לפי ההיגיון העקום שלי, זה דווקא ההפך מאידיאלי. עמידה על משטח יציב מקטינה את היכולת של גלי הקול להרעיד את המכשיר -- וזה הרי מה שמנסים למנוע. אבל גם צימוד מוחלט לבסיס אינו אופטימלי אם גלי הקול כן מצליחים להרעיד את הבסיס. לכן, עמידה על משטח יציב עם הפרדה חלקית נראית לי הפתרון האופטימלי, לא צימוד מוחלט ולא הפרדה מוחלטת.
אבל ייתכן שאני טועה. זו רק אינטואיציה, שאינה מבוססת על ידע בתחום.
בגדול נכון. צריך להכנס למטרות "כל התרגיל" ולהבין - איזה תנודות לא רצויות אנחנו מנסים למנוע (ואההמ אההמ, למה...).
ויברציות שמגיעות מהמשטח שעליו עומד הציוד - אכן לא יעברו לציוד. מהציוד אל המשטח, גם (אם כי, איזה ויברציות כבר מייצר משהו כמו דאק).
גלי קול שפוגעים בגוף המכשיר - דווקא יחגגו פה.
האם זה רע/משמעותי?
זה כבר תלוי אם אנחנו מודאגים מתופעה של מיקרופוניות, היינו תופעה שבה ויברציות מכניות במכשיר "מתורגמות" להשפעה על הסיגנל (דיסטורשן, אחד מסוגיו). בד"כ מיקרופוניות מתרחשת כאשר מרחק בין מוליכים (חוטים/קבלים/סלילים) בנקודות רגישות מפסיק להיות קבוע ואז נוצרת איזושהי מודולציה (של תדר הויברציה) על הסיגנל שעובר בהם. בהרבה מהאוזניות החוטיות קל להרגיש בזה כאשר הכבל מתחכך במשהו - יש כבלים שרגישים לזה יותר ויש פחות/בכלל לא.
האם ה-decoupling הדי קיצוני של ציפה מבוססת מגנטים באוויר עובד כאן לטובה דווקא? במידה מסוימת כן, ביחוד כאשר מדובר בציוד קטן וקל יחסית, שינוע בשלמותו "עם" התנודה ולא ייצור את אותן מיקרו-דפורמציות במבנה המכני שבתורן "משחקות" עם המרחק בין מוליכים. ציוד כבד, עם יותר אינרציה, עשוי דווקא "להפנים" ויברציות (אבל עם יתרון בבליעה שלהן, ועם פוטנציאל לתכנון יותר סלחני ופחות רגיש וכד').
כאשר רוצים למנוע מציוד שמווברץ בעצמו להרעיף מטובו על רכיבים אחרים - זה כאמור סיפור אחר לגמרי. אלוף המוורבצים (לא יפתיע איש) הוא הרמקול (או סאב, השם ישמור). האם נכון לספק לרמקול decoupling בכל מחיר? גם פה התשובה מורכבת יותר - כדי ליצר גלי קול במדוייק (ביחס לסיגנל) הדרייברים ברמקול זקוקים לפלטפורמה יציבה כדי שתנועות הממברנה קדימה/אחורה תיצגנה בנאמנות את השינוי בזרם החשמלי. אם הנחנו לכל הרמקול להתנדנד בסבבה שלו - "אכלנו קצת" מכל תנועת ממברנה ופגענו בצליל... זה יכול לקרות בעיקר ברמקול קל יחסית, עם וופר שיושב גבוה (ביחס לריצפה) ושוכך יותר מדי/לא נכון.
גם על פי ההגיון שלי
זה יוצר סוג של נדנדה רוטטת, מזכיר קפיץ לא מרוסן.
נכון. בואו ניזכר במתלה של האוטו (או אופני הרים אם בא לכם): הקפיץ (סליל, אוויר, לינארי, פרוגרסיבי - לא משנה) נמצא שם כדי לספוג את הבומבה. הזרמת השמן דרך חרירים (יש גם טכניקות אחרות) - נמצאת שם בשביל לרסן את התנועה ו
למנוע ממנה להיות תנועה הרמונית - דמיינו שאחרי כל מעבר בור הרכב היה ממשיך להתנדנד מעלה מטה עד שהשאריות האחרונות של האנרגיה מהמפגש עם המפגע היו דועכות, לא לענין בכלל...
שיכוך, בהגדרה, כולל ספיגה וגם ריסון.
ועוד לא התחלנו לדבר על התאמה בתכנון השיכוך לתחומי התדר שבהם אנו נתקלים בבעיה (ככל שיש) - לטווחי תדרים שונים נדרשת גיאומטריה אחרת, חומרים שונים ועוד...
עריכה, נ.ב.: תמוה בעיני שהדיון על מניעת גלי קול מהאוויר להשפיע השפעה מזיקה על הציוד נסוב תמיד על שיכוך תוך התעלמות מההגנה הלא רעה (אך גם לא סקסית, אני מודה) שמספק ארון ציוד...