כבלים השואה בין כבלים זהים כמעט ,האחד עם הלחמות כסף ,השני עם crimping (חיבור בלחיצה)

• פותח הנושא פותח הנושא שניצל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מצב
הנושא נעול.
איזה כלי אובייקטיבי אחר אתה מכיר חוץ מבדיקה עיוורת ? - שאלה פשוטה , תשובה פשוטה בבקשה . ......גם אתה ארז וחני , ונמר , ורוזי , וכל מאן דבעי .

אז אתה מקבע את הכלי שידוע היום בתור הכלי הנכון למרות שאתה לא מסוגל להוכיח שזה המבחן הנכון , רק בגלל שאתה ושכמותך לא מכירים כלי אוביקטיבי אחר ?
גם כן " מדע" במיטבו...
ארז

אז אתה מקבע את הכלי שידוע היום בתור הכלי הנכון למרות שאתה לא מסוגל להוכיח שזה המבחן הנכון , רק בגלל שאתה ושכמותך לא מכירים כלי אוביקטיבי אחר ?
גם כן " מדע" במיטבו...
ארז

אם כלי זה משמש לבחינת תרופות ויין .....אזי כלי זה טוב גם בשביל אודיו , וכאמור אתה מוזמן תמיד לקעקע כלי זה .....במידה ותוכל.....אבל עושה רושם שאתה לא יכול.......ובבקשה , תראה לי שאני טועה .

אם אני, ו/או אף אחד ביקום, לא מכיר בדיקה אחרת, ו/או עדיין לא המציאו כזו, זה עדיין לא הופך אותה לרלוואנטית.

ממש כמו שאם אני, ו/או אף אחד ביקום, לא מכיר הסבר ו/או עדיין לא גילו/המציאו הסבר למה הבדיקה לא רלוואנטית, עדיין לא אומר שהבדיקה כן רלוואנטית.

אפשר לפשט דברים עד לנקודה מסויימת, לא מעבר לזה.

עמיר

תשובה מצויינת , בוא נתקדם , האם בדיקה זו טובה לדעתך עבור הכנסת תרופות חדשות לארסנאל התרופות או להבדיל יין ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם כלי זה משמש לבחינת תרופות ויין .....אזי כלי זה טוב גם בשביל אודיו , וכאמור אתה מוזמן תמיד לקעקע כלי זה .....במידה ותוכל.....אבל עושה רושם שאתה לא יכול.......ובבקשה , תראה לי שאני טועה .
בשביל זה אתה צריך להוכיח טראנזיטיביות -- זה לא מובן מאליו שאם משהו טוב בתחום A הוא טוב בתחום לא-קשור B -- וזאת במידה ותוכל.....אבל עושה רושם שאתה לא יכול.......ובבקשה , תראה לי שאני טועה.

מה גם שלא בטוח שזה כזה טוב בתרופות, ו/או שאי אפשר להמציא משהו טוב יותר. זה פשוט מה שעושים כיום, עם היידע הקיים.

עמיר

בשביל זה אתה צריך להוכיח טראנזיטיביות -- זה לא מובן מאליו שאם משהו טוב בתחום A הוא טוב בתחום לא-קשור B -- וזאת במידה ותוכל.....אבל עושה רושם שאתה לא יכול.......ובבקשה , תראה לי שאני טועה.

מה גם שלא בטוח שזה כזה טוב בתרופות, ו/או שאי אפשר להמציא משהו טוב יותר. זה פשוט מה שעושים כיום, עם היידע הקיים.

עמיר

עמיר , איפה אני לא ברור ? אתה חושב שכלי זה טוב לתרופות ויין , אבל לא בטוח שהוא טוב לאודיו , מצויין , תסביר לי למה לדעתך הוא לא טוב לאודיו / יש לך ספק כלשהו לגביו.

עמיר , איפה אני לא ברור ? אתה חושב שכלי זה טוב לתרופות ויין , אבל לא בטוח שהוא טוב לאודיו , מצויין , תסביר לי למה לדעתך הוא לא טוב לאודיו / יש לך ספק כלשהו לגביו.
איפה אני לא ברור? או שפשוט לא קראת את הפוסט שאותו ציטטת?

כתבתי שם במפורש ש:
  • שלא בטוח שזה כזה טוב בתרופות, ו/או שאי אפשר להמציא משהו טוב יותר
  • זה פשוט מה שעושים כיום, עם היידע הקיים
  • וגם אם זה טוב לתרופות, זה לא מובן מאליו שאם משהו טוב בתחום A הוא טוב בתחום לא-קשור B -- ולפיכך זה דורש הוכחה
  • אתה שה שצריך להוכיח טראנזיטיביות
  • זאת במידה ותוכל.....אבל עושה רושם שאתה לא יכול.......ובבקשה , תראה לי שאני טועה
וביין אין לי שום מושג, אז הפסקתי להתייחס לנושא.

======================

ובנוסף, יש כאן משהו מהותי שאתה מסרב לראות אותו, וששם בצד את כל השאלות של האם יש הבדלים "אמיתיים" בין מכשירים או לא, והאם מבחן עיוור תקף בעניין זה או לא, וכו'

בענייני תרופות חייבים לנסות למצוא קריטריונים אובייקטיביים ככל האפשר -- מדובר בחיי אדם ובכספים אדירים, שמוציאים אותם לא מתוך בחירה חופשית אלא במצבי הכרח וחירום -- וממשלות ופרטים חייבים לממן אותם ואין מספיק כסף להכל.

באודיו אין עניין כזה -- אין חובת אובייקטיביות!
הכל עניין פרטי, למטרות הנאה בלבד, לא תלויים בזה חיי אדם, ממשלות לא צריכות להקצות לזה תקציבים, כלום! רק מי שיכול ורוצה מוציא על זה כסף, לא מתוך הכרח ולא במצבי חירום, ואם הוא נהנה מפנטאסיות לא "אמיתיות" וזה שווה לו -- מצויין! מי קבע שמותר ליהנות רק מהבדלים "אמיתיים"?

וכיוון שאין חובת אובייקטיביות, אין חובה לעסוק בעניין!

מה שקורה הוא שאתה כופה על כולם כאן את ענייני הצורך -- שאינו קיים במציאות -- בהוכחות אובייקטיביות להבדלים.

אין צורך כזה. הוא רק אג'נדה פרטית שלך, מה גם שאתה מחזיק בה וכופה אותה מתוך רגשי נחיתות אישיים שלך, כדי שתוכל להוכיח שאתה צודק והאחרים טועים, ושאתה מעל לכל הטיפשים.

אני לא רואה למה צריך לשתף איתך פעולה במשחק הזה!

לדעתי, אין שום טעם להמשיך בכיוון חסר התוחלת על האם יש/אין הבדל "אמיתי" בין רכיבים/כבלים וכיו"ב. האנשים כאן מוכנים לשלם הרבה כסף כדי לקבל תוצאה טובה יותר במה שהם שומעים במו אזניהם, ואין להם שום צורך בהוכחות מעבר לזה.

אם זה לא נראה לך מספיק טוב, או שזה נראה לך טיפשי ואתה חייב להוכיח שאתה יותר חכם מהם (למרות שכאמור, שום דבר ממה שאתה אומר אינו חוכמה שלך -- רק מיחזור דיברי אחרים חכמים ממך), אז זוהי בעייה פרטית אישית שלך.

למה אתה חושב שזכותך לבלבל לכולם כאן את המוח כדי להקל על בעיות אישיוּת שלך?

אז לפני שייש לך תשובה ממש טובה לזה, אני מציע להפסיק את הדיון (שאנשים כן מקיימים אותו רק מתוך הגנה עצמית בפני ה-invalidation שאתה עושה להם ולדברים שיקרים להם, לא מתוך עניין אמיתי בצורך בהוכחות לכאן או לכאן).

עמיר

, אני מציע להפסיק את הדיון
עמיר

במידה ולא תהיה איזה תובנה פתאומית / משב רוח מרענן מאחד החברים , הדיון מבחינתי הסתיים - לרווחת ה- Hard Disk -ים של dtown ;)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
רוברט ועמיר...
אתם אנשים חכמים ובקיאים (אולי יותר מרובנו)
אני חושב שמכל ה-BT הזה קצת הסנוורתם... האנשים בפורום יפתחו (או כבר פיתחו) אלרגיה למושג ולויכוחים הארוכים בינכם
בדיוק כמו שהחבר'ה של NAIM עשו כאן וכתוצאה מכך אני חושב שיש אחוז נכבד שמעלה גרה כשרואה את המותג הזה.

שחררו...

היתרון בפורום זה שאתה יכול לבחור אם לקרוא או להתעלם מהכתוב.

מציע שמי שלא אוהב את הדיון פשוט לא יקרא אותו. הערות ציניות, לעג וכ"ו מיותרים בהחלט.

(lol)
אתה רציני :בהלם:?
אתה באמת סבור שדעותיו של רוברט מייצגות אמת אבסולוטית ?
הוא הרי לא מוכן אפילו להעמיד למבחן את המבחן העיוור כדרך להוכחת הבדלים בהאזנה...מבחינתו זה משהו שלא צריך להוכיח ואת זה אתה משווה לגלילאו?
הדבר דומה למישהו שטוען שבצילום רנטגן אפשר לא רק לזהות שברים בעצמות אלא גם מחסור בברזל ואין שום צורך לבדוק שזה בכלל נכון....
אתה לא מזהה שום הבדל בין הקבעון שדעותיו של רוברט מייצגות לבין החדשנות בגישה של גליליאו?

ארז
נדמה לי שניהלנו פעם דו שיח באותו ענין במקום אחר והמסקנה שלי אז, כעתה, היא שאנחנו כנראה מדברים בשתי שפות שונות. יחד עם זה מספר נקודות דורשות הארה : רוברט אינו גלילאו, גם הוא מבין את זה להערכתי. גליליאו הובא כמודל להתקרבנות סיזיפית. זה שאצל גלילאו היתה אמת אחת ואצל רוברט אחרת, פחותה בעוצמתה ובהשפעתה על האנושות וגם להבנת רבים, ודאי כאן, מאוד מפוקפקת ובכל מקרה לא רלבנטית לפורום, את זה אפילו אני מתיימר לדעת.
לדעות של רוברט, אין מה לעשות כאן, באמת בלי קשר לתקפותן, שהרי תמצית הקיום של פורום שכזה נמצאת בדיוק במקום הזה שהוא מנסה, להבנתו בצדק, לערער.
לי באופן פרטי אין דעה מגובשת בענין, בין בגלל שלעיתים אני שומע הבדלים, לעיתים לא, בין בגלל שיש אצלי חשש מובנה בכל הקשור בקורלציה שבין היכולת שלנו להבחין, לצורך שלנו להבחין.

(lol)
אתה רציני :בהלם:?
אתה באמת סבור שדעותיו של רוברט מייצגות אמת אבסולוטית ?
הוא הרי לא מוכן אפילו להעמיד למבחן את המבחן העיוור כדרך להוכחת הבדלים בהאזנה...מבחינתו זה משהו שלא צריך להוכיח ואת זה אתה משווה לגלילאו?
הדבר דומה למישהו שטוען שבצילום רנטגן אפשר לא רק לזהות שברים בעצמות אלא גם מחסור בברזל ואין שום צורך לבדוק שזה בכלל נכון....
אתה לא מזהה שום הבדל בין הקבעון שדעותיו של רוברט מייצגות לבין החדשנות בגישה של גליליאו?

ארז
///////

נערך לאחרונה ב:
רועי , לדעתי פוסט מאוד חשוב שכתבת בנושא האודיו , והוא למעשה הפוך ב- 180 מעלות מ"הבנת עולם האודיו שלי" הוא :

נקודת המוצא שלך מוטעית, לפחות כאן בפורום הזה. ציוד אודיו אינו שונה משום בחינה שהיא בכל הקשור לתרומתו לחוויה הסובייקטיבית מאשר שעון או עט יקרים מאוד. המראה, המיתוג, אפילו המחיר הם בפרוש חלק מחוויה אנושית קיימת, מובנת ולחלוטין לגיטימית. יותר מזה, ההנחה הסבירה שהם בכל זאת טובים יותר מבחינה פונקציונלית מאשר נניח שעון יקר או עט, יחסית לאחיהם הזולים, מעניקה להם אפילו יתרון יחסי גם לתפיסת אלו שהענין הזה זר להם כמוך. ולכן כל הויכוח הזה מיותר, בדיוק באותו אופן אגב בו יהיה מיותר ויכוח בפורום של חובבי שעונים יקרים, על התבונה שבהוצאת המון כסף על מה שאתה יכול לראות ובאופן הרבה יותר מדויק על מסך הסלולרי שלך.

לאחר שירגעו מעט הרוחות אנסה להסביר למה , בניגוד לדעתך , ה"חוויה האודיופילית " שונה בתכלית מ"חוויות מיתוג אחרות " שנתת , כדוגמת חווית השעונים , עטים ואוסיף מכוניות יקרות , אומנות וכו' .

וקדימון + שורה תחתונה , החוויה האודיופילית בנושא שומע / לא שומע הבדלים היא "מדע טהור " של יש / אין נקודה , לעומת חוויות המיתוג האחרות שהם רגש נקי .

ולהבהרה , אני מצמצם את הדיון רק לנושא ה- יש / אין הבדלים ........התרגשות מצליל , אהבת מוסיקה וכו' היא מחוץ לדיון .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
רוברט,
בעניין השימוש הזה בתרופות (מעבר לתשובה שעמיר כתב לך):
חשבת פעם איזה אסון קורה לחולה שלקח תרופה ניסיונית שהשפיעה עליו לטובה אולם לאסונו היא לא עמדה במבחן הסטטיסטי שאתה כל כך מהלל, מקלס, משבח, משתחווה אפיים ארצה?
חשבת כמה אנשים משלמים בחייהם בגלל שהתרופה שהם קיבלו (שאיתם היא היטיבה) לא הוכחה במובהקות סטטסטית?

אז התשובה ידועה לכולנו - ה FDA לא יכול לקחת שום סיכון וחייב להוכיח במובהקות סטטיסטית שהתרופה יעילה ועובדת.
אבל זה ממש לא דרך אופטימאלית ויש אנשים ששילמו בחייהם וישלמו בחייהם בגלל פסילת תרופות שעליהם היא עבדה והייתה אפקטיבית ולצערם הרב הם נפסלו.

ואת המתודה הבלתי מספקת הזאת אתה לוקח כתורה מסיני לכל תחום אחר?....

לשמחתנו, אנו עוסקים בתחביב ולא בחיי אדם.
לשמחתנו אנו עוסקים בתחביב סוביקטיבי לגמרי,
לשמחתנו בתחביב הזה מעורבים חושים והיכולת החושית שונה מאדם לאדם.
ואני בכלל לא מבין מה לך ולתחביב הזה שעיקרו האזנה עם האוזניים.
לשיטתך, אתה צריך להאזין עם אוסצילוסקופ על מנת להיות בטוח שאתה אכן שומע את מה שאתה שומע...

אני מאוד סקרן לשאול אותך, האם אתה מיישם את השיטה הזאת גם כאשר אתה רוכש מוצרים מתחומים אחרים?
או שההטפה שלך מצטמצמת רק לתחום הזה?

ארז

רוברט,
בעניין השימוש הזה בתרופות (מעבר לתשובה שעמיר כתב לך):
חשבת פעם איזה אסון קורה לחולה שלקח תרופה ניסיונית שהשפיעה עליו לטובה אולם לאסונו היא לא עמדה במבחן הסטטיסטי שאתה כל כך מהלל, מקלס, משבח, משתחווה אפיים ארצה?
חשבת כמה אנשים משלמים בחייהם בגלל שהתרופה שהם קיבלו (שאיתם היא היטיבה) לא הוכחה במובהקות סטטסטית?

אז התשובה ידועה לכולנו - ה FDA לא יכול לקחת שום סיכון וחייב להוכיח במובהקות סטטיסטית שהתרופה יעילה ועובדת.
אבל זה ממש לא דרך אופטימאלית ויש אנשים ששילמו בחייהם וישלמו בחייהם בגלל פסילת תרופות שעליהם היא עבדה והייתה אפקטיבית ולצערם הרב הם נפסלו.

ואת המתודה הבלתי מספקת הזאת אתה לוקח כתורה מסיני לכל תחום אחר?....

לשמחתנו, אנו עוסקים בתחביב ולא בחיי אדם.
לשמחתנו אנו עוסקים בתחביב סוביקטיבי לגמרי,
לשמחתנו בתחביב הזה מעורבים חושים והיכולת החושית שונה מאדם לאדם.
ואני בכלל לא מבין מה לך ולתחביב הזה שעיקרו האזנה עם האוזניים.
לשיטתך, אתה צריך להאזין עם אוסצילוסקופ על מנת להיות בטוח שאתה אכן שומע את מה שאתה שומע...

אני מאוד סקרן לשאול אותך, האם אתה מיישם את השיטה הזאת גם כאשר אתה רוכש מוצרים מתחומים אחרים?
או שההטפה שלך מצטמצמת רק לתחום הזה?

ארז

אלוהים אדירים ארז !!! איזה הצעה אחרת לבדיקה אובייקטיבית יש לך ? ....ואל תחזור שוב על העניין ש"רוברט הוא המהנדס פה " .....גם לך יש "חומר מהסוג החושב" בין האוזניים - הצע רעיון בבקשה !!! ........ואבהיר שנאמר ברוח טובה (ורד)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
החוויה האודיופילית בנושא שומע / לא שומע הבדלים היא "מדע טהור " של יש / אין נקודה , לעומת חוויות המיתוג האחרות שהם רגש נקי .

מדע טהור?:בהלם:
אין דבר כזה "מדע טהור" כאשר מדובר באנשים וכל עוד אנשים שונים זה מזה.
שלא לדבר ש"המדע הטהור" עבר כמה אבולוציות במשך השנים והיום הוא נראה שונה מאוד מזה היה ידוע לפני 100 שנים בערך...
ארז

אלוהים אדירים ארז !!! איזה הצעה אחרת לבדיקה אובייקטיבית יש לך ? ....ואל תחזור שוב על העניין ש"רוברט הוא המהנדס פה " .....גם לך יש "חומר מהסוג החושב" בין האוזניים - הצע רעיון בבקשה !!!

אלוהים אדירים, רוברט.
מה אתה עושה בפורום שמהותו האזנה עם האוזניים אם אתה מאזין עם מכשירי מדידה?
אתה קופץ ודוחף את הכלי הזה, לא מספק בעליל (למה אדוני לא מתייחס לעניין פסילת התרופות שכתבתי קודם?) , לא מוכן להוכיח את תקפותו לעניין הזה (כפי שעמיר הסביר לך) וממשיך לטעון :" תראו, זה מה שאנחנו יודעים היום (את זה גם אמרו לגליאו בעניין כדור הארץ והשמש...) אז תתכבדו לקבל את זה כאמת מוחלטת".

תבין , זה שלא ידוע על כלי אחר זה גם בגלל שאף אחד לא טרח לחקור בעניין הזה. אז זה הופך את הכלי הזה לכלי האולטמטיבי?
לשיטתך, הרפואה היום הייתה צריכה להמשיך בשיטה של הקזת דם, שזה היה אמצעי "ריפוי" מקובל בזמנו...

ארז

רוברט.

אתה מתחמק באופן כמעט מעליב מהשאלות שאני שואל אותך...

מדע טהור?:בהלם:
אין דבר כזה "מדע טהור" כאשר מדובר באנשים וכל עוד אנשים שונים זה מזה.
שלא לדבר ש"המדע הטהור" עבר כמה אבולוציות במשך השנים והיום הוא נראה שונה מאוד מזה היה ידוע לפני 100 שנים בערך...
ארז

בנושא המיקרו לא המקרו .........הרומאים בנו גשרים פי אלף יותר טובים מהיום מבלי להבין כלום באטומים ובמכניקת הקוונטים .....ואנשים ומכוניות עוברים עליהם עד עצם ימנו .

אני מדבר על יש / אין הבדלים - זה מקרו לא מיקרו - עניין המקרו לא ישתנה גם בעוד 10,000 שנה !!!! ........ הניתוחים וההסברים יתכן ויעברו 100 פעם שנוי - אבל שומע / לא שומע לא ישתנה לעולם !!! - הוא תלוי יכולות השמיעה שלנו .

..........אלא אם תהיה אבולוציה בתחום השמיעה ........אבל כניראה שאם תהיה כזו היא תהיה דווקא לכוון של "אבולוציה שלילית " לכוון דירדור יכולות השמיעה שלנו , כי אריות כבר לא רודפים אחרי אודיופילים , ואין את נושא ה"סלקציה הטבעית" בתחום השמיעה .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
השומע ולא שומע לכ ישתנה. זה בגלל ששומעים.
על עניין השומע לא שומע אנחנו מסכימים...

כל הכבוד, התקדמת.

אני מדבר על יש / אין הבדלים - מקרו - עניין זה לא ישתנה גם בעוד 1000 שנה !!!! ........ הניתוחים וההסברים יתכן ויעברו 100 פעם שנוי - אבל שומע / לא שומע לא ישתנה לעולם !!!

יש לך טעות תפיסתית בסיסית.
שומע/לא שומע תלוי בחוש.
אין לאנשים את אותה יכולת חושית.

נמרוד הראל (אמן החושים) למד ופיתח את היכולות החושיות שלו לרמה כזאת שלמתבונן מן הצד זה נראה כמעשה קסמים.

הוא בעצמו אומר שאין פה מעשי קסמים או כישוף, רק יכולות חושיות.
האם המדע שלך מסוגל להסביר כיצד הוא מצליח?
כי אם התשובה היא שלילית אז זה לא קיים...

ארז

מצב
הנושא נעול.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור