- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/audiophiles-forums
שוב, יש פער בין מה שאתה חושב שכתבת ו/או התכוונת, לבין מה שכתוב. הרי הבאת ציטוטים מדברי כותבים ספציפיים, אז אתה לא יכול להתחמק מזה שפועל גם ניתחת אנשים ספציפיים, אלא אם אתה מרמה את עצמך.עמיר,
אני מבין את הרתיעה שלך מ"פסיכולוגיזם אינטרנטי". לכן לא ניתחתי בכתבה אדם ספציפי, אלא תיארתי דפוסים כלליים שמופיעים שוב ושוב בקהילות מקוונות, ולא רק באודיו.
אם התחושה שלך שמדובר בניתוח אישי של כותבים ספציפיים, ברור לך שזה לא הכיוון.
אני לא בטוח שזו שאלה שצריכה להישאל בפורום אודיו. זה מתאים לפורום פסיכולוגיה.המאמר לא מנסה לקבוע מי צודק בדיונים, אלא לשאול למה דיונים טכניים מדרדרים לעיתים.
קורה מה שקורה, אבל לא צריך לנתח את זה בקלישאתיות כזו.אפשר כמובן לחלוק על עצם ההנחה שזה קורה, או על ההסבר, וזה לגמרי לגיטימי.
זה במפורש לא חלק מהדיון על אודיו, אלא על אנשים שעוסקים באודיו, וזה לא ספציפי לקהילה הזו, אלא בכלל להתנהלות אינטרנטית, ומי שמעניינים אותו הדברים האלה, המקום הוא פורומים של פסיכולוגיה וניתוחי אישיות, לא הפורום *הזה*.מבחינתי עצם הדיון על איך אנחנו מתווכחים הוא חלק מהדיון על אודיו, כי בסוף זו קהילה, לא רק ציוד.
לא חשוב מה אתה חושב שהתכוונת, חשוב שמה שכתוב מציג את מי שכתב את הדברים שציטטת בצורה לא מכבדת ולא ראויה.עמיר,
אני לא חושב שאני מתחמק ממשהו. אכן ציטטתי אמירות שהופיעו כאן, אבל לא כדי לנתח את מי שכתב אותן, אלא כדי להמחיש דפוסי שיח.
טוב שאתה אומר שאתה מכבד, אבל בפועל אתה לא מכבד, אלא להיפך.אם בעיניך עצם ההתבוננות הזו היא עיסוק בגופם של אנשים, אני מכבד את זה. זו עמדה עקרונית לגבי גבולות השיח בפורום.
תשאל את עצמך מה שאתה רוצה, אבל הצורה בה בכל הסדרה אתה מציג אודיופילים, אם בהכללות ואם בציטוטים של אנשים ספציפיים, היא בלתי הולמת.לגבי השאלה האם זה שייך לכאן, אז בעיניי כן, משום שפורום הוא לא רק מאגר ידע אלא גם קהילה. איכות השיח משפיעה ישירות על מי שכותב כאן ומי שבוחר להפסיק לכתוב. לכן בעיניי מותר ואפילו ראוי לפעמים לעצור ולשאול איך אנחנו מתווכחים, ולא רק על מה.
זה לא שאלה של מעניין/לא. אני חושב שהצורה בה כתבת בכל הסדרה לא מכבדת אודיופילים בכלל ואנשים ספציפיים בפרט, וזה לא לעניין.אפשר כמובן לחשוב אחרת. לא כל דיון חייב לעניין את כולם.
שוב, יש פער ניכר בין מה שאתה אומר שהתכוונת לבין מה שכתבת, הצבעתי על זה בהרבה מקרים קודמים.הביקורת שלך לגיטימית, אבל אני דוחה את הקביעה שאני "מלכלך" או פועל בחוסר כבוד. זו לא הייתה הכוונה, והדברים גם לא נכתבו באופן הזה.
אולי אני צריך לייצר איזה הסבר פסיכולוגיסטי על הסיבות המעמיקות למה אתה לא מודע לפער בין מה שאתה מתכוון לבין הטקסט הכתוב, ולמה אתה לא מקבל את זה שיש פער -- אולי אפילו יש כאן בעייה אמיתית -- אבל אני לא רוצה להתנהל כך.אפשר לחלוק על עצם קיומה של הסדרה, על הסגנון שלה, או על הרלוונטיות שלה לפורום. זה דיון לגיטימי.
אבל לייחס לי מניעים של זלזול או עיוות אינו תיאור שאני מקבל.
נעלבתי בשם האודיופילים בכלל, לא באופן אישי, ואין טעם לדון בזה אם אתה אפילו לא מכיר בזה שליכלכת על הקהילה ועל אנשים ספציפיים.אם מישהו מרגיש שנפגע מניסוח כזה או אחר, אפשר לדון בזה עניינית.
זו לא "בגרות". להיפך, ההתעקשות לעסוק בפסיכולוגיסטיקה של ה"קהילה" בפורום שנועד לעסוק בדברים אחרים לגמרי מתאימה יותר לבן-עשרה שמגלה את הקלישאת הקלאסיות ומתלהב ליישם אותן מאשר איזשהו משהו מעמיק או בוגר.בעיניי, עצם היכולת לשוחח גם על אופי השיח היא חלק מהבגרות של קהילה.
בכל הקלישאות יש הרבה ממה שנראה ברמה השטחית כמו "אמת", אחרת לא היו ממחזרים אותן כל כך הרבהיש הרבה אמת בכתבה שלך תמיר.היא מעניינת.
לא עצם זה שאתה משתמש במדידות, אלא זה שאתה אומר שיש אמת מוחלטת, ויש טוב ורע, שצריך לשאוף לאובייקטיבי, שזה יותר כייפי, וכד'זה שאני משתמש במידדות לא עושה אותי "לא סובקיטיבי " ., או תומך HIGH END.
אני השקעתי באקוסטיקה, החל ב-RC וכלה בדיפיוזרים על התקרה -- והייתי משקיע יותר -- אם הקירות שלי לא היו מלאים בדיסקים, תקליטים וספרים מכל הכיוונים -- והשקעתי בחדר בתוך חדר -- יקר יקר יקרזה שאני יודע שיש רמקולים ב 50K שמחסלים רמקולים ב 500K -לא הופך אותי ל חסיד של VFM.
כי באותה נשימה אני אשקיע את ההפרש על אקוסטיקה וקירות משולבי מלכודת באס או בניית חדר בתוך חדר ( יקר יקר יקר ).
זה רק מגדיל את רמת הקלישאתיותחילקתי את המחנות כדי לתאר בפשטות את הדינמיקה בדיונים, ולא כדי לתאר באופן מדויק בני אדם.
בכל הקלישאות יש הרבה ממה שנראה ברמה השטחית כמו "אמת", אחרת לא היו ממחזרים אותן כל כך הרבה
לא עצם זה שאתה משתמש במדידות, אלא זה שאתה אומר שיש אמת מוחלטת, ויש טוב ורע, שצריך לשאוף לאובייקטיבי, שזה יותר כייפי, וכד'
ואתה לא תוך ב"high END" אלה ב"hi FI", ואומר את זה במפורש.
אני השקעתי באקוסטיקה, החל ב-RC וכלה בדיפיוזרים על התקרה -- והייתי משקיע יותר -- אם הקירות שלי לא היו מלאים בדיסקים, תקליטים וספרים מכל הכיוונים -- והשקעתי בחדר בתוך חדר -- יקר יקר יקר
זה רק מגדיל את רמת הקלישאתיות![]()
לא נראה לי שזה יעבוד. בשביל זה צריך רמת מודעות מינימלית, כדי בכלל להבחין בכך שהוא מלכלך על אודיופילים בכלל ועל אנשים ספציפיים בפרט, אבל המודעות הזו לא קיימת. יש פער עקבי וגדול בין מה שהוא חושב שהוא כתב לבין מה שהוא כתב בפועל, אבל הוא מכחיש ולא מקבל את זה, ומאשים אחרים בחוסר מודעות...בדיוק כמו שאתה רוצה שהאודיופילים "יעשו בדיקה מחודשת של ההנחה שאין הבדל", אני מבקש ממך לעשות בדירה מחודשת של הערך במאמרים האחרונים שלך.
מתנוש,רמה נמוכה כ"כ... זה הולך ומידרדר.
כמה מלל אפשר לכתוב על דברים כל כך טריוויאליים.
התחום רווי באגרסיות בגלל אלמנטים תרבותיים, בייחוד בארץ, ובגלל אופי התחום: תחביב עם סף כניסה נמוך, כל אחד שמבין קצת חושב שהוא מבין הרבה. מה עוד יש לדבר על זה? איזה עוד אמת יש לגלות? על מה אתה מדבר, תמיר? ולמה צריך בשביל להוכיח נקודה כלשהי, להכללות גסות ולהגדיר פרסונות של אודיופילים?
הנה דוגמא לחוסר הבנה משווע:
"גם תופעת הדיסוננס הקוגניטיבי רלוונטית לכאן מאד, כי כשמישהו משקיע סכום משמעותי שמגיע בקלות לאלפי שקלים בציוד מסוים, והוא נתקל בטענה ש"אין הבדל מדיד" או שמדובר בפלצבו, נוצר מתח פנימי, והדרך להפחית את המתח הזה היא לא תמיד בדיקה מחודשת של ההנחה שאין הבדל, אלא פשוט לתקוף את מקור האיום."
אתה באמת חושב שאודיופיל ישקיע מאות אלפי שקלים במכה אחת? זה מסלול ארוך, שכל קניה בו מחושבת בקפידה (בין אם החישוב נכון או לא, זה דיון אחר אבל הוא לא רלוונטי). זה לא בין לילה. ולכן, אם באים ואומרים ש"אין הבדל מדיד" או שזה "פלצבו", זאת התקפה ישירה על הדרך של אותו אודיופיל. לאיזו תגובה אתה מצפה?
אין לך מושג כמה משובים אני מקבל מחברי האתר ויבואנים. מבחינתי הבחינה המחודשת מתבצעת כל רגע, ובינתיים אינה נוטה לכיוון אליו אתה יותר ממרמז לאורך תגובתך.בדיוק כמו שאתה רוצה שהאודיופילים "יעשו בדיקה מחודשת של ההנחה שאין הבדל", אני מבקש ממך לעשות בדירה מחודשת של הערך במאמרים האחרונים שלך.
ממה שאני רואה, הנקודה של דפוס תרבות דיון שעובר ממקצועי לפסים אישיים לא מוגבל לפורומים בישראל. גם בקהילות אודיופיליות באנגלית, כמו ב-Reddit r/audiophile, אפשר למצוא לא פעם דיונים שמתחילים מיקצועית, ונגמרות בהאשמות אישיות נגד חברים אחרים, למרות שגם שם יש כללי פורום שמכוונים למנוע בדיוק את זה.תומר, הגדר באיזה פורומים.
אם בישראל-ברור לכולנו,מדוע...
אם זה באנגליה או בארה"ב-ממש לא. תרבות דיון.....
אתה מסיט את הדיון מהטענות המנומקות שהעליתי במאמר, אלי כאדם.לא נראה לי שזה יעבוד. בשביל זה צריך רמת מודעות מינימלית, כדי בכלל להבחין בכך שהוא מלכלך על אודיופילים בכלל ועל אנשים ספציפיים בפרט, אבל המודעות הזו לא קיימת. יש פער עקבי וגדול בין מה שהוא חושב שהוא כתב לבין מה שהוא כתב בפועל, אבל הוא מכחיש ולא מקבל את זה, ומאשים אחרים בחוסר מודעות...
רק שפספסת את זה שלא אני יזמתי את ה"הסטה", ומה שכתבתי היה בתגובה ישירה וספציפית למשהו שמישהו אחר כתב.אתה מסיט את הדיון מהטענות המנומקות שהעליתי במאמר, אלי כאדם.
זה מעניין, כי זו בדיוק התופעה עליה כתבתי.
וואו. כמה קשקשת ברשת.מתנוש,
במאמר לא כתבתי שאנשים רוכשים ציוד במאות אלפי שקלים במכה אחת, אלא שציוד יכול להגיע בקלות לאלפי שקלים, ולעיתים לאורך זמן לסכומים משמעותיים. אתה מצטט, וטועה בפירוש.
כן, זאת עוד נקודה - אם זה תהליך כ"כ כללי, בשביל מה אתה טורח לדבר עליו? אפשר לדבר עוד על החלטות פיננסיות שקשורות למימון ציוד חדש, על הפרשות הדופמין שיש כשקונים ציוד, וכו'. מה הערך בהעלאת הנושאים האלה בפורום אודיו?הנקודה לגבי דיסוננס קוגניטיבי לא הייתה טענה על אופן הרכישה, אלא על מחויבות טבעית שנוצרת כשמשקיעים זמן, כסף ואנרגיה בתחום. זה תהליך אנושי כללי, לא ביקורת על אודיופילים ולא שיפוט מוסרי.
תודה, אני מעריך את זה שנתת לי רשות.ביקורת עניינית על הטיעונים שלי לגיטימית לגמרי, ואפשר בהחלט לחלוק.
אתה נוקט ברטוריקת גאסלייטינג ומנסה לשים את עצמך מעל קהילה שאתה כותב לה. יותר הזיה מזה לא ראיתי, ועוד בחסותו של נמר. וואו.אבל אמירות כמו “חלקלקות צבועה” או “רמה נמוכה” מרמזות מדוע אינך מרגיש נוח עם המאמר.
נתת שם הרבה הנפצות, אני לא יודע למה פחות בא לי להתייחס. לקחתי אחת באופן אקראי:אם אתה חושב שהניתוח שגוי, אשמח לשמוע טיעון ענייני נגדו.