ללא מילים

אני לא כמו גארגה פטיץ' האלמותי "מחתול שחור חתול לבן" שמשוכנע שהזיוף שלו לגוני ווקר יותר טוב מהמקור... ;)
אני כן, כל המשקאות בעיקר ממזרח אירופה, הבלקן ומקסיקו ( מזקל טוב יותר ממאלט וויסקי מהמשובחים, כן אפשר להשוות בתוצאה שמזכירה ) שנעשו בכפרים בידיי מקומיים, עלו בהרבה על הגרסאות המסחריות.

@ak

בהחלט כן מבדיל. שוב, כמו בכל תחביב - יש את המעגלים העממיים ועד האקסלוסיביים. רוצה דוגמא מבישול? אני בשלן חובב ועושה אחלה אוכל ביתי קובות מטוגנות בורגול / רוז/ ורטובות, מפרום מעיים ממולאים, וכן הלאה. גם חומוס אני מכין וטרם התלונן מישהו. אני בשלן חובב אבל לא שף. ואפילו לא טבח. והיום כל טבח חושב שהוא שף. וכן הלאה.
זה בדיוק מה שאני לא מתחבר אליו -- הצורך להגדיר מי "אקסקלוסיבי" ומי "עמך".

אינפנטיליות זה לחשוב שהכל אותו דבר. או לתת אך ורק לסובייקט להכריע על ערך. זה כאוס תודעתי. זה לייתר כל ערך.
אף אחד לא חושב שהכל אותו דבר, ולמעט ערך כספי עבור מכירה/קנייה, למה בכלל צריך "להכריע על ערך"?? למעט עבור "המועדון האקסקלוסיבי", כאמור.

שכל אחד יהנה ממה שמתאים לו, והכל בסדר. בלי שום "כאוס", אלא אם עבורך מה שלא מסודר בקופסאות זה "כאוס".

וכשאני יושב בפורום של חובבי סאונד ומוסיקה, חשוב לי שיהיה משהו משותף בהגדרות ובשאיפות. הרי לא תיכנס לפורום חובבי מכוניות ותתחיל לייחצן לאדה? או שתגיד שמיאטה יותר מהנה מפרארי. נותנת תמורה מעל למחיר שלה זה כן תוכל לומר.
מכוניות שונות מאוד ממערכות, כי בהן יש מדדים טכניים ספציפיים שמתורגמים למציאות בצורה ממשית ומורגשת, בניגוד לרכיבי אודיו, שהמתאם בין המדידות שהיצרן מפרסם לבין מה ששומעים חלש מאוד, ולפעמים הפוך.

חוץ מזה, נראה שהעניין כאן הוא שיש אנשים שחשובה להם ה"אקסקלוסיביות" והמעמד שלהם, ושל מי יותר גדול, שזו המהות של מה שאתה אומר שאתה מחפש. אני לא מתחבר לזה, ולא רואה את הצורך בזה.

עם זאת, אני לא חושב שאני מעליהם. זה שאני לא כמותם בנושא הזה לא מייצר לי מעמד גבוה יותר בעיני, וממילא אני לא משחק במשחק המעמדות, למרות שיש לא מעט כאן שבטוחים שכן. שיהיה :)

שמעתי עשרות מערכות היי אנד, לא שמעתי שתי מערכות שנשמעות זהה... אז מה המדד האוביקטיבי בדיוק?
זה כמו שתגיד ראיתי את מלא קבוצות שזכו בגביע אירופה לאלופות, לכל אחת היה את הסגנון שלה, אז אין מדד אובייקטיבי למה זה קבוצה מובחרת? כל הקבוצות שמרו על רמה מסויימת של מהירות, טקטיקה וכולי. וזה המדד האובייקטיבי ( אני מראש מנכה את אלמנט המזל וטעויות שיפוט).
אפרופו אחד הדיונים הכי לוהטים היום בספורט - מסי מול מראדונה. אני מראדוניסט מושבע. חושב שלא היה ואין לא יהיה.
אבל.... מי שבא עם ליאונל מסי לשולחן והיי אנד שלו- וואלה , יש לו וואחד קייס למה הוא הכי טוב. וכנ"ל פלה, רונלדו הברזילאי וכולי.. אלא שלי יש את המדד הסובייקטיבי שלי לכדורגל, הנאה מכדורגל ציפייה משחקן ובכלל. אז במדידות מסי הוא הכי מעוטר , אבל בעין ? ברגש? בהעדפות? fuck מדידות!!. ועדיין אם לכל כוכבי העל הללו לא היה משהו משותף ( מהירות, מסירות, ראיית משחק, תארים וכולי) הם לא היו באותו ויכוח. הם לא היו high end. of god!

בקיצור, יש צורות הגשה שונות של מוסיקה, אבל לכל מערכות הקצה צריך להיות פרמטרים של הגשת מוסיקה שכולנו מכירים אימג, בימה מקרו ומקרו דינמיקה, מוסיקליות, טונאליות וכדומה. וכנראה , שמה שהרוב מזהה ככזה הוא הקובע- ואני במיעוט. מודה.

נערך לאחרונה ב:
זה בדיוק מה שאני לא מתחבר אליו -- הצורך להגדיר מי "אקסקלוסיבי" ומי "עמך".
אני כן, בחלק מהדברים אני עמך והדיוט בחלק אקסלוסיבי ומעורב. אין מה להתבייש ואו להצטנע.
מכוניות שונות מאוד ממערכות, כי בהן יש מדדים טכניים ספציפיים שמתורגמים למציאות בצורה ממשית ומורגשת, בניגוד לרכיבי אודיו, שהמתאם בין המדידות שהיצרן מפרסם לבין מה ששומעים חלש מאוד, ולפעמים הפוך.
נכון בחלקו. יש כנראה מדדים בסיסיים שצריכים להיות והם מדידים. החיבור בינהם הוא האומנות. וייתכן שתהנה מרמקול bbc שנותן טווח מאוד מוגבל למטה, וקסם במיד, אבל תהנה ממנו יותר אם תשלים את טווח התדרים התחתון בצורה מיטבית. וזה האתגר. במכוניות גם יש חוויות נהיגה שקשה להסביר ממש. זה צרוף של כלל המערכת. אבל נדמה לי שמיצינו..אנחנו לא כל כך חושבים אחרת.

זה כמו שתגיד ראיתי את מלא קבוצות שזכו בגביע אירופה לאלופות, לכל אחת היה את הסגנון שלה, אז אין מדד אובייקטיבי למה זה קבוצה מובחרת?
אני לא מבין בזה בכלל, אבל נראה לי שיש מדד אובייקטיבי פשוט: קבוצה שתוקעת יותר גולים וחוטפת פחות היא טובה יותר.

בקיצור, יש צורות הגשה שונות של מוסיקה, אבל לכל מערכות הקצה צריך להיות פרמטרים של הגשת מוסיקה שכולנו מכירים אימג, בימה מקרו ומקרו דינמיקה, מוסיקליות, טונאליות וכדומה. וכנראה , שמה שהרוב מזהה ככזה הוא הקובע- ואני במיעוט. מודה.
ממש לא צריך להיות, אפשר לחיות גם בלי לדרג דברים ולפרק אותם לפרמטרים, שאולי חשובים לצורך בחירה והתאמה, אבל אחר כך אפשר לשכוח מהם לחלוטין, ולשמוע מוזיקה. לפחות זה מה שאני עושה.

זה מזכיר לי פורום מוזיקה, שבו אנשים מתווכחים על איזה מלחין יותר גדול, באך או בטהובן. למה זה חשוב?? המלחין של אחד יותר גדול מהמלחין של השני?? למה לא ליהנות משניהם?

שאולי חשובים לצורך בחירה והתאמה, אבל אחר כך אפשר לשכוח מהם לחלוטין, ולשמוע מוזיקה. לפחות זה מה שאני עושה.
אין שום בעיה, אז הם חשובים בשביל הבחירה ההתחלתית
ואתה, לפי ההגיון שלך, בר מזל, כי המערכת הראשונה שלך נשארה אצלך לתמיד ולא החלפת...כי מה יש להחליף ומה יש לפרק למבחנים, נהנה וזהו. שכחת מהכל... אשריך.

נערך לאחרונה ב:

לכל מערכת יש תמהיל שונה של הפרמטרים שהזכרת (ויש נוספים), ז״א אם תיתן לכל פרמטר סקייל של 1-10 מערכות שונות יהיו בסקייל שונה, ותשמענה שונה.

קח רמקול אלקטרוסטטי לעומת קופסא ודרייברים, יש פרמטרים שהאלקטוסטטי יהיה ללא תחרות לעומת כל רמקול תיבה-ודרייברים. או שופרי למשל? מי מהם בדיוק הייפי ומי היי אנד? מנורות? סוליד סטייט? קלאס a? קלאס די? פטיפון? טייפ סלילים? מה המדד האובייקטיבי?

אין כזה!

כל אחד ומה שעושה לו את זה, זה מה שנשאר

• Like
Reactions: AK1
קח רמקול אלקטרוסטטי לעומת קופסא ודרייברים, יש פרמטרים שהאלקטוסטטי יהיה ללא תחרות לעומת כל רמקול תיבה-ודרייברים. או שופרי למשל? מי מהם בדיוק הייפי ומי היי אנד? מנורות? סוליד סטייט? קלאס a? קלאס די? מה המדד האובייקטיבי?
העלית נקודה יפה. ייתכן ורק המחשת את הבדלי הסגנון בהגשה- אבל המהות אותה מהות. אם הרמקול האלקטרוסטטי אין לו דינמיות או אימג, או שהוא מתעלה רק בתחום אחד ספציפי - אז הוא לא יהיה היי אנד , ובאותה נשימה תוכל להנות ממנו עד כלות מאותם דברים שהוא עושה טוב.
כמו בהקלטות. כל ההקלטות הטובות והמצויינות דומות במובן הזה שהם מצליחות להעביר מקסימום פרטים במקסימום הנאה. מצד שני סטוקפיש שונה
מסטיפלצ'ייסממ xrcd וכן הלאה..

כמובן שגם תלוי מה הרגלי האזנה,סוג מוזיקה של המאזין. אבל גם אם אתה פריק של סרווין ווגה ונהמה רק מסרווין זה לא הופך את סרווין להיי אנד.

זה לא פחיתות כבוד לומר " שמעתי אצל פלוני והמערכת שלו יותר אודיופילית והייאנדית משלי בהרבה מובנים...אבל חשוב לי משהו אחד או שניים שאני מרגיש שאצלי יש".

אני אישית שמעתי רמקולים משובחים ומערכות מדהימות במספר בתים ואצל מספר יבואנים. כולם היו לעילא. מרביתן יותר היי אנדיות משלי בהגדרה. ובערך הכספי. את מה שאני מחפש מצאתי רק אצלי, ואצל עוד אחד.

עולה לי מחשבה שההגדרה היי אנד מתייחסת , או צריכה להתייחס לשילוב הכללי של המערכת ופחות ברכיבים בודדים.

לא הזכרתי כבוד או פחיתות כבוד או קנאה בזולת, שזה מסתבר אולי חלק מהסיבות שחלק מהאנשים קונים מוצרים המתאימים לתפיסתם את המושג ״היי אנד״

מבחינתי הבדלים בין מערכות שבעליהן מגדירים אותם כהיי אנד כל כך תהומיים שלטעמי אין שום הגדרה אחידה.

אבל עזוב אותי מהגדרות עכשיו עייפתי, אהבתי את הוידאו, דיבר אלי. קונה מה שאוהב, מבחינתי על הפפו מה אנשים מגדירים כהיי אנד.

אין שום בעיה, אז הם חשובים בשביל הבחירה ההתחלתית
ואתה, לפי ההגיון שלך, בר מזל, כי המערכת הראשונה שלך נשארה אצלך לתמיד ולא החלפת...כי מה יש להחליף ומה יש לפרק למבחנים, נהנה וזהו. שכחת מהכל... אשריך.
זה לא ההיגיון שלי, אלא ההיגיון שלך שמולבש על אי היכרות של מה שקורה איתי.

זה המצב הרגיל ביומיום, שיכול להתקיים חודשים ושנים, אבל יש טריגרים שגורמים לרצון לבדוק/להשוות/לעדכן, כולל למשל:
  1. שומעים באיזשהו מקום מערכת שבה יש לפחות אספקט אחד שעדיף על מה שיש בבית. למעט במקרים יוצאי דופן, אני לא מתארח אצל אודיופילים ולא מאזין למערכות אחרות, כך שהטריגר הזה כמעט ולא קופץ.

2. פתאום שמים לב שמשהו נשמע לא טוב, או שמשהו חסר. כמעט ולא קורה, ואם כן, זה בגלל הקלטה, או מצב פיזי של תקליט/דיסק.

3. קוראים משהו כמו מאמר או ביקורת שמעורר תיאבון. אני ממעט לקרוא כאלה.

4. מישהו/משהו רותם אותי לבדוק משהו שונה -- למשל @RanMoyal שהכניס אותי לעניין RC ב-2020, ו- @Dan-Cinemart שהכניס אותי לעניין הסאבים ב-2023, וביניהם ומאז לא שיניתי כלום מעבר לרגליות לסאבים ומכונה אולטרסונית בסיסית לניקוי תקליטים (HumminGuru)

5. תקלה
ובטח יש עוד טריגרים שלא עולים בדעתי.

אבל ביומיום אני בכלל לא מתעסק בפרמטרים האלה. גם כשאני שם לב לסאונד זה כמעט רק לענייני איכות הקלטות, לא לענייני המערכת.

זה לא ההיגיון שלי, אלא ההיגיון שלך שמולבש על אי היכרות של מה שקורה איתי.

זה המצב הרגיל ביומיום, שיכול להתקיים חודשים ושנים, אבל יש טריגרים שגורמים לרצון לבדוק/להשוות/לעדכן, כולל למשל:
  1. שומעים באיזשהו מקום מערכת שבה יש לפחות אספקט אחד שעדיף על מה שיש בבית. למעט במקרים יוצאי דופן, אני לא מתארח אצל אודיופילים ולא מאזין למערכות אחרות, כך שהטריגר הזה כמעט ולא קופץ.

2. פתאום שמים לב שמשהו נשמע לא טוב, או שמשהו חסר. כמעט ולא קורה, ואם כן, זה בגלל הקלטה, או מצב פיזי של תקליט/דיסק.

3. קוראים משהו כמו מאמר או ביקורת שמעורר תיאבון. אני ממעט לקרוא כאלה.

4. מישהו/משהו רותם אותי לבדוק משהו שונה -- למשל @RanMoyal שהכניס אותי לעניין RC ב-2020, ו- @Dan-Cinemart שהכניס אותי לעניין הסאבים ב-2023, וביניהם ומאז לא שיניתי כלום מעבר לרגליות לסאבים ומכונה אולטרסונית בסיסית לניקוי תקליטים (HumminGuru)

5. תקלה
ובטח יש עוד טריגרים שלא עולים בדעתי.

אבל ביומיום אני בכלל לא מתעסק בפרמטרים האלה. גם כשאני שם לב לסאונד זה כמעט רק לענייני איכות הקלטות, לא לענייני המערכת.
א ש ר י ך!

לא הזכרתי כבוד או פחיתות כבוד או קנאה בזולת, שזה מסתבר אולי חלק מהסיבות שחלק מהאנשים קונים מוצרים המתאימים לתפיסתם את המושג ״היי אנד״
לא ייחסתי את זה אליך כמובן, זה יותר היה הרהור מתועד שלי עם עצמי. בכלל עיקר הדיון נותב לקלאצ' הרמתגני... חחחח .

אני מניח שהתגובה שלך היא צינית,
אני מתחבר מאוד לדברים שעמיר כתב מלבד סעיף 4 ( אוליי בגלל שמרנות או ששום דבר חדש לא באמת מדליק אותי )
ולראייה כבר לא משתדרגים.
המערכת של עמיר יקרה וטובה משלי עשרות מונים על פי כל סטנדרט,
שלו היי אנד כפי שאני רואה זאת, ושלי וינטג׳ שנבחר בקפידה.
כך שאפשרי להגיע אל הנחלה בתנאי שיודעים לאן רוצים להגיע.

• Like
Reactions: AK1
כך שאפשרי להגיע אל הנחלה בתנאי שיודעים לאן רוצים להגיע.
נראה לי שזו פונקציה של תחום העניין ‑‑ האם הצליל המיטבי (ו/או האקסקלוסיביות) נמצאים במרכז השאיפה, או קרובים מאוד אליו, או שהמרכז *האמיתי* הוא שמיעת מוזיקה, והמערכת היא בעיקרה רק אמצעי ‑‑ וגם פונקציה של אופי ‑‑ עד כמה מסוגלים להירגע ולא לרדוף אחרי הריגוש שבשדרוגים ואחרי מיצוי מה שיש עד הטיפה האחרונה.

אני גם לא בטוח שאפשר לדעת מראש לאן רוצים להגיע, במובן שיודעים מראש שזה יספיק ושאפשר יהיה לעצור לתקופה משמעותית. לעיתים קרובות חושבים שמשהו לא מספיק טוב ומחליטים "רק עוד דבר אחד וזהו", אבל גם *אם* זה אכן מתברר כמספיק טוב, זה חושף שמשהו אחר אינו כזה, ושוב "רק עוד דבר אחד וזהו" ‑‑ וזה לא נגמר.

יש כמה דברים שהיו יכולים לשפר את המערכת שלי במידה מורגשת, בעלויות שיחסית לעלות הכוללת של המערכת הן זניחות, אבל אני חי מחסכונות ולא רוצה להפוך את המערכת למשאבת כסף שלא נגמרת. אז אני מסתפק במה שיש ‑‑ שהוא הרבה יותר טוב ממה שהיה לי אי פעם.

אני כן חושב שאפשר לדעת לאן רוצים להגיע, כי הנסיון לימד אותנו מה מהנה אותנו,
כשאני חוויתי את ההנאה הזו פשוט הפסקתי לחפש איך לשפר גם כי לא יודע מה לשפר ולאן לטפס.
שמעתי מערכות נחשבות ובאמת יש להן איכויות והערכה, רק שהן ותוצאותיהן לא מעניינות משלל גורמים ( גם כסף ומקום )
אבל בעיקר כי הן לא גורמות לי לתפוס את הראש ולפנטז.

ברור שאין נוסחה מתמטית שאומרת שמנקודה מסוימת מוצר הופך רשמית ל "High End"...
וגם ברור שמחיר בפני עצמו לא ממש קובע זאת...
אבל וזה אבל גדול, גם לא הייתי לוקח את זה למקום שבו הכל סובייקטיבי ולכן למעשה אין משמעות לרמות ביצוע שונות....

לדוגמא
מערכת יכולה לרגש אותי מאוד ועדיין להיות מוגבלת בתחומים מסוימים...
ומערכת אחרת יכולה להיות משובחת ברמה טכנית וביצועית גבוהה מאוד ועדיין פחות לדבר אליי אישית...
שתי הקביעות יכולות להיות נכונות באותו זמן...!

מבחינתי כשמדברים על מערכת ברמת "קצה", לא מדברים על טכנולוגיה מסוימת ולא על תג מחיר מסוים... מנורות או טרנזיסטורים, אלקטרוסטטי או דרייברים, אנלוגי או דיגיטלי... כל אלה רק דרכים שונות להגיע לתוצאה...

מה שכן אמור להשתנות ככל שעולים ברמה זו היכולת של המערכת לעשות יותר דברים נכון בו זמנית...כגון למשל, רזולוציה, מיקרו דינמיקה ומקרו דינמיקה, טונאליות, שקט, הפרדה, יציבות של האימג', עומק ובמה, טבעיות ובעיקר היכולת להעביר יותר מהמידע שבהקלטה עם פחות חתימה ומגבלות של המערכת עצמה...

וזה מבחינתי גם ההבדל בין טעם אישי לבין איכות...
טעם אישי קובע איזו דרך אני מעדיף ואיזו מערכת גורמת לי לרצות להישאר בכיסא...
אבל, הוא לא בהכרח מוחק את העובדה שמערכת אחת מסוגלת לבצע דברים שמערכת אחרת פשוט פחות לא מסוגלת לבצע...

ובסוף כן... כל התחביב הזה אמור לשרת את המוזיקה!
אם שכחנו להקשיב למוזיקה ורק מחפשים את השדרוג הבא, כנראה פספסנו משהו בדרך...
אבל גם ההפך נכון... העובדה שבסוף המטרה היא ליהנות מהמוזיקה לא הופכת פתאום את כל רמות הציוד, התכנון והביצוע לאותו הדבר....
מבחינתי אפשר ליהנות כמעט מכל מערכת טובה... ועדיין להכיר בכך שיש רמות...
שני הדברים ממש לא סותרים אחד את השני...

אחלה יום.

אנשים אומרים שהם שומעים את החליל מצד שמאל בשורה שניה אחר הכינורות ודומה,
בהופעה חיה אתה לא שומע את מיקום הנגן כמו במערכת ההיא כפי שכותב בעליה, קצת מזכיר את הנס כריסטיאן והמלך.
במערכת טובה אתה שומע מאין זה מגיע עם ההקשר של התזמורת.
מחזק את הנאמר. מה שאנחנו שומעים בבית הוא בדרך כלל יצירה מוקפדת של האולפן (הקלטה של ערוצים נפרדים, עריכה מדויקת, תיקון טיימינג ופיץ', אפקטים, מיקס ועוד...), ולא העתק של חוויית ההופעה החיה.

אין כזה דבר חויה אודיאופילית יש התעסקות אודיופילית.
אני מסכים שנצרכת מערכת טובה לשמוע את ההתרחשות, ללא מיסוך וכן הלאה,
אנשים אומרים שהם שומעים את החליל מצד שמאל בשורה שניה אחר הכינורות ודומה,
בהופעה חיה אתה לא שומע את מיקום הנגן כמו במערכת ההיא כפי שכותב בעליה, קצת מזכיר את הנס כריסטיאן והמלך.
במערכת טובה אתה שומע מאין זה מגיע עם ההקשר של התזמורת.
מוזיקאים שומעים גם בטלפון עם גיי בי אל נייד את מה שמנגן הכנר השני ברביעיה קאמרית.
היי אנד אלה באמת רכיבים שבמקרה הטוב מתוכננים עם השקעה ומחקר מעמיקים בנויים ברמה קיצונית עם השקעה בכל הפרטים אז זה היי אנד.
מה הקשר לחויה,
הם נותנים יותר משהו דיי ערטילאי אבל מצדיק את המחיר לקונה - קשר מוזיקלי - נדה.
יש שמשלמים ומתחברים ושומעים ממערכת היי אנד - זה לא אומר שהם חווים חוויות מוזיקליות יותר מאחרים, הם רק מתעסקים באודיופיליה.
השורה הראשונה " חוויה אודיופילית" אני יכול להבין....הייתי ברומא ובמקרה היתה שם תערוכת אופנועים ובאו מכל אירופה לתערוכה (היתה מלון ממול) והיה שם קטע ,אתה משלם 10 יורו בתנאי שיש לך רישיון ואוספים קבוצה של שישה עד עשרה רוכבים ואתה מקבל דוקאטי עם מדריך ויוצא לסיבוב של 4 דק בערך מסביב למלון...הווי אומר, חוויה מוטורית.
אז אני יכול להבין חוויה אודיופילית.
אבל מה שרשמת בסוף זה בדיוק העניין ואני מסכים איתך לגמרי....שום מערכת, ככל שתנגן, לא יכולה להבטיח לפלוני, חוויה ,רגש והתחברות למוזיקה ולאומן מאשר המוזיקה עצמה.

אין כזה דבר חויה אודיאופילית יש התעסקות אודיופילית.
חוויה אודיופילית היא חוויה שבה לכלל ההקלטה - התדרים הפיזיים והתדרים הרגשיים וכוונת האומן - יש ביטוי עצים ואובייקטיבי בשחזור שלה.
הם נותנים יותר משהו דיי ערטילאי אבל מצדיק את המחיר לקונה - קשר מוזיקלי - נדה.
יש שמשלמים ומתחברים ושומעים ממערכת היי אנד - זה לא אומר שהם חווים חוויות מוזיקליות יותר מאחרים, הם רק מתעסקים באודיופיליה.
אודיופיל מחפש יותר ממה להתרגש. ואני לא חושב שאני משווה את עצמי לחוויותיו של מישהו אחר. יופיו של תחביב טמון לעיתים בהשתייכות למיעוט. ( מזכיר לי , ולהבדיל, כמו שקראנו חלקנו בפרשת השבוע "ואתחנן" בשבת
"לא מרובכם מכל העמים חשק ה' בכם ויבחר בכם, כי אתם המעט מכל העמים" ואידך זיל גמור)

אם אתה מתרגש מלואי ארמסטרונג ברדיו או בקובץ mp3 שמשודר לרמקול מחשב שולחני מוגבר זה עניין שלך וייתכן שאתה מתרגש אותו דבר כמו מקבילך האודיופיל. בחוויה הרגשית שלי גם אני מעדיף לשמוע את זוהר ארגוב או צ'ט בייקר בקסטה ישנה ומעופשת מאשר את אביב גפן או צרצר אחר במערכת הייאנדית. אבל החוויה הרגשית אין לה כרגע קשר להגדרה של היי אנד והחתירה למיקסום ההקלטות. קורה וקרה לכל אחד מאיתנו שהוא שידרג או ביצע מהלך לשיפור המערכת שלו , והנה באורח פלא הקלטות שישבו מבויישות בקרן זוית פתאום נתגלתה כוונת המשורר שלהם. אני חווה את זה כרגע עם ההקלטה של art farmer / maiden voyage. בעבר כמעט ונזרקה לפח וכרגע ? על ראש שמחתי.

ואני אתן עוד נקודה למחשבה, האם אי פעם בא אליך איזה חובב מוזיקה פשוט ועממי שמתרגש מעצם החוויה המוסיקלי, כשלעצמה באופן פנמנולוגי , והנה השמעת לו את הפלא שבסלונך , אוסף השנאים כפתורים צגים ומארזים שמחוברים לקופסאות מגושמות עם עיני קרבון או קרטון ,
ואותו ברנש אמר לך,
" תכבה תכבה, אני מעדיף לשמוע בטרנזיסטור שלי?
"
רוב הסיכויים שאותו ברנש חייך בפליאה עם עיניים מזוגגות ואמר לך " וואי וואי, איזה יופי לא שמעתי ככה אף פעם, הוא ממש כאן!".
האם אותו אחד ישקיע את ההשקעה שלך? סביר שלא , מאלף וקצת סיבות, אף אחת לא קשורה לאפשרות ולעובדה שאפשר להנות יותר.

אפרופו חובב בישול שכמוני, כמעט תמיד שניסיתי לקצר תהליך בישול ודילגתי על דברים שנראו לי מיותרים בהנחיות הפסדתי משהו בטעם. כמעט תמיד. ושחמותי אומרת לי שמטגנים את השום בנפרד מהבצל נניח, אני מקשיב.
כי אודיופילים מקשיבים.
זה הבעיה ההתחלתית.
כולנו שומעים- מיעוטינו מקשיבים.

I HAVE A DREAM!

נערך לאחרונה ב:
ברור שאין נוסחה מתמטית שאומרת שמנקודה מסוימת מוצר הופך רשמית ל "High End"...
וגם ברור שמחיר בפני עצמו לא ממש קובע זאת...
אבל וזה אבל גדול, גם לא הייתי לוקח את זה למקום שבו הכל סובייקטיבי ולכן למעשה אין משמעות לרמות ביצוע שונות....

לדוגמא
מערכת יכולה לרגש אותי מאוד ועדיין להיות מוגבלת בתחומים מסוימים...
ומערכת אחרת יכולה להיות משובחת ברמה טכנית וביצועית גבוהה מאוד ועדיין פחות לדבר אליי אישית...
שתי הקביעות יכולות להיות נכונות באותו זמן...!

מבחינתי כשמדברים על מערכת ברמת "קצה", לא מדברים על טכנולוגיה מסוימת ולא על תג מחיר מסוים... מנורות או טרנזיסטורים, אלקטרוסטטי או דרייברים, אנלוגי או דיגיטלי... כל אלה רק דרכים שונות להגיע לתוצאה...

מה שכן אמור להשתנות ככל שעולים ברמה זו היכולת של המערכת לעשות יותר דברים נכון בו זמנית...כגון למשל, רזולוציה, מיקרו דינמיקה ומקרו דינמיקה, טונאליות, שקט, הפרדה, יציבות של האימג', עומק ובמה, טבעיות ובעיקר היכולת להעביר יותר מהמידע שבהקלטה עם פחות חתימה ומגבלות של המערכת עצמה...

וזה מבחינתי גם ההבדל בין טעם אישי לבין איכות...
טעם אישי קובע איזו דרך אני מעדיף ואיזו מערכת גורמת לי לרצות להישאר בכיסא...
אבל, הוא לא בהכרח מוחק את העובדה שמערכת אחת מסוגלת לבצע דברים שמערכת אחרת פשוט פחות לא מסוגלת לבצע...

ובסוף כן... כל התחביב הזה אמור לשרת את המוזיקה!
אם שכחנו להקשיב למוזיקה ורק מחפשים את השדרוג הבא, כנראה פספסנו משהו בדרך...
אבל גם ההפך נכון... העובדה שבסוף המטרה היא ליהנות מהמוזיקה לא הופכת פתאום את כל רמות הציוד, התכנון והביצוע לאותו הדבר....
מבחינתי אפשר ליהנות כמעט מכל מערכת טובה... ועדיין להכיר בכך שיש רמות...
שני הדברים ממש לא סותרים אחד את השני...

אחלה יום.
מכיר את זה בכלי קשת ( אני לא מנגן - חסר כישרון לצערי, מכיר שכן ונכחתי כשבדקו כלים לקניה )
יש כלי קשת שמנגנים חזק אבל צליל לא כלכך יפה, יש עם צליל יפה אבל חלשים, יש עם צליל מתוק אבל כמעט לא נשמע.
כשעולים במחיר וצריך לעלות הרבה מאוד מתחילים לקבל את שניהם.
כנראה שזה ככה גם במערכות - הנסיון שלך גדול משלי וכנראה גם השוני של מה שאנו מבקשים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור