כתבת סיכום - פנל המאזינים לנגני CD של חברי הפורום

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לא, ממש לא

היינו צריכים לשים מוזיקת מרובת כלים (קלאסית).
שמענו רוק אלקטרוני וקצת ג'ז

בלי שום קשר לטעם אישי ,על סמך זה לא ניתן לקבוע שום דבר לגבי טיב הנגנים ו/או הציוד
וזאת מבלי לגרוע מהעובדה שמדובר במבחן קצר ,על ציוד זר לרוב הסוקרים וכפי שסברנו
מלכתחילה -ערכו כקליפת השום אם לא מתחת לכך..

נ.ב.

חבל שלא יחסו משקל להמלצות המוסיקה שמסרתי, אפשר להבא לשלב גם את אלבום המופת
(היחידי) של ג'קי אלקיים)

;)
אלדרי. בהיום שהמערכת שלי תישמע כמו שלך, אני אהיה יותר משמח.
ואז אעבוד לשפר אותה עוד קצת. אולי כמה גלילים בפינות :).
בגלל הכלבה החדשה שלנו ,יש לי עכשיו כמה גללים בפינות , זה טוב?

ב

אז בתשובה לשאלתו של יהושוע אני עונה – כן, המערכת של שניצל מוזיקלית מאוד! זו מערכת שמגישה את המוזיקה בצורה עשירה, סוחפת, גדולה ומרשימה. ניכר שגם היא וגם החדר שבו היא מוצבת מושקעים טיפ טופ ובאהבה עד לפרט האחרון.

.
אני רואה שהאיומים שלי עבדו ,
אגב יהושע לא רוצה לספר לך מה קרה שהבאתי האחים הגדולים לשלך לחדר אצלי.

מה נותן נגן טוב ?

סתם תמהתי בעקבות הפנל שלנו , נניח שיש לי נגן נחמד ומוזיקלי בבית ,שעלה לי 10000 שקל , ופתאום זכיתי בלוטו בכמה מיליונים ,והחלטתי לשדרג את הנגן שלי כדי להנות יותר ,האם אני יקבל יותר מוזיקליות כפי שהגדרתי אותה בראשי שהיה לי הנגן הנורמלי, האם אני יקבל יותר המשכיות בין התווים , או שלחליפין אקבל רזולוציות והפרדה שיהפכו את המוסיקה למקוטעת ומקווקוות, יקבל הצרות של הכלים במרחב עם כלום ביניהם, יקבל ריאליסטיות כואבת ומעצבנת , עד כדי כך שאני אתבאס שהחלפתי ,
מה יתן לי נגן ב100000 שקל שישפר לי את ההנאה?
האם הנגנים הללו בכלל נחמדים לאוזניים שלנו ?
האם נגן על הוא בכלל טוב?
מה לעשות ? הצילו!

סתם תמהתי בעקבות הפנל שלנו , נניח שיש לי נגן נחמד ומוזיקלי בבית ,שעלה לי 10000 שקל , ופתאום זכיתי בלוטו בכמה מיליונים ,והחלטתי לשדרג את הנגן שלי כדי להנות יותר ,האם אני יקבל יותר מוזיקליות כפי שהגדרתי אותה בראשי שהיה לי הנגן הנורמלי, האם אני יקבל יותר המשכיות בין התווים , או שלחליפין אקבל רזולוציות והפרדה שיהפכו את המוסיקה למקוטעת ומקווקוות, יקבל הצרות של הכלים במרחב עם כלום ביניהם, יקבל ריאליסטיות כואבת ומעצבנת , עד כדי כך שאני אתבאס שהחלפתי ,
האם נגן על הוא בכלל טוב?
מה לעשות ? הצילו!
השאלה היא לא מה לעשות, אלא מה לא לעשות.
והתשובה היא -- לא להכנס את עצמך להיסטרייה בגלל אוסף מחשבות, מה גם שאין בו שום חיבור לשום מציאות, סתם מחשבות.

עמיר

בלי שום קשר לטעם אישי ,על סמך זה לא ניתן לקבוע שום דבר לגבי טיב הנגנים ו/או הציוד
וזאת מבלי לגרוע מהעובדה שמדובר במבחן קצר ,על ציוד זר לרוב הסוקרים וכפי שסברנו
מלכתחילה -ערכו כקליפת השום אם לא מתחת לכך..

נ.ב.

חבל שלא יחסו משקל להמלצות המוסיקה שמסרתי, אפשר להבא לשלב גם את אלבום המופת
(היחידי) של ג'קי אלקיים)

עוד לא שמענו ממך משהוא חיובי,אפילו באופן כללי.
אחי הפולנים אומרים ,נו שוין.
אני מאחל לך לחוות חויה כזו(באמת),(ורד)

האם נגן על הוא בכלל טוב?
מה לעשות ? הצילו!

תגיד לי,מה אתה מסטול?רוצה להחליף נגנים ?(אפילו לחודש נו)
חבר את שני החתולים ואני מיתערב איתך שאתה עורך את ההודעה.
רק מה,תאמין בדבר אחד שלא כל כך האמנתה לו,(אני חושב).
סינרגיה .ובקשר למוזיקליות ?
אתה זוכר מה יאיר תמם אמר בשבת ?ואיך שהוא ,אני הזכרתי לו את התאריך.
וגם נמר אמר לך.ליפני שלושה,ארבעה חודשים עם שני החתולים המע' הכי
מדהימה ששמענו .
אז עשה טובה ....

יש כמה דברים שאני, למרות ניסיוני המועט מזה של חברים רבים, יודע :
1. מעולם לא שמעתי נגינה, הופעה, של תזמורת או הרכב קטן, או כלי נגינה בודד, שאמרתי שהוא "אנליטי מדי", "קר", "מנוכר", "מפורט מדי" , "מתכתי" , "רזה" , "נפוח" . כלי נגינה משמיעים קולות של כלי נגינה, וזה תמיד טוב , אפילו אם סקסופון צורח באוזן יכול להיות לא נעים.
2. לעומת זאת שמעתי לא מעט מערכות, חלקן יקרות, שסבלו מאחת או שתיים ויותר מהמחלות הנ"ל. "אנליטי" זו כנראה תכונה של מערכת שמע, לא של כלי נגינה מוסיקלי.
3. מעולם לא שמעתי מערכת שהיתה "מוסיקלית מדי". אני לא יודע אם כולנו מסכימים עד הסוף על משמעות המונח, אבל נדמה לי שלא יכול להיות "יותר מדי" ממנו.
4. בינינו - גם אם היו זורקים את בר רפאלי אל זרועות מישהו מאיתנו, ספק אם היה באמת יודע מה לעשות איתה.
5. הקריטריון הקובע בסופו של דבר, לטעמי, לטיבה של מערכת, היא אם היא גורמת לנו להתעסק איתה פחות ולשמוע יותר ויותר מוסיקה. כשהנעל נוחה הרגל נשכחת.

ברקצ: "כשהנעל נוחה הרגל נשכחת"

ז'ואנג דזה היה שמח

יש לי עוד תרגיל שאני ממליץ לכל הנוכחים לבצע מפעם לפעם :
זוכרים איך כשהייתם ילדים היה לכם איזה טרנזיסטור מעאפן מפלסטיק ? או פטיפון של ההורים ששמעו בו גבעטרון ? ואז נדלקתם על מוסיקה, ועל אודיו, חסכתם, עבדתם, לקחתם כסף מהבר מצווה, חסכונות אחרי הצבא - וקניתם את המערכת ה"אמיתית" הראשונה שהיא כולה שלכם. זוכרים את הצמרמורת שעברה לכם בחוט השידרה כשהצלילים הראשונים בקעו ואיך הרגשתם בנרוואנה ? תנסו עכשיו להיזכר ולשחזר את ההרגשה ההיא. ולהבין כמה אתם בני מזל (רבים של בר מזל = בני מזל, למי שהתעניין) שיש לכם מערכת שמאפשרת לכם להציף את עצמכם במוסיקה קסומה ומרגשת כל אימת שרק תרצו (וכשבני הבית יאפשרו לכם). לא שיש לי משהו נגד מי שרוצה לסחוט עוד אחוז או פרומיל מהמערכת שלו, רק תזכרו לשם מה בעצם התכנסנו פה.

ברקצ,

חוץ מסעיף 4 מסכים איתך בכל מילה.
קח בחשבון שזו חשיבה סוביקטיבית ולא אובקיטיבית.
לגבי סעיף 4 יש לי מספיק צרות אני מחזיר אותה לשולח או משאיר ומוסר את מס חשבון הבנק שלי להפקדה בלבד.... :)

מנחם.

תגיד לי ברקצ....
אתה רציני בקשר לסעיף 4 הנ"ל.

למערכת אחת, נקרא בהכללה גסה "קונספט אמריקאי". מערכת כזו תהייה בנויה בדכ' מרמקולים "אמריקאים" שעפ' רוב יהיו גדולים (שכן מיועדים לחדרים גדולים כנהוג בארה"ב), ותלווה בדכ' בהגברה די מפלצתית שיכולה להניע את הרמקולים ולשלוט בהם: זה יכול להיות קרל או לוינסון, או פאס לאב או החתולים של שניצל וכד' – בלי קשר ישיר בהכרח לסאונד בעל אופי כזה או אחר שכל הגברה כזו מייצרת. מערכת כזו תוציא בדכ' "סאונד גדול", עם המון נוכחות.

מולה, עומדת המערכת השנייה, שנקרא לה בהכללה גסה (ומיושנת) "קונספט בריטי" שם נמצא רמקולים 'עדינים' יותר, שמתאימים בדכ' לחדרים קטנים יותר ואולי להאזנה אינטימית יותר. גם ההגברה תהייה מינימליסטית בגודלה ובעוצמותיה, אבל תתמקד מאוד ב"הגשה אינטימית" תוך ניסיון לרגש את המאזין ולהביא אותו למעורבות במוזיקה.
[ן).[/COLOR][/SIZE]

שלום לכולם,

לדעתי קיים סוג שלישי של צליל שהוא מעט נדיר בארצנו - הצליל של הרמקולים הפלאנריים .

צליל זה מתאים יותר לבתים האמריקאים מאחר והוא מחייב מרווח של כמטר מהקיר הקידמי ולפחות חצי מטר מהקירות הצדדיים .

מלבד "חוסר הקופסאתיות " של הרמקול הפלאנרי הבמה מאוד חדה ומודגשת עם "אפקט מונו " מדהים (במידה והכלי מנגן באמצע)

מצד שני המאזין נדרש לקבע את הראש במלחציים ;)ב- Sweet Spot על מנת שלא תהיה "קריסה של הבמה" עקב תזוזה של מספר מילימטרים.

נערך לאחרונה ב:
לרוברט
אם יורשה לי, לא בדיוק. רמקולים פלאנריים מאפשרים, בדגש על מאפשרים, איכות שחזור מסוימת שבתחומים רבים קרובה יותר למקור כמו דיוק, מיידיות, ניטראליות ועוד כמה דברים, יחד עם אפקט היעלמות מבורך ומרשים מאוד, היוצר תחושת במה ומיקום נכבדים מאוד. בנוסף, אין להם קופסה היוצרת צבע משלה.

אפשר, וזה העניין, להגיע לכך גם ברמקולים בתיבה, אלא שכדי לעשות את זה צריך להשקיע המון בה עצמה וביחידות - וזה עולה המון כסף. שמעתי כמה כאלה ופרט לבעיית המחיר הבעייתית משהו, נגיד 30,000 דולר ומעלה, אפשר לקבל את הסחורה מהם (מגי'קו Q3 הוא דוגמא אחת).

לא ממש צריך סלון אמריקאי גם בהינתן עניין המטר, אבל הנוכחות שלהם והצורה המטופשת דמוית הדלת הם לא משהו שרוב האנשים רוצים בחדר המגורים.

חומרת הנקודה במרכז וקריסת הבמה היא לפי הדגמים. יש חמורים יותר, יש סבירים למדי.

כיום. האפוג'י המחודשים (לא רק שלך), כשהם צבועים, עם הבסיס המודרני, זה נראה לא ממש אסון. יש אפילו שיראו את זה כ"פלא" טכנולוגי, שיא המודרניזציה, למרות שמדובר בטכניקה "עתיקה".

האמת. אם היום הייתי יכול להכניס אפוג'י הביתה (מבחינת מימדים) הייתי עושה זאת בלי להתאכזב כלל וכלל מהשינוי העיצובי המכוער לעומת הנוכחי שלי. אין מה לעשות, מלבד הבס (שאני פחות משוכנע ממנו) שיש לו מלא פתרונות ברשת, כולל diy לא יקרים כלל, אין הרבה מתחרים לרמקולים הללו.

לרוברט
אם יורשה לי, לא בדיוק. רמקולים פלאנריים מאפשרים, בדגש על מאפשרים, איכות שחזור מסוימת שבתחומים רבים קרובה יותר למקור כמו דיוק, מיידיות, ניטראליות ועוד כמה דברים, יחד עם אפקט היעלמות מבורך ומרשים מאוד, היוצר תחושת במה ומיקום נכבדים מאוד. בנוסף, אין להם קופסה היוצרת צבע משלה.

אפשר, וזה העניין, להגיע לכך גם ברמקולים בתיבה, אלא שכדי לעשות את זה צריך להשקיע המון בה עצמה וביחידות - וזה עולה המון כסף. שמעתי כמה כאלה ופרט לבעיית המחיר הבעייתית משהו, נגיד 30,000 דולר ומעלה, אפשר לקבל את הסחורה מהם (מגי'קו Q3 הוא דוגמא אחת).

לא ממש צריך סלון אמריקאי גם בהינתן עניין המטר, אבל הנוכחות שלהם והצורה המטופשת דמוית הדלת הם לא משהו שרוב האנשים רוצים בחדר המגורים.

-חומרת הנקודה במרכז וקריסת הבמה היא לפי הדגמים. יש חמורים יותר, יש סבירים למדי.[/QUOTE
+חומרת הנקודה במרכז וקריסת הבמה היא לפי הדגמים. יש חמורים יותר, יש סבירים למדי.

מסכים עם כמעט כל מילה:) :בעד:וכמו שאומרים צמד עורכי הדין בארץ נהדרת- "זאת ועוד"

רמקולים פלאנריים מצטיינים בתכונה המכונה בשפת האודיופילים palpable ( ממשיות , מוחשיות . בר מישוש )

חובב מוסיקה שישמע ברמקול פלנארי "מכוון היטב" את ה"ממשיות" של קול אנושי ......הדרך חזרה לא קלה.

עניין נוסף שחשבתי עליו בבדיחות הדעת - ראיתי תמונות של פנל המאזינים ומיקומם בהשוואה האחרונה שנערכה בביתו של אלדר.

נראה לי ש"בחיים " אי אפשר היה לבצע השוואה שכזאת עם רמקולים פלנאריים עקב כמות המאזינים הגדולה (אלא אם כן היו יושבים אחד מאחורי גבו של השני :)) - וזאת כאמור עקב מגבלת ה-Sweet Spot

נערך לאחרונה ב:
כיום. האפוג'י המחודשים (לא רק שלך), כשהם צבועים, עם הבסיס המודרני, זה נראה לא ממש אסון. יש אפילו שיראו את זה כ"פלא" טכנולוגי, שיא המודרניזציה, למרות שמדובר בטכניקה "עתיקה".

האמת. אם היום הייתי יכול להכניס אפוג'י הביתה (מבחינת מימדים) הייתי עושה זאת בלי להתאכזב כלל וכלל מהשינוי העיצובי המכוער לעומת הנוכחי שלי. אין מה לעשות, מלבד הבס (שאני פחות משוכנע ממנו) שיש לו מלא פתרונות ברשת, כולל diy לא יקרים כלל, אין הרבה מתחרים לרמקולים הללו.

נמרוביץ .......שלום רב !!!!! - אתה מוכן ל"פרטן " בנושא - ציטוט : "מלבד הבס (שאני פחות משוכנע ממנו) שיש לו מלא פתרונות ברשת, כולל diy לא יקרים כלל"

שאל את יואל. הוא שלח לי בזמנו לינקים ליחידות בס המתאימות לאפוג'י דואטה סיגניצ'ר (יש גם לדיווה). רמקול כזה עם סאב מתאים זה חתיכת פול ריינג'.

לא שיש לי משהו נגד מי שרוצה לסחוט עוד אחוז או פרומיל מהמערכת שלו, רק תזכרו לשם מה בעצם התכנסנו פה.
אז זהו ,שאני לא בטוח שלא התכנסנו כאן בגלל הפרומיל, בכל מקרה יש קשר הדוק בין אודיופיליה לפרומילונציק ,
מי שאומר שלא משנה מה, תנו לי לשמוע וזהו , האתר הזה לא בשבילו!

שאל את יואל. הוא שלח לי בזמנו לינקים ליחידות בס המתאימות לאפוג'י דואטה סיגניצ'ר (יש גם לדיווה). רמקול כזה עם סאב מתאים זה חתיכת פול ריינג'.

חן,חן

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור