רמקול מוניטור אנגלי קלאסי Spendor S3/5R² במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארז, נראה לי שאתה מתעקש להמשיך להיצמד לנתונים טכניים ולא למה שקורה בפועל
לך שמע רמקול בסגנון ותקבל לך נקודת ייחוס חדשה

אתה מתכוון שאלך להאזין לרמקול + הגברה + מקור + אקוסטיקה + כבילה ומכל זה אקבל נקודת ייחוס חדשה של מה ?
של הרמקולים?

יש עניין של תחושה ויש עניין של ידיעה.
אם אומר לך, לאחר שהשקעת X עשרות אלפי ש"ח , שיש תחום שלם של תדרים שיש בו מוזיקה ואתה לא מסוגל לשמוע אותו בגלל מגבלה טכנית כלשהי, זה לא היה מפריע לך?
ואני מתכוון לתחום שמיע בהחלט, לצורך העניין לא מתחת ל 35HZ .

ככל שזה נוגע אלי, אני מעוניין שהסטאפ שלי לא יהיה מוגבל ומראש לא אקבל את כל האינפורמציה שיש בכותר.

ארז

לא, אני מתכוון שתלך ותשמע את כל מה שהזכרת, תאהב- תתקדם אליך הביתה
ינגן טוב על הסטאפ והחלל שלך - תקנה
אומרים לך פה וגם בפורום השכן, לא מעט אנשים, שלמרות מה שרשום, הרמקול יורד הרבה יותר נמוך- ומשום מה הדיון חוזר בסוף לנתונים שעל הנייר.
לא בא להקניט אותך, מנסה להראות לך זווית נוספת שכדאי לך לבדוק

לעניין שלי פתחתי פוסט אחר ואין צורך לדון בו כאן.
הבנתי שהרמקול מרשים ביחס לגודלו.

אני שואל את נמר, שיש לו רמקול full range , איך רמקול כזה מייצר "באס מספק", כאשר יש לא מעט כלים שבאים לידי ביטוי בתחום 35-75 HZ שלפחות לפי הצהרת היצרן, הרמקול לא מסוגל לתת.

אז אחת מהשתיים:
או שהיצרן החמיר עם עצמו והרמקול כן מסוגל לרדת נמוך יותר מ 75HZ או שאין הרבה אינפורמציה בתחום הנמוך מ 75HZ ולכן זה לא מורגש.
שני התרחישים שציינתי לעיל לא כל כך סבירים בעיני.

לכן אני לא מבין איך נמר, שמורגל לשמוע את כל התחום השמיע, אומר שזה מספק...לא הייתי מגיב אם היה נאמר שביחס לגודלו הבאס מפתיע אבל עדיין נשאר תחום ללא כיסוי.

קצת מפתיע אותי שבמקום כזה, שמחנך לתשומת לב לכל הפרטים ומסביר את החשיבות של הפרטים הקטנים בהרכבת מערכת (ואני לא מדבר על כבלי חשמל או שקעים אלא טוויקים אחרים), מתעלמים בקלילות מתחום לא צר של תדרים שמיעים ביותר במין אמירה ש"הבאס מספק"...

ארז

ארז.

שאלה מעולה. קונטרבס אכן יורד נמוך יותר מאשר הרמקול עצמו. אבל יש לזכור שברוב המוחלט של הפעמים יצירות לבס או אפילו לפסנתר אינן מגיעות לקצוות המנעד של הכלי המנגן. בג'אז לדוגמא, תוכל לשמוע שרוב התווים נכתבים בעיה להעביר את המנעד של הקונטרבס גם ברמקול שיורד רק עד 75 הרץ. כמובן שישנן יצירות שלבס יש תקפיד גם באוקטבות הנמוכות ביותר ("דו" ראשון) אך בג'אז זה כמעט ולא מתרחש וגם במוסיקה קלאסית זה די נדיר. בדרך כלל, אפשר להגיד גם ברוב המוחלט של הפעמים, לא מגיעים לקצה המנעד של הכלי ואם זה מתרחש זה למשך זמן קצר מאוד. הסיבה היא פשוטה. אם יצירה תתמקד בקצה המנעד של כלי נגינה לא תהיה "תנועה מוסיקלית" להמשך היצירה. לכן היצירות נכתבות בסולם שממנו כן תהיה תנועה מטה ומעלה.

,תודה , נמר על התשובה המפורטת.
מדבריך אפשר להסיק די בקלות שהמרדף אחרי רמקול full range קצת מיותר ....
בשביל מה להכניס הבייתה מפלצת גדולה ויקרה כאשר רמקול מדפי קומפקטי וזול בהרבה יכול לתת 99% ?
האם בשביל 1% יותר זה שווה?

ארז

זה לא 1%.

אני אסביר.
רוב המוסיקה נימצאת באמצע הסקאלה. אפילו תוף רגל מדבר גם עם הטויטר.
הבס הוא המשלים ואם הוא לא יורד נמוך וטוב אז עדיף שלא ירד בכלל.

נמר,
אני לא מצליח להבין אותך.
מצד אחד "הבס הוא המשלים ואם הוא לא יורד נמוך וטוב אז עדיף שלא ירד בכלל" אך מצד שני "תוכל לשמוע שרוב התווים נכתבים בעיה להעביר את המנעד של הקונטרבס גם ברמקול שיורד רק עד 75 הרץ" וכן " בדרך כלל, אפשר להגיד גם ברוב המוחלט של הפעמים, לא מגיעים לקצה המנעד של הכלי ואם זה מתרחש זה למשך זמן קצר מאוד".

אז כן חשוב או לא חשוב שרמקול ירד נמוך, נאמר לאזור 35HZ (וכמובן שהכוונה לבאס איכותי, לא מרוח או בומי) ?
אפשר להבין את הבלבול שלי? :מבולבל:

ארז

http://www.paradigm.com/products/pr...shelf/signature/signature-series/signature-s2
שלום ארז
סלח לי שאני מתערב בדיון אך ראה בדוגמא המצורפת איך צריך להתיחס לנתונים שבנידון.
בדף ה-SPECIFICATIONS אפשר לראות שתחום התדר מסויג בפלוס מינוס DB והבדיקה מתבצעת כאשר דוחפים לרמקול וואט אחד RMS ומעמידים מיקרופון במרחק של מטר כדי למדוד את התוצאה.
בדוגמא, תחום ההענות הנמוך ב+- 2DB הוא 52 הרץ ובתקן דין (-3DB) הוא 36 הרץ.
בנוסף קח בחשבון שככל שעצמת השמע עולה,רגישות האוזן האנושית לתדר הנמוך גם עולה והיא שומעת תדרים יותר נמוכים.
בשקלול כל הפרמטרים האלו ניתן להבין את מה שנמר ואחרים אומרים לגבי רמקול שעל הנייר בתנאי הבדיקה הרישמיים יורד רק ל-75 הרץ.
בסוף יש את מבחן האוזן והתדר הוא לא הפרמטר היחיד שיעמוד למבחן אלא גם איכות הצליל, האיזון, ושאר ירקות.
מקווה שעכשיו אתה קצת פחות מבולבל;).
אני חוזר כאן על הזמנתי אותך לסשן השמעה.
בברכה

נערך לאחרונה ב:
משה שלום,

הנה הנתונים של הרמקול לפי האתר של SPENDOR :
Frequency response 75 Hz to 20 kHz ± 3dB anechoic
Typical in-room response -6dB at 60 Hz

אם אני מבין נכון, אז במינוס 6dB הרמקול מסוגל לרדת ל 60HZ בחדר "טיפוסי".
כמו שציינת, בשביל זה צריך להשתמש בווליום גבוה או להשתמש באקולייזר שיגביר את התחום הנמוך.

אבל,
עדיין נשאר תחום לא מבוטל של 35-60 HZ ללא כיסוי.
היתכן שזה באמת זניח?
האם "סתם עובדים עלינו בעיניים" ובעצם יש כל כך מעט חומר מוזיקלי בתחום הזה?

אחרת, איך אפשר לומר ש"הבאס מספק"?...
אני מבין שיש פרמטרים נוספים . לכולנו זכורים רמקולי "פירלס" המפוארים בעלי נתונים מרשימים אבל סאונד ממש לא מרשים...

ארז

ארז.

הקונטרבס כן יורד מתחת ל-75 הרץ אבל מה שמתרחש שם הוא לא ה"צליל" במלואו אלה חלק קטן ממנו. זה חשוב, זה נחוץ אבל זה עדיין רק חלק. כפי שאתה בוודאי יודע, מערכת האודיו היא אוסף של פשרות. רמקול כזה קטן אינו מסוגל לתת בס ראוי ועדיף שלא ירד נמוך מידי ו"ילחץ" על עצמו.

כשאני בוחן מוצר אני מודע למגבלות שלו. במיוחד כשמדובר ברמקולים קטנים כאלה (מיני מוניטור). יותר חשוב לי שהוא ירד נמוך ונכון. 75 הרץ למיני מוניטור זה אומנם לא הרבה אך אני יכול להגיד לך בביטחון שאני לא ממש מאמין לנתונים הטכנים שמתפרסמים.

בכייף איש יקר.

לגבי ההודעה הפרטית. עוד לא, אני מתעקב עם העניין מפאת קוצר זמן. אתה תדע כמובן משום שרשמתי הערה בנושא. (-:

האם יצא לך לשמוע את הספנדור ? --- מעניינת אותי דעתך...

לא, ולא בטוח שאכלול אותם בסבב האזנה שאעשה בעתיד כי יכול להיות שנפתחו לי אפשרויות אחרות עדיפות שקודם לא באו בחשבון (רצפתיים).

ארז

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור