למה כמעט תמיד פורומים אודיופיליים מתגלגלים לפסים אישיים?

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עמיר,
אני מבין את הרצון שלך להסתמך על כל מילה ולהקביל אותו לחוויות האישיות שלך.
וזה בדיוק מה שהמאמר מנסה להראות: האופי האודיופילי, כשהוא נהפך לזהות, מייצר פרשנויות אישיות לכל טקסט, גם כשמדובר בתיאור של דפוסים כלליים.

כל מילה שאתה מצטט או מתקוטט איתה היא לא הכללה על כל האודיופילים, אלא הצגה של מגמות ודפוסים שהן אפשריות ומוכרות בפורום ובקהילה ולפעמים, אם מישהו מזהה את עצמו, זה רק מדגים את איך שזה פועל בפועל.

בעברית, לא חייבים לכתוב את המילה "חלק" לצד המילה "אודיופיל" כדי להבין שאין הכוונה לכל האודיופילים.

לסיכום:
אתה לא באמת חייב לרוץ ממאמר למאמר כדי להתעמת, כי המטרה כאן היא להבין את התמונה הרחבה של השיח.

עמיר, ראית כעת גם את תגובת מיכאל, שבעצם מסכים שקיימים דפוסים חוזרים בדיון אודיופילי, לא על כל המשתתפים ובודאי שלא בכל מצב. זה בדיוק למה המאמר לא טוען כלליות מוחלטת. שים לב שלמרות הניסיון החוזר שלך לקבע זאת, בשום שלב לא כתבתי "כל האודיופילים".
לא התייחסי בכלל לשאלה האם יש או אין דפוסים, ובכל מקרה, גם אם יש, זה רק אצל חלק מהאודיופילים, חלק מהזמן.

התייחסתי רק לזה שהמאמר שלך מכליל את מה שנראה לך כדפוסים של אודיופילים, מציג אותם באופן שלילי, מייחס להם פרשנויות פסיכולוגיסטיות קלישאתיות, וחושב שאתה מגלה את "האמת" על אודיופילים ואודיופיליה.

ואם אתה לא מסייג את מה שאתה אומר, ברירת המחדל היא שהכוונה לכולם,
אני מבין את הרצון שלך להסתמך על כל מילה ולהקביל אותו לחוויות האישיות שלך.
שוב אתה חושב/טוען שאתה מבין משהו, ועכשיו אתה מדביק לי הסבר פסיכולוגיסטי אישי.

למעט המקומות שאני כותב במפורש שאני מדבר על עצמי, אני מדבר על מה שהתוכן מתייחס אליו. אני לא חושב שהחוויות האישיות שלי מעניינות במיוחד ו/או מייצגות.

וזה בדיוק מה שהמאמר מנסה להראות: האופי האודיופילי, כשהוא נהפך לזהות, מייצר פרשנויות אישיות לכל טקסט, גם כשמדובר בתיאור של דפוסים כלליים.
זה מה שאתה מראה לגבי עצמך והזהות שלך, אבל זה לא נכון לכל האחרים כל הזמן.

שוב, אם אתה לא מסייג, המשמעות ההגיונית היא שאתה מתייחס לכולם, גם אם אתה בראש שלך בפנים לשבת או התכוונת אחרת, מה שלא רלוונטי בכלל.

כל מילה שאתה מצטט או מתקוטט איתה היא לא הכללה על כל האודיופילים, אלא הצגה של מגמות ודפוסים שהן אפשריות ומוכרות בפורום ובקהילה ולפעמים, אם מישהו מזהה את עצמו, זה רק מדגים את איך שזה פועל בפועל.
נמאס לי לחזור על זה. כל משפט שבו לא כתבת הסתייגות מפורשת שמדובר בחלק מהאודיופילים חלק מהזמן, זו הכללה גורפת על כולם, ללא תלות במה שהתכוונת, שזה לא רלוונטי.

בעברית, לא חייבים לכתוב את המילה "חלק" לצד המילה "אודיופיל" כדי להבין שאין הכוונה לכל האודיופילים.
זה לא קשור לשפה ולא מוגבל לאודיופילים. כל מה שאתה אומר ללא סיוג, מתייחס לכולם, בכל השפות.

זה מזכיר את העניין של השימוש במילים כמו "לדעתי". אין הבדל במשמעות הצהרה כלשהי עם או בלי "לדעתי" (או לדעתו של מי שמצוטט). זה בהכרח תמיד לדעתו של האומר (או המצוטט), ההבדל הוא שכשמישהו אומר "לדעתי" זה מוכיח שהוא מודע לעובדה שזו רק דעתו, בעוד שבלי "לדעתי" זה עדיין בהכרח רק לדעתו, אבל ייתכן שיש מצב שהוא חושב שהוא מצהיר על האמת המוחלטת.

כם גם עם סיוגים כמו "חלק מ...". כמעט כל הצהרה על בני אדם אינה תופסת לגבי כולם, אבל כל זמן שהדובר לא מסייג את היקף הצהרותיו, הוא נחשב כמי שמנסה להצהיר את האמת המוחלטת לגבי כולם.

מי שאומר למשל "גברים חכמים יותר מנשים" יכול אולי לקבל את זה שאולי יש איזה כמה יוצאי דופן, אבל ההצהרה הזו כפי שהיא מנוסחת היא שובניסטית ומקוממת, כי הוא בעצם מדבר על כולם, בלי לסייג, בעוד שהצהרה כמו ""יש גברים מסוימים שהם חכמים יותר מנשים מסוימות" אינה בעייתית מעבר לזה שהדובר בכלל טרח לציין את זה, שאפילו זה מעלה חשש לשוביניזם.

לסיכום:
אתה לא באמת חייב לרוץ ממאמר למאמר כדי להתעמת, כי המטרה כאן היא להבין את התמונה הרחבה של השיח.
לסיכום: לא מעניין מה המטרה שלך, ומה התכוונת. מה שחשוב הוא *רק* מה שכתבת בפועל, וזה מציג אודיופילים באור שלילי ופוגעני.

העובדה שאתה מנסה לקרוא הכללות במקום להסכים שהמאמר עוסק בנטיות ודפוסים בלבד, היא להבנתי ההוכחה החיה לדפוסים עצמם.
המאמר לא "עוסק", הוא משהו מופשט ופסיבי. אתה הוא זה שעוסק בדפוסים לכאורה ובהסברים פסיכולוגיסטיים לכאורה ובהכללות מעוותות כאילו אינן לכאורה, ואתה מנסה להוכיח שזו האמת ואודיופילים הם כך וכך, וחושב שאם לא התכוונת לכולם זה תחליף לכך שלא כתבת שזה לא על כולם.

נתתי אפילו דוגמה למקרה בודד/נדיר שבו כן סייגת משהו:
אבל לפחות מצאתי משפט אחד שמסייג ולא אומר את השטות שבאה אחריו על כ‑ו‑ל‑ם: "אלא משום שחלקנו כבר החליטו מראש".
וזה חסר בכל שאר המקומות בכל המאמרים. וזה הרבה מאוד מקומות בחמישה מאמרים יותר מדי.

עמיר, תודה על ההגהה הארוכה. אני מבין היטב שאתה מזהה את עצמך בחלק מהתיאורים, וזה בדיוק מה שהמאמר מנסה להראות: כשזהות הופכת למעורבת, כל אחד יכול לקרוא דפוסים כלליים כמשהו אישי.

אני מבין שהמוקד שלך הוא תמיד להדגיש "חלק מהאודיופילים, חלק מהזמן". זה מובן מאליו, וגם לא פעם נכתב במפורש כשצריך. המאמר עוסק בדפוסים ונטיות כלליות ולא בהצהרה על כל אחד, בכל מצב. אתה פשוט מסרב להכיר בכך.

כל התעקשותך לסייג כל משפט כאילו מדובר בהכללה גורפת פשוט מסיחה מהעיקר ומעוררת הרגשה שהמטרה שלך היא לתקן אותי, לא להתייחס למאמר עצמו. אני לא טוען שהחוויה שלי מייצגת את כולם. בדיוק ההפך. ולכן הניסיון הקבוע שלך להכתיב "סייג כאן, סייג שם" הוא לא ענייני, והוא גם מיותר.

לכן אין פה טענות על כל האודיופילים או על רובם, אלא הצגה של נטיות ודפוסים אפשריים. כל ניסיון להציג את המאמר כ"הצהרת אמת מוחלטת על כולם" בעצם מחזק את ההבחנה שהמאמר מתאר.

לסיכום: המוקד הוא הדפוסים והנטיות, לא אישיות או פרטים ספציפיים.
כל יתר התעקשות שלך על "מי בדיוק נכנס בקטגוריה" מסיחה מהעיקר.

אני מבין היטב שאתה מזהה את עצמך בחלק מהתיאורים, וזה בדיוק מה שהמאמר מנסה להראות: כשזהות הופכת למעורבת, כל אחד יכול לקרוא דפוסים כלליים כמשהו אישי.
שוב אתה חושב שאתה מבין כל מיני דברים. לא עסקתי בלחפש או למצוא את עצמי בתיאורים, ולא המאמר מנסה להראות -- הוא לא יכול לנסות ולא יכול להראות -- אלא אתה, ועשית את זה, לדעתי, בצורה שמהמאמר הראשון לא הייתה ניטרלית, אלא תיארה אודיופילים באופן שלילי ומעליב.

אני מבין שהמוקד שלך הוא תמיד להדגיש "חלק מהאודיופילים, חלק מהזמן". זה מובן מאליו, וגם לא פעם נכתב במפורש כשצריך. המאמר עוסק בדפוסים ונטיות כלליות ולא בהצהרה על כל אחד, בכל מצב. אתה פשוט מסרב להכיר בכך.
שוב אתה מבין? אתה לא מבין שזה לא מובן מאליו, ומסרב להכיר בכך.

כל התעקשותך לסייג כל משפט כאילו מדובר בהכללה גורפת פשוט מסיחה מהעיקר ומעוררת הרגשה שהמטרה שלך היא לתקן אותי, לא להתייחס למאמר עצמו.
לא מעניין אותי "לתקן" אותך, אלא רק את הרושם במטעה והקלוקל שבו לכלכת אודיופילים באשר הם, וזה מתוך התייחסות לכל המאמרים עצמם, לא למה שהיה בראש שלך כדכתבת אותם או אחר כך.

אני לא טוען שהחוויה שלי מייצגת את כולם. בדיוק ההפך. ולכן הניסיון הקבוע שלך להכתיב "סייג כאן, סייג שם" הוא לא ענייני, והוא גם מיותר.
החווייה שלך לא משנה, אלא מה שכתבת לגבי אחרים, בכל המאמרים, זה לא יוצא דופן.

לכן אין פה טענות על כל האודיופילים או על רובם, אלא הצגה של נטיות ודפוסים אפשריים.
אתה כל הזמן שולח אחרים לקרוא את המאמרים יותר לעומק -- נסה לעשות את זה בעצמך, לשם שינוי.

כל ניסיון להציג את המאמר כ"הצהרת אמת מוחלטת על כולם" בעצם מחזק את ההבחנה שהמאמר מתאר.
הוא לא "מחזק" שום דבר מעבר לזה שליכלכת "קהילה" שלמה כדי ה=להתייחס להתנהלות של חלק מהאודיופילים חלק מהזמן. כבר נמאס לי לחזור על זה.

לסיכום: המוקד הוא הדפוסים והנטיות, לא אישיות או פרטים ספציפיים.
המוקד שלך, אצלך בתור הראש שלך, לא בטקסטים.

כל יתר התעקשות שלך על "מי בדיוק נכנס בקטגוריה" מסיחה מהעיקר.
יש מה שהוא העיקר עבורך, אבל זה לא בהכרח העיקר עבור אחרים. אני לא חושב שכל הניתוחים והחפירות שוהפסיכולוגיזמים והקלישאות תורמים למישהו משהו, אלא אם בכוונתו לרדת על עצמו או על אחרים. אולי זה טוב לטראפיק של האתר, לא לקוראיו.

זה עיסוק עם הרבה ad hominem בכותבים על אודיו, לא באודיו, ולא מדובר בדברים שספציפיים לאודיו.

העיקר מבחינתי הוא שכל סדרת המאמרים הזו אינה מתאימה לפורום אודיו, אלא אולי לפורומים שרוצים להתעסק בפסיכולוגיזמים למיניהם ובניתוח "דפוסים" וכיו"ב, ועדיף שלא היו נכתבים *כאן* בכלל, ואם חייבים לתקוע *כאן* "פסיכולוגיה", אז לפחות בצורה ניטרלית ומכבדת.

יפה עמיר,
עכשיו אתה כבר לא מדבר על ניסוח או סיוגים, אלא על עצם הלגיטימיות של לכתוב על תרבות הדיון בפורום אודיו.

מעניין שדווקא מי שמתנגד לניתוח של דפוסי שיח עושה זאת מתוך מעורבות מאוד פעילה ואפילו סוערת, גם באותו שיח עצמו.

לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך למה לא נוח לך לראות מאמר כזה בפורום. או אולי לתת לאחרים לשאול כאן למה זה לא נוח לך?
  • מדוע אתה חושש משיח על הנושא הזה?
  • מה לדעתך עלול לצאת ממנו?
אפשר לא להסכים, אבל לפסול את עצם ההתבוננות זה כבר דיון עמוק יותר מהשאלה מי הכליל את מי.

עכשיו אתה כבר לא מדבר על ניסוח או סיוגים, אלא על עצם הלגיטימיות של לכתוב על תרבות הדיון בפורום אודיו.
זו לא הפעם הראשונה או העשירית שבה אני מתייחס לעניין הפסיכולוגיסטים שיש מיליון בגרוש כמותם באינטרנט, ושהם חושבים שהם מגלים לעולם את "האמת", ושהם הכי מיותרים בפורום אודיו, ושזה לכתוב על הכותבים ולא על אודיו.

לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך למה לא נוח לך לראות מאמר כזה בפורום. או אולי לתת לאחרים לשאול כאן למה זה לא נוח לך?
  • מדוע אתה חושש משיח על הנושא הזה?
  • מה לדעתך עלול לצאת ממנו?
לא, אדוני הפסיכולוגיסט, אני לא צריך לשאול את עצמי את השאלות הטיפשיות האלה, כי:
  1. זה לא "לא נוח לי", אני מסתדר עם זה יפה מאוד, ומצביע לך עם כפית מה הבעייתיות פרט פרט ובפרוטרוט. אם לא היה לי נוח הייתי מתעלם מהמשתמש שלך, או יושב בפינה בשקט, שמא יחשבו עלי דברים שקשורים לנאמר. שיחשבו.

2. אין לי שום חשש שהוא מ"שיח" על הנושא, רק שאתה משוחח על הנושא בצורה שמאוסה עלי, מסיבות שפורטו באופן מלא, מדויק וברור, ללא הועיל

3. לא יצא מזה כלום, לטוב ולרע. ה"ניתוחים" היומרניים האלה הרי לא יימחקו, וכולם יעברו על זה לסדר היום וישכחו מזה. הנזק יהיה רק לקוראים חדשים שעלולים לקבל רושם מוטעה לגבי ה"קהילה"
וחוצמזה:
  1. בהרבה מקרים בעבר שגיבבו שטויות עלי, העדפתי שזה יישאר, כי זה מעיד יותר על המגבב מאשר עלי. הפעם זה זה לא לכלוכים [רק] עלי, אלא על כל ה"קהילה", ו*זה* מה שמפריע לי.

2. יש כבר הרבה שמלגלגים על אודיופילים, אז כשבא מישהו לכאורה "מבפנים" ומלכלך על אודיופילים במאמר "רשמי" מאת כתב באתר, זה כבר סוג של "בגידה" -- לא לעניין.

אפשר לא להסכים, אבל לפסול את עצם ההתבוננות זה כבר דיון עמוק יותר מהשאלה מי הכליל את מי.
אין כאן שום מימד של "עומק", או "בגרות", כי שאתה מנסה להציג את זה. ה"ניתוחים" שלך שטחיים לחלוטין.

אתה "מנתח" אחרים בלי לראות אפילו את הפער הענק והעיקבי בין מה שאתה אומר שאתה מתכוון לבין מה שאתה כותב. זה כבר ברמת אבסורד שאתה בכלל מתיימר לדבר על מודעות ו"ניתוחים" של אחרים.

נערך לאחרונה ב:
עמיר,
כפי שאתה רואה עד כה, אין לי בעיה עם דיון או ביקורת חריפה.

עם זאת, חלק מהניסוחים האחרונים שלך (“פחח”, “קשקושים יומרניים”, “דראון שלך” וכו') גולשים לפסים אישיים ולשפה מזלזלת.
אני מבקש שתערוך את תגובתך ותסיר ביטויים פוגעניים, כדי שנוכל להמשיך את הדיון ברמה עניינית ומכבדת.

הבמה כאן פתוחה לכולם, והיא אינה של אדם אחד. לא שלי ולא שלך.
בוא נשמור עליה ככזו.

אני מציע שתעצור רגע, תנשום, ותאפשר גם לאחרים להביע עמדה בלי להסלים את השיח.

ערכתי לבקשתך, אבל אני מבקש שתפסיק לתת לי עצות "פסיכולוגיסטיות". אתה לא בעמדה לעשות את זה משום בחינה, ואתה לא יכול להכחיש ש*זה* אכן יומרני ומתנשא. לא שאלות לשאול ולא לנשום ולא שום דבר מסוג זה.

ואם אתה רוצה שיכבדו אותך, כבד את הקהילה כולה. בינתיים כבר חמישה מאמרים אתה בעיקר מלכלך על כל הקהילה.

דווקא אני מכבד אותו .
לא מבין על מה הוא לכלכלך….הוא יותר נכון … על מי ספציפית הוא לכלכך .
משהוא מצביע עליו קיים אצל כולנו .

אין סיבה להתנגד לזה .

וכן בתור משוגעים לתחביב יש גם שגעון כלשהו בראש .
מסתכל על הצד הטוב שבזה ויש הרבה כאלה .

תמשיך לכתוב תמיר … אל תפסיק .
וכן יש דברים שהם ברורים מאליהם ולא ניתן לכתוב כל סיטואציה או שילוב ונסיון להציג את הכתבה ככזו אומר שמישהו נגע בפצע כואב ….
ההכרה בו היא חלק מזה שהוא לא יכאב יותר .
מאוד פשוט

Grow up !

דווקא אני מכבד אותו .
לא מבין על מה הוא לכלכלך….הוא יותר נכון … על מי ספציפית הוא לכלכך .
משהוא מצביע עליו קיים אצל כולנו .

אין סיבה להתנגד לזה .

וכן בתור משוגעים לתחביב יש גם שגעון כלשהו בראש .
מסתכל על הצד הטוב שבזה ויש הרבה כאלה .

תמשיך לכתוב תמיר … אל תפסיק .
וכן יש דברים שהם ברורים מאליהם ולא ניתן לכתוב כל סיטואציה או שילוב ונסיון להציג את הכתבה ככזו אומר שמישהו נגע בפצע כואב ….
ההכרה בו היא חלק מזה שהוא לא יכאב יותר .
מאוד פשוט

Grow up !
  1. לא מדובר ב"פצעים כואבים", שצריך "להכיר בהם"
  2. מה שהוא מדבר עליו קיים רק אצל חלק מהאודיופילים, ורק חלק מהזמן.
  3. הוא מציג את כל ה"קהילה" בצורה ממש לא מכבדת
  4. וגם אנשים ספציפיים, לא משנה באמת מי
  5. אני לא חושב שהצגת אלה שמתנהלים לפעמים בצורה המתוארת יירתמו "להשתפר"
  6. ואם הם סובלים מזה, זה לא ישכנע אותם לעבור תהליך מרפא, רק כי מישהו תיאר אותם בצורה מאוסה
  7. הכל נכתב עם יומרות לנתח אותם בצורה "פסיכולוגיסטית", כמו מיליון פסיכולוגים אינטרנטיים אחרים
  8. הוא לא מבחין בפער העצום בין מה שהוא אומר שהוא התכוון לבין מה שהוא כתב, מה שאמור להדליק מנורות אזהרה מסנוורות, אבל במקום להתבונן פנימה, הוא מוצא לנכון לתת לאחרים עצות פסיכולוגיסטיות, "לנתח" את אישיותם והתנהלותם, ולדבר על מודעות. זה לא לעניין. הסנדלר הזה הולך יחף
  9. שום דבר מזה לא ספציפי לאודיו
  10. אם יש לו דחף בלתי ניתן לשליטה להכניס פסיכולוגיזמים, שיעשה את הזה בפורום המתאים, שזה לא פורום אודיו
כל סעיף מהנ"ל בנפרד הוא סיבה טובה להתנגד לזה ולמחות על כך שנציג של האתר ירשה לעצמו וירשו לו להתנהל בצורה הזו, וללכלך על הקהילה שהאתר אמור לשרת אותה.

מה לא מכבד בזה ?
תסביר
כבר הסברתי כל דבר, כולל את זה, הרבה יותר מדי פעמים, ואתה לא מבין את ההסברים, התייאשתי.

אני ממש לא חושב שאתה לא חכם, או שחסר לך שכל או הגיון, או כל מחסור או בעייה אחרת, ואני בטח לא אנתח אותך ואת מניעיך, אלא שאנחנו לגמרי לא על אותו גל כבר הרבה מאוד פוסטים.

קיבלתי הודעה שבה נאמר שמחקו לי פוסט, ושהסיבה היא: "הזהרתי אותך ואתה לא שולט בעצמך".
אני לא יודע מי מחק, איזה פוסט, ומה היה שם שהקפיץ לו פיוז.
אולי זה אותו אחד שאומר שאין לו בעיה עם ביקורת חריפה, אבל משתמש ביכולת המחיקה שלו כשזה לא מתאים לו — ואולי מישהו אחר. לא יודע.

מה לא מכבד בזה ?
תסביר
כבר הסברתי כל דבר, כולל את זה, הרבה יותר מדי פעמים, ואתה לא מבין את ההסברים, התייאשתי.

אני ממש לא חושב שאתה לא חכם, או שחסר לך שכל או הגיון, או כל מחסור או בעייה אחרת, ואני בטח לא אנתח אותך ואת מניעיך, אלא שאנחנו לגמרי לא על אותו גל כבר הרבה מאוד פוסטים.
נכון .
לגמרי מסכים ומכבד

• Like
Reactions: AK1
אחת התופעות המבחילות ברשת היא אינספור הפסיכולוגיסטים האינטרנטיים, שעסוקים בניתוח אנשים במקום (או בנוסף) לשיח הרלוונטי. אלה האנשים הכי מיותרים בפורום אודיו, שאמור להיות על אודיו, לא על אנשים שכותבים על אודיו.
בוא נדבר ברור.

הטענות שלך על “פסיכולוגיסטים אינטרנטיים” הן אירוניות במיוחד, כי בפועל אתה זה שמנתח כוונות, מודעות ואישיות במקום להישאר בתחום המקצועי.
אני לא יודע מי מינה אותך לפסיכולוג הל הקהילה, אבל אתה ממש לא מתאים לתפקיד.

אף אחד לא מינה אותך לייצג את הקהילה, אתה בקושי מייצג את עצמך, וגם זה לא באופן מיטבי.

נעלבתי בשם האודיופילים בכלל, לא באופן אישי, ואין טעם לדון בזה אם אתה אפילו לא מכיר בזה שליכלכת על הקהילה ועל אנשים ספציפיים.
אתה טוען שנפגעת בשם האודיופילים. האמת היא שאתה מדבר בשם עצמך בלבד.
ואם יש כאן מה שממחיש בדיוק את הבעיה שעליה מדברים שוב ושוב בפורומים, זו ההתנהלות הזאת: להפוך כל ביקורת עקרונית לקרב אישי.

אתה לא מייצג את האודיופילים, ואתה לא שומר הסף של הפורום.
אף אחד לא מינה אותך לדבר בשם קהילה שלמה, ובטח לא להחליט מה מותר ומה אסור להרגיש או לכתוב.

לא נראה לי שזה יעבוד. בשביל זה צריך רמת מודעות מינימלית, כדי בכלל להבחין בכך שהוא מלכלך על אודיופילים בכלל ועל אנשים ספציפיים בפרט, אבל המודעות הזו לא קיימת. יש פער עקבי וגדול בין מה שהוא חושב שהוא כתב לבין מה שהוא כתב בפועל, אבל הוא מכחיש ולא מקבל את זה, ומאשים אחרים בחוסר מודעות...

כשאתה מדבר על “רמת מודעות מינימלית”, האירוניה כמעט מושלמת.
אתה שוב מייחס לי דברים שלא כתבתי, ואז מאשים אותי בהכחשה כשאני מסרב לקחת אחריות על הפרשנות שלך.

הפער שאתה מתאר לא קיים בין מה שנכתב למה שנקרא, אלא רק באופן שבו אתה בוחר לעוות אותו.

בזמן שאתה מטיף על מודעות, אתה מתעלם לחלוטין מהשפעת הסגנון שלך לאורך השנים, כזה שאחרים העידו שדחק אנשים החוצה ופגע שוב ושוב בשיח.

לפני שאתה מחלק ציונים לאחרים, אולי הגיע הזמן שתבחן בכנות את הדפוס שלך עצמך.

מתחת לרצפה.
והוא לא מודע ולא מקבל שזה מה שהוא עושה כבר חמישה מאמרים.
שמונה.

במשך יותר מעשרים תגובות אתה לא מתמודד עם הטקסט, אלא מתמודד עם הכותב. אתה מדבר על מודעות, אבל לא עוצר לרגע לראות את הדפוס שלך עצמך: לתקוף אישית, לערער לגיטימציה, לנסות להקטין. זו לא ביקורת מקצועית, אלא בריונות עטופה במילים גבוהות.
שוב, אם אתה לא מסייג, המשמעות ההגיונית היא שאתה מתייחס לכולם, גם אם אתה בראש שלך בפנים לשבת או התכוונת אחרת, מה שלא רלוונטי בכלל.
אם כבר מדברים על חוסר מודעות, שווה שתבדוק איפה אתה עומד ביחס למה שאתה מטיף עליו.
אם יש לך טיעון ענייני, תציג אותו.
אם לא, אז עשרים תגובות של התקפות אישיות לא יהפכו אותך לצודק, רק לרועש.

1. לא מדובר ב"פצעים כואבים", שצריך "להכיר בהם"
  2. מה שהוא מדבר עליו קיים רק אצל חלק מהאודיופילים, ורק חלק מהזמן.
  3. הוא מציג את כל ה"קהילה" בצורה ממש לא מכבדת
  4. וגם אנשים ספציפיים, לא משנה באמת מי
  5. אני לא חושב שהצגת אלה שמתנהלים לפעמים בצורה המתוארת יירתמו "להשתפר"
  6. ואם הם סובלים מזה, זה לא ישכנע אותם לעבור תהליך מרפא, רק כי מישהו תיאר אותם בצורה מאוסה
  7. הכל נכתב עם יומרות לנתח אותם בצורה "פסיכולוגיסטית", כמו מיליון פסיכולוגים אינטרנטיים אחרים
  8. הוא לא מבחין בפער העצום בין מה שהוא אומר שהוא התכוון לבין מה שהוא כתב, מה שאמור להדליק מנורות אזהרה מסנוורות, אבל במקום להתבונן פנימה, הוא מוצא לנכון לתת לאחרים עצות פסיכולוגיסטיות, "לנתח" את אישיותם והתנהלותם, ולדבר על מודעות. זה לא לעניין. הסנדלר הזה הולך יחף
  9. שום דבר מזה לא ספציפי לאודיו
  10. אם יש לו דחף בלתי ניתן לשליטה להכניס פסיכולוגיזמים, שיעשה את הזה בפורום המתאים, שזה לא פורום אודיו
כל סעיף מהנ"ל בנפרד הוא סיבה טובה להתנגד לזה ולמחות על כך שנציג של האתר ירשה לעצמו וירשו לו להתנהל בצורה הזו, וללכלך על הקהילה שהאתר אמור לשרת אותה.
קראתי שוב את כל מה שכתבת, ומה שבולט הוא דבר אחד ברור: אתה מתווכח עם גרסה של המאמר שקיימת רק במוחך הקודח.
לא כתבתי שמדובר בתופעה שקיימת רק אצל אודיופילים, ולא שכל הקהילה מתנהלת כך תמיד. בטח שלא סימנתי אנשים ספציפיים, או שמי שלא “סובל” חייב לעבור “תהליך מרפא”. כל אלה הן מסקנות שאתה בחרת לייחס לטקסט, ואז בחרת להילחם בהן.

יתכן שאלו תופעות לוואי.

אתה מפרק כל סעיף בנפרד וטוען שכל אחד מהם “מספיק כדי למחות”. אבל אתה לא מתמודד עם ההיגיון הכולל של המאמר, עם המבנה שלו או עם התימוכין שהובאו בו. במקום זה אתה מייצר הקצנה, ואז מתנגד לה.

זו לא ביקורת עניינית, אלא בניית תיאוריה תלושה מהמציאות, ואז תקיפה שלה.

הטענה שלך ש”פסיכולוגיה לא שייכת לפורום אודיו” מפספסת את הנקודה הבסיסית:
פורומים הם לא רק טכניים, הם אנושיים.

כשדיונים מתפוצצים — זה לא בגלל כבל או רמקול, אלא בגלל דינמיקה בין אנשים. ואתה ביניהם.

כשאתה מתעלם מהפיל שבחדר, הוא נותר בו.

אתה מדבר על פער עצום בין מה שהתכוונתי לבין מה שנכתב, אבל הפער היחיד שמתקיים כאן הוא בין מה שכתבתי בפועל לבין מה שאתה בוחר לצקת לתוכו.

אם היית מתייחס לטקסט כפי שהוא, ולא כפי שנוח לך להציג אותו, הדיון היה נראה אחרת לגמרי. אבל זה שלך.

ולבסוף, העובדה שאתה משקיע כל כך הרבה אנרגיה בניסיון לערער את מה שכתבתי, במקום להתמודד עם התוכן, רק מחזקת את הצורך במאמר כזה מלכתחילה.

בוא נדבר ברור.

הטענות שלך על “פסיכולוגיסטים אינטרנטיים” הן אירוניות במיוחד, כי בפועל אתה זה שמנתח כוונות, מודעות ואישיות במקום להישאר בתחום המקצועי.

אף אחד לא מינה אותך לייצג את הקהילה, אתה בקושי מייצג את עצמך, וגם זה לא באופן מיטבי.

אתה טוען שנפגעת בשם האודיופילים. האמת היא שאתה מדבר בשם עצמך בלבד.
ואם יש כאן מה שממחיש בדיוק את הבעיה שעליה מדברים שוב ושוב בפורומים, זו ההתנהלות הזאת: להפוך כל ביקורת עקרונית לקרב אישי.

אתה לא מייצג את האודיופילים, ואתה לא שומר הסף של הפורום.
אף אחד לא מינה אותך לדבר בשם קהילה שלמה, ובטח לא להחליט מה מותר ומה אסור להרגיש או לכתוב.

כשאתה מדבר על “רמת מודעות מינימלית”, האירוניה כמעט מושלמת.
אתה שוב מייחס לי דברים שלא כתבתי, ואז מאשים אותי בהכחשה כשאני מסרב לקחת אחריות על הפרשנות שלך.

הפער שאתה מתאר לא קיים בין מה שנכתב למה שנקרא, אלא רק באופן שבו אתה בוחר לעוות אותו.

בזמן שאתה מטיף על מודעות, אתה מתעלם לחלוטין מהשפעת הסגנון שלך לאורך השנים, כזה שאחרים העידו שדחק אנשים החוצה ופגע שוב ושוב בשיח.

לפני שאתה מחלק ציונים לאחרים, אולי הגיע הזמן שתבחן בכנות את הדפוס שלך עצמך.

שמונה.

במשך יותר מעשרים תגובות אתה לא מתמודד עם הטקסט, אלא מתמודד עם הכותב. אתה מדבר על מודעות, אבל לא עוצר לרגע לראות את הדפוס שלך עצמך: לתקוף אישית, לערער לגיטימציה, לנסות להקטין. זו לא ביקורת מקצועית, אלא בריונות עטופה במילים גבוהות.

אם כבר מדברים על חוסר מודעות, שווה שתבדוק איפה אתה עומד ביחס למה שאתה מטיף עליו.
אם יש לך טיעון ענייני, תציג אותו.
אם לא, אז עשרים תגובות של התקפות אישיות לא יהפכו אותך לצודק, רק לרועש.

קראתי שוב את כל מה שכתבת, ומה שבולט הוא דבר אחד ברור: אתה מתווכח עם גרסה של המאמר שקיימת רק במוחך הקודח.
לא כתבתי שמדובר בתופעה שקיימת רק אצל אודיופילים, ולא שכל הקהילה מתנהלת כך תמיד. בטח שלא סימנתי אנשים ספציפיים, או שמי שלא “סובל” חייב לעבור “תהליך מרפא”. כל אלה הן מסקנות שאתה בחרת לייחס לטקסט, ואז בחרת להילחם בהן.

יתכן שאלו תופעות לוואי.

אתה מפרק כל סעיף בנפרד וטוען שכל אחד מהם “מספיק כדי למחות”. אבל אתה לא מתמודד עם ההיגיון הכולל של המאמר, עם המבנה שלו או עם התימוכין שהובאו בו. במקום זה אתה מייצר הקצנה, ואז מתנגד לה.

זו לא ביקורת עניינית, אלא בניית תיאוריה תלושה מהמציאות, ואז תקיפה שלה.

הטענה שלך ש”פסיכולוגיה לא שייכת לפורום אודיו” מפספסת את הנקודה הבסיסית:
פורומים הם לא רק טכניים, הם אנושיים.

כשדיונים מתפוצצים — זה לא בגלל כבל או רמקול, אלא בגלל דינמיקה בין אנשים. ואתה ביניהם.

כשאתה מתעלם מהפיל שבחדר, הוא נותר בו.

אתה מדבר על פער עצום בין מה שהתכוונתי לבין מה שנכתב, אבל הפער היחיד שמתקיים כאן הוא בין מה שכתבתי בפועל לבין מה שאתה בוחר לצקת לתוכו.

אם היית מתייחס לטקסט כפי שהוא, ולא כפי שנוח לך להציג אותו, הדיון היה נראה אחרת לגמרי. אבל זה שלך.

ולבסוף, העובדה שאתה משקיע כל כך הרבה אנרגיה בניסיון לערער את מה שכתבתי, במקום להתמודד עם התוכן, רק מחזקת את הצורך במאמר כזה מלכתחילה.
אני בטוח שאתה מאמין במה שאתה כותב בנאום הזה, כולל הפילים שהמצאת, אז אתה מורח דברים על אחרים -- לא רק עליי, אלא על כלל הקהילה -- שאני לא "מייצג" -- לא רק בחמישה מאמרים, אלא גם באינספור תגובות לפוסטים, שבהן אתה עסוק בלהגן על ה"היגיון" של המאמרים מגלי העולם שלך. רק חסר קצת bold ו-underline, אחרת זה היה משכנע לגמרי. אולי ה-AI הוסיף אותם :)

אתה נוקט בשיטה של "ההגנה הטובה ביותר היא התקפה", ובמקום להסתכל פנימה ולהתמודד עם ענייני המודעות ושאר העניינים שלך, אתה בוחר "לטפל" באחרים ולהסביר להם את פגמיהם, החל באודיופילים באופן כללי וכלה בי באופן אישי.

הייתי יכול "לאבחן" אותך, ובצורה הרבה יותר מדויקת וקולעת/רלוונטית, אבל אני לא רוצה לרדת לרמה שלך. אני חושב שההתנהלות שלך פסולה ובלתי ראויה/הולמת. מילא אם היית כותב את כל המאמרים והתגובות שלך כאדם פרטי, אבל חבל שמרשים לך לכתוב דברים כאלה תחת הכותרת של כתב האתר.

שיהיה. ממילא ברור ששום דבר לא הולך להשתנות, ואתה תמשיך למנות את עצמך כפסיכולוג הקלישאות הקהילתי, למרות שזה לא לעניין בפורום הזה, ואני אמשיך להגיב כפי שאני ממילא מגיב, בין אם זה נראה לך ובין אם לא. ובזה מסתיים העניין.

הייתי יכול "לאבחן" אותך, ובצורה הרבה יותר מדויקת וקולעת/רלוונטית, אבל אני לא רוצה לרדת לרמה שלך.
אתה שוב מחזק את הכתבה של תמיר בצורה יוצאת דופן .
99 אחוז מהמלל שאתה כותב פה בשנים האחרונות - הוא ניתוח פסיכולוגי / התנהגותי מתיש של כל הודעה והודעה כולל האדם שכתב אותה .
ב 99 אחוז מהמקרים - אין לזה רלוונטיות לדיון או ערך , אלא רק התשת הדיון / הכותב ואפילו השרת של האתר .

אז כדאי שקצת תתבונן פנימה .

אתה שוב מחזק את הכתבה של תמיר בצורה יוצאת דופן .
99 אחוז מהמלל שאתה כותב פה בשנים האחרונות - הוא ניתוח פסיכולוגי / התנהגותי מתיש של כל הודעה והודעה כולל האדם שכתב אותה .
ב 99 אחוז מהמקרים - אין לזה רלוונטיות לדיון או ערך , אלא רק התשת הדיון / הכותב ואפילו השרת של האתר .

אז כדאי שקצת תתבונן פנימה .
אם זה כל כך נפוץ, בוא תמצא בבקשה דוגמה או שתיים. אשמח ללמוד.

אם זה כל כך נפוץ, בוא תמצא בבקשה דוגמה או שתיים. אשמח ללמוד.
אם זה באמת ישמח אותך ללמוד - חפש בעצמך .
יש לך יכולות חיפוש בפוסטים שמתעלות על ג׳מיני .

אם זה באמת ישמח אותך ללמוד - חפש בעצמך .
יש לך יכולות חיפוש בפוסטים שמתעלות על ג׳מיני .
אני לא מזהה אצלי את מה שאתה מתאר, ואני אפילו מנסה להימנע מזה.

אולי אני לא מודע למה שאני כותב -- זו אפשרות -- אבל הסבר שנראה לי הרבה יותר סביר הוא שבהרבה מקרים אתה אפילו לא טורח לקרוא את מה שאני כותב, או קורא מאוד בחפיף, כי זה לטענתך מתיש אותך, ואתה חושב שזה "ניתוח פסיכולוגי / התנהגותי מתיש של כל הודעה והודעה כולל האדם שכתב אותה".

אני בהחלט מנתח את התוכן של הודעות, אבל לא את הפסיכולוגיה שלהן -- סתם לידע כללי, להודעות אין פסיכולוגיה -- ו/או של כותביהן, אלא אם פישלתי, מה שבהחלט ייתכן -- מאוד קל ליפול במלכודת הזו -- אבל לא ב-99% מההודעות שכתבתי.

כמוכן יש הודעות שבהן עירבתי "פסיכולוגיסטיקה" כתגובה לפסיכולוגיסטיקה. למשל ההתייחסות לפער בין מה שתמיר חושב שהוא כתב, או אומר שהוא התכוון, לבין מה שכתוב בפועל בטקסטים, זו לא התייחסות פסיכולוגית, זה ניתוח של התוכן. את המילה "מודעות", שהיא בהחלט "פסיכולוגיסטית" צירפתי לזה לא בגלל פשלה, אלא כתגובה לדבריו, כשהוא מדבר על מודעות אצל אחרים כשאצלו זה חסר בטירוף, וגם זה אחרי הרבה פעמים אחרות שבהן הצבעתי על הפער הנ"ל.

אז הנה ניתוח פסיכולוגיסטי/התנהגותיסטי במיוחד בשבילך: נראה לי שאתה על הגל של להחמיא לתמיר, אם להתבטא בצורה עדינה, ונמאס לך מההודעות שלי, שסותרות את דבריך, ואת הדברים שאתה מאמין בהם, ביותר מדי מקרים :)

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור