זוג מגברי מונו-בלוק TeddyAmp MB12 במבחן

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

היי אביעד.
תודה רבה, אני משתמש בקדמגבר של VAC שהוא בהחלט מאוד טבעי אך נוטה לכיוון החמים באופיו.

על מנת להוציא מהמערכת בשלמותה צליל נטרלי בשילוב עם המגברים הללו אני צריך לדעת מהם שאר רכיבי המערכת.

רק משהו חשוב אחד.
על מנת שניתן דגש על התשובה לשאלתך אני מציע שתפתח שירשור ניפרד על שאלתך. כך יוכלו עוד אנשים לתת תשומת לב לשאלתך.(ורד)

I'm in the process of upgrading my setup and started a new thread about it-
http://www.dtown.co.il/forum/18013-looking-for-a-new-pair-of-bookshelfs.html

I would love to get some input from you on that!

.

יהושוע תתחדש ותהנה.(ורד)

תודה רבה לנמר על הכבתה המפרגנת, ממני ובשם ההנהלה (ורד)

לאלה התוהים בעניין התמחור
הקונספט המסחרי של תדי שהחל בספקי כוח לציוד NAIM הוא תמחור בשליש ממחיר
המוצרים המתחרים (קרי ספקים של NAIM). זאת כדי לחדור עמוק לשוק ולהוות חלופה אטרקטיבית.
הקונספט הזה נשמר גם עם המגברים והממיר, למרות שאלה כבר לא נמכרים
ישירות ע"י היצרן אלא דרך מפיץ (קרי אנוכי). אנחנו שנינו מקווים שהתמחור ואיכות המוצרים
ימשיכו להוות אטרקציה בשוק ההי אנד.

עופר.

יהושוע תתחדש ותהנה.(ורד)

תודה.

לאלה התוהים בעניין התמחור
הקונספט המסחרי של תדי שהחל בספקי כוח לציוד NAIM הוא תמחור בשליש ממחיר
המוצרים המתחרים (קרי ספקים של NAIM). זאת כדי לחדור עמוק לשוק ולהוות חלופה אטרקטיבית.
הקונספט הזה נשמר גם עם המגברים והממיר, למרות שאלה כבר לא נמכרים
ישירות ע"י היצרן אלא דרך מפיץ (קרי אנוכי). אנחנו שנינו מקווים שהתמחור ואיכות המוצרים
ימשיכו להוות אטרקציה בשוק ההי אנד.

אין לי ספק שהמחיר של מוצרים רבים מתחום ה- High End Audio הם מנופחים, ללא כל קשר לעלויות הייצור (כולל עלויות הפיתוח). לאור זה, מדיניות התמחור של תדי היא משב רוח מרענן במזג אוויר לוהט. כאשר מקבלים מוצרים באיכות מעולה ובמחירים הוגנים ביותר – כל מה שנותר לי הוא להסיר את הכובע בפני תדי פרדו.

יש spec למגברים האלה, לא מצאתי?

מיכאל.

נראה לי שתדי יוכל לספק לך את המידע הזה.
שלח לו מייל ותבדוק את העניין. אם תרצה אני אבקש ואם קיים אעביר לך אותו.

מיכאל.

נראה לי שתדי יוכל לספק לך את המידע הזה.
שלח לו מייל ותבדוק את העניין. אם תרצה אני אבקש ואם קיים אעביר לך אותו.

תודה (ורד)

אני אבקש ממנו.

התרשמתי מאד - אם אחשוב על שידרוג מתישהו בהחלט הם יהיו ראשונים לנסות ברשימה.
בתור אחד שבא משדה העיצוב - הערה או יותר נכון מחשבה. אני אמנם מאלה שמעדיפים תמיד עיצוב פשוט , נקי, מינימליסטי על פני עיצוב בלינג-בלינג עם שחור וזהב ופאייטים. אבל התפיסה שאפשר ואפילו צריך לשדך למוצר מעולה בקנה מידה עולמי קופסה של קיט אלקטרוניקה למתבגרים היא איכשהו ..... "ישראלית" הייתי אומר. אז צריך לשפוט את הקנקן לפי מה שבתוכו אבל גם צורת הקנקן חשובה. במידה והמוצר יתפוס, ובמיוחד אם יתחיל יצוא גם לחו"ל, אני מאד ממליץ לחפש מעצב תעשייתי מוכשר שייתן לקופסאות החביבות האלה צורה יותר מושכת. וברוח ימים אלה, הייצור לא חייב להיות בארץ דווקא - אם מיטב החברות מתכננות בבית ומייצרות ברמת ייצור מדהימה בסין, גם אנחנו יכולים.

ייצור קופסה בהתאם לעיצוב מעצב יקפיץ מאד את מחיר המגברים.
הבחירה היא בין עיצוב לבין מחיר הוגן.
אישית, אני מעדיף מחיר נוח על פני עיצוב.

התרשמתי מאד - אם אחשוב על שידרוג מתישהו בהחלט הם יהיו ראשונים לנסות ברשימה.
בתור אחד שבא משדה העיצוב - הערה או יותר נכון מחשבה. אני אמנם מאלה שמעדיפים תמיד עיצוב פשוט , נקי, מינימליסטי על פני עיצוב בלינג-בלינג עם שחור וזהב ופאייטים. אבל התפיסה שאפשר ואפילו צריך לשדך למוצר מעולה בקנה מידה עולמי קופסה של קיט אלקטרוניקה למתבגרים היא איכשהו ..... "ישראלית" הייתי אומר. אז צריך לשפוט את הקנקן לפי מה שבתוכו אבל גם צורת הקנקן חשובה. במידה והמוצר יתפוס, ובמיוחד אם יתחיל יצוא גם לחו"ל, אני מאד ממליץ לחפש מעצב תעשייתי מוכשר שייתן לקופסאות החביבות האלה צורה יותר מושכת. וברוח ימים אלה, הייצור לא חייב להיות בארץ דווקא - אם מיטב החברות מתכננות בבית ומייצרות ברמת ייצור מדהימה בסין, גם אנחנו יכולים.

בהחלט מסכים לגבי חשיבות העיצוב, וזה תופס גם בארץ וגם בחו"ל. קחו בחשבון שבמציאות המגברים נראים הרבה יותר טוב מאשר בתמונה ורחוקות שנות אור מקופסא של קיט אלקטרוניקה. הבעיה שקשה מאוד לצלם אותם, גם לבעלי ציוד מקצועי.

הקופסא צבועה בצביעה אלקטרוסטאטית שחורה בגימור חולי, ומשום מה זה "מבלבל" מצלמות דיגיטאליות. הברגים בתמונה נראים משום מה מודגשים בזמן שבמציאות הם בקושי נראים והכל יוצא גרעיני. הקופסאות מיוצרות בהזמנה כולל גופי הקרור, עבודות הכרסום נעשות כמובן בCNC. כל מי שראה אותם (או קיי, למעט נמר... :)) מאוד אהב את העיצוב, נקי אלגנטי יוקרתי. הקופסאות האלו אגב בכלל בכלל לא זולות...

תדי

נערך לאחרונה ב:
אכן טדי הקופסאות לא נראות זולות בכלל לטעמי,וגם שמעתי אותם בתערוכה -אשמח מאוד לשמוע אותם אצלי
במערכת .אגב מאוד שמחתי לשוחח איתך בתערוכה ולקבל טיפים לגביי שידרוגים בכלל -עלה והצלח.

זוג המונובלוקים האלה היו אצלי בבית לבדיקה לפני מס' חודשים, לכמה ימים של האזנות, לקראת החלפת ההגברה במערכת שלי.
ככלל התרשמתי מהם מאוד לטובה. השליטה ברמקולים הייתה מלאה, פירוט, איזון ובמה טובה. מעל לכל, ניכר בהם מה שרובינו מכנים מידי פעם "מוזיקליות". הם נעימים לאוזן.

מה שהיה לי חסר, וזה כבר לחלוטין סוגיה של טעם, זה האופי "המרוכך" שלהם. יש במונבלוקים האלה משהו שמצאתי גם בממיר של תדי: אני קורא לזה צליל "Lay Back" והכוונה שלי היא לצליל ש'בא רגוע', משהו שבא מרחוק או מאחורה, בעדינות, ברוך וברוגע. אני לעומת זאת אוהב את המערכת שלי יותר פאנצ'ית. קשה להגדיר את הדברים, אבל באופן כללי זה דומה להבדל בין רמקול אומני (דובל למשל) לבין רמקול סטנדרטי ש"יורה" את הצלילים אל מול פני המאזין - גם אם הם 'נעלמים' בחדר או מגיעים מכיוון הקיר כולו.

בשורה התחתונה, התרשמתי שמדובר במגברים מצוינים ומהנים ביותר ואני מזדהה עם מרבית הדברים שנמר כתב ( לא בדקתי אותם במוזיקה אלקטרונית. אין לי כזה דבר בבית), למרות שבסופו של דבר העדפתי דווקא מגבר אחר, שהתאים לי והלהיב אותי יותר. זה לא משנה את העובדה שעבור מישהו אחר, או בשילוב של רמקולים אחרים, הם יתאימו מאוד. אגב, אני חושב שיהיה מסקרן לשמוע אותם עם רמקולים כמו הרבט, או פרואק. יש לי תחושת בטן שיכול להיות שם שילוב מנצח.

ולגבי העיצוב - אני דווקא אוהב את המינימליזם שתדי בחר בו. לטעמי המגברים מאוד יפים ונעימים לעין, ובוודאי מתאימים לסלון הישראלי או האירופאי, שתמיד יהיה קטן מהמקביל האמריקאי. אם תדי יוציא גם קדם באותה רמה ובעיצוב דומה יכולה להיות כאן חבילה מנצחת.

בהצלחה (ורד)

גם אני סקרן לדעת איך הם ישתלבו עם הרמקולים שלי.

או טו טו אני מחליף הגברה והם יבדקו גם.

זוג המונובלוקים האלה היו אצלי בבית לבדיקה לפני מס' חודשים, לכמה ימים של האזנות, לקראת החלפת ההגברה במערכת שלי.
ככלל התרשמתי מהם מאוד לטובה. השליטה ברמקולים הייתה מלאה, פירוט, איזון ובמה טובה. מעל לכל, ניכר בהם מה שרובינו מכנים מידי פעם "מוזיקליות". הם נעימים לאוזן.

מה שהיה לי חסר, וזה כבר לחלוטין סוגיה של טעם, זה האופי "המרוכך" שלהם. יש במונבלוקים האלה משהו שמצאתי גם בממיר של תדי: אני קורא לזה צליל "Lay Back" והכוונה שלי היא אני לעומת זאת אוהב את המערכת שלי יותר פאנצ'ית. קשה להגדיר את הדברים, אבל באופן כללי זה דומה להבדל בין רמקול אומני (דובל למשל) לבין רמקול סטנדרטי ש"יורה" את הצלילים אל מול פני המאזין - גם אם הם 'נעלמים' בחדר או מגיעים מכיוון הקיר כולו.

בשורה התחתונה, התרשמתי שמדובר במגברים מצוינים ומהנים ביותר ואני מזדהה עם מרבית הדברים שנמר כתב ( לא בדקתי אותם במוזיקה אלקטרונית. אין לי כזה דבר בבית), למרות שבסופו של דבר העדפתי דווקא מגבר אחר, שהתאים לי והלהיב אותי יותר. זה לא משנה את העובדה שעבור מישהו אחר, או בשילוב של רמקולים אחרים, הם יתאימו מאוד. אגב, אני חושב שיהיה מסקרן לשמוע אותם עם רמקולים כמו הרבט, או פרואק. יש לי תחושת בטן שיכול להיות שם שילוב מנצח.

ולגבי העיצוב - אני דווקא אוהב את המינימליזם שתדי בחר בו. לטעמי המגברים מאוד יפים ונעימים לעין, ובוודאי מתאימים לסלון הישראלי או האירופאי, שתמיד יהיה קטן מהמקביל האמריקאי. אם תדי יוציא גם קדם באותה רמה ובעיצוב דומה יכולה להיות כאן חבילה מנצחת.

בהצלחה (ורד)

טייק 1, לא שמעתי עדיין את המגברים המדוברים של טדי (אם כי גם המגבר שלי הוא של טדי, אבל לא מייצור סדרתי), לעומת זאת אני מחזיק את הממיר של טדי כבר קרוב לשנה, בכל הגלגולים שלו, כולל האחרון (בקרוב אפרסם כאן ביקורת עליו, ולעת עתה רק אומר ששמעת את הגרסה הקודמת שלו, והפער בינה לבין הגרסה החדשה הוא צעד אחד גדול ועמוק לתוך האנלוג), ובין שאר הדברים אני יכול לומר עליו דבר אחד בטוח, שההגדרה שלך: "צליל ש'בא רגוע', משהו שבא מרחוק או מאחורה, בעדינות, ברוך וברוגע" רחוקה מאוד מהניסיון הארוך שלי עם הממיר הזה. מדובר בממיר שיכול להיות עדין מאוד ופנצ'י מאוד, LAY BACK ובפרצוף, ועוד ועוד, הכל תלוי בהקלטה.

טייק 1, לא שמעתי עדיין את המגברים המדוברים של טדי (אם כי גם המגבר שלי הוא של טדי, אבל לא מייצור סדרתי), לעומת זאת אני מחזיק את הממיר של טדי כבר קרוב לשנה, בכל הגלגולים שלו, כולל האחרון (בקרוב אפרסם כאן ביקורת עליו, ולעת עתה רק אומר ששמעת את הגרסה הקודמת שלו, והפער בינה לבין הגרסה החדשה הוא צעד אחד גדול ועמוק לתוך האנלוג), ובין שאר הדברים אני יכול לומר עליו דבר אחד בטוח, שההגדרה שלך: "צליל ש'בא רגוע', משהו שבא מרחוק או מאחורה, בעדינות, ברוך וברוגע" רחוקה מאוד מהניסיון הארוך שלי עם הממיר הזה. מדובר בממיר שיכול להיות עדין מאוד ופנצ'י מאוד, LAY BACK ובפרצוף, ועוד ועוד, הכל תלוי בהקלטה.

שמעון, את האבחנה שלי עשיתי כשהשוותי "ראש בראש" את השילוב של הממיר של תדי בצרוף טרנספורט של C.E.C אל מול כמה CDP אחרים, בינהם זה שבחרתי בו - EAR ACUTE. ההבדל עליו אני מדבר היה במיוחד מול ה EAR, אבל גם מול מכשיר של Cary. מול מכשירים אחרים כמו Unison Reaserch, Classe YBA זה בכלל לא עלה כי שם השילוב של הממיר עם הטרנספורט פשוט היה מוצלח בכמה רמות - הרבה יותר מפורט ונקי, והרבה יותר חי ומוזיקלי ולכן לא עמדה שם שאלה של הבדלי סגנון אלא פער ברור באיכות. יחד עם זאת, אני חושב שהדברים שכתבתי על lay back משמעותיים יותר מבחינת המגברים. רק למען הסר ספק - זה לא מוריד מאומה מהאיכות שלהם! כמו שניסיתי להסביר, מדובר בעניין של טעם. הביטויים האלה של "lay back" או "מוזיקלי" הם תמיד בעייתיים כי הם לא מוחלטים וכל אחד מפרש אותם אחרת. בכל מקרה, יש מערכות מעולות בכל קנה מידה שנשמעות בסגנון ה"רגוע " הזה אותו ניסיתי לתאר (naim ?) ויש מערכות מעולות שנשמעות שונה. לא סתם נתתי את הדוגמא של ההרבט - לדעתי רמקול מצוין שנותן חווית האזנה, אבל אני לא הייתי יכול לחיות איתו. גם הוא נשמע לטעמי כ lay back, ועדיין הוא רמקול מצוין. שאלה של טעם והעדפה אישית, לא של איכות.

Silverline Audio Sonata 2

לא מכיר מספיק אז לצערי לא אוכל לעזור בעצה.
נדמה לי ששמעתי אותם פעם אצל היבואן הקודם בהרצליה פיתוח, זה ששיווק גם את רוג'. אם אלו הרמקולים אז נשמעו מצוין.

אין הרבה שמכירים אותם

מה ששמעת אצל היבואן (כבר לא) זה היה דגם אחר לגמרי
לא דומה לשלי. (אולי מעט) שלי סונטה 2 נדמה לי יחידי בארץ
http://www.hometheaterhifi.com/volume_10_1/silverline-sonata-speakers-3-2003.html
עם יחידת בס נוספת של 10" בתוך ארגז תחתון כולל מחיצה ממולאת בחול.

סונטה 3 זה מה שהיה אצל היבואן
http://www.silverlineaudio.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=15
עבר שינוי קוסמטי +יחידות שונות אבל גם מצוין. (משמיעה לא מעמיקה)

חבל שאף יבואן לא מרים את הכפפה ומייבא אות החברה הזו באופן סדיר. (great)

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור