[FONT="]נראה לי שהבחנה חשובה בעניין זה, כמו בהרבה ענייני אודיו אחרים היא: "יש את הטכנולוגיה ויש את מה שעושים אתה".
[/FONT]
[FONT="]קחו לדוגמה הקלטות משנות ה-50 של [/FONT]Layton / Mohr[FONT="] ב-[/FONT]RCA Living Stereo[FONT="], שבהרבה מובנים עולות על הרבה מההקלטות המודרניות ביותר. אני בטוח שהטכנולוגיות של היום עולות על אלה שהשתמשו בהן אז [/FONT][FONT="]בפקטורים[/FONT][FONT="] עצומים, ובכל נקודה ובכל פינה, החל במיקרופונים, החיוט שלהם, הטייפרקורדרים ששימשו להקלטה, הסרטים המגנטיים עצמם, רמקולי המוניטורינג, ההגברות, יציבות הזרם, ה-[/FONT]disk cutters[FONT="], היעדר [/FONT]Dolby[FONT="] ומה לא, אבל האנשים האלה היו קוסמים, שידעו להפיק מהטכנולוגייה העלובה שהייתה ברשותם מה שהרבה מקליטנים ומפיקים של היום לא יודעים להפיק מציוד משוכלל לאין ערוך.
[/FONT]
[FONT="]ייתכן, והייתי אומר "כנראה", שמרידיאן הם כאלה שיודעים איך להפיק מהטכנולוגיות הפשוטות, הזולות, הסטנדארטיות והשגרתיות מה שאחרים לא מצליחים מטכנולוגיות חדישות, משוכללות ויקרות יותר, ולא הייתי מחזיק את זה נגדם.
[/FONT]
[FONT="]הייה לי בזמנו מרידיאן [/FONT]508.20[FONT="] שקניתי יד שנייה, שהוחלף (אחרי זמן רב והנאה מרובה) ב-[/FONT]Sonic Frontiers SFCD-1[FONT="] (מנורתי, עם [/FONT]HDCD[FONT="], מיכאל

), שהוקסמתי מכמה דברים בו בהתחלה, אבל לאחר זמן לא רב ממש הצטערתי על המעבר. גם השידרוג ל-[/FONT]Bel Canto PLayer PL-1[FONT="] (הרב-ערוצי, שמחיר המחירון שלו טיפס אח"כ מעל ל-[/FONT]$10K[FONT="]) לא מחק את זיכרו של המרידיאן הנ"ל.
לא סתם יש לחברת מרידיאן הרבה מעריצים, שלא כולם סתומי אזניים ובעלי כיסים חסרי תחתית.
במאמר מוסגר, האיש הטכני של מרידיאן, בוב סטיוארט, הייה ממקדמי הסטנדארט של [/FONT]DVD-Audio[FONT="] ותרם הרבה לטכנולוגיות הדיגיטאליות.[/FONT]
[FONT="]
נמר בהחלט בעד פטיפונים ובעד שימוש באוזניים, אבל הוא לא נגד דיגיטאלי, ומפקפק בצדדים הטכניים.[/FONT]
[FONT="]
לי אישית, הצדדים הטכניים משמעותיים, אבל הם בהחלט לא מספרים את כל הסיפור, אפילו לא את החלק החשוב שלו, מבחינתי.[/FONT]
[FONT="]
מיכאל, נראה לי שאתה מאוד מקדם את עניין ה-[/FONT]DACs[FONT="], על חשבון הנגנים: "אני אישית לא רוצה נגן, כאמור גמרתי עם מדיה". כמוכן, נראה לפי טיעוניך שגראפים, מדידות ופירוט חלקים מהווים לגביך נימוקים משכנעים לא פחות משמיעה, אולי אפילו יותר, מה שבעיני (אוזני?) נשמע בעייתי משהו.[/FONT]
[FONT="]
בנוסף, בין אם בתנאים "ניטראליים" היית "בעד" המערכת של קרוב משפחתך ובין אם "נגדה" נראה לי שההכרח לשבח מערכת כמעט בהכרח גורם ל"אנטי" נגדה.
עכשיו עוד נכנסת ל"פינה" מול נמר, עם נתונים שמיעתיים לא ממש מבוססים. [/FONT]
[FONT="]
אולי עדיף לצאת מה"פינה"?[/FONT]
[FONT="]
אולי ייתכן שהמרידיאן נשמע טוב לאנשים עם טעם והעדפות שונים משלך, במוסיקה, בסאונד ו/או בטכנולוגייה?[/FONT]
[FONT="]
אולי ייתכן שהמחיר והשווי ה"אמיתיים" של המרידיאן (או של כל מוצר אחר), אם יש כאן "אמת" בכלל (ואין) אינם נקבעים רק ע"י ההתנהגות החשמלית והפילטרים ושאר הרכיבים האלקטרוניים שלו, אלא ע"י אוסף דברים אחרים, שכולל במידה רבה הרבה יותר את הטעם האישי, את הסאונד, את המותגיות, את התקציב והיכולת הכלכלית, את סוגי המוסיקה שהם שומעים, את המקום שייצא להם לשמוע אותו, הציוד והאקוסטיקה שהייו שם, כישרונו של המוכר, הציוד ששמעו לפניו, ביקורות של מגאזינים יוקרתיים יותר או פחות, חוות דעת אישיות, של חברים ובאינטרנט, פירסום ועוד ועוד?[/FONT]
[FONT="]
לא נראה לי שייש כאן מקום להתעקשות יתר -- לא האם המרידיאן טוב/רע/בינוני (שאלה של טעם), לא האם הוא מצדיק/שווה את מחירו (עניין אישי) ולא אם הוא "טוב" טכנולוגית (שאלה של צורת הבדיקה -- לא מדדת אותו, וייתכן עד סביר שהתנהגות הסה"כ שונה מהתנהגות הרכיבים המבודדים).[/FONT]
[FONT="]
יאללה, [/FONT]sleep time[FONT="]![/FONT]
[FONT="]
לילטוב ושנטובה![/FONT]
[FONT="]עמיר
[/FONT]