ביקור ב-Hi Fidelity שבחולון - חדר הדגמה חדש לפנתיאון

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני שמעתי רמקולים אלה שחוברו לאודיוראסרצ׳ וזה היה ממש ממש טוב. לא היה חסר לי דבר. רמקול קל מאוד להנאה הבנתי. ומנורות מוסיפות גם כן. הגברה מדהימה בעניי. ואגב באקספונה אחרונה סטיינהם הוצגו עם הגברה מנורות.
ממליץ ללכת ולשמוע - זה חוויה - תערוכה שלא צריך לטוס לשם
רק לשם ההבהרה, לא טענתי שלא נשמע טוב עם האודיו ריסרצ'. כן הרגיש לי שניתן להוציא מהרמקולים הללו יותר עם הגברה אחרת טובה ו/או מתאימה יותר. שוב, לא אמרתי לא טוב. אמרתי שלדעתי יש פוטנציאל ליותר טוב.

סטנהיים מזכירים לי את מג'יקו עם הקבינטים הכבדים מאלומיניום

נערך לאחרונה ב:
סטנהיים מזכירים לי את מג'יקו עם הקבינטים הכבדים מאלומיניום
חוץ מזה ששני היצרנים מייצרים רמקולים מאלומיניום אין שום דמיון ביניהם, מדובר בחיות אחרות לחלוטין

רק לשם ההבהרה, לא טענתי שלא נשמע טוב עם האודיו ריסרצ'. כן הרגיש לי שניתן להוציא מהרמקולים הללו יותר עם הגברה אחרת טובה ו/או מתאימה יותר. שוב, לא אמרתי לא טוב. אמרתי שלדעתי יש פוטנציאל ליותר טוב.
זה לגמרי ברור היה גיא :) חבר לרמקול טוב דברים טובים יותר - התוצאה רק תשתבח !
חג שמח!!!

היי גיא, מעניין.
על סמך מה נוצרה לך התחושה הזו?
בדרך כלל, התחושה הזו מגיעה מהיכרות עם רמקול ספציפי וידיעה שאפשר להוציא יותר, או תוצאה טובה יותר עם אותו רמקול ששמעת במקום אחר.
או - תחושה של היעדר כוח ושליטה , שאותה אפשר לאתר גם ללא נסיון עם הרמקול.

במקרה הזה, לא דיברת על חוסר כוח.
וגם, אפילו תיארת מצב ששמעת בהזדמנות אחרת את אותו הרמקול עם הגברה של דרטזיל , שהיא יקרה פי כמה והתוצאה היתה פחות טובה.

אשמח אם תוכל לפרט הגעת למסקה הזו לגבי ההגברה?

אני מקווה שאני רואה נכון.
רמקול היי אנד במאות אלפי שקלים מונח על גלגלים?
בנוסף.. מבחינתי זה פשע לבחון מערכת בסדר גודל שכזה דרך סטרימינג.

לא יצאה לך לראות את ווילסון על גלגלים? גם מאות אלפיי נירות של ירק - עם גלגלים או בלי - זה נשמע להפליא.
שווה לעבור שם ולהבין לבד על איזה חיה מדובר כאן.

ראיתי עכישו בתמונות ברשת שיש אחלה ספייקים גם כן, מניח שלטובת העסק ונוחיות זה בינתים על הגלגלים.
הערתך לא מה שהוא אגב... סורי

מצחיק מה שרשמת.
מבחינתך.
כך הם אמורים להראות.

אני מקווה שאני רואה נכון.
רמקול היי אנד במאות אלפי שקלים מונח על גלגלים?
בנוסף.. מבחינתי זה פשע לבחון מערכת בסדר גודל שכזה דרך סטרימינג.
אתה מפתיע אותי איציק.

מבלי לדברר את היבואן, ארשה לעצמי לומר כמה דברים:
במעמד הביקור הרמקול היה לדעתי עם קרוב לכולם שעות עבודה. כלומר בקושי התחיל ברייק אין אזי עדיין היה על גלגלים. למקם סופית מפלצת כזאת כשיש גלגלים זה אירע אחר לחלוטין. מאוד מקובל בתחום ברמקולים בקליבר כזה. כשמתעסקים עם כמה מאות ק"ג, גלגלים זה הפתרון הפרקטי ביותר. לך תזיז רמקול של רבע טון 3 מעלות ימינה בלי אמצעים... בהצלחה ;)
לגבי אופטימליות ביצועית, ברור שעל גלגלים זה לא שם אבל בדומה לסטייק טוב, מהביס הראשון מבינים לאן זה הולך.

באשר לנושא הסטרימינג, כאן ממש תמוהה לי ההערה שלך. יש היום רמות על בסטרימינג. מה שהיה שם היה רמה מכובדת. אמנם לא רמה קיצונית, אבל בהחלט רמה גבוהה. עובדה, בסופו של דבר הביצוע הכולל של המערכת שם מרשים מאוד.
מזכיר לך שאומר לך את הדברים אחד שהלך לקצה של הקצה בניגון CD. כבוד ה-CD במקומו, אך יש גם full digital שלא נופל ממנו. העלויות בהתאם אבל זה כבר דיון אחר.

היי גיא, מעניין.
על סמך מה נוצרה לך התחושה הזו?
בדרך כלל, התחושה הזו מגיעה מהיכרות עם רמקול ספציפי וידיעה שאפשר להוציא יותר, או תוצאה טובה יותר עם אותו רמקול ששמעת במקום אחר.
או - תחושה של היעדר כוח ושליטה , שאותה אפשר לאתר גם ללא נסיון עם הרמקול.

במקרה הזה, לא דיברת על חוסר כוח.
וגם, אפילו תיארת מצב ששמעת בהזדמנות אחרת את אותו הרמקול עם הגברה של דרטזיל , שהיא יקרה פי כמה והתוצאה היתה פחות טובה.

אשמח אם תוכל לפרט הגעת למסקה הזו לגבי ההגברה?
בוא נקרא לזה תחושת בטן מהולה ב-"קצת" ניסיון עם רכיבים נוספים בתחום. לא אומר שלא היה מרשים, אומר שלדעתי ולתחושתי ניתן הוציא עוד מהרמקול הזה עם הגברה אחרת שאולי תהיה מתאימה יותר. אולי לא, יתכן ואני טועה. בלי לבדוק אני כמובן לא יכול לקבוע בוודאות. אבל זו התחושה האישית שלי.

מבחינתך.
כך הם אמורים להראות.
אכן. כך הם אמורים לעמוד אחרי break in מלא והעמדה סופית. בעת הביקור שלי זה לא היה המצב.
מה גם, בסופו של יום מדובר על חלל הדגמה בעסק חי. מטבע הדברים יש גם שיקולי גמישות תפעולית.

סטרימינג יכול להיות מקור מדהים, לפעמים אפילו ברמה שלא משאירה הרבה אוויר לוויכוח, אבל רק כשהוא בנוי נכון,
סטרימינג שמבוצע נכון, בהרבה מקרים הוא בדיוק המקום שבו מבינים מי באמת בנה מערכת/סאונד איכותי, ריאליסטי, שקוף ומשכנע ומי רק הניח ציוד כזה או אחר על המדף.

יש פה תופעה שחוזרת הרבה בתחום הזה...בעיקר.
אנשים שופטים תוצאה עוד לפני שהם בכלל שמעו אותה או אפילו היו קרובים לציוד והמערך.
רואים שם של מותג, מחיר, סטרימינג, כבל, DAC, מגבר או רמקול, וכבר יש מסקנה מוכנה מראש...חח
אבל בתחום הזה, זה פשוט לא עובד ככה. מערכת היא לא רשימת ציוד, ולא תוצאה של דעה מוקדמת. היא חיבור של חדר, התאמה, כיוון, סינרגיה, מקור, חשמל, ניסיון פיזי אמיתי ובעיקר ניסיון בהקשבה בפועל...

לפעמים זה נובע מחוסר ניסיון.
לפעמים מקיבעון מחשבתי.
לפעמים מהעדפה אישית שהפכה אצל מישהו לאיזו אמת כללית...כשנוח ובא...
ולפעמים, בוא נאמר בעדינות, גם קשה לאנשים לפרגן למשהו שהם לא שמעו ולא מכירים מקרוב...מתוך תחושה שאולי בגלגול הבא...יהיה להם חסד יותר...
אבל בשורה התחתונה זה פשוט,
מי שלא שמע מערכת/תוצאה מסוימת, לא באמת יכול לקבוע איך היא נשמעת...רק יעשה מעצמו צחוק והגחכה..
אפשר לשאול, להסתקרן, להטיל ספק, לבקש להבין, הכול לגיטימי.
אבל לקבוע מראש? זה כבר, זו דעה בלי בסיס וקשקוש.
באודיו, לפני שמסיקים מסקנות, קודם שומעים.
אחר כך מדברים...

נערך לאחרונה ב:
יש פה תופעה שחוזרת הרבה בתחום הזה...בעיקר.
אנשים שופטים תוצאה עוד לפני שהם בכלל שמעו אותה או אפילו היו קרובים לציוד והמערך.
רואים שם של מותג, מחיר, סטרימינג, כבל, DAC, מגבר או רמקול, וכבר יש מסקנה מוכנה מראש...חח
אבל בתחום הזה, זה פשוט לא עובד ככה. מערכת היא לא רשימת ציוד, ולא תוצאה של דעה מוקדמת. היא חיבור של חדר, התאמה, כיוון, סינרגיה, מקור, חשמל, ניסיון פיזי אמיתי ובעיקר ניסיון בהקשבה בפועל...
הופה. אתה חוזר בול לכאן.
רבים מגיעים למשבצת הזו, גם אם לא נעים להודות.

הופה. אתה חוזר בול לכאן.
רבים מגיעים למשבצת הזו, גם אם לא נעים להודות.

אהלן תמיר...ממה זוכר מאותו שרשור..

נכון בגדול, אבל חשוב לדייק...
יש ציוד, יש התאמה, יש חדר, יש כיוון ויש תוצאה אמיתית..
הנקודה שלי היא שאי אפשר לשפוט מערכת/תוצאה מרשימת רכיבים או משם של סטרימר/כבל/מגבר לפני ששומעים אותה פיזית בפועל...
בתחום שלנו, בסוף, האמת נמצאת בחיבור הכולל, כתוצאה אחת..
לא בטבלת אקסל של ציוד ולא בדעה מוכנה מראש...כמו של כמה פה...

אתה מפתיע אותי איציק.

מבלי לדברר את היבואן, ארשה לעצמי לומר כמה דברים:
במעמד הביקור הרמקול היה לדעתי עם קרוב לכולם שעות עבודה. כלומר בקושי התחיל ברייק אין אזי עדיין היה על גלגלים. למקם סופית מפלצת כזאת כשיש גלגלים זה אירע אחר לחלוטין. מאוד מקובל בתחום ברמקולים בקליבר כזה. כשמתעסקים עם כמה מאות ק"ג, גלגלים זה הפתרון הפרקטי ביותר. לך תזיז רמקול של רבע טון 3 מעלות ימינה בלי אמצעים... בהצלחה ;)
לגבי אופטימליות ביצועית, ברור שעל גלגלים זה לא שם אבל בדומה לסטייק טוב, מהביס הראשון מבינים לאן זה הולך.

באשר לנושא הסטרימינג, כאן ממש תמוהה לי ההערה שלך. יש היום רמות על בסטרימינג. מה שהיה שם היה רמה מכובדת. אמנם לא רמה קיצונית, אבל בהחלט רמה גבוהה. עובדה, בסופו של דבר הביצוע הכולל של המערכת שם מרשים מאוד.
מזכיר לך שאומר לך את הדברים אחד שהלך לקצה של הקצה בניגון CD. כבוד ה-CD במקומו, אך יש גם full digital שלא נופל ממנו. העלויות בהתאם אבל זה כבר דיון אחר.
רק הערתי.
שמערכת יוקרה לא אמורה להיות מוצגת על גלגלים!!
לגבי הסטרימינג.
גם כאן.
כדי לחלץ את המיטב ממערכת יוקרה עדיף להאזין למקורות משובחים.
פטיפון+פונו משובח.
או נגן משובח.

בוקר טוב
כמה מילים על "סטרימינג" ובכלל דיגיטל מהניסיון שלי...

ב"דיגיטל" צריך להבין דבר בסיסי אחד, בסוף מדובר במידע. אפסים ואחדות...
השאלה היא לא אם זה מגיע מסי די, סטרימינג, סרבר או כל מקור אחר, אלא כמה נקי, יציב ומדויק המידע הזה מגיע ל DAC.

מכאן מתחיל הדבר האמיתי והקסם האמיתי...!

ה DAC הוא המקום שבו המידע הדיגיטלי הופך למוזיקה.
שם נקבעים השקט, העומק, הדיוק, הטבעיות והתחושה אם זה נשמע חי ואמיתי או יבש ודיגיטלי.
השעון סופר קריטי וחשוב, כי הוא אחראי על התזמון.
כשיש שעון איכותי, ספקי כוח טובים ובנייה נכונה, הסאונד נשמע יותר יציב, יותר רגוע, יותר נקי והרבה (הרבה) יותר טבעי...

ברור שמקור דיגיטלי טוב, סטרימר, סרבר או טרנספורט יכול להשפיע דרמטית. בעיקר ברמת הניקיון, היציבות, הרעש שהוא מכניס או לא מכניס למערכת, ואיכות היציאה הדיגיטלית שלו.
אבל עדיין, הוא לא מרכז הסיפור. החלק הקריטי באמת הוא ה DAC עצמו, היכולת שלו לטפל במידע שמגיע אליו, לשלוט בתזמון, להוריד רעשים, לדייק את ההמרה ולבנות יציאה אנלוגית ברמה גבוהה..

וזה עוד לפני שנכנסים בכלל לטיפול ברשת, בכבילה, בספקי כוח, בבידוד מרעשים ובכל התשתית שמסביב. כל אלה יכולים לשפר ולנקות עוד יותר, אבל הבסיס נשאר אותו בסיס, איכות ה DAC היא זו שקובעת את הרמה האמיתית של איכות ההמרה...

הערה על גלגלים מתחת לרמקולים בבית עסק זו שטות, כי שם מזיזים ציוד כבד כל הזמן.
זה נועד לנוחות עבודה, בדיקות ומיקומים שונים, לא כדי לקבוע שככה שומעים בסוף.
בבית אחרי שממקמים סופית, כבר אפשר לדבר על ספייקים, בידוד ורצפה...

אחלה שבת לכולם...

נערך לאחרונה ב:
1783061143629.png

זה נובע מחוסר הבנה וחוסר ניסיון
ושטויות בעלי אינטרסים וחבל שכך.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור