- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/winds-of-change
זה לא באמת משנה -- העיקר שזה אפשרי.רק חשוב לי לחדד שהכתבה הזו, כמו קודמותיה, לא נכתבה כתגובה לביקורת על כתבות קודמות, אלא נכתבה זמן רב מראש והעלאתה היום הייתה מתוזמנת, כחלק מהרצף.
לכן בעיניי נכון לקרוא אותה כפרק נוסף במסע ולא כפעולה מתקנת.
אתה מתכוון הווהולזה יש להוסיף שלסטרימינג (ולקבצים) יש יתרונות אדירים לא רק למאזין אלא גם לתעשיית המוזיקה, כולל למשל:
ואני בטוח שיש עוד.
- אין צורך בחומרי גלם לייצור מדיה פיזית, אריזות, וכל מה שבתוכן
- אין צורך בכל התהליכים היקרים של הכנת והדפסת המדיה, כולל חריטה, הכנת מטריצות וסטמפרים, pressing, וכיו"ב
- אין צורך לייצר jewel cases לדיסקים למיניהם, ולהדפיס covers, booklets, leaflets, insert, labels, sleeves וכיו"ב, בכמויות שמותאמות למדיות הפיזיות
- אין צורך בתהליך המסובך של הכנסת המדיות ונספחיהן לאריזות
- אין צורך בשטחי איחסון, בהעברה אליהם, ובהעמסה על משאיות
- אין צוךך בהובלות לספקים ומספקים לחנויות
- אין בעיות של פגמים בייצור ובאריזה, נזקים בזמן האיחסון ובזמן ההובלה וטיפול בהחזרות
- אין בעיות של ניהול מלאי -- אם מכינים יותר מדי, מפסידים, ואם פחות מדי, מפסידים
- אין צורך במציאת וניהול יחסים עם מפיצים ואולי גם חנויות
כל מה שצריך זה רק לשים קבצים על שרת ולמכור -- לפעמים באותו מחיר או יותר מאשר מדיה פיזית וכל מה שכרוך בה. הרווח נטו גדל בהרבה.
מי שמפסיד זה אולי האומנים, ובטח כל השרשרת של מפיצים וחנויות.
כך שנראה לי שסטרימינג הוא win-win, ולכן כנראה שזה העתיד.
לפי נתוני RIAA, סטרימינג באמצע 2025 בארה"ב היווה "רק" 83.7%, כך שיש לו עדיין הרבה להתקדם.אתה מתכוון הווה![]()
כך או כך, ההבחנה בין "הווה", שכבר התממש לכאורה, לבין "עתיד", שעדיין בדרכו למימוש מלא, היא הבחנה סמנטית, שלמסקנותיה אין הרבה משמעות מבחינתי.83.7 אחוז נראה לי בגדול כמות כל האנשים הצורכים מוזיקה מתחת לגיל 40... בנוסף לפי הלינק אילו רק מנויים משלמים, יש המון המזרימים ללא תשלום (ספוטיפי למשל)
בכל מקרה רוב העולם כבר ללא מדיה פיזית