- מעורבות
- 278
- נקודות
- 83
Clip99, אני פשוט נהנה לקרוא את התגובות שלך, גם אם לא תמיד מסכים עם כל מה שנאמר בהן.ציינתי עובדה . "מציג באור שלילי" זה פירוש שלך . בשום מקום לא אמרתי אם זה טוב או רע. צר לי שנקלעת לסטריאוטיפיזם /דעות קדומות . לקפוץ בראש זה לא אתה , אבל כנראה שמדובר בהצהרת טריגר חזקה מדי בכדי לעורר רפלקס הגנה כלשהו .
מפליאה , שלא לומר משעשעת אותי ההסטה הזו למחוזות הסובייקטיביזם/מוסרניות שאתה מתעקש משום מה לייחס לגילוי דעת מבוסס תצפית בלבד והרי לא יעלה על הדעת שאתה עושה זאת מתוך חוסר יכולת להבחין בנימה האובייקטיבית שהנחתה אותו? איך אפשר בכלל להתעלם מהאבחנה "זה לא פורום אקדמי/תיאורטי" - שאתה ניסחת ע"ס הצביון שמייסדיו שאפו להקנות לו - ושכעת גויסה שוב ממעמקי האוב - ע"י לא אחר ממי שמראש בחר לא להתוות את דרכו בפורום בהתאם לרוח הנושבת מהדברים ; אחד שבמשך זמן רב נמנע מלדבר על המערכת שלו מחד וחטף קיתונות מאידך על סגנון הכתיבה שלו (שרק לצורך הבהרה אני הייתי מהיחידים בזמנו שהעריך , תמך וניסה להבין) שתואר כאן במילים שהקלות בהן היו "כותב לחייזרים , טרחן" , אחד שההודעה הראשונה שלו בפורום לפני 17 שנה כמדומני היתה מאמר בעל גוון אקדמי(!) בדבר מגבלות ויניל מול דיגיטל - אבל נאחז בצביון האידיאולוגי הזה *כעת* רק כאשר זה משרת טיעון כנגד קליפ99 ? זה אבסורד! צר לי , לא קונה את זה . טול קורה .
שמא התהלמתי כעת לשווא ? אולי המניע טהור בכל מקרה ? האם אותו טיעון שנבנה על יסודות רעועים מטרתו מתן משנה תוקף לסטטוס הלא רשמי שדבק בך כסניגור הנפשות האילמות במצבים מעין אלה בפורום , מטרה לגיטימית דייה לשרוד דמגוגיה קלה ? נחשוב על זה שנייה - מממ.. במבט נוסף , מיותר למען האמת . לא מסתמן שמישהו כאן זקוק להגנה , לא ממך או מאחרים - התתפלא ? הקהל , באופן טבעי , מצביע באצבעותיו . אולי גם עיניו , מי יודע . על מי אתה מגן בדיוק ? כפראפרזה על "אתה ואיזה צבא" אשאל "אתה על איזו אוכלוסייה" . הייתי אומר שזה מצחיק אבל אשמור על פאסון נטול פניות .
הדידקטיות מיותרת . אמרתי כבר קודם שהדברים נכונים לפורום הזה , ללא יומרה לשכתב את ההיסטוריה . הכוונה לחלוצים באתר . סליחה , עוד כינוי טעון .. הראשונים לדבר על הנושא . הזכרתי את זה כאנקדוטה שממחישה איך הנגשת אסכולה בצורה לקויה , יכולה לעבור שינוי עם הזמן בתלות בקונוטציה שלה : מרחיב אופקים , בניגוד למאתגר .
צודק! הייתי מודע לזה בזמן הכתיבה וידעתי שלפחות מישהו אחד יעלה על זה . חבל רק שהקריאה הייתה סלקטיבית (הטריגר לעיל?) ; רשמתי גם "לא נראה לי שבאופן מודע" ואני עומד במלוא מובן המילה מאחורי האבחנה שהקו המנחה שלו דורך על שטח בתולין (uncharted territory ) כאן בפורום ואני גם אנמק מדוע - מעולם לא ראיתי דיון שעוסק בכך . הדבר הכי קרוב היה הויכוח על הגדרת ציודופיליה , רק ששם ההנאה היא נגזרת של מאפייני צליל , אולי גאוות בעלות ברובד הנמוך יותר - שזה גם ידיעה מבוססת קריטריונים מסוימים ***שמיעים*** ולו אצלו היא מבוססת ***אידיאה*** , גם במחיר אולי של חוסר הנאה מהצליל עצמו . עבורי - זו זוית נוספת . חדש ? לא יודע . בפורום הזה ? בהחלט כן .
עניין פשוט של הפרדת המוץ מהתבן הקלישאתי כדבריך .
בהיעדר היכרות ומתוך אי רצון להיגרר ל"עליהום" , אתן לאודיונט ליהנות מעילת חמת הספק . עד הודעה חדשה , אשמור על נייטרליות . סטייה מהקו הזה כמו גישתך אליו, מנומקת ככל שתהיה כמו שלך שוב , היא בבחינת התנשאות - "טרול ותיק, שממחזר ... לא מסוגל להסביר ..." פשוט רצח אופי . האשמה היחידה שאולי אפשר להדביק לו וגם אז זה יהיה יותר הארה מאשר האשמה היא העובדה שהוא פשוט רועה בשדות זרים ; אם מישהו מפה ילך לASR ויתעקש שם , הוא יזכה לאותו יחס .האם גם במצב כזה וממרום שבתנו כצופים נייטרלים , ניאלץ להצדיק זאת למען ההגינות (הדבר הלא נכון לעשות) או שמא .. פשוט לא נצדיק באותה מידה?
תודה על השיעור באומנות...איך לא ידעתי ? למה להתפרץ לדלת פתוחה ולרשום דברים מיותרים ? כל הנכתב יוצא מנקודת השקפה שמדובר בגישה חדשנית *כאן* ולכן מאתגרת . ליפול בפח , באמת . לא שמת לב שוב שהכנתי רשת ביטחון בדמות "אסתכן כרגע" . למה ההתקטננות , הסמנטיקה ? אגב ידעתי שגם זה יתפוס עין .
מוסיף לא כהמצאה אלא כמשמעות של גישתו אותה לא היטיב להסביר . זה הכל "שלו" . אני רק מחלץ עבורו משמעות אותה לא היטיב להעביר .
לא ראה , נקודה. לא קראתי כל מילה במאמר . הוא לא ניסה לכפות אלא להציג את ההעדפה שלו . הנאה היא מושג מופשט שגורמיו רבים ומגוונים . לא ניסיתי למרות שאתה חושב כך לכסות בטווח הדיון הזה את הנושא . אין צורך להעמיס וזה גם מיותר - אך לצורך העניין , אני חושב שחשוב להבהיר את המשמעות והמובן שלו בהקשר המצומצם של חוויית השמע .