איך אתם יודעים איפה יש לכם בעיות אקוסטיות?

• פותח הנושא פותח הנושא michael123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מעל 45% אחוז אני מרגיש הבדל מובהק, הגבוהים מעוגלים מדי. יש שיקראו לזה יותר liquid, לא יודע אם חשבו על הקשר ללחות בחדר כששייכו את המונח הזה לאודיו. אוזני לא מספיק טובות להבדיל בין 30% ל 37%.

אם אתה רוצה לחדד את המעוגל שמופיע בחום יולי אוגוסט
ממליץ לך ללכת על הדבר האמיתי שכל אודיופיל רציני מכיר ומוקיר
http://www.a-designer.co.il/מוצרי_חשמל.asp?page=קולטי_אדים
ובכלל כאן ניתן למצוא מכשיר לכל עונה.
אפילו ויואלדי לא חשב על זה
http://www.ozon2000.co.il/products.asp?cat=13

בשביל מה? כל מזגן מוריד לחות בקיץ, ומכשיר אדים קרים עולה פחות מ 200 ש"ח לחורף. מד לחות עלה בערך 100 ש"ח.

איזה מזגן מומלץ?
תוצרת סין ? זה לא בעיה? שמעתי שאיכות הייצור שם לא משהו
ומה עם השפעת המזגן על החשמל- האם זה יכול להרוס את הסאונד?
ומה דעתך על השיטה שלהשאיר את דלת מקרר היינות פתוחה? האם זה יכול לעבוד?
ובכלל שאתה כבר אומר את זה,,, האם זה שמכשירים איטלקיים נשמעיםיותר חמים ממכשירים גרמנים גם בארץ חמה כמו שלנו , גם בחורף וגם בקיץ- מצביעה לדעתך שאולי יש השפעה של הטמפרטורה כאשר המכשיר מורכב?
למה היצרנים לא מספקים לנו מידע מה הייתה הטמפרטורה בחדר כאשר המכשיר הורכב?

אצלי בבית חוץ מהילדים, מערכת, ריהוט, סכינים, ואוטו נדמה לי שהכל תוצרת סין.
בתנאי יצור נאותים לא צריכה להיות השפעה של מזג אוויר על ביצועי המוצר בפועל.

חיבור של שני גלים יצר NULL בנקודת האזנה.
הנה לך סיבה טובה להזמין מקצוען

ואם יש לך נקודות NULL אחרות בחדר ? ואם הנחתה של צד אחד תיצור לך נקודה כזו בחלק אחר שבו מקודם לא הייתה בעיה ?
תראה מבחינה של הבנת החומר בצורה תיאורטית יש לי המון ידע , ואני אפילו עשוי לנחש היכן יהיו בעיות גם בלי מדידות (הייתי עושה את זה כתרגיל מחשבתי בביקורים אצל אנשים לשמיעת מערכות ), אני עדיין לא חושב שאני מומחה . ואני בהחלט אפילו לא קונה ציוד מדידה , כי אני לא רוצה להתפתות לעשות זאת לבד :D
אני חושב שאם תזמין בעל מקצוע אתה תראה שאו שאתה מקצוען אמיתי או שיש לך מה ללמוד , בשני המקרים לא תפסיד

ועוד דבר , דיז כבר אמר את זה , אבל מי שחולם שווילון אפילו על חלון יעזור לו , לדעתי חי בללה לנד . יש לי חלון בגודל של קיר בצד אחד , אני אף פעם לא חלמתי לשים עליו ווילון . אין ווילון שאריגתו מספיק צפופה ועוביו מספק לבליעה/ פיזור של תדרים גבוהים . אני לא בטוח שטפט עבה יעזור בזה . אבל זה בא להראות שהדעות של אנשים לגבי נושא האקוסטיקה , זה פשוט בדיחה עצובה .
יש ציוד מקצועי שעוצב ומיוצר בדיוק לפתירת בעיות כאלו , ויועץ אקוסטי מכיר את כולם ויודע ליישם מה שכן באמת עובד , וליישם את כולם שיעבדו בהרמוניה ולא שמוצר אחד יפריע לאחרים . זו הסיבה שבנושא הזה לפחות , אני תמים דעה עם דיז

וגילוי נאות , אני לא עשיתי טיפול אקוסטי בחדרי כי יש לי בעיות שלי ושל המשפחה שאומרים שלמעשה לא משנים את החדר . אז מה שהיה ניתן לחמיקה , נעשה מה שלא לא . אבל זה אינו משנה את דעתי , שאם עושים לעשות את זה כמו שצריך , ולא בשיטות ידועות של ישראילים שתמיד יודעים הכי טוב גם על נושאים שבהם הם לא מבינים כלום :D

ואם יש לך נקודות NULL אחרות בחדר ? ואם הנחתה של צד אחד תיצור לך נקודה כזו בחלק אחר שבו מקודם לא הייתה בעיה ?
תראה מבחינה של הבנת החומר בצורה תיאורטית יש לי המון ידע , ואני אפילו עשוי לנחש היכן יהיו בעיות גם בלי מדידות (הייתי עושה את זה כתרגיל מחשבתי בביקורים אצל אנשים לשמיעת מערכות ), אני עדיין לא חושב שאני מומחה . ואני בהחלט אפילו לא קונה ציוד מדידה , כי אני לא רוצה להתפתות לעשות זאת לבד :D
אני חושב שאם תזמין בעל מקצוע אתה תראה שאו שאתה מקצוען אמיתי או שיש לך מה ללמוד , בשני המקרים לא תפסיד

ועוד דבר , דיז כבר אמר את זה , אבל מי שחולם שווילון אפילו על חלון יעזור לו , לדעתי חי בללה לנד . יש לי חלון בגודל של קיר בצד אחד , אני אף פעם לא חלמתי לשים עליו ווילון . אין ווילון שאריגתו מספיק צפופה ועוביו מספק לבליעה/ פיזור של תדרים גבוהים . אני לא בטוח שטפט עבה יעזור בזה . אבל זה בא להראות שהדעות של אנשים לגבי נושא האקוסטיקה , זה פשוט בדיחה עצובה .
יש ציוד מקצועי שעוצב ומיוצר בדיוק לפתירת בעיות כאלו , ויועץ אקוסטי מכיר את כולם ויודע ליישם מה שכן באמת עובד , וליישם את כולם שיעבדו בהרמוניה ולא שמוצר אחד יפריע לאחרים . זו הסיבה שבנושא הזה לפחות , אני תמים דעה עם דיז

וגילוי נאות , אני לא עשיתי טיפול אקוסטי בחדרי כי יש לי בעיות שלי ושל המשפחה שאומרים שלמעשה לא משנים את החדר . אז מה שהיה ניתן לחמיקה , נעשה מה שלא לא . אבל זה אינו משנה את דעתי , שאם עושים לעשות את זה כמו שצריך , ולא בשיטות ידועות של ישראילים שתמיד יודעים הכי טוב גם על נושאים שבהם הם לא מבינים כלום :D
צריך גם להיות מודעים לזה שוילונות סופחים לחות, וכך גם דווקא יכולים לגרום לבהירות יתר של הסאונד!

זה פחות מעניין אותי
1) אני רוצה לקבל איכות מקסימלית בנקודת האזנה (sweet spot יעני)
2) איכות טובה באזורים אחרים בחדר

לגבי איש מקצוע, הבנתי. לא צריך לחזור על זה.
אמרתי שאני מתייחס לזה כחלק מן התחביב.

צריך גם להיות מודעים לזה שוילונות סופחים לחות, וכך גם דווקא יכולים לגרום לבהירות יתר של הסאונד!

תודה על ההבהרה(Y)
מה לדעתך תהיה ההשפעה של אבק על הוילונות?

תודה על ההבהרה(Y)
אסטמה

תליית ווילונות בחדרי לא משפיעה על אחוז הלחות באוויר במישור החוף – האזור בו אני גר.
מאחר וחדר ההאזנה שלי אינו סגור באופן הרמטי, הימצאות ווילונות לא משנה את אחוז הלחות באוויר בחדר – הוא זהה לאחוז הלחות באוויר בחוץ.
לכן, הווילונות לא משנים את השפעת הלחות על תיבות הרמקולים שלי.
מה שמשתנה הוא שכאשר אחוז הלחות באוויר גבוהה יותר, לווילונות יש ספיגה מוגברת של גלי קול – דבר המשפיע בעיקר על רמת ההדהוד.

תודה על ההבהרה(Y)
:D:D:D:D:D:D:D:D
תוספת של בליעה של גבוהים . ואם הווילונות יקבלו לחות ביחד עם האבק ויהיה בוץ יבש , יתכן ותכונות ההחזרה/פיזור של הווילון יהיו יותר טובות:D

תגידו , אתם יצאתם מדעתכם לחלוטין או מה ?!! עכשיו רק צריך כוהן וודו שימכור לכם שמן נחשים שמשפר את הסאונד ויותר אקוסטיקה יש מאיין .
הלוואי והייתי יודע למכור שמן נחשים , והלוואי שהיו עוד הרבה כמוכם , הייתי מיליארדר

Trinnov

ישנה סקירה של מערכת של TRINNOV בגרסת OEM

http://www.stereophile.com/musicintheround/music_in_the_round_42/index1.html

שימו לב לתהליך. מיקום של המיקרופון הוא קריטי, במיוחד עבור תדרים הגבוהים.
זה אולי מסביר את כשלון שלי בבניית FIR פילטרים (האמת, שקיבלתי גם רמזים דומים בפורומים)

בקיצור, גם כשיש מערכת, צריך לדעת לתפעל אותה נכון

תמונות מצורפות

• 510mitr.mic.jpg
    510mitr.mic.jpg
    KB 52.4 · צפיות: 421

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור