ביקורת - רמקולים עם מוסיקה, סונוס פבר Cremona M

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: רמקולים עם מוסיקה – סונוס פבר Cremona M

בוקר טוב חברים יש תשובה לסונוס פבר!!

בוקר טוב אכן כתבה יפה. אבל בל נשכח לכל אדם אודיופילי .באשר הוא שירצה להשקיע סכום שתומחר פה. תאמינו לי הנה הנה הוא מגיע הirioise של cabasse . ואותו עורך אני מקווה ישמע אותו ואתם חברים אולי גם תבואו להאזין לרמקול זה ובכלל אני אומר לכם שהרמקול שיגיע ב"ה בקרוב תראו שהוא יותר טוב .יותר זול וסונס ופבר לא יותר מעוד רמקול.(Y) לא שאני מוכר סחורה של מישהו או איזה סוג של מקדם רק את האמת תשמעו באוזניים ולא איזה סתם תמונה או ביקורת יש הוכחות ה cabasse יותר טוב !!! זה מוכח

איפה אפשר לראות ולשמוע את הרמקול הזה?

כתבה סבבה.
ללא ספק מדגישה למה SF נחשב לכזה רמקול טוב ולמה המון מתחילים איתו כרמקול אודיופילי ראשון:)
אגב התייחסות מלאה לבעיות ההגברה יש?

איפה אפשר לשמוע מה איזה רמקול סונס או cabasse ? את הרמקול שאני ממליץ cabasse iroise החדש דנדש שבא עם כל הכוח ועם טעם של עוד ממתק לנשמה ולאוזן באחוזת -הסטראו בכרמל במוריה אבל עוד מעט הוא יגיע למה אני חושב שהוא ממולץ מי ששמע לא סתם אומר והכל ענין של טעם בלי לפגוע באף אחד חלילה ויום טוב

תודה על הכתבה המעניינת נמר.
אתמול במקרה יצא לי לקבל הדגמה בטרמולו של הקרמונה אודיטור (הקטנים), של האליפסה ושל האליפסה אודיטור (עם החמישית של מאהלר על כולם, בהאזנה די ארוכה).
כולם היו טובים מאוד סה"כ, אבל הקרמונה אודיטור, לפחות בחדר שבו הודגם, הכי עשה לי את זה. מוניטור טוב מאוד. מחזיק את החמישית (שהיא יצירה עם הרבה בומבסטיות, וגם הרבה דינמיות- כלומר הפרשים גדולים בין הווליומים החזקים לחלשים) באמת בכבוד רב. במה, נפח, תחושה של תזמורת, מרחב משכנע. באמת טוב. למעשה, עד כדי כך טוב, שהאליפסה, עבורי, לא נתנה ערך מוסף גדול למעט בנמוכים ממש. היו קטעים בהם ברקע, ברובד שמתחת לנגינה העיקרית, שמעו כלי מיתר נמוכים מאוד באליפסה בבירור רב ובקרמונה אודיטור פחות. חוץ מזה? שום דבר משמעותי. הייתי מסתפק בקרמונה אודיטור עבור 90% מהביצועים (יודגש- אני כותב זאת רק על סמך החמישית של מאהלר. יכול להיות שבדברים אחרים הפער בין הרמקולים גדל). בהחלט התרשמתי. אולי פעם אבצע עליהם בדיקה יותר מעמיקה. אה, והאליפסה אודיטור פשוט מגניבייייים. נשמעים דומה מאוד לקרמונה אודיטור.

Joda5, היינו באחוזת הסטריאו, וגמליאל בחר לתת לנו את ה Cabasse Riva ולא את ה Ironise, ואכן היתה עליו סקירה, אתה מוזמן לקרוא אותה.

שאלה.

תודה על הכתבה המעניינת נמר.
אתמול במקרה יצא לי לקבל הדגמה בטרמולו של הקרמונה אודיטור (הקטנים), של האליפסה ושל האליפסה אודיטור (עם החמישית של מאהלר על כולם, בהאזנה די ארוכה).
כולם היו טובים מאוד סה"כ, אבל הקרמונה אודיטור, לפחות בחדר שבו הודגם, הכי עשה לי את זה. מוניטור טוב מאוד. מחזיק את החמישית (שהיא יצירה עם הרבה בומבסטיות, וגם הרבה דינמיות- כלומר הפרשים גדולים בין הווליומים החזקים לחלשים) באמת בכבוד רב. במה, נפח, תחושה של תזמורת, מרחב משכנע. באמת טוב. למעשה, עד כדי כך טוב, שהאליפסה, עבורי, לא נתנה ערך מוסף גדול למעט בנמוכים ממש. היו קטעים בהם ברקע, ברובד שמתחת לנגינה העיקרית, שמעו כלי מיתר נמוכים מאוד באליפסה בבירור רב ובקרמונה אודיטור פחות. חוץ מזה? שום דבר משמעותי. הייתי מסתפק בקרמונה אודיטור עבור 90% מהביצועים (יודגש- אני כותב זאת רק על סמך החמישית של מאהלר. יכול להיות שבדברים אחרים הפער בין הרמקולים גדל). בהחלט התרשמתי. אולי פעם אבצע עליהם בדיקה יותר מעמיקה. אה, והאליפסה אודיטור פשוט מגניבייייים. נשמעים דומה מאוד לקרמונה אודיטור.

רוי מנסיונך עם וינה אקוסטיק, איך היית משווה את הרמקולים באותם רמות מחיר והאם לדעתך (בלי קשר לעיצוב) מי טוב יותר?

השאלה היא על דעתך האישית כיוון שאנו לא מכירים אישית ואין לי אפשרות לשאול אותך אחרת.

כתבה מעולה, אחת מרבות על הרמקול הזה, עד היום כל סקירה שקראתי על סדרת קרמונה החדשה רק שיבחו והיללו אותם.
בהחלט אפשר לומר על הרמקול הזה שהוא כלי נגינה.
שמעתי אותו אצל משיח ומאוד נהנתי מהתוצאה.
יהודה, מאיפה אתה מביא לנו את הקאבס בכל פעם?, נתחיל מזה שבניגוד לגמליאל (שמוכר את הקאבס במחיר חו"ל כפול 2) שמי מוכר את הסחורה שלו בפחות ממחיר חו"ל (מתי היבואנים האחרים יישרו איתו קו?).
נמר, לדעתך הרמקול יניב תוצאה "טובה" יותר בשילוב מנורות?

שאלה קשה. החללים שונים (אצלי בבית החלל הרבה יותר גדול, ובטרמולו- קטן למדי אך מטופל אקוסטית) והבדיקה היתה הרבה יותר מעמיקה על הויינה (שלושה שבועות, וגם היתה לי ויינה שלי פרטית איזה שנה). כמו כן ישנו מרחק של חודשים בין ההתרשמויות, כך שתשובה חותכת אני לא יכול לתת.
בנוסף, אין מקבילויות מחיר באותם גדלים של רמקולים. הקרמונה אודיטור הקטן עולה בערך כמו הויינה מוצארט הגדול, ולויינה היידן הקטן יש מתחרה פחות או יותר (בסדרת הדומוס) שלא יצא לי להאזין לו.
תכונה אחת בכ"ז שהיתה מאוד בולטת בכל הדגמים עד כדי כך שאני מוכן לענות בצורה ברורה- הבמה בסונוסים היתה יותר טובה, או יותר לטעמי ליתר דיוק. הסונוסים (כולם) פרשו מוזיקה "לרוחב" עם במה אחורית. הויינות, שתיהן (וזו שלי) נתנו גם כן במה אחורית אבל צרה בהרבה ויותר ממוקדת. אני מעדיף את תחושת הפריסה לרוחב, היא מרגישה לי יותר ריאליסטית (בוודאי בקלאסית סימפונית). יש מי שיעדיף הצרה ומיקוד (מי ששומע בעיקר ווקאל למשל).
מבחינת אופי, הויינות בטח שלא היו נייטרליות ו"יבשות" (אם כי בהחלט בעלות צליל נעים מאוד), ואני חושד שגם הסונוס (בצורה שונה יש לשער), אבל לא חותם על זה כי לא היה לי שום רפרנס להשוות אליו ובדקתי רק את החמישית של מאהלר כאמור.

נערך לאחרונה ב:
(Y)

בל נשכח שבביתך יש מגבר דיגיטלי ובטרומולו רובם מוגברים מנורתית. מה שיוצר סאונד אחר לגמריי:)

נכון, אבל על הקרמונה אודיטור וגם על האליפסה אודיטור הכל היה טרנזיסטורי, שזה (מניסיון אצלי) מאוד דומה. הכל היה של קוואד כמדומני.
רק על האליפסה היו מנורות, של פאתוס וקונרד ג'ונסון (נשמע כמו שם של שחקן פורנו). הנגן היה של פאתוס וההגברה, אם אינני טועה, של C.J.

נערך לאחרונה ב:
אם כבר, להבדל בין החללים ולמרחק הזמן בין ההתרשמויות הייתי נותן משקל רב בהרבה.

ROY, תזהר, סונוס פאבר זה ממכר :)

טובבב...
ממכר למי?

כתבה מעולה, אחת מרבות על הרמקול הזה, עד היום כל סקירה שקראתי על סדרת קרמונה החדשה רק שיבחו והיללו אותם.
בהחלט אפשר לומר על הרמקול הזה שהוא כלי נגינה.
שמעתי אותו אצל משיח ומאוד נהנתי מהתוצאה.
נמר, לדעתך הרמקול יניב תוצאה "טובה" יותר בשילוב מנורות?

הסונוס פאבר הוא רמקול חם באופיו. מנורות עלולות להפיק ממנו חום אוגוסט כבד מידי, תמיד עדיף ספטמבר מבחינת מזג אוויר {לפחות עבורי}.

אינני מאמין שמגבר מנורות יצליח להעביר את המהירות והרזלוציות שלו כפי שמגבר הספק טרנזיסטורי איכותי יצליח אך יכול להיות שישנם כמה מנורתיים שאכן יצליחו אבל הם יעלו בהתאם.

אני לא איש מנורות שמדובר ברמקול דינמי מרובה יחידות שהוא אינו ניכנס לקטגוריית הנצילים במיוחד, ללא קשר לנתונים אני תמיד מעדיף שליטה אבסולוטית ברמקול וזה בעצם מה שהיה כאן וזה מה שנתן את התוצאה המעולה.

שמעתי את הרמקול הזה בעבר עם מגבר מנורתי של יוניסון ריסרצ' S6 וגם שם היה נשמע מעולה {הקרמונה הישן יותר}, שמענו דיאנה קרול והתחושה למיטב זיכרוני הייתה שהרמקול נשלט על ידי המגבר. אינני יודע איך יגיבו ה-30 וואט של היוניסון למוסיקה אלקטרונית אך בביטחון אסתכן ואומר כי מגבר טרנזיסטורי 150 וואט וצפונה איכותי יעשה את העבודה טוב יותר.
במוסיקה קלאסית הבנויה מתזמורת סמפונית גדולה על רמקול בינוני בנצילותו אני רואה יתרון לטרנזיסטור במהירות, פירוט ודינמיקה אך יתרון למנורות ב"חלקות המיד" ובאיזה שהוא צבע שמוסיף חויה לחוויה.

זה יותר ענין של טעם ואין יותר טוב או פחות טוב. אחד יעדיף על הרמקול הזה מנורות ואחד טרנזיסטורי אבל משהו אחד הוא בטוח - המגבר מוכרח להיות איכותי.(Y)

בוקר טוב אכן כתבה יפה. אבל בל נשכח לכל אדם אודיופילי .באשר הוא שירצה להשקיע סכום שתומחר פה. תאמינו לי הנה הנה הוא מגיע הirioise של cabasse . ואותו עורך אני מקווה ישמע אותו ואתם חברים אולי גם תבואו להאזין לרמקול זה ובכלל אני אומר לכם שהרמקול שיגיע ב"ה בקרוב תראו שהוא יותר טוב .יותר זול וסונס ופבר לא יותר מעוד רמקול.(Y) לא שאני מוכר סחורה של מישהו או איזה סוג של מקדם רק את האמת תשמעו באוזניים ולא איזה סתם תמונה או ביקורת יש הוכחות ה cabasse יותר טוב !!! זה מוכח
אגב, "יהודה" מאוד מוזר שאתה משתמש בדיוק באותה השפה כמו גמליאל היבואן של קבס (ב"ה...).
גמליאל, בבקשה ממך, אף אחד לא ירד על הרמקולים שלך (למרות שהם נשמעים לא משהו) בכתבה שרוי כתב ואף אחד לא ירד על התמחור שלך שהוא פי 2 ממחיר חו"ל אז בבקשה.

נמר, תמיד אפשר ללכת על הגברה היברידית או פרה מנורות ופאוור טרנזיסטור.

חבל.
אני מבין את נמר.
צריך לאזן. רמקול בהיר כדי לאזן עם מגבר חם.
רמקול חם עדיף מגבר קר.

לדעתי טוויטר קצת יותר מושקע וזה יהיה רמקול קרוב לשלמות!

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור