רעידת אדמה בענף: מבטלים את מס הקנייה על מערכות סטריאו?

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

תודה על הידיעה המשמחת על הבוקר . העניין עם הטלוויזיות מרגיז מאוד ולא הגיוני , מה יש במסך שדורש מס גבוה ? אולי בגלל שביבי לא מסכים להתראיין לערוצים בישראל הוא חושב שאף אחד לא צריך לראות טלוויזיה ?

מה יש ברכבים שיש מס גבוה?

כי זה מכניס מיליארדים לקופת המדינה, זה מה שיש

אני לא מאמין כי יבטלו, כי עם ישראל קונה מערכת ב-200$ בדיוטי פרי. לא מספיק סקסי בשביל 'קלקלת' בחירות.

לדעתי -fake news

מה יש ברכבים שיש מס גבוה? -
זיהום אוויר וטיפולים לחולי אסטמה וסרטן ריאות ותאונות דרכים.

נערך לאחרונה ב:
דווקא מבחינה פופוליסטית אני יכול להבין את ביטול המס...
ההכנסות של המדינה ממיסים מאלקטרוניקה ללא מסכים , הן מזעריות יחסית (מעריך שכמה עשרות מליונים בשנה )
ושאתה מתחיל לירות בנשק כלכלת הבחירות, זה נשמע טוב ועולה בזול.
דרך אגב לפני הבחירות האחרונות ביבי כבר הודיע על ביטול את המס, וברגע האחרון ביטל את הביטול מסיבות כאלו ואחרות.
העיקר שאת הספין שלו הוא עשה בתזמון הנכון דאז- וביטל את זה בשקט.
המהלך הנ"ל גרם להרבה תהיות על התנהלותו
שכן, ברגע שאתה מצהיר הצהרה כזו, אתה מוריד את ערך המלאים של כל הסחורה שנמצאת בארץ וגורם לעיכובים ביבוא כי כולם חיכו להורדת המס.
אז חוסר אחריות זו לא מילת גנאי בממשלה הנכחית, כנ"ל השתנה בקשת על קטנים וחלשים...

יאמר לזכותו של ביבי, שהוא היה זה שהוריד את המס הדרקוני של 85% על אלקטרוניקה בשנות ה90,
אחד הגורמים החשובים להתפתחות המואצת של התחום שלנו בשנות ה2000, כמובן יחד עם מהפכת האינטרנט

אני אאמין כשזה יקרה (כשכתוב בעיתון שבמשרד האוצר "שוקלים" אני סקפטי. עוד באירופה הייתי סקפטי). ובכלל, איך אומרים? כלום פה שהוא לטובת הצרכן או האזרח הקטן לא מגיע אלא אם ביהמ"ש מכריח ומייסר את המדינה בשוטים ועקרבים.

https://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3723027,00.html

לי נראה שהשינוי האמור איננו תולדה של טוב ליבו של הפריץ (למרות שזה נראה כמו תחילתה של כלכלת בחירות. זוכרים את ארידור, מכשירי הווידאו והטלוויזיות הציבעוניות?) אלא יותר תוצאה של עתירה לבג"צ מחודש יולי השנה שנגעה בכלל לתקנות הנוגעות ליבוא מקביל של מכשירים סלולריים. אז נכון שסלולריים זה לא מערכות סטריאו, אבל הפרוטקציוניזם במערכת המיסוי על היבוא לישראל כבר מזמן בשחיקה (מוצדקת) וההקלה עליה מדווחים בכלכליסט היא רק עוד נדבך (אם אכן היא תצא לפועל) ותוצאה של הבג"צ הזה שנועד בכלל לישר קו בירוקרטי עם המדיניות שהחלה כבר ב 2012.

בסופו של יום, זה מס בסך 15%. אכן זה כסף, אבל בתמונה הגדולה זה פינטס. גם ככה פלח השוק שאנחנו כאן בפורום דנים בו הוא פרומיל (אולי, בקושי) משוק האלקטרוניקה הבידורית, וכמו שאנחנו מכירים את מחסני חשמל ושאר תאגידים מהסוג, ה 15% האלה לא יגיעו לכיס של הצרכן אלא לכיס של החנות. מי שקונה רסיבר ב 2000 ש"ח, לא ממש ירגיש את ההנחה בכיס (אבל ההכרזה, כצעד פוליטי, שווה זהב).

לכל האזרחים קונים גם ככה מאמזון זה יעשה טוב

אשרי המאמין, מעדיף לפתוח בקבוקי שמפניה רק לאחר היישום בפועל.

אני מתכנן לקנות פטיפון (טוב) וסטרימר (משהו רציני) , האם מומלץ להמתין ?
(מסכים לדבריו של חומוס)

בסופו של יום, זה מס בסך 15%. אכן זה כסף, אבל בתמונה הגדולה זה פינטס. גם ככה פלח השוק שאנחנו כאן בפורום דנים בו הוא פרומיל (אולי, בקושי) משוק האלקטרוניקה הבידורית, וכמו שאנחנו מכירים את מחסני חשמל ושאר תאגידים מהסוג, ה 15% האלה לא יגיעו לכיס של הצרכן אלא לכיס של החנות. מי שקונה רסיבר ב 2000 ש"ח, לא ממש ירגיש את ההנחה בכיס (אבל ההכרזה, כצעד פוליטי, שווה זהב).

:בעד:

אני חושב שהכותרת "רעידת אדמה" קצת גדולה על 15% פחות
זה סכום יפה אבל לא רעידה

אני חושב שהכותרת "רעידת אדמה" קצת גדולה על 15% פחות
זה סכום יפה אבל לא רעידה

אתה יודע כמה זה 15% בסולם ריכטר? ;)

מחירי המוצרים האלה בישראל כיום גבוהים לפחות כפליים ממחיריהם בחו"ל, וזה חרף העובדה שהמס הנוכחי הינו "רק" 15% (אני יודע שיש גם מע"מ). כל מי שיודע איפה הוא חי לא בונה על ירידת מחירים של 15% (היבואנים והסוחרים יגרפו את רוב ההפחתה לכיסיהם).

לא מבין למי זה באמת משנה .
רמקול בעלות של 170000 עדיין יהיה יקר מאוד ולא בר השגה ל 98% מהאוכלוסיה .
ול 2% שנותר ה 15% הללו לא ישנו דבר וחצי דבר .
אולי זה יאפשר להם לשבת בקפה מפונפן באלנבי .

עזוב קפה, באלנבי יש את "אמריקה בורגרס" המצויין.

לא מבין מה הזלזול ב 15% כשזה קשור לכסף.
לא הרבה....? מוצר שמתחיל ב 1000 שח.יתחיל ב 850 שח משא ומתן עם הסוחר.אז מה לא טוב....?

זה לא יוריד את המחיר ההתחלתי ל 850, כי לעניות דעתי (ואני ממש לא מומחה למיסוי) אלה 15% לפני המע"מ, אבל גם אם המחיר יתחיל ב 950 במקום 1000 - 50 השקלים האלה לא יגיעו לצרכן.

גם אם זה מהסכום המלא, החישוב לא מדוייק, זה יהיה 870 ש"ח (את ה-15% לא מחשבים מה-1000). אבל גם זה מכובד... 1300 ₪ מעשרת אלפים.

עזוב קפה, באלנבי יש את "אמריקה בורגרס" המצויין.

אכלתי שם פעמיים; פעם ראשונה היה בסדר, אם כי ההמבורגר רגיל לגמרי ולא יותר מזה. פעם שנייה חטפתי קילקול קיבה. פעם שלישית לא תהיה כמובן. אמיתי.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור