ביקורת - רמקולים עם מוסיקה, סונוס פבר Cremona M

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

צודק יאיר.

אבל לאחר המבחן נישארתי עם הרמקול עוד קצת לשמוע מוסיקה, היה שם המון מוסיקה ופשוט הפסקתי לחפש חסרונות.

נמר, תמיד אפשר ללכת על הגברה היברידית או פרה מנורות ופאוור טרנזיסטור.

נכון.
העדפתי להשאיר אותו עם הטרנזיסטורי ולהתמקד ברמקול כך. את האלקטרוניקה שלי אני מכיר הייטב עם לא מעט רמקולים ואני מודע ליתרונות ולחסרונות שלה. כאן חשתי כי השילוב הוא פשוט מעולה.

יכול בהחלט להיות שהגברת מנורות או הייבריד יתן עוד איזה גוון או אולי אפילו רחמנן ליצלן "צבע" לצליל אך בהחלט לא היה חסר חמימות וחלקות במיד, היתרון של רמקול "חם" הוא בשידוך אלקטרוניקה טרנזיסטורית טובה וכך אני מגיע לאיזון בין החם לקר ולא מפספס דינמיקה.

ישנם מגברי מנורות חזקים שמסוגלים להניע כל רמקול בכל סיגנון מוסיקה לדוגמא קונרדים אימתנים אך המחיר {נישאר במוצרי טרמולו בכונה} יהיה גבוה וכך גם התחזוקה וחשבון החשמל המנופח.

הרמקול הספציפי הזה יכול לחיות בשלום עם רוב מגברי הטרנזיסטור האיכותיים שקיימים בשוק ולספק חוויה מעניינת ונעימה תודות לאופי הרגוע שלו.

יאיר אני לא שמעתי סילק טוב יותר ממה שיש בSF.
אולי אולי מה שעושים לטוויטר של יאיר תמם.

בגדול אין מה לעשות לסילקים למיניהם, כאשר זה לא מתכות/סגסוגות/קרמי/יהלום , אין מה לעשות יש גבול לאן טוויטרים של סילק יכולים להגיע .

ואם הם יעשו את זה זה יעבד את החום של הרמקול.

הכל כמובן דעתי האישית.

אני בד"כ מחבב יותר טוויטרים רכים על פני העשויים מתכת. לכל אחד חסרונותיו ויתרונותיו והתאמתו לרמקול בו הוא מותקן, אבל בכללי הרכים יותר לטעמי.

אורי, אין קשר לסילק, הקרמונה עושה שימוש בטוויטר פשוט יחסית של VIFA, כזה שיעלה לי ולך פחות מ-50$ - הוא אמנם נותן תמורה נהדרת למחירו, אבל לדעתי לא ברמה של שלושת ה-Revelators שיושבים מתחתיו על הרמקול.
הנה דוגמה לשילוב של טוויטר DOME מסוג Illuminator עם מיד-באס Revelator כמו זה שיש בקרמונה (יש שם שניים כאלו) - שילוב שהוא מדהים בעיניי, ונותן גם צבע יפהפה וגם דינמיות מתפרצת, ותמיד נשאר על הצד היותר נעים לאוזן.
2765754000065295119S500x500Q85.jpg

לפי התמונה זה הרווליטור (התמונה של הקרמונה M).
ככה זה גם בגווארינרי.

ברמקולים של סונוס פבר, ישנו הרינג רדיאטור של ויפה, עם phase plug דומה לזו של הרינג רדיאטור של סקאן ספיק.
גם בנתונים הטכניים רואים שהוא מגיע רק ל-30K הרץ, בניגוד לזה של סקאן ספיק, שעובר את ה- 40K הרץ.
הרינג רדיאטור של ויפה נוטה יותר לצליל חם, בעוד שזה של סקאן ספיק נוטה יותר לדיוק בצליל. הרמקולים של סונוס פבר קרובים יותר לתאור הראשון מאשר לשני.

נערך לאחרונה ב:
(N)

אורי.

לא הבנתי את התגובה שלך.

אורי, אין קשר לסילק, הקרמונה עושה שימוש בטוויטר פשוט יחסית של VIFA, כזה שיעלה לי ולך פחות מ-50$ - הוא אמנם נותן תמורה נהדרת למחירו, אבל לדעתי לא ברמה של שלושת ה-Revelators שיושבים מתחתיו על הרמקול.
הנה דוגמה לשילוב של טוויטר DOME מסוג Illuminator עם מיד-באס Revelator כמו זה שיש בקרמונה (יש שם שניים כאלו) - שילוב שהוא מדהים בעיניי, ונותן גם צבע יפהפה וגם דינמיות מתפרצת, ותמיד נשאר על הצד היותר נעים לאוזן.
2765754000065295119S500x500Q85.jpg

יאיר, היחידות של סונוס הם לא ה-Revelators, בדגם הקודם היו הדריברים הללו (שעברו מודיפיקציה) אבל בדגם החדש הדריברים שונים.
ציטוט:
וופרים - 7 in. (180mm) lightweight Aluminum/Magnesium alloy cone drivers with ultra-dynamic performance and linearity. Special coaxial anti-compressors are used designed to remove cavity resonance and distortions

מידבאס - 6 in. (150mm) cone driver with Symmetric Drive Motor System and selected “black wood” fiber cone treated for control of break-up. Driver features a dynamic linear suspension, designed synergistically with its vented acoustic chamber

טויטר - 1 in. (25mm) ultra dynamic ring radiator-driver

אורי.

לא הבנתי את התגובה שלך.

התגובה היא לסונוס פבר, על כך שהם יוצרים אשליה.

תומר צודק. זו הייתה הכוונה שלי.
אני הייתי בטוח שמדובר בסקאן ספיק רווליטור, או שלא נדבר בחדש שלהם.
זה שהם משתמשים רק בPHASE PLUG של הרווליטור אבל בטוויטר ישו יותר (אפילו שכנראה חדש יותר) מאוד מאכזב מבחינתי .
ושוב מעלה בי תמיהה על מחירם בכללי (ללא קשר למחיר ארץ==חול) אלא לתמחור העולמי.

אגב יאיר רק בגלל התמונה התבלבלתי , אני מכיר את הסדרות של ויפה וסקאן ספיק עוד מהתקופה שהייתי חופר על זה כשהתעסקתי במערכות לרכב.

למיטב ידיעתי, בקרמונה ובקרמונה אודיטור נמצאים טויטרים מסוג ring radiator של VIFA. בגוארנרי ממנטו ובאמאטי טויטרים מאותו סוג, של .SCAN SPEAK

אורי - אין כאן שום אשלייה, ה-VIFA הוא טוויטר נהדר שנותן תמורה מדהימה למחירו, אבל אני חוזר וטוען שהוא ממש לא ברמה של ה-Revelator.
CAVI - אם הם החליפו את ה-Revelator למשהו מתקדם יותר (מה זה?), אז הטענה שלי רק מקבלת יתר-תוקף.

ואני איתך...
לא מבין למה אתה חושב להפך...
אני בדיוק בדיוק באותה דעה כמוך...
מוזר.

כתבה יפה מאוד!

בתור בעליו לשעבר של רמקול של סונוס מסידרה גבוהה יותר במשך 6 שנים,מבין את ההתלהבות מהרמקול למרות שקצת ניסחפת ,תמיד יש לזכור שסונוס מיצרים רמקולים עם "קופסאות מנגנות" ולא כולם אוהבים את זה,נכון נותן אפקט מאוד מוזיקלי של כלי נגינה אבל פוגע בדיוק הצלילים והבמה,
בכללי הרמקולים של סונוס נהדרים למי שאוהב מוסיקה, ויש להם צליל "יפה" במיוחד(הכל נישמע טוב),אבל לא כל אאודיופיל אוהב צליל יפה, וישנם כאלו ביננו שאוהבים קצת יותר"אכזריות" ,יותר פרטים ופרוט ופחות צבע-ולאלו הרמקולים של סונוס נשמעים קצת פחות טוב .

למיטב ידיעתי, בקרמונה ובקרמונה אודיטור נמצאים טויטרים מסוג ring radiator של VIFA. בגוארנרי ממנטו ובאמאטי טויטרים מאותו סוג, של .SCAN SPEAK

בכולם טוויטר של ויפה עם פייז פלאג של סקאן ספיק.

לחיזוק יניב:
סטריאופייל:
http://www.stereophile.com/audaciousaudio/105sonus/index.html

hat's the big idea?
The Stradivari is a three-way speaker with two stiff, lightweight, 12" aluminum/magnesium-cone woofers custom-built for Sonus by SEAS. These are crossed over at 300Hz to a 6" Audio Technology pulp-cone midrange driver (Scan-Speak and Dynaudio were both founded by Audio Technology founder Ejvind Skaaning), which in turn hands over the signal at 4kHz to a custom version of Scan-Speak's silk ring-radiator tweeter. This features both a proprietary dual-toroidal waveguide designed specifically for the wide baffle, and a wooden acoustic labyrinth rear-wave damping system designed by Sonus Faber. The rear-ported woofers are tuned using the entire internal volume of the enclosure, while the tweeter and the ported midrange unit are contained in a substantially braced, cardioid (heart-shaped) subenclosure, compression-held in place by the main enclosure walls

אורי - אין כאן שום אשלייה, ה-VIFA הוא טוויטר נהדר שנותן תמורה מדהימה למחירו, אבל אני חוזר וטוען שהוא ממש לא ברמה של ה-Revelator.
CAVI - אם הם החליפו את ה-Revelator למשהו מתקדם יותר (מה זה?), אז הטענה שלי רק מקבלת יתר-תוקף.

יאיר, כאחד שבונה רמקולים אתה יכול לנחש שהם בחרו בטויטר הזה מכמה סיבות.
הטויטר הספציפי של סונוס לא ניתן לקניה והוא בנוי לפי ספסיפיקציות של סונוס פאבר ולא טויטר מיצור סידרתי שלהם.
ברמקולים של YG אקוסטיקס גם מצוי טויטר של ויפה שעבר מודיפיקציה, אני לא מאמין שהם רצו לקצץ עלויות, הם בחרו בטויטר הזה מכמה סיבות שיתאים לגוון צליל של הרמקול שלהם והם בנו אותו לפי ספסיפיקציות שלהם.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור