מגבר משולב וספק כוח HEED Obelisk - פפריקה הונגרית, ביקורת

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113

נו - כבר התגעגנו לסקירות .......
אני תמיד תוהה כאשר אני קורא על מגברים של 50 וואט - למה בעצם לא תכננו אותם עם 100 וואט לפחות ? עניין של חיסכון ? פילוסופיה ? אמנם מודגש בסקירה שהרמקול מצליח להזיז רמקולים "ממוצעים" , אבל אנחנו פוגשים הרבה את התופעה של מגברים החלשים מדי על הרמקולים ששודכו להם, אחת הסיבות הנפוצות לחוסר התאמה וירידה בביצועים התיאורטיים של כל מערכת. האם המגבר הנ"ל הוא היי-קרנט (מכפיל את הזרם עם הירידה בהתנגדות) ? האם יצליח להזיז גם רמקולים שהם טיפה (או יותר מטיפה) קשים ?

עם ספק הכוח הוא חזק יותר. והוא יצליח להניע רמקולים שהם קשים יותר מהממוצע. אך אינני בטוח אם יניע רמקולים קשים להנעה בהצהרה.

יופי של סקירה.
הופתעתי מעט שלא צוין הקשר בין חברת heed שיצגה בהונגריה בעבר את חברת Ion systems הבריטית עליה השלום ,יצרנית האובליסק המקורי.

ואני מופתע עכשיו. (-:

תוכל להרחיב בעניין?

בקיצור נהיה כאן גולש הונגרי עסיסי בניחוח קימל שנקטף מערי מנצ'סטר...

סקירה מעניינת למוצר ברמות מחירים שיש בו הרבה שחקנים
טובים וטובים פחות (ורד)

שלום נמר,

לבקשתך קצת פרטים נוספים,

חברת ION SYSTEMS וחברת NYTECH הוקמו בקמברידג' אנגליה ע"י מהנדס בריטי בשם ריצ'ארד היי.

החברות נחשבו מעט איזוטריות וליודעי דבר ולכן בסופו של דבר נסגרו בשנות ה-90 .

מגבר ה-ion obelisk היה מגבר אייקוני בשנות ה-80 עם תכנון חדשני ומחיר נוח לצליל היי-אנד, ואם זכרוני אינו מטעני המגבר הוצג בתערוכת הסטריאו במלון קרלטון בכיכר אתרים בת"א איפושהוא בסוף שנות ה-80.

מיודעינו ההונגרי מר.zsoit huszti היה היבואן ההונגרי של מוצרי ion ועוד כמה חברות בריטיות ויצר קשר אמיץ עם המתכנן ריצ'רד היי.

לאחר קריסת החברות הבריטיות, הוסטי, שמאד אהב את התכנון החדשני של ריצ'ארד ורצה לשמר את הידע והסאונד של ion , החל לעבוד עימו בשיתוף פעולה וכך למעשה נוסדה חברת heed audio.

למיטב הבנתי מגבר ה-heed obelisk הוא בעל יח' הספק הלקוחה מה-ion הבריטי עם שידרוגים שונים ופרה בעל תכנון חדש.

תוכל לראות תהליך שיפוץ של מגבר nytech באתר של דודו, הטכנאי מטל-אל תחת "סיפורו של מגבר".

לסיכום הייתי אומר שבציוד של heed יש יותר ניחוח של תה בריטי משובח מאשר פפריקה הונגרית חריפה... (lol)

אחלה טוב,

שמוליק.

תודה שמוליק.

מידע חשוב שכנראה גם מסביר על איכות המוצר. הוא בהחלט מעודן כמו המוצרים האנגלים. לא בומבסטי באופיו ולא כוחני. מאוד "נכון" ומאוד טבעי. ממש נטול פוזה סונית שמרשימה מהרגע הראשון. האמת שזה בדיוק מה שכתבתי ועכשיו חיזקת את תחושותי.

איזה נוסטלגיה

תערוכות אודיו שהיו בבתי מלון על חוף תל אביב...
איך היינו אוספים ירחונים/קטלוגים בערימות ומביטים עליהם שעות על גבי שעות
(אני חושב שעד היום יש לי כמה כאלו (lol)) ומפנטזים על איזה מערכת יוקרה-נכון אז לא היה אינטרנט.

מעניין אם המידע שכתב shmuelsf (במידה והוא נכון) ידוע לאייל
שידוע בתור קפדן בבחירת מוצריו. (לא שזה צריך לשנות משהו אלא רק להוסיף)

שלום עופר..

אכן היו זמנים.

גם לי היו הרבה שנים פרוספקטים של naim, croft ,linn וחבריהם מאותה תערוכה. בתערוכה זו נחשפתי לראשונה לציוד hi-fi בריטי מודרני.

שם שמעתי בפעם הראשונה את הציוד של naim audio עם הסאונד שפשוט הפיל אותי לרצפה, מע' של linn שהמקור היה טייפ-דק בעל צליל נפלא של teac vrds עם רמקולים קיילי (keilidh).

מעוד תערוכה אני זוכר את "קופסאות הנעליים" המדהימות של cyrus שעבדו בשילוב נהדר עם הרמקולים של mission מדגם 753 ו 751 .

לשאלתך, לדעתי אין מצב שהיבואן אינו מכיר את השם אובליסק על גילגוליו השונים.

היי

האמת שאני לא זוכר הרבה מהתערוכות :O (והייתי בכמה שהיו בבתי מלון דאז)
אבל מה שאני כן זוכר זה את ההדגמה שעשו למערכת רמקולים של בוז (קטנטנים) מכוסים בתוך ווילונות
וכולם באלם מהיכן מגיעה המוזיקה -ואז נפתחים הווילונות...(lol)

איזה נוסטלגייה :) אגב כל קופסאות הנעליים שהוזכרו למעלה עדיין בועטות היום וגורמות לבעליהן לחייך...

אכן היו זמנים.

גם לי היו הרבה שנים פרוספקטים של naim, croft ,linn וחבריהם מאותה תערוכה. בתערוכה זו נחשפתי לראשונה לציוד hi-fi בריטי מודרני.

שם שמעתי בפעם הראשונה את הציוד של naim audio עם הסאונד שפשוט הפיל אותי לרצפה, מע' של linn שהמקור היה טייפ-דק בעל צליל נפלא של teac vrds עם רמקולים קיילי (keilidh).

מעוד תערוכה אני זוכר את "קופסאות הנעליים" המדהימות של cyrus שעבדו בשילוב נהדר עם הרמקולים של mission מדגם 753 ו 751 .

לשאלתך, לדעתי אין מצב שהיבואן אינו מכיר את השם אובליסק על גילגוליו השונים.

(Y)(ורד)
אכן נוסטלגיה היום זה כבר לא מה שהיה פעם.
זוכר בהתרגשות את אותם ימים, הנסיעות עם אבא שלי לת"א לתערוכה, המגזינים.....

למרות שההבדלים בין ארצות המוצא הטשטשו כמעט לגמרי, לטעמי "הצליל האנגלי" הוא עדיין הצליל המועדף.

ION

אכן, מה שכותב SHMUELSF מדויק.

המכשירים של ION המקורית נשמעים נהדר עד היום. החברה היתה אחת מהחברות האנגליות פורצות הדרך מבחינת איכות הצליל, ויובאה לארץ על ידי סטיריאוטיפ.

את המגברים המקוריים שמעתי פעמים רבות במהלך שנות התשעים המאוחרות, והיה לי מאוד חבל שהחברה נסגרה - מר ריצרד היי לא הצטיין בשיווק כמו שהצטיין בתכנון מכשירים ובחשיבה מקורית.

כפי שכתב SHMUELSF , חברת HEED היו היבואנים של מגברי ION להונגריה, כמה שנים אחרי סגירת ION החליטו HEED שזה בזבוז נוראי לא לשמור על התכנון המבריק של ריצ'רד היי ' ובשיתוף איתו תכננו מגבר משודרג שמבוסס על הגישה הייחודית והמעגלים האלקטרוניים של ION.
המגברים גם דומים מאוד בגודל, צורה ומשקל למגברי ION, וכמובן שהקונספט של שידרוג על ידי ספק חיצוני נשמר גם הוא (לא עניין ייחודי ל - ION, חברות בריטיות רבות הלכו בכיוון זה באותה תקופה, רובן שמרו על הקונספט עד היום).
ההצלחה המיידית של HEED בהונגריה, גרמניה באוסטריה איפשרה לה להתקדם ולהתפתח. אגב, ולא במקרה, HEED מוכרת מאוד בחוגים האודיופיליים באנגליה. תוכלו לראות לא מעט השוואות של אודיופילים אנגליים ברשת למוצרי HEED מול מוצרים בריטיים מובילים כמו LINN ו - NAIM.

מעניין אם המידע שכתב shmuelsf (במידה והוא נכון) ידוע לאייל
שידוע בתור קפדן בבחירת מוצריו. (לא שזה צריך לשנות משהו אלא רק להוסיף)

מה ששמוליק כתב נכון מאוד.
רק ש-NYTECH ו-ION זו למעשה אותה חברה עם שותף אחר לאחר פשיטת רגל.
זה כנראה היה טרנד באותן שנים, כי זה אותו סיפור בדיוק עם
SONDEX ו-WOODSIDE, שגם הוא כמו ריצ'רד התחיל את דרכו ב-RADFORD.
ואותו סיפור עם INCA TECH ו-MAGNUM
וזאת למרות שבשלושת המקרים הביקורות באנגליה מאוד פירגנו.

ממש Cottage Industry :)

אכן היו זמנים.

.

את ניים אני זוכר במעורפל. אבל נכון שהבריטים שלטו דאז. עכשיו גם נזכרתי באיזה רמקולים אנגליים
מדפיים שנתנו סאונד ממש מעולה (לא זוכר את שמם כרגע) שממש אהבתי
והגימיק היה אז שבמידה ועולים בעצמה יתר על המידה,הרמקולים מפסיקים לעבוד ונכנסים להגנה
היו ימים....:)

אני חייב למצוא את הפרוספקטים הם זרוקים באיזה שהוא מקום (במידה והם לא נזרקו?)
מעניין לראות (מסקרן אותי) איזה מערכות היו שם במדוייק.

נמר, עם אילו רמקולים סקרת אותם? עם הרמקולים האישיים שלך? אם כן לזיכרוני הם רמקולים קשים להנעה

בדקתי אותם אם הרמקולים שלי.
הם אינם קשים להנעה אך לא קלים מידי. היחידות שלהם {קרמיות} אכן דורשות מהמגבר כוח אך לא כזה שיגביל מידי מגבר של 50 וואט.

אפשר להגיד על הרמקולים שלי שהם בינוניים להנעה ולכן משקפים היטב יכולות של מגבר.

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור