הדור הולך ופוחת- ברלין 2012

• פותח הנושא פותח הנושא ramkol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ובעניין מוזיקה באולמות נשנושים, טוב, על זה אין לי מה לומר, כי שם זה סתם מוזיקת רקע
(אם כי גם שם אני לא מוצא שום סיבה להגברה. להפך:
הרעש הנורא מההגברה מונע כל אפשרות לשוחח).
אני חושד שהתשובה נמצאת במקום אחר.
.
שמעון,
לגופו של ענין אחדות מההקלטות הגדולות נעשו בסשנים שלווו,רחמנא ליצלן,בקולות פטפוט,פרצי צחוק,ואפילו צחצוח צלחות!
אזכיר כמה-
רד גארלנד בפרליוד
הטריו הגדול של פיטרסון בלונדון האוס
הטריו של וינטון קלי עם ווס מונטגומרי בהאלף נוט
לדעתי ההופעות הוגברו אבל למטרת הגברה ולא למטרת הוספת אפקטים(אז לא ידעו מה זה או שלא רצו לקלקל..)מקרופון ייעודי לכל כלי וישר לטייפ. התוצאה גם לאחר 4 עשורים לעילא ולעילא מבחינה מוזיקלית כמובן.
מסכים איתך על איכויות הקלטה של לייבלים קטנים בז'אנר מסויים של מוזיקה ואביא כדוגמא את חברת ניים אודיו שמפיקה הקלטות מעולות בלייבל פרטי משלה ,בעיקר ג'אז. צריך לראות כיצד הם מקליטים-מקרופון לכל אחד מחברי ההרכב המקליט ומשם ישר למאסטר ללא כל סימפול ועריכה בדרך.התוצאה ,בהתאם. כיום קיים קהל אחר,שכנראה צורך את המוזיקה שמכילה רבדים של אפקטים שנוספו למאסטר לאחר ההקלטה. זה לא אומר שזה טוב/רע או שהקהל איכותי יותר/פחות. זה רק מציין מגמה עכשווית.

הי רמקול. אחלה דיווח. כמעט הייתי בברלין השבוע (נגנז בסוף לפני שבוע וחצי).

תגיד, איך היתה התוצאה עם האאודיו נוט הגרמני. אני מאוד התרשמתי מהאלק' שלהם על קנטון רפרנס בתערוכה ומעניין אותי איך הם עם 800.

דבר נוסף שרק עכשיו הבחנתי בו.
אתה כותב ש"זמרי אופרה מחוברים למיקרופונים".
אני אישית עוד לא נתקלתי בתופעה כזאת, באופרות המעטות שהלכתי אליהן.
לעומת זאת, במוזיקה "הקלסית" על תקופותיה השונות, כל הנושא ההגברה פשוט לא קיים
(אני, לפחות, לא נתקלתי בזה בשום קונצרט) ואני מקווה שלא יהיה קיים לעולם.

פשע ההגברה הוא הסיבה שבגללו אני כבר לא מוכן ללכת למופעי ג'ז או מוזיקות אחרות שאני אוהב.
הזוועות שבוקעות מרמקולי ה-PA, עם האיזונים (בלנס) המבעיתים שיוצרים כל מיני סאונד-מנים עם אוזני בטון,
הם הרבה מעבר ליכולת הסבל שלי!
מה שאני אף פעם לא מצליח להבין זה למה אין הגברה לטריו סונטה בארוקי או לרביעייה קמרית, למשל,
אבל באותו החלל יש ויש הגברה לכלים הרועשים יותר מטבעם של הרכב ג'ז כלשהו. נשגב מבינתי!

זה דווקא קרה, ובארץ.. זכורים לי לפחות שני קונצרטים בסדרת אותנטיקה שנאלצו להשתמש בהגברה כי האולם של תיאטרון גשר לא החמיא בלשון המעטה להרכבי בארוק קטנים. למיטב זכרוני קילים היו אחראים על הסאונד. בהחשב באלטרנטיבה זה היה עדיף. מוסיקה קאמרית תמיד תשמע חסרה באולמות גדולים, לעומת תזמורות גדולות שלמענן בעצם נוצרו מלכתחילה

זה דווקא קרה, ובארץ.. זכורים לי לפחות שני קונצרטים בסדרת אותנטיקה שנאלצו להשתמש בהגברה כי האולם של תיאטרון גשר לא החמיא בלשון המעטה להרכבי בארוק קטנים. למיטב זכרוני קילים היו אחראים על הסאונד. בהחשב באלטרנטיבה זה היה עדיף. מוסיקה קאמרית תמיד תשמע חסרה באולמות גדולים, לעומת תזמורות גדולות שלמענן בעצם נוצרו מלכתחילה

ברור שקונצרט ללאוטה באיצטדיון בלומפילד זה לא לעניין.
וברור שנעשו ונעשות שטויות בעניין הזה.
הנה, רק לפני חודשיים-שלושה אנדראס שטייר ניגן בצ'מבלו באולם של בית האופרה כאן בתל אביב.
זה היה אירוע אומלל מבחינה אקוסטית!
הרי מה הקשר בין כלי מעודן כזה לאולם הענק?
זו סתם בחירה מפגרת, וכמובן, מסחרית לגמרי, של מי שהביא את שטייר.

בכל מקרה, אני חושב שחייבים לעורר את המודעות אצל הקהל ואצל מפעילי האולמות השונים,
שמחיר הכרטיס היקר הוא תמורת שמיעת הכלים נטו, ולא שמיעת הרמקולים.

ברור שקונצרט ללאוטה באיצטדיון בלומפילד זה לא לעניין.
וברור שנעשו ונעשות שטויות בעניין הזה.
הנה, רק לפני חודשיים-שלושה אנדראס שטייר ניגן בצ'מבלו באולם של בית האופרה כאן בתל אביב.
זה היה אירוע אומלל מבחינה אקוסטית!
הרי מה הקשר בין כלי מעודן כזה לאולם הענק?
זו סתם בחירה מפגרת, וכמובן, מסחרית לגמרי, של מי שהביא את שטייר.

בכל מקרה, אני חושב שחייבים לעורר את המודעות אצל הקהל ואצל מפעילי האולמות השונים,
שמחיר הכרטיס היקר הוא תמורת שמיעת הכלים נטו, ולא שמיעת הרמקולים.
שמעון, הלואי שזה היה יכול לעבוד ככה, אבל המציאות שונה לגמרי. לכל אמן (או הרכב) מבצע יש בדר"כ פרוגמה עונתית מסויימת שממנה יכול מפיק הקונצרט לבחור. במקרה של שטייר הבחירה מן הסתם תהיה ממילא בין פורטה-פיאנו לבין צ'מבלו. אז בכל מקרה זה לא יצלצל טוב, כי אין התכנות כלכלית לערוך סדרת קונצרטים בחללים מינוריים. אפשר להתנחם לפחות בהזדמנות להאזין במחוזותינו ליכולותיו המוסיקליות.
(ודרך אגב, אולם האופרה לא הצטיין בסאונד עוד מיומו הראשון, שמו שם יותר דגש על איכות הכסאות. $500 לחתיכה כמדומני)

אהלן אורי,

אאודיו נוט היא חברה מצוינת. יצא לי לשמוע אותם הרבה פעמים, ותמיד זה היה יוצא מן הכלל טוב.
גם עם ה800 הם היו מעולים.
(אבל בתוקף הנסיבות שמעתי שם רק כמה קטעים ולא כאלו שאני ממש מכיר... אבל אין ספק שאלו מכשירים מצוינים).

שמעון,

בטח פספסת את התשובה שלי לעניין המיקרופונים כי בדיוק שלחת תגובה בעצמך...:)

התגובה שלי למעלה...

אחת הסיבות לשינוי הזה, לדעתי, היא שדור שלם שגדל על אפקטים של קולנוע ביתי הוא הדור הנובורישי שקונה אודיו יוקרתי
וכך כל התעשיה ביצעה תפנית.
מחפשים רזולוציה ומספרים על חשבון מוסיקה אמיתית.

מדוייק

רמקול,

מודה לך על הפוסט המעניין ביותר שקראתי כאן מזה זמן רב.

תודה על התוכן וההשקעה.
(ורד)
מקווה שתבקר לעיתים קרובות יותר.

רמקול,

מודה לך על הפוסט המעניין ביותר שקראתי כאן מזה זמן רב.

תודה על התוכן וההשקעה.
(ורד)
מקווה שתבקר לעיתים קרובות יותר.

מסכים בהחלט!!!
כן ירבו פוסטים כאלו.
רמקול- תוכל בבקשה לומר מה היה תמהיל ההשמעה מבחינת מקורות ( במינכן ניסו לשמור לפחות ברוב החדרים שאני ביקרתי על איזון מסויים של השמעת מוסיקה מסידי, מחשב ותקליט), מעניין מה היה התמהיל באותו יום/ או בכלל בחנויות באירופה.

שוב תודה על פוסט יפיפה שקיבל כתבת שער.
ניר

תודה הורנלס,

תודה ניר,

השמיעו לפי מה שהיה רלוונטי לחנות. בפונו פונו השמיעו בעיקר תקליטים אבל מידי פעם בנגן דיסקים של נגרה... :)

בחנויות האחרות השמיעו בעיקר מכונן קשיח בצורה זו או אחרת... כי זה כאילו הטרנד היום וזה מה שרוצים להכיר והמוכרים למכור.

אבל ממש אי אפשר היה להגיד שיש שיטה אחת שהיא הכי מושמעת כי כך וכך...

רמקול- תודה

זה לא טבעי, אבל הכיוון התחיל כבר מזמן.
הרעיון בסטריאו, בהתחלה, היה לסדר שניים-שלושה מיקרופונים שיאפשרו להקליט "הכל". אחר הופיעו הקונוסולה וריבוי המיקרופונים. כאשר החצוצרה בשורה החמישית בתזמורת מקבלת מיקרופון פרטי וגם עוזרים לה עם הסליידר - זה לא מה שקורה בביצוע חי, וזה נעשה כדי להעצים את הרושם.

אבל זה מצליח להביא למאזין משהו שאין לו בביצוע חי, משהו שהוא "מרוויח" דווקא בגלל השימוש הקלוקל(?) הנ"ל.

בכל זאת, המאזין יושב בשורה 20 ולא על הפודיום לא בגלל שזה מה שהוא מעדיף. הרי שיא נגינת תזמורת הוא בתוכה עצמה, אחר כך מדובר רק בהפסדים, בקרת נזקים וניסיון למזער אותם.

מה שמעלה על הדעת, שבגלל שיש לסידור הזה ביקוש ורצון, גם אצל חובבי מוזיקה קלסית, אולי צריך להתייחס לעניין כאל "נאמנות למקור פלוס יצירה נוספת של צוות ההקלטה".
או משהו

זה מאוד מזכיר לי את ההבדל בין להיות בקהל באיצטדיון ספורט (למשל, במשחק כדורגל משובח) לבין לראות אותו בטלויזיה.
אין ספק שבטלויזיה רואים הרבה יותר טוב מאשר באצטדיון - יש יותר מצלמות מכל מיני זוויות.
מה שטלויזיה לא מסוגלת להעביר זה את עוצמת החוויה של נוכחות פיזית.
ארז

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור