matanoosh
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,800
- נקודות
- 113
לא. בייחוד בדאקים, למיטב זכרוני, אין מיסוי שאמור לייקר מאד את המוצר. אפשר להגיע יחסית בקלות למחירי חו"ל, וזה נהיה קל יותר ככל שהמוצר יקר יותר. והשאר- עניינו של היבואן.לא שאלתי מה הוא שילם
שאלתי מה המחיר מחירון
כי לפי ההגיון שלי בארץ יש מיסים שמכפילים את מחיר המוצר שנמכר בחו"ל( לפחות) מה שכמובן גורם לו להיות יקר בצורה דמיונית.
לפעמים הבעיה היא לא במיסוי כאן אלא במחירי ייצוא של החברה. למשל, קיימברידג אודיו הייתה ידועה בתימחור יקר לייצוא וכפועל יוצא המחירים שלהם במדינות שהן לא אנגליה. נדמה לי שכנ"ל פרואק. בנוסף, מתח הרווחים שם קטן בהרבה בגלל שהמוצרים זולים יותר, אז בדרכ ליבואן אין מאיפה לחתוך.
ערן, מעולם לא הבנתי את הטיעון של המע"מ.מוותרים על 18% על חשבונם? אם כך כמה זה עולה להם? לא פלא ששני יבואנים בתחום אמרו לי שבהיי אנד מספיק למכור דבר אחד ואפשר לנוח שבועיים, גם אמרו לי שבסטריאו הכללי השוק מת. תחום לעשירים או עשירון 8 ומעלה שמוכנים לשלם משכורת או שתיים חודשיות ממוצעות על פריט אודיו רגיל רק ממותג כמו שצריך.
הוא תקף הרי לכל מדינה שאינה מדינת המקור של החברה. אז המשמעות של לתת "מחיר חו"ל + מע"ם?" אם חו"ל הוא לא מדינת המקור?
בנוסף, אם יותר לי ללוות קנטרנות מעמיר - לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. מן הסתם אם יבואן עושה 100,000 ש"ח על מכירה, הוא יכול לנוח שבועיים. ועוד מן הסתם - ישראלים נמשכים למותגים, בכל תחום כמעט. אז אם הבאתי מותג טוב, יהיה לי קל יותר למכור. רואים את זה ביין, בסטראו ובאופנה. נו, אז?
ראשית, איך זה קשור לדיון?
שנית, אתה מדבר עם יבואנים של היי-אנד שמעניין אותם לעשות מכה ולנקנק עשירים. דבר עם יבואנים שמביאים גם ציוד שהוא פחות מהיי-אנד, מבטיח לך שתראה שגם הם מוכרים - הכל בין אלגזי ליבואני האודיו שמבקרים בפורום. ולא נראה לי שהם יכולים לנוח שבועיים בין מכירה למכירה.