה את רוב השימושים.
אבל.. בגלל שכמו שאמרת זום זה לא הכל הורדתי אותה מהפרק כבר בהודעת הפתיחה.
לכן חשבתי לקנות גוף, ועדשה של 18-105 שהיא יותר טובה מהקיט לא רק בגלל הזום. וממה שהבנתי האופטיקה שלה טובה
המצלמה האחרונה שהיתה לי היא S3 אז המעבר בין זום 432 ממ לבין זום של 50 קצת מרתיע אותי.
האם זה רק נשמע מפחיד? או שאני ארגיש "נכה" ? :מבולבל:
לכן חשבתי שהפשרה של 18-105 היא טובה. למרות שאני כן מקריב פה טווח זום מהמצלמה הקודמת אבל אני מקבל איכות אחרת.
אולי בכלל השאלה פה היא כמה הטמרון יותר איכותית מה18-105?
והאם היא שווה כי לפי המחיר אני יכול לדוגמא לקנות גם 18-105 וגם ניקון 50 ממ? (אגב, אני לא מודע למה גורם חוסר יצוב תמונה בעדשה של ה50 וגם חוסר יצוב תמונה במצלמה)

אתה צודק, בכלל מה שכתבת - אין לי הרבה מה להוסיף, אתה בכיוון הנכון

פרט לכך שמייצב זה חשוב מאוד לוידאו ועוזר בצילום עם חשיפה קצת יותר ארוכה - זה לא משהוא שממש חייבים, אבל בהחלט טוב שיש

כמו שאמרתי היכולת לצמצם גדול זה פותח את יכולות הצילום ואם 17-50 F2.8 קצת מפחידה אותך בטווח קצר, אז הוספה של 50 F1.8 כעדשה נוספת כמו שאורי המליץ זה רעיון לא רע בכלל

כך בחשבון שעדשות נוספות תמיד ניתן לרכוש לאחר מכן - לא חייבים לרכוש הכול ביום אחד

סבבה. אז מבחינת עדשות אני חושב שעדיף לי לשלב בין ה18-105 של ניקון וה 50 מ"מ מאשר ה18-50 של טמרון.
ככה תהיה לי עדשה אחת כלבו(לנחיתה רכה בהבדלי הזום מהמצלמה הקודמת) ועדשה שניה ללמידה דרך הרגליים =) שאני לא כ"כ יאהב אבל שכר לימוד עם קצת מאמץ לא הרגו אף אחד.
רק שאלה אחת על העדשות, איך אני יודע מה האיכות שלהם? ז"א איפה אפשר לקרוא איזה עדשה יותר איכותית אופטית מהשניה? (מעבר לנתונים של צמצם וזום)
בקשר למצלמות,
אני אקפוץ בימים הקרובים לחנות וארגיש את המצלמות בידיים. כי מהתמונות זה נראה שהD5100 יותר גדולה. ומעוצבת פחות טוב אבל זה פרט שולי כמובן.
באסה שמחיר יותר מוזל של הD5200 היה פותר לי את כל ההתלבטויות :)

זה אתר מעולה שכותב ביקורות רציניות על עדשות
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests

כמו כן גוף קצת יותר גדול זה לא תמיד רע, אפשר להחזיק יותר נוח את המצלמה ויש יותר יכולות שליטה בקלות - האם זה יהיה נוח יותר לך, צריך לבדוק

כמו שאמרתי ה D5100 כעת במחיר מאוד משתלם היות והמחליפה כבר כאן והיא עדיין מצלמה עם חיישן מעולה - למרות שמסך מפרקי חשוב יותר לוידאו צילום ב DSLR הוא דרך העינית, אבל יש לה יתרונות אחרים

בS3 שהיתה לי כמעט ולא השתמשתי במסך המפרקי.
הוא שימש אותי לעיתים נדירות כשצילמתי "מגובה הדשא" אבל מבחינתי היתרון שלו שהוא שומר על המסך פנימי. בניגוד למסך קבוע שאז הוא חשוף יותר לפגיעות, שריטות וכו.
אני כמעט ולא מצלם בוידיאו. אני לא אוהב את הגישה של תמונה נעה ולחשוף את המהלך הבא של האובייקט.
שלא תבין לא נכון, אני אוהב תנועה, כל עוד שהצעד הבא נשאר בדמיונו של הרואה.

יש לי כמה שאלות להבהרה אז אני אשתדל לדחוס את כולם פה.
1.הMP של הD3200 הם בחיישן ולא ניתן לשינוי נכון? ז"א צילום ברזולוציות נמוכות עם הD3200 לא יתן לי חיישן יותר טוב עם פחות MP,
2.קראתי בהרבה סקירות שאמרו שהD5100 מתמודדת יותר טוב עם ISO גבוה.
אז כמה כבר משתמשים בISO גבוה שצריך לראות את ההבדלים? בתנאים סטנדרטים אני לא זוכר את עצמי משתמש עם ISO יותר מ400 וברמה הזאת לא רואים הבדל גם בD3200 וגם ב5100
3.כשדיברנו על העדשה 50 ממ עם צמצם 1.8 זה אומר שלא כל התמונות שאני אצלם איתה יהיו עם עומק שדה קטן נכון? אפשר לסגור את הצמצם ולצלם את כל הפריים בפוקוס?
4.אני אשמח אם תביא לי קישורים ישירים לעדשות של ה50 ממ ושל ה18-105 ממ מזאפ.
כי יש שם כמה סוגים של 50 ממ מ450 שקל עד יקר מידי ;)

אז כך

1) שלא יהיה ספק החיישן של ה D3200 מדהים וזה החיישן שנכנס ל D5200 לדעת רבים הוא החיישן הטוב ביותר כיום עבור חיששנים בגודל הפיזי הזה. אין צורך להוריד רזולוציה כדי לקבל איכות יותר טובה, את זה אפשר לעשות לאחר הצילום במחשב אם יהיה צורך להקתין תמונות להצגה ברשת.

2) החיישן של ה D5100 מעולה שולא יהיה ספק החיישן של ה D3200 טוב עוד יותר ולכן ב D5200 שמחלפיה את ה D5100 נכנס החיישן הזה. כאשר אתה מצלם במצלמות קומפקטיות אז אתה משתדל לא לצלם ב ISO גבוהה, אבל כאשר אתה עובר למצלמת DSLR טובה אפשר לעלות ב ISO ועדיין לקבל תמונות באיכות טובה מאוד. ע"י צילום ב ISO גבוהה אפשר לקצר את זמו החשיפה ולקבל בתאורה חלשה תמונות חדות יותר.

3) שמדברים על עדשות רשום שם ונהוג לדבר על הצמצם הגדול ביותר בדרך וברור שהפשר להקטין את הצמצם ולצלם כך.

4) עדשת ה 50 ממ ב 450 ש"ח עבור ניקון זו העדשה המדוברת :)

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=h-cameralens&keyword=18-105

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678770

1. אולי לא הסברתי טוב את הנקודה.
כולם תמיד מזכירים שכמות פיקסלים זה לא מדד לאיכות תמונה במיוחד אם זה על אותו חיישן.
ז"א אותו חיישן יוציא תמונה יותר טובה עם פחות פיקסלים מאשר עם יותר פיקסלים כי כל פיקסל מקבל יותר אור
כמו שבמצלמות קופקטיות ששם מפוצצים את המצלמה בMP שהחיישן לא מתמודד עם זה וככה אתה מקבל כמות אור יותר קטנה לכל פיקסל, אז חשבתי שאם אני מוריד את כמו הפיקסלים בD3200 החיישן יתן יותר אור לכל פיקסל וככה התמונה תצא יותר טובה לא?
כמובן אני לא אומר לצלם ברזולוציה נמוכה משמעותית. אלא משהו כמו 3008X2000 שזה כמות מכובדת גם להצגה על מחשב. מאשר לצלם ב 6016X4000 ולקבל פחות אור לכל פיקסל מהחיישן? וככה אני מקבל אותה איכות תמונה(לשימושים של מחשב או הדפסה סטנדרטית 10X15) אבל ברגע הצילום אני מקבל יותר אור לכל פיקסל,
אולי אני טועה בכל ההנחה ובעצם כמות הפיקסלים מוטבעת בחיישן ואז לא משנה על איזו רזולוציה אני אצלם אני אקבל את אותה כמות אור לפיקסל
2.כבר הסכמנו ש2 החיישנים יספקו אותי בתור התחלה פלוס. עוד לא התנסתי כמעט עם DSLR חוץ מכמה צילומים שעשיתי במילואים וכאלה. אבל צילומי לילה/תאורה ממש חלשה אני אעשה עם העדשה של ה1.8 50MM בכל מקרה. וה18-105 תהיה עדשת כלבו. אז ככה שנקודת הפתיחה של כמות האור תהיה טובה יותר
אין לי ניסיון טוב עם ISO בS3 לא נראה לי שצילמתי יותר מ200 ISO בגלל זה. ואיפה שהייתי צריך יותר חשיפה פשוט הנחתי אותה על משהו או חיברתי אותה לחצובה מיני שתמיד איתי. (נראה לי 25 ס"מ במצב פתוח) זה היה מספיק כדי להעמיד אותה על הריצפה,סלעים,מעקה וכו.. ולכוון לאיפה שרציתי.
3.,תודה =)
4. תודה פעם שניה =)

נ.ב. אתמול קראתי שהחיישן של הD5200 הוא של טושיבה והחיישן של הD3200 הוא של סוני.

נערך לאחרונה ב:
ההיגיון שלך במקום הנכון, אבל כמה פעמים צריך להגיד לך שהחיישן של ה D3200 מעולה ולא צריך שום הורדת רזולוציה לקבלת איכות תמונה טובה גם ב ISO יחסית גבוהה - יותר מכך מניפולציה על תמונות שמתקבלות מהחיישן בדרך כלל לא עזרות ומצלמה בדרך כלל מצלמת הכי טוב עם רזולוציה שהיא תכוננה לעבוד איתה

לפעמים שרוצים לצלם מצב לא סטטי צריך זמן חשיפה מהיר, אין בררה וצריך לעלות ב ISO ומצלמות DSLR ואלו של ניקון בדרך כלל טובות בכך

אם אתה רוצה לרכוש חצובה לצילום סטטי זה רעיון מוצלח

לא ידעתי שטושיבה מייצרת חיישנים למצלמות DSLR - ואם כן ואם החיישן של ה D5200 הוא שלהם , אז מה? :)

אבל את האמת שאני לא מבין לאן אתה הולך עם השרשור הזה - אני מרגיש שאתה הולך מסביב לבעיה, מה באמת מפריע לך מה החשש שלך?

כמו שרשמתי,אני אלך לראות את 2 הדגמים בחנות, במגמה לקנות את הD5100,
רק אם היא לא תהיה לי נוחה אני אקח את הD3200.
וכמובן את 2 העדשות שאמרנו.
זאת היתה סתם שאלה לידע כללי ולא מצאתי תשובות בגוגל :), לא משהו שקשור תאכלס בקניה שלי.
תודה על העזרה

לגבי עדשות הייתי שוקל עוד עדשה והיא מה שלי יש רק בגרסת ניקון.
ה 17-70HSM החדשה של SIGMA.
היא 2.8-4F והיא יודעת לצלם מאקרו וצילומי פנים נהדרים (מניסיון). יש לה מנוע מהיר וטוב.
http://www.cameramia.co.il/מוצר-18,1582-Sigma-17-70mm-f2-8-4-DC-Macro-OS-HSM-for-Nikon.aspx
לדעתי היא עדשת כולבו טובה מאוד.

אורי בקשר לעדשות, האם שווה לי לקנות את הטמרון שהצעת או את ה18-105 וגם את ה50MM? 1.8G
כי מבחינת המחיר שניהם אותו דבר.
הוצעה הטמרון 17-50 בתור עדשת כלבו, אבל שאלתי אם אני לא ארגיש שזה קצת זום בתור התחלה? כי אני מגיע מרקע של דמוי SLR CANON S3 שיש לה מלא זום...
ב2 עדשות אני מכסה גם יותר טווח זום, וגם צמצם יותר טוב ב50ממ לעומת הסיגמה/הטמרון

נ.ב.בנתיים אני לא סגור לגמרי על ה50MM
יש כמה דגמים שאני מתלבט וגם יש את ה35MM 1.8
אז בשלב ראשון אני אקנה את ה18-105 ואז אצלם על זום 35 ועל 50 ממ ונראה מה יותר מתאים לי.
קראתי כ"כ הרבה בזמן האחרון על הנושא וזה נראה שהדבר היחיד הוא מה אני עתיד לצלם. פנים/גוף
לכן הבדיקה של הזום חשובה להחלטה. אני אתעלם מהאיכות שתצא מה18-105 בטווחים האלה ואתמקד רק במרחק שלי עם המצולם/ת כדי להחליט, נכון?
בכל מקרה... אלה הדגמים שאני מתלבט בניהם.
זה נראה שההתלבטות היותר גדולה היא בין 35ממ לבין 50ממ
Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D
Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
[URL="http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796552"]AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G Nikon

[/URL]

נערך לאחרונה ב:
שאלה טובה.
יש לטמרון הרבה אוהדים. מצד שני למדתי שאהדה לא תמיד נכונה.
אני הלכתי וקראתי המון REVIEWS לפני שקניתי את הסיגמה שלי ואני לא מצטער.
יש לה הרבה זום יחסית , היא עושה מקרו, ומפקסת מהר.
מצד שני ל 50MM/1.4 שלי איכות אופטית טובה יותר.

הייתי הולך בתור מתחיל על 50MM ואחרי שאני לומד לצלם קונה עוד עדשה.
אם היה לי את התקציב שלך אפילו הייתי קונה כבר 50/1.4 שהיא רמה אחרת של עדשה .

לומד לצלם בSLR עם הרגליים , לומד את כל התכונות, ואז רואה מה חסר וקונה עדשה לפי זה.
ככה בעוד חצי שנה שנה יהיה לך תקציב לעוד עדשה טובה :)

ההזמנה הבסיסית היא d5100 עם עדשת כלבו 18-105 זה ברור לי ואני הולך לקנות אותה שבוע הבא.
אחד השיקולים המכריעים היה שאני מגיע מרקע של s3 שאני חייב לקבל זום, כי אחרת אני ארגיש קצת נכה, גם אם זה לטובתי של ללמוד דרך הרגליים. ..
בקשר לעדשה הנוספת,
בשלב ראשון בא נפתור את השאלה, הבנתי שאתה ממליץ לי לקחת 50 ממ ולא את ה35?
ואיזה עדשה יש לך? 50 ממ 1.4G? או בלי מנוע פוקוס?
ואיזה עדיף לי לקחת מבחינת עלות מול תועלת ? מבין הרשימה אם כמובן מכלילים גם את ה1.4
אם יש לך את הG אז אני יכול לשדרג אליה מתישהו..ולאו דווקא בקיט הראשוני שהוא חורג ;) אני משלים איתו כבר ככה שהוא 4000 (קצת יותר)

רעיון טוב זב לא לקפוץ בשלב ראשון ואתה עושה נכון שאתה רוכש עדשה אחת - בעתיד יהיה לך יותר כלים וידע לרכוש עוד עדשות

כמו כן העדשות היום מגיעות עם מנוע פוקוס פנימי - פרט עדשות אזוטריות שבהן אין פוקוס כלל

סליחה טעות שלי, התכוונתי איזה 50mm 1.4 יש לו,עם מייצב תמונה או בלי. (ולא כמו שרשמתי פוקוס)
כי 1.4 עם מייצב חורג לי מהתקציב בכל מקרה. ..
אז רציתי לדעת את דעתו בעניין ללקנות 1.4 בלי מייצב או לקנות 1.8 עם מייצב,

לי יש קנון ככה שאין לי מושג מה זה עם או בלי מיצב או בלי מנוע פוקוס.

יש לי מנוע פוקוס ULTRASONIC.
זה בעדשת ה 50/1.4
יש לי בנוסף גם עדשת 50/1.8 . אני לא משתמש בה יותר מאז שידרגתי.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור