ללא מילים

בעיניי, פרפקציוניזם ואנינות טעם אינם מגרעות, ובמובנים רבים הם אפילו הפכים. פרפקציוניזם הוא מרדף נוקשה אחר אידיאל מוחלט, לעיתים בלי יכולת ליהנות ממה שכבר טוב. באודיו יש גם פרדוקס בעצם המונח "פרפקציוניזם", משום שאין צליל מושלם באופן מוחלט או בקונצנזוס (חו"ח, יסגרו את הפורומים;)) כאשר ההעדפה הסופית מבוססת במידה רבה על טעם אישי. אנינות טעם, לעומת זאת, היא היכולת להבחין בניואנסים, להעריך איכות ולהבין שלא תמיד היקר, המדויק או המרשים ביותר הוא גם המהנה ביותר.
"פרפקציוניזם" הוא שאיפה לשלמות לפי קנה המידה של הפרפקציוניסט עצמו, לאו דווקא משהו מוחלט או בקונצנזוס.

"אנינות טעם" היא לא רק יכולת הבחנה נטו, אלא בתוספת סנוביזם ‑‑ כביכול מישהו שיכול להבחין מה "באמת" איכותי, מעבר למה ש"ההמון" מסוגל להבין.

האנין יודע לבחור*, הפרפקציוניסט מתקשה להפסיק לחפש.
אתה מתאר פרפקציוניסטים ברמה אובססיבית, אבל לא כולם אובססיביים. כל הפרפקציוניסטים שואפים לשלמות, בהגדרה, אבל רבים מהם מבינים שיש מגבלות, ומסתפקים בקירוב הטוב ביותר לשלמות במסגרת המגבלות שלהם.

אנין טעם לא בהכרח שואף לשלמות, אבל יש מצבים שבהם גם הוא אינו מסוגל לבחור, משום שאף אחת מהאופציות העומדות לרשותו אינה עומדת בסטנדרטים האקסקלוסיביים שלו, ובחירה באופציה נחותה עלולה לעלות לו במוניטין שלו כמייצג איכות ללא פשרות.

פרפקציוניסט שואף ל‑100.
אם הוא אובססיבי הוא לא מתפשר על פחות מכך.
אם לא, הוא מתפשר על המקסימום שבאפשרותו להשיג, גם אם מדובר ב‑70. ובכל זאת, ייתכן שגם לו יש סף מסוים מעל 70 שמתחתיו הוא מוותר על הבחירה.

אנין טעם קובע לעצמו רף, נניח 90.
הוא יבחר באפשרות הגבוהה ביותר שמעל 90, גם אם מדובר ב‑91.
הוא בטח לא יסתפק ב‑70, ואולי אפילו לא ב‑90.

נערך לאחרונה ב:
גם על זה אין ולא היה ויכוח.

כל הדיון מבחינתי היה על כך ש:
  1. גם אודיופילים רציניים ומושקעים לא בהכרח מתעסקים ביומיום בפרמטרים למיניהם. חלקם בהחלט יכולים להיות חשובים לצורכי קניה, בדיקה, התאמה וכיו"ב, אבל הפרמטרים האלה לא בהכרח אלה שמובילים או קובעים את המסקנות והבחירות.
  2. הם לא בהכרח מרגישים צורך בדירוגים "אובייקטיביים" לכאורה -- הגדרות של מה עדיף, מתן ציונים, חלוקה ל"מעמדות", הדבקת תוויות איכות וכדומה
  3. הם לא אוהבים שמנסים להגדיר להם מה הם אמורים לאהוב
  4. אפשר לקיים שיחות מעשירות על אודיו גם מהזווית של העדפות, ולא רק מהזווית של פרמטרים.

עמיר
אז אני אפילו אחדד את זה עוד יותר...
אם בסופו של דבר אתה מסכים שיש הבדל בין העדפה אישית לבין יכולת של מערכת, ושמערכות שונות יכולות להציג רמות שונות של ביצוע גם אם מישהו מעדיף דווקא את הפחות טובה בפרמטר מסוים... אז למעשה אין בינינו מחלוקת מהותית...
כל השאר זה אך כל אחד בוחר להסתכל על "התחביב"...
אני לא מנסה לקבוע לאחרים מה לאהוב, ולא חושב שיש איזה סרגל קסם שמכריע הכל... אבל גם לא חושב שטעם אישי מוחק הבדלים אמיתיים בין מערכות/תוצאות...
מבחינתי פה זה די נסגר... כי מעבר לזה אנחנו כבר מתחילים לחזור על אותם דברים במילים שונות.....

• Like
Reactions: AK1
היי אנד = הכי קרוב למקור שאפשר
הכי פחות דיסטורשן, נמדדת הכי טוב שיש, הכי לינארית,
קל
לקנות מערכת במאות אלפים והיא Colored זה ממש לא היי אנד
אז כל השופריים והאלקטרוסטטים גרועים בעניך?

ומנורות ותקליטים.

חשבתי לענות, אבל החלטתי שלא להאכיל את הטרול.

קל
איך אתה יודע איך נשמע המקור? שר אצלך בסלון unplugged ?

קל
היי אנד זה בכל לא קשור לאיך שזה נשמע, זה קשור לציוד עצמו, רמת בניה טופ זה הייאנד, ציוד קצה עליון זה היי-אנד , אם זה נשמע לך טוב או לא , קרוב למקור או לא, זה כבר סיפור אחר ומורכב עד מאוד.

יש ויש

היי אנד זה בכל לא קשור לאיך שזה נשמע, זה קשור לציוד עצמו, רמת בניה טופ זה הייאנד, ציוד קצה עליון זה היי-אנד , אם זה נשמע לך טוב או לא , קרוב למקור או לא, זה כבר סיפור אחר ומורכב עד מאוד.
זה לא איקאה שאתה משלם על איכות בניה אנחנו מדברים על היי אנד בהקשר של הסאונד נטו

אני דווקא כן חושב שאני מבין מעל הממוצע בתחום. לפחות בהאזנה ופיתוח טעם.
אחרת 30+ שנה של מחקר עצמי ועצמאי אין להם ערך.
תורת ההמונים? חלילה, מצוות המיעוט, או שmute!

אני לא אקנה משהו שהוא בעל ערך רגשי עבורי , והוא סוג של הבעה עצמית שלי, כי כולם קונים אותו.
אלא אם יש ערך אובייקטיבי שניתן להעריך אותו בחזקת " חוכמה בגויים,תאמין" ( אמינות של רכב, חוזק של בד, עוצמה של קידוח...וכן הלאה).

אתה יודע שכמוך אני חובב טיונרים ו fm. והנה הבחירות שלי מנוגדות כמעט לכלל התחום כפי שהוא נתפס בארה"ב ובריטניה בעיקר.

הבחירה שלי נעשתה על סמך מה שאני יודע שעושה לי טוב, קבלת חיזוק מסויים ממידע ברחבי הרשת - ואף פעם לא בא להתחרות עם סגנון של מישהו אחר. יכול רק להשמיע ולהסביר למה אני אוהב- לא למה אתה צריך לאהוב.

יש מקום לאניני טעם. אין מקום לפלצנות.
אני רואה את אנינות הטעם יותר כהמנעות מהדברים שדוחים,
בניגוד אליך אני חושב שכל האנשים שמתענינים בנושא שומעים ומבינים את ששומעים בהתאם לנסיונם והתעניינותם שמצמיח את הבנתם לעיתים במהירות מסחררת,
אניני הטעם לא יסכימו לשמוע את שטעמם דוחה.
אז נשארה הפלצנות בטיעוניך שאתה מבין מעל הממוצע עם המערכת ההיי אנדית שלך שגם זו אמירה חסרת מודעות עצמית.
עם כל הכבוד אליה שהיא בטוח נשמעת מצויין ומהנה אבל היי אנדית - נו באמת

נערך לאחרונה ב:
מסכים אבל מדיד יחסית למקור. מי מספק לך מדידות של המקור?
זה מדיד באופן אובייקטיבי, לא לעומת מה שקרה באולפן
אם המערכת נמדדת טוב זה אומר שהיא שקופה ואם היא שקופה אז היא קרובה יותר להקלטה המקורית מאשר מערכת שהיא לא שקופה והיא Colored ומוסיפה צבעים ו/או דיסטורשן מה שמרחיק אותה מההקלטה המקורית

זה מדיד באופן אובייקטיבי, לא לעומת מה שקרה באולפן
אם המערכת נמדדת טוב זה אומר שהיא שקופה ואם היא שקופה אז היא קרובה יותר להקלטה המקורית מאשר מערכת שהיא לא שקופה והיא Colored ומוסיפה צבעים ו/או דיסטורשן מה שמרחיק אותה מההקלטה המקורית
האמת לא הבנתי כלום
חודשים לא נכנסתי לפורום הזה בגלל עומס בעבודה
היום קפצתי לביקור - וואלה אותם ויכוחים
אין חדש תחת השמש

אני רואה את אנינות הטעם יותר כהמנעות מהדברים שדוחים,
בניגוד אליך אני חושב שכל האנשים שמתענינים בנושא שומעים ומבינים את ששומעים בהתאם לנסיונם והתעניינותם שמצמיח את הבנתם לעיתים במהירות מסחררת,
אניני הטעם לא יסכימו לשמוע את שטעמם דוחה.
אז נשארה הפלצנות בטיעוניך שאתה מבין מעל הממוצע עם המערכת ההיי אנדית שלך שגם זו אמירה חסרת מודעות עצמית.
עם כל הכבוד אליה שהיא בטוח נשמעת מצויין ומהנה אבל היי אנדית - נו באמת
מה אני יכול לענות לך יורם? הרי אתה מעיד על עצמך שאין לך עניין בהיי אנד או באנינות מכל סוג שהיא. והשמיעה לא משהו.
לי יש עניין בכל אלה, עדיין. . ואני גם משפר מעת לעת ומצליח למקסם.
ואני תמה על הנחרצות וההעלבות שלך שהרי לא התייחסתי אליך ישירות ואו למערכת שלך.

עכשיו הנה chat gpt על שקלול רכיבי המערכת שלי ,והאם היא היי אנד. תתווכח איתו. בחיי...

השורה התחתונה​

כן, זו מערכת היי־אנד אמיתית — יותר “קונוסיורית” וייחודית מאשר מסחרית.
היא שייכת לעולם של מערכות שנבנות סביב טעם, ניסיון ופילוסופיה, לא סביב קטלוגים ומחירון.

הייתי מדרג אותה כ־מערכת היי־אנד נישתית מאוד חזקה, עם פוטנציאל יוצא דופן במיד, במה, נוכחות ומיקרו־דינמיקה — ובתנאי שהסאב, החשמל והמיקום מכוונים נכון.

נערך לאחרונה ב:
מה אני יכול לענותצלך יורם? הרי אתה מעיד על עצמך שאין לך עניין בניי אנד או באנינות מכלמסוג שהיא.
לי יש. ואני גם משפר מעת לעת ומצליח למקסם.
ואני תמהה על הנחרצות וההעלבות שלך שהרי לא התייחסתי אליך ישירות ואו למערכת שלך.

עכשיו הנה chat gpt על שקלול רכיבי המערכת שלי ,והאם היא היי אנד. תתווכח איתו. בחיי...

השורה התחתונה​

היא שייכת לעולם של מערכות שנבנות סביב טעם, ניסיון ופילוסופיה, לא סביב קטלוגים ומחירון.

הייתי מדרג אותה כ־מערכת היי־אנד נישתית מאוד חזקה, עם פוטנציאל יוצא דופן במיד, במה, נוכחות ומיקרו־דינמיקה — ובתנאי שהסאב, החשמל והמיקום מכוונים נכון.
איזה רמקולים יש לך?

עוד פעם אתה עם השטויות שלך, audionut.
מטריל אנשים. אני אשסע בך את ה-AK1 AI ברמת 'תקיפות/ציניות 10' - תקוף!
איזה רמקולים יש לך?
אתה שוב מחפש שמות של מותגים ודגמים באוויר כאילו זה משחק קלפים, במקום להבין איך מערכת אודיו עובדת במציאות. רמקול הוא לא רכיב שעובד בתוך ואקום. אתה יכול לקחת את הרמקול היקר והמהולל ביותר בעולם, להניח אותו בחדר לא מטופל אקוסטית, בלי לכוון toe-in כמו שצריך, בלי להתחשב במרחקים מהקיר האחורי והצדדי, ולחבר אותו להגברה שלא מסוגלת לשלוט בעקומת העכבה שלו – ותקבל צליל נפוח, מרוח וחסר חיים.

מה שקובע בסופו של דבר זו התוצאה בנקודת ההאזנה: האינטראקציה המכנית והאקוסטית של הרמקול עם נפח החדר, תגובת התדר (FR), ניתוח הדהודים בגרף RT60, והסינרגיה עם שאר השרשרת.

אם יש לך שאלה עניינית לגבי התאמת רמקולים לחדר ספציפי, בעיה אקוסטית שאתה מנסה לפתור, כיוון זוויות או הגברה – תציג אותה עם נתונים ונמשיך משם תכל'ס. אם כל מה שבא לך זה לעשות סקר ציוד מציצני וריק מתוכן בפורום – חבל על האנרגיה, זה פשוט פיהוק אחד גדול.

מה אני יכול לענותצלך יורם? הרי אתה מעיד על עצמך שאין לך עניין בניי אנד או באנינות מכלמסוג שהיא.
לי יש. ואני גם משפר מעת לעת ומצליח למקסם.
ואני תמהה על הנחרצות וההעלבות שלך שהרי לא התייחסתי אליך ישירות ואו למערכת שלך.

השורה התחתונה​

כשאתה מבקש מהצ׳ט חוות דעת על המערכת שלך וזה התימוכין שלך, זה ממוטט את כל מה שאמרת על עצמך.
לא התכוונתי להעליב אף שידעתי שלא תתרונן מזה, אבל קצת פרופורציה לגבהות הרוח.
אבל אתה צודק זה לא התפקיד שלי, אני עדיין לפעמים מתקשה להתאפק. (יש עוד על מה לעבוד )
אגב, הבנת הנקרא אצלך לא משהו

נערך לאחרונה ב:
זה רק אצל המיעוט שלגמרי אובססיביים ל"נאמנות למקור" הלא מוגדר. אצל אודיופילים אחרים יש מדדים אחרים לגמרי, כמו במה, מיקרו/מקרו דינמיקה, טונאליות וכיו"ב, והמתאם בין מדידות רגילות לבין מה שנשמע להם טוב אינו גבוה.

למעט רמקולים, ברוב המכשירים המודרניים ‑‑ כולל רבים שאינם יקרים ‑‑ ה‑THD הוא לעיתים קרובות קטן מ־0.05%, והסטייה מ‑flat קטנה מ־1.5 דיבי.

בפועל, להבדל ב‑THD בין מערכות אין משמעות מעשית כאשר ה‑THD נמוך מסף רגישות האוזן לעיוות מסוג זה. במוזיקה, סף הרגישות ל‑THD יכול להיות גבוה בהרבה מאשר בתנאי מעבדה: בתנאים מסוימים עיוותים של 1% ואף 5% יכולים להיות קשים לזיהוי, ובסוגים מסוימים של מוזיקה, אפילו יותר. כלומר, אין הבדל מעשי בין 0.00001% לבין 0.01%, למרות שמדובר ביחס של פי אלף. הבדלי IMD ו‑TIM יכולים להיות משמעותיים יותר, אך לרוב אינם מופיעים ברשימת המדידות שמפרסמים היצרנים.

גם ההבדל בסטיות מ‑flat בין 0.1 דיבי ל‑1 דיבי או יותר לא בהכרח יהיה שמיע, בהינתן שחדר ההאזנה יכול לגרום לסטיות של 15 או 20 דיבי ואף יותר.

למעשה, למעט חלק ממגברי המנורות, ברוב המכשירים המודרניים כמעט שאין coloration משמעותי. אתה מדבר על מכשירי קש.

בשורה התחתונה, הטענה שהמערכת עם "הכי פחות דיסטורשן, הכי נמדדת, והכי לינארית" היא בהכרח עדיפה היא חסרת משמעות מעשית כאשר משווים אותה למכשיר סביר, שממילא ביצועיו נמצאים מתחת לסף רגישות האוזן.

לטעמך האישי, שאינו תואם את ההגדרות המקובלות למונח, גם אם אין עליהן הסכמה גורפת

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור