אולי אני טועה? לא מבין למה חברה יחסית צעירים באודיו נניח 10 שנים,לא מצליחים ליצור...

• פותח הנושא פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אולי אם תחזור הסיירת של שניצל;)

תראה לי ממוקד ואיכותי שנכתב עי מישהו שבתחום 10 שנים.
תראה לי דיון ממוקד ואיכותי שנערך בימים אילו בכל תחום שהוא.
הכול אינסטנט, מלא בסיפורים, אנחות ושיווק.

תראה לי ממוקד ואיכותי שנכתב עי מישהו שבתחום 10 שנים.

שלמה,
אולי אתן לך תשובה מספקת,
בטבע יש מושג "אנטרופיה, והיא שואפת להוריד את האנרגיה הקיימת בכל דבר בעולם,
לדוגמה אבן שמתגלגלת מראש ההר
מורידה את האנרגיה הפוטנציאלית
שהייתה באבן לפני כן, לכן אפשר לתקן את המצב
בהשקעת אנרגיה להרים את האבן חזרה
למקום שהייתה בראש ההר,זוג שעומד בפני
פרידה אם לא ישקיע אנרגיה לתקן את היחסים פסיכולוג או מודעות, יפרדו כל אחד לדרכו, שיפוץ בית לא נעשה בזמן יתפרק,

כל זה קשור גם לפורום וגם למערכות שלנו,
גם במערכת חברתית יש תהליכים דומים,
לא לעולם חוסן, בכל מקרה אם רוצים לתקן
צריך להשקיע אנרגיה לחזיר לקדמותו,
ובמערכות שלנו כל תוספת מכשירים
הוא חזיון שווא יש פגיעה בהעברת אינפורמציה וסיבה לתקלות נישנות,
בשנות ה70 מטוסים אמריקאים היו נופלים,
לאחר חקירות נמצא שעודף מערכות אלקטרוניקה גרמו לנפילות האלה,
לאחר רוויזיה במטוסים הדבר נפתר.
יש גם נוסחאות לאנטרופיה במערכות מורכבות כמו למשל חברת חשמל.
אנחנו חיים עם המושג אנטרופיה, אך
לא מודעים לה.

נערך לאחרונה ב:
תראה לי דיון ממוקד ואיכותי שנערך בימים אילו בכל תחום שהוא.
הכול אינסטנט, מלא בסיפורים, אנחות ושיווק.
לא מבין למה אני צריך להראות לך?
ובפרט למה itay123 עשה לך לייק?
(לא מערער על זכותו)
הרי הוא רשם שעדיף דיון קצר וממוקד.
ואני ביקשתי שיראה לי....ניחא היתה מצטרף לבקשה שלי,הייתי גם אני עושה לך לייק.אבל אתה חבר ותיק,יש לך אולי מושג למה נראה (בעניי) שכאילו ישנם שני מחנות? הדור שלנו שאכן התחבר עם הדור שלפניו.וכאילו ישנו דור אחר עם תפיסה אחרת.

נערך לאחרונה ב:
לא מבין למה אני צריך להראות לך?
ובפרט למה itay123 עשה לך לייק?
(לא מערער על זכותו)
הרי הוא רשם שעדיף דיון קצר וממוקד.
ואני ביקשתי שיראה לי....ניחא היתה מצטרף לבקשה שלי,הייתי גם אני עושה לך לייק.
אתה ממש לא צריך להראות לי או לעשות משהו עבורי.
למה אנשים עושים לייקים...? לא יודע. כל אחד ומטרותיו והבנתו.
כול שאמרתי הוא שבימים אילו מירב הדיונים אינם ממש איכותיים ולא משנה באיזה נושא.
דיון ממוקד (בלי סיפורים וחרטה מסביב) הוא בהכרח אייכותי.

אשמח לקבל לייק ממך או אשטאג( לא יודע מה זה):rolleyes:

כי התעייפנו

לחבר'ה היום יש פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם.
פורומים זה דבר ארכאי. הדבר הכי קרוב זה reddit ושם יש פעילות מסויימת.
זה אולי מוזר לדור שהתבגר ללא אינטרנט ששיא החידוש מבחינתו - הפורום זה כבר "של הזקנים".
זה מה יש.

@רוזי1
האשתאג זה פשוט דרך לשייך פוסט לנושא מבלי לפתוח שרשור יעודי. זה מייעל רשתות מרובות משתמשים כמו פייסבוק וטוויטר.

התחום ירה לעצמו ברגל.
כל הנדסאי אודיופיל שוכר חדר בבניין תעשיות ,בונה כמה מגברים, ממתג את עצמו כבוטיק, תוקע מחירי בית מרקחת, ונעזר ברשת (לא נשכח שהיא לא קיימת הרבה זמן) ליצור הייפ כאילו הוא הגאון שפיצח את הנוסחה לצליל סוף.
אבל יותר גרוע מאלה אלו החברות הגדולות שבצורה זוחלת מיתגו ותמחרו את רמות הכניסה במחירים מופרכים וחצופים ובכך בעצם הדירו חלק גדול של מעמד הביניים מהתחום.

לדעתי יש פה בעיה לא פשוטה.

מגבר מצוין של חברה רצינית וטובה אמור לעלות כ 3000$, הכולל נתח רווח סביר באחוזים.
אמממה, אילו שקונים ציוד אודיו ב 200$ (99.5% מהציבור) בכלל לא יקנו את אותו מגבר מצוין ב 3000$.
ואז היצרן צריך לשלש את מחיר המגבר כדי לפצות על הכמויות הנמוכות שהוא מוכר.

הבעיה גדלה משנה לשנה, כי הביקוש למוצרים אילו רק יורד, ולכן המחירים של מוצרים הנחשבים היי אנד רק יעלו.

לדעתי יש פה בעיה לא פשוטה.

מגבר מצוין של חברה רצינית וטובה אמור לעלות כ 3000$, הכולל נתח רווח סביר באחוזים.
אמממה, אילו שקונים ציוד אודיו ב 200$ (99.5% מהציבור) בכלל לא יקנו את אותו מגבר מצוין ב 3000$.
ואז היצרן צריך לשלש את מחיר המגבר כדי לפצות על הכמויות הנמוכות שהוא מוכר.

הבעיה גדלה משנה לשנה, כי הביקוש למוצרים אילו רק יורד, ולכן המחירים של מוצרים הנחשבים היי אנד רק יעלו.

מסכים, חוץ מדבר הזה - כדי לפצות על הכמויות הנמוכות שהוא מוכר
מעלים את המחיר, כי אם זה לא יהיה מעל סכום מסוים, זה לא מספיק אטראקטיבי לאודיופילים. כך זה עובד גם בתחומים אחרים

מסכים, חוץ מדבר הזה - כדי לפצות על הכמויות הנמוכות שהוא מוכר
מעלים את המחיר, כי אם זה לא יהיה מעל סכום מסוים, זה לא מספיק אטראקטיבי לאודיופילים. כך זה עובד גם בתחומים אחרים
זאת אכן גם סיבה שנוצרה מעליית המחירים

פוסטים של נניח 15 עמודים ומעלה.
מעטים מאוד ממש אולי עושים זאת.
וגם זה נראה כמו מסטיק שנמתח בפול גז על ניוטראל...או שאין הרבה חברה,או שלא כולם אודיופילים בנשמה,או שאודיופיליה של פעם ,זו לא כמו היום....לא יודע.
יותר מידי פעמים אני נכנס לאתר ושואלים אותי...ווט דה פאק מתנגן אצלך?
יש הסבר...או שנדמה לי?

בעיני ועבורי זה מתחלק לכמה חלקים.
הראשון הוא כמובן עניין הדור הנוכחי "העכשיוי" כלומר החברה הצעירים כפי שכינו אותם כמה חברים כאן. אני אחדד ואומר "הממש צעירים" אני מדבר על החברה בני המשוחררי צבא פלוס 5 נאמר לצורך הדיון. בעיני הדור הזה ללא כל קשר לוותק בתחום, ניסיון, הבנה ואפילו יכולת כלכלית, הדור הזה הוא דור instant. הכל מיידי, הכל קצר ומנותח בשניות לבל לשוב לעולם והאצבע מחליקה על המסך בקצב מסחרר. אורך החיים של "המעניין" הוא שניות ובמקרה הטוב דקות. ראיתי איך כמה חברה צעירים לכאורה "חולי מוזיקה" מאזינים למערכת רצינית בכל קנה מידה ויש לציין בעלי יכולת כלכלית שבגילם יכלתי רק לחלום עליה. הם שומעים בעיקר עם העיניים. "מבינים ומנתחים" הכל בשניות. עכשיו לך תושיב חברה כאלו על הספה במשך שעתיים שלוש ותדבר איתם על אודיו וכל עולם האודיופיליה ומה עושה המערכת שמולם? אתה מאבד אותם עוד לפני שבכלל שם לב למתרחש מסביב.
החברה האלה אני רוצה להאמין שעוד 10 שנים כבר יהיו במקום אחר ויכנסו יותר לתחום שעליו אנחנו מדברים היום ויבינו שדאק סיני ב-500$ לא באמת אוכל בלי מלח דאק של יצרן רציני תוך 30 שניות של האזנה. אותו ניתוח מהיר שדברתי עליו.

נעלה מדרגה לחברה שאני מכנה "דור המעבר" בתחום האודיופיליה בארץ. אני ביניהם אגב. הדור שנמצא בין הצעירים לבין הוותיקים. פה אני בהחלט מסכים עם החברים כאן שציינו שהרבה מהחברה האלו "ברחו" או הפכו לקוראים פסיביים. למה? לדעתי לא באמת בגלל הנושא של העלויות ציוד היי אנד. אלא בגלל שהם לא שרדו את השנים הראשונות מול דור המייסדים שעד לפני כמה שנים היה מאוד אגרסיבי, מתנשא ושומר בקנאות על הקליקה שלו בחברה של הכבדים. לצעירים בתחום לא באמת "הוענק" מקום כניסה אמיתי לשם לחוות וללמוד. ואז באו המלחמות וכיסוחים בפורומים. אחרי כל אפיזודה כזו אבדו עוד ועוד חברה, ותיקים וצעירים כאחד ואז כאשר לבסוף ננקטו כאן מהלכים כדי להציל את התחום, כבר לא נשארו הרבה שורדים. הוותיקים כבר איבדו עניין והתעייפו מקרבות (מכיר פה סיפורים של פירוק חברויות של עשורים) ובאשר לבני "דור המעבר", מהם שרדו מעט מאוד. אעיד על עצמי שגם לי הייתה תקופה שבה ספגתי כמה מכות מאוד כואבות מחברה וותיקים. אנשים שהכנסתי לחיי ולביתי כבני בית. עכשיו ניקח את כל זה ונוסיף לזה את ההיבט הכלכלי, שמה לעשות, היום המחירים של ציוד היי אנד נושא מספרים לא מבוטלים והרי לנו מתכון מנצח לירידה.

אני כן חושב שישנה התעוררות של דור המעבר לתחום האודיופיליה. אבל היא איטית ותיקח עוד זמן. זה טבעו של תהליך מעבר במיוחד במדינה קטנה כמו שלנו.

וספציפית באשר לדיוני פורום בעלי 15 עמודים, עד שעולה נושא שבאמת יכול להתפתח לדיון ארוך, מעניין ומכבד, או שהדיון נחרב בגלל "מהנדס מבין הכל" שהוא בעצם צעיר בתחום ויהיר מאוד או שבעלי היכולת לתרום מניסיונם הרב להזנה וגירוי הדיון מאבדים עניין בגלל חוסר סבלנות וסובלנות של אחרים. שוב, יש שיפור אבל הוא איטי ולעניות דעתי יקח עוד זמן. נקווה שלא הרבה ועד לתערוכה הבאה כבר תהיה פה טרפת בפורום.

נמר, ליאור, אתם על זה כן?

נערך לאחרונה ב:
לא לא זאת היתה הכוונה...עזוב סטנד ,כבל וכד .אני שואל אם קובץ שנכנס ממחשב לא עובר איזושהיא מניפולציה או משהו אחר שאנני יודע לכנות אותו .ויוצא בצורה אחרת?
או מה שנכנס זה בדיוק מה שיוצא.
אל תקשור את זה לחריץ.זאת לא הכוונה.ובכלל לא מתכוון בשאלה הפותחת לעניין דיגטאל מול אנאלוג.
ראה חברה ותיקים עם דיגיטאל כמו שניצל,מויאל ....מדברים על אודיו מהנשמה ורוב השרשורים שלהם מתפתחים לדיון ארוך ולא משעמם.
לא רואה את זה אצל חברה יחסית צעירים.

לא יודע אם אני מבין לחלוטין את כוונתך, אך אצלי למשל בדיגיטל קובץ שהאזנתי לו מטידל דרך הסטרימר / דאק שלי נשמע בינוני ביום טוב. אותו קובץ דרך מאק מיני + ROON + טידל עם כבל חשמל + USB של הום סנטר כבר נשמע בעל פוטנציאל למשהו. אותה שרשרת רק עם כבל USB איכותי, כבל חשמל ושיכוך למאק מיני וכבר כל הסיפור אחר לגמרי. מה קרה לקובץ בדרך? כנראה שלא הרבה אבל בכל זאת משהו קרה כי ההבדלים משמעותיים מאוד. מאוד!!! אני עכשיו ממתין להגעת השדרוג הבא כדי לעלות עוד רמה. והקובץ? ישאר אותו קובץ...

שלמה, כבר עמוד 2. עוד 13 למניאק!!

פעם אנשים קנו מרנץ ורוטל, היו מרוצים וסיפרו על זה בהתלהבות.
אחרי זה עבורו לאלקטרוקומפנייט או מיוזיקל פידליטי, אודיו אנאלוג,( סתם זורק שמות), והרגישו שגילו את אמריקה. עם הרבה התלהבות.
היום אם אין לך כסף לדארטזיל, סולושיין, ch percision, נאגרה, קונדו או שינדו, אין לך מה לדבר בכלל...
כנ"ל ברמקולים, מקורות אנלוגיים ודיגיטליים, וכו.
אני עדיין עוקב... אבל לא כותב. מה אוכל לספר? שהחלפתי מנורות כניסה במגבר? שהחלפתי לאינטגרייטד ברמה אחת יותר ממה שהיה לי( sn2 במקום xs2)? פעם זה היה מעורר עניין והתלהבות. היתה שמחה, היתה פירגון.
לפני עשר שנים כתבתי על מסע לחיפוש רמקולים, או מגברים, עם תיאור ההתנסויות שלי בציוד על הדרך. את מי זה יעניין היום? לא בגלל פייסבוק.... לא חושב. בגלל שכבר לא מעניין אף אחד. זו האמת.

ח ח ח זאת לא היתה הכוונה שלי...:בעד:
ברור שלמה. זה היה בהומור

גיא עזרואל פה ושם מציל המצב
עם סקירות מעולות.

ראשית אזרואל בלי ע׳. טעות נפוצה. השם מאתגר, ידוע. ורק על המחמאה הרווחת הזמנה לביקור. נראה לי הגיע הזמן לא? רק אל תגלה לאף אחד, זה סוד.

השרשורים והנושאים הופכים להיות אינפורמטיביים מידי (אין רגש כפי שציינת לנכון) ופחות שרשורי התנסות ושיתוף.

מה לעשות כל האווירה חרבנה.
ולא בהכרך בגלל הנושאים "השוטפים".

מסכים איתך לגמרי בנושא היעדר הרגש. עבורי מוזיקה היא ראשית רגש אח״כ כל השאר. על אותו המשקל יש שירים שגם בסאונד פח אשפה של רכב הליסינג אני מקבל צמרמורת וריגוש או למשל מייד עולה זיכרון ספציפי או זריקה לתקופה בעבר. הבעיה מתחילה כאשר דיון הופך לוויכוח שחור לבן. אחד אומר שלא יכול להיות ולא מוכן אפילו לנסות לחוות בעצמו כדי להעיד הלאה והשני מנגד מוחק את אותו בנאדם עד רמת איוב וחוזר חלילה. שנת הקורונה רק החמירה את המצב בכך שסגרה את דלתות החברים. אני מקווה שעכשיו יתחילו להיפתח דלתות החברים. הינה אני פתחתי. שלא יגידו ;)

החלפתי לאינטגרייטד ברמה אחת יותר ממה שהיה לי( sn2 במקום xs2)? פעם זה היה מעורר עניין והתלהבות. היתה שמחה, היתה פירגון.
לפני עשר שנים כתבתי על מסע לחיפוש רמקולים, או מגברים, עם תיאור ההתנסויות שלי בציוד על הדרך. את מי זה יעניין היום? לא בגלל פייסבוק.... לא חושב. בגלל שכבר לא מעניין אף אחד. זו האמת.

בתור דור ביניים -/+ עם ותק של 5 שנים אני מרגיש שבתקופה האחרונה (כשנה) יש שינוי;
1.הרגש מהאזנה למוזיקה מתקבל לרוב אצל חברי הפורום מציוד שעלותו גבוהה משמעותית מלפני מס' שנים.

2. יש פחות סבלנות לחברים פחות מנוסים או בעלי מערכות צנועות יותר.

3. השיח בפורומים נהיה עוקצני יותר, פחות סבלני ולפעמים אלים קצת יותר מדי (בלי צחוק, מראה לחברה הישראלית) מצד שני החברים ה"אנליטיים" , מהנדסים ושות', מיד מחפשים לסתור חוויות וריגושים.

בחייאת! תנו להנות מהחוויה של כוווווללללםםםם, ממערכות צנועות עד היי אנד.
מאנאלוג ודיגיטל.
מפורנו מחו"ל וגם מהארץ.

תפרגנו!!!
שחררו!!!

מצטער אם יצא קצת מבולגן, זה יצא בספונטניות.

[QUOTE="גל85, post: 435576, member:

בחייאת! תנו להנות מהחוויה של כוווווללללםםםם, ממערכות צנועות עד היי אנד.
מאנאלוג ודיגיטל.
מפורנו מחו"ל וגם מהארץ.

תפרגנו!!!
שחררו!!!

אני מציץ לפעמים בפורומים בחו"ל. וגם בקבוצות פייסבוק. יש שם הרבה יותר סבלנות למערכות בכל רמות. המחיר, הרבה פירגון ועזרה, הרבה צניעות. לא הכל שם זה היי אנד במאות אלפי דולרים.
איפה שאני מוצא הרבה פירגון במיוחד זה בקבוצות של חובבי יצרנים מסויימים, שאני נמנה עליהם - וזה כולל את הרבת', סונוס פאבר, לקסמן, יוניסון ריסרץ', ניים. הרבה אנשים שם עם ציוד מצויין אבל לא במחירים בשמיים, שנהנים להאזין למוסיקה, נהנים לשתף, נהנים לעזור אחד לשני, ולעזור גם לחברים חדשים.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור