ronengolanpt
אוהב את התחום
- מעורבות
- 357
- נקודות
- 63
חשבתי לשתף , אולי יעניין מישהו (או מישהי למרות שאני בספק) ..
רציתי לבדוק שני דברים
1. באיזה עוצמה אני מאזין למוזיקה , האם עוצמה זאת יכול לגרום לנזק לאוזניי בהאזנה לזמן ארוך ?
2. בזמן ההאזנה , כמה וואטים אני מנצל מתוך ההגברה מרובת הוואטים שלי ?
3. המגבר שלי פועל עד 5W בCLASS A , האם בזמן ההאזנה אני נמצא בתחום הזה או ממש לא ?
למגבר שלי יש 125W ל8 אום , שמוכפל ל250W ל4 אוהם
הרמקול שלי הוא בעל התנגדות של 4 אום לכן 250W זה ההספק הרלבנטי לרמקול שברשותי
למגבר שלי בקר ווליום , שמאפשר לשלוט על הווליום ביחידות של DB (מ0 ועד ל80DB)
80DB זה המקסימום ,ז"א שכשבקר הווליום על המקסימום (80DB) ההספק יהיה 250W
מצד שני הורדה של 3DB משמעה מחצית ההספק , לכן אם בקר הווליום ירד מ80 ל77 , ההספק ירד בחצי ל125W
וכך הלאה , מה שיוצא זה הקשר הבא בין בקר הווליום להספק
בהאזנה למוזיקה אני שומע כאשר בקר הווליום הוא בין 48 ל56 , זה עוצמה שלאוזניי נשמעת ממש חזקה
שימו לב לערכים האלה בטבלה למעלה .. הפתעה .. בערכים אלה המגבר בקושי מגיע לוואט הראשון שלו !
זה גם עונה לי על השאלה , האם בעוצמות שאני שומע , אני שומע בCLASS A או AB ?
אם המגבר שלי בCLASS A עד 5W ואני מנצל בקושי את הוואט הראשון אז נראה שאני בוודאות מפעיל אותו בCLASS A
[האמת ש5W זה ל8 אום , ל4 אום זה אפילו 10 וואט .. , אז יש לי שולי בטחון בפקטור 10 ..]
השאלה הבאה היא באיזה עוצמה אני שומע ?
הרמקול שלי הוא בעל נצילות של 89DBM , זאת אומרת שאם אכניס לו 1W , אשמע בעוצמה של 89 דציבל במרחק של 1M
כמובן ששומעים ממרחק רב יותר , העוצמה חלשה יותר , ויורדת פי 2 (או 3db-) בהכפלת המרחק למטר
לקחתי את זה בחשבון את המרחק שאני יושב , ויצא לי שאני שומע בעוצמה שבין 67 ל79 DB
יש טבלה נחמדה שמראה דוגמאות של רמות רעש שונות
https://www.iacacoustics.com/blog-full/comparative-examples-of-noise-levels.html
הרמה שאני שומע אינה מסוכנת , ואף מוגדרת בטבלה הזאת (קו אדום)
דרך אגב , בתאוריה המגבר שלי הוא 250 וואט , מה שאומר שבמקסימום הוא מספק 113 דציבל (מרחק מטר) עוצמות כאלה ממש מסוכנות , למזלי במגבר שלי יש הגבלה של בווליום המקסימלי כך שאני מוגן מטעויות.
סיכום ותובנות
1. התנהגות של המגבר בוואט הראשון הכי חשובה , רוב הזמן אני שומע שם ..
2. אני שומע בCLASS A שזה נהדר
3. אני שומע בעוצמה סבירה ולא מסוכנת ומתאים לפרופיל הממוצע של עוצמת שמיעה (איזה כיף לדעת שאני ממוצע
)
4. מדוע היצרנים מתהדרים במגברים עתירי וואטים שלרוב אנחנו שומעים את הוואטים הראשונים , זה סתם שופוני ?
[אפילו אם יש ספייקים של פקטור 10 במוזיקה מאתגרת , זה לא מתקרב ל3 ספרות של וואטים]
5. איך בקרי העוצמה (סטייל מקינטוש) עובדים. איך הם זזים כל כך הרבה שרוב הזמן אתה לא מדגדג את הוואטים של המגבר ?
6. אני חושב יותר מדיי במקום לשמוע מוזיקה
לילה טוב
רציתי לבדוק שני דברים
1. באיזה עוצמה אני מאזין למוזיקה , האם עוצמה זאת יכול לגרום לנזק לאוזניי בהאזנה לזמן ארוך ?
2. בזמן ההאזנה , כמה וואטים אני מנצל מתוך ההגברה מרובת הוואטים שלי ?
3. המגבר שלי פועל עד 5W בCLASS A , האם בזמן ההאזנה אני נמצא בתחום הזה או ממש לא ?
למגבר שלי יש 125W ל8 אום , שמוכפל ל250W ל4 אוהם
הרמקול שלי הוא בעל התנגדות של 4 אום לכן 250W זה ההספק הרלבנטי לרמקול שברשותי
למגבר שלי בקר ווליום , שמאפשר לשלוט על הווליום ביחידות של DB (מ0 ועד ל80DB)
80DB זה המקסימום ,ז"א שכשבקר הווליום על המקסימום (80DB) ההספק יהיה 250W
מצד שני הורדה של 3DB משמעה מחצית ההספק , לכן אם בקר הווליום ירד מ80 ל77 , ההספק ירד בחצי ל125W
וכך הלאה , מה שיוצא זה הקשר הבא בין בקר הווליום להספק
בהאזנה למוזיקה אני שומע כאשר בקר הווליום הוא בין 48 ל56 , זה עוצמה שלאוזניי נשמעת ממש חזקה
שימו לב לערכים האלה בטבלה למעלה .. הפתעה .. בערכים אלה המגבר בקושי מגיע לוואט הראשון שלו !
זה גם עונה לי על השאלה , האם בעוצמות שאני שומע , אני שומע בCLASS A או AB ?
אם המגבר שלי בCLASS A עד 5W ואני מנצל בקושי את הוואט הראשון אז נראה שאני בוודאות מפעיל אותו בCLASS A
[האמת ש5W זה ל8 אום , ל4 אום זה אפילו 10 וואט .. , אז יש לי שולי בטחון בפקטור 10 ..]
השאלה הבאה היא באיזה עוצמה אני שומע ?
הרמקול שלי הוא בעל נצילות של 89DBM , זאת אומרת שאם אכניס לו 1W , אשמע בעוצמה של 89 דציבל במרחק של 1M
כמובן ששומעים ממרחק רב יותר , העוצמה חלשה יותר , ויורדת פי 2 (או 3db-) בהכפלת המרחק למטר
לקחתי את זה בחשבון את המרחק שאני יושב , ויצא לי שאני שומע בעוצמה שבין 67 ל79 DB
יש טבלה נחמדה שמראה דוגמאות של רמות רעש שונות
https://www.iacacoustics.com/blog-full/comparative-examples-of-noise-levels.html
הרמה שאני שומע אינה מסוכנת , ואף מוגדרת בטבלה הזאת (קו אדום)
דרך אגב , בתאוריה המגבר שלי הוא 250 וואט , מה שאומר שבמקסימום הוא מספק 113 דציבל (מרחק מטר) עוצמות כאלה ממש מסוכנות , למזלי במגבר שלי יש הגבלה של בווליום המקסימלי כך שאני מוגן מטעויות.
סיכום ותובנות
1. התנהגות של המגבר בוואט הראשון הכי חשובה , רוב הזמן אני שומע שם ..
2. אני שומע בCLASS A שזה נהדר
3. אני שומע בעוצמה סבירה ולא מסוכנת ומתאים לפרופיל הממוצע של עוצמת שמיעה (איזה כיף לדעת שאני ממוצע
4. מדוע היצרנים מתהדרים במגברים עתירי וואטים שלרוב אנחנו שומעים את הוואטים הראשונים , זה סתם שופוני ?
[אפילו אם יש ספייקים של פקטור 10 במוזיקה מאתגרת , זה לא מתקרב ל3 ספרות של וואטים]
5. איך בקרי העוצמה (סטייל מקינטוש) עובדים. איך הם זזים כל כך הרבה שרוב הזמן אתה לא מדגדג את הוואטים של המגבר ?
6. אני חושב יותר מדיי במקום לשמוע מוזיקה
לילה טוב
תמונות מצורפות
נערך לאחרונה ב: