רמקול מוניטור אנגלי קלאסי Spendor S3/5R² במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

השינוי בדגם ה-R2 הוא בוופר עם מהלך ארוך יותר אז כנראה שזה שופר בדגם זה.

ולגבי מוניטורים ותמורה למחיר -זה בשורה התחתונה תלוי במאזין, בחדר ובסגנון המוזיקה.

קח רמקול כמו הGamut L3, מוניטור two-way מדהים שמתומחר באזור ה7,500.$.
שים אותו בחדר נכון ותן לו הקלטה של בחורה עם גיטרה, ואתה תשאל את עצמך למה שמישהו ישקיע שקל יותר...
תן לו חדר גדול וסימפוניה גרמנית בומבאסטית ואתה נזכר למה צריך בהמות של 150 קילו ו12 דריברים...

ד"א ממליץ בחום לקפוץ ולהאזין לVSA Unifield One אצל עופר, אחד המוניטורים המיוחדים ששמעתי.
במה שלא שמעתי משום מדפי :בעד:
:בעד::בעד:מצטרף להמלצה ומוסיף שכדאי לשמוע את הג'וזף אצל ערן אודיופריק

מאיזו חברה הג'וזף?

האם הרמקול הזה נחשב ״חם״? שמעתי את הפרואק 110 studio והוא היה חריף לטעמי.

הרמקול הזה הוא נטרלי נוטה לחמימות. הוא אינו רמקול עגול ומתובל.
במילים אחרות, רמקול מאוד טבעי.

שאלה בהמשך לקודמת.
שמעתי אצל ארמה את הרמקול FC II 6 של פוקוס אודיו - שנשמע לי ממש יפה. כמובן שזה סובייקטיבי, אבל נדמה לי שמה שאהבתי זה את החמימות של הסאונד. גם בווליום גבוהה עדיין ניתן להנות מן המוסיקה. נדמה לי שזה מה שאני אוהב.
הייתי רוצה לשמוע רמקולים נוספים בגוון הזה (בניגוד לטריאנגל ולפרואק סטודיו 110).
האם הספנדור דומה לאותו פוקוס אודיו ? אלו רמקולים מזכירים אותו ?

אני מציע שתפתח פוסט לשאלה שלך. הפוסט הזה הוא תגובה לסקירה.
מבטיח לענות לך בהרחבה בפוסט השאלה שלך שתפתח.

רכשתי את הרמקול ואני נהנה ממנו מאד. תודה על העזרה.

בועז תתחדש
ספר קצת למה הוא מחובר ובאיזה חלל הוא פועל

שלום. בשמחה.
הספנדור הקטן מחובר למערכת של NAD.
מגבר 325 BEE. הCD הוא של NAD גם, 545 BEE.
יש לי אינטרקונקטור של VDH the first.
כבלי הרמקול של שינדק - לא זוכר איזה דגם.

שומעים היטב. הם קטנים אמנם אך הסאונד די גדול. לא הייתי אומר שהם "חמים" אבל הם בהחלט לא צורמים - בקיצור הם רמקולים שנשמעים ממש טוב. סוף סוף אני נהנה מהמוזיקה בלי להצתמרמר.
החדר הוא הסלון, די קטן...

ואיזה סוג מוזיקה ?

תודה על הסקירה.(ורד)
משהו לא מובן לי - מצד אחד הרמקול לא יורד נמוך יותר מ 75HZ (אני מניח שהכוונה ל +-3dB ומן הסתם הוא מסוגל לרדת יותר נמוך אבל בהנחתת עוצמה גדולה יותר מ 3dB ) ומצד שני נאמר ש"לא חסר לו באס".

מה זאת אומרת "לא חסר לו באס"? ומה לגבי כל התחום מ 75HZ ומטה?

תודה
ארז

המוסיקה שאני שומע היא בעיקר רוק קלאסי (לד זפלין, הדורס) ורוק מתקדם (ג'נסיס, יס) - אבל גם פולק אנגלי (פיירפורט קונוושיין) וקצת ג'אז (קולטריין ומייל דיוויס).
לגבי הבאס - נשמע לי טוב. אני מבין קטן מאד. אני רק למדתי שרמקולים שמאד טובים במשהו בדרך כלל פחות טובים במשהו אחר. הספנדור טוב באופן כללי. לא רמקול שגורם לך להגיד "WOW". סתאם כיף לשמוע. שומעים ממש טוב. זה באמת משהו לדעתי.
בעתיד אולי אשדרג את הרסיבר - מי יודע...

גם אני שומע בעיקר רוק מתקדם אלא שבמקרה שלי הוא לא התקדם לשום מקום...(lol)

ארז

גם אני תקוע בין השנים 1969-1974.
פרוג, רוק,פולק, וקצת ג'אז.
תבדוק את הרמקול הזה - מעניין לדעת מה תהיה דעתך עליו.

תודה על הסקירה.(ורד)
משהו לא מובן לי - מצד אחד הרמקול לא יורד נמוך יותר מ 75HZ (אני מניח שהכוונה ל +-3dB ומן הסתם הוא מסוגל לרדת יותר נמוך אבל בהנחתת עוצמה גדולה יותר מ 3dB ) ומצד שני נאמר ש"לא חסר לו באס".

מה זאת אומרת "לא חסר לו באס"? ומה לגבי כל התחום מ 75HZ ומטה?

תודה
ארז

מקפיץ את השאלה...

תודה
ארז

היי ארז.

מתנצל. לא שמתי לב שהשאלה נשאלה.
זה ממחיש היטב את עניין הנתונים הטכנים וחשיבותם. הרמקול הזה, ביחס לגודלו, מספק בס ראוי בין אם כתוב 75 הרץ ובין אם יותר.

זה ממחיש היטב את עניין הנתונים הטכנים וחשיבותם. הרמקול הזה, ביחס לגודלו, מספק בס ראוי בין אם כתוב 75 הרץ ובין אם יותר.

הבנתי שביחס לגודלו הוא נותן תחושה של באס מספק.
אבל כאשר אתה מאזין לקטע ג'אז שיש בו קונטרה באס שיורד ל 40HZ (שלא לדבר על פסנתר שיכול לרדת נמוך יותר), אתה לא מרגיש שחסר משהו?
יכול להיות שתחום שלם "מתאדה" וזה לא מורגש ולא פוגם בחווית האזנה?

תודה
ארז

ארז, נראה לי שאתה מתעקש להמשיך להיצמד לנתונים טכניים ולא למה שקורה בפועל
לך שמע רמקול בסגנון ותקבל לך נקודת ייחוס חדשה

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור