ביקורת: נגן CD במבחן - מרידיאן G08.2, יפה וגם...

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני מכיר את ה-G08 הישן, והתיאורים שלך ושלו אינם דומים.

דבר שני מה שהקפיץ אותי בדבריו של מיכאל ידידי הוא שהרפרנס שלו לקוח מניו יורק ומתערוכות ואף אחד מהם לא ביקר אצלו בבית בסביבה מוכרת. גם אני שמעתי המון דברים אצל אנשים, לא יכול לבודד לחלוטין מפני שזה היה באותה מערכת. גם אם היינו מחליפים מגבר זה לא היה מבודד את הנגן. על מנת לבודד מוצר הוא אמור להיות המשתנה היחיד בתוך מערכת שאני מכיר היטב.

רבותי אין צורך בהיתלהמות ,אני מבין מאוד את מיכאל ולמרות שלא שמעתי את הדגם הנ"ל קשה לי להאמין
שמוצר שניבנה בצורה כה ירודה(וזאת מבלי להתייחס למחיר המופרך) מסוגל להיתחרות בנגנים אחרים ברמת מחיר זהה. אוסיף ואציין שאם יתבצע מבחן עיוור לנגו מול DVD של פיוניר בעלות של 2000 ש"ח ההבדלים לא יהיו כאלה ברורים-יש גבול לדעתי על הפשרות שניתן לעשות בתיכנון מוצר ומרידיאן חצתה אותם בדגמים הללו G06,G08
בכל אופן זוהי דעתי האישית.

אבל רונן, אתה לא בדקת, לא השווית ואין לך שום רפרנס למכשיר אחר, במחיר דומה או שונה, שנשמע אחרת.

ואם נמר כותב סקירה כל כך מפורטת, שמסבירה מדוע הנגן הזה מצויין, אז אני נותן לו את הקרדיט, מה גם שכולנו יודעים שהוא בחן לעומק כל כך הרבה מכשירים בקטגוריות מחיר שונות, ושיש לו נסיון בפועל של בחינות והשוואות מוצרי אודיו, שאולי אין לאף אחד אחר בארץ, כולל היבואנים.

במקרה הזה הופתעתי במיוחד מהדברים של מיכאל ואחרים כי ממש לגמרי במקרה יצא לי לשוחח בטלפון בשבוע שעבר עם אדם די מוכר בפורומים ובתחום בארץ. האיש מאוד מוערך על ידי רבים כאחד שמבין ובעל נסיון. לגמרי במקרה דיברנו על ה - G08 (הדגם הקודם, לא זה שנסקר כאן על ידי נמר), ביזמתו של אותו בחור, שהיה מלא שבחים לגביו. הוא המליץ לי לנסות לשים יד על מכשיר כזה ולשמוע אותו כי הוא מעולה.

אז תגיד לי אתה מה נשמע לך יותר מבוסס ורציני - המבחן המקיף של נמר והתשבוחות של אותו בחור שמכיר את הדגם הקודם - ועוד נגנים רבים אחרים -לפני ולפנים, או ההערכות הכלליות שלך ושל מיכאל שלא ממש מבוססות על התנסות משמעותית?

sonic frontiers sft1,teac vrds 7 אבל אלו שתי דוגמאות לנגנים משומשים שיעלו באיכותיהם על הנגן הזה
ויעלו במחירם הרבה פחות.אגב נמר חייב לי ביקור אז מה דעתך שיבוא עם הנגן הנ"ל אליי למבחן שמיעה.
אגב זה יכול להיות רעיון לא רע לגוון את הסקירות כך שיתבצעו גם אצל חלק מחברי הפורום למרות הדעות החלוקות לגבי מיקצועיות של סקירה כזאת. את נמר אני מעריך מאוד על מאמציו הרבים לסקר מוצרים רבים ולעשות שרות טוב לקוראיו ואינני תוקף חלילה את הסקירה שלו, אך זכותי להביע דיעה על מוצר שאינני מאמין בו.

אז תגיד לי אתה מה נשמע לך יותר מבוסס ורציני - המבחן המקיף של נמר והתשבוחות של אותו בחור שמכיר את הדגם הקודם - ועוד נגנים רבים אחרים -לפני ולפנים, או ההערכות הכלליות שלך ושל מיכאל שלא ממש מבוססות על התנסות משמעותית?

את הדגם ה-G08 אני שמעתי יותר - ועדיין שומע לצערי וכל פעם אני צריך לחייך להורים של אשתי ולשבח את המערכת :( - ממה שנמר שמע את דגם חדש יותר שבסקירה.
חבל לך לעוות.

סטנדרטיים לכל אחד שונים, ישנם אנשים שיאהבו את המכשיר.
לפני 8 שנים, מרידיאן בשבילי היה רפרנס
כמובן שלא שמעתי אותו (כמוך). בשביל מה?
קראתי בפורומים - יש לציין שבאנגליה יש למרידיאן קהל מאוד נאמן.
דיברתי עם כמה אנשים..
שמעתי סיפורים על אנשים עם כיסים עמוקים שקנו מרידיאן.. (אז בטח זה טוב, כן?)

הכל קישקוש..
לא משנה כמה ומי שמע מכשירים. לך לשמוע.
ותשמע גם מכשירים שעולים כפול ממנו.
אחרי זה תשמע כמה DAC-ים.
תשמע את הטרנספורטר שלי..

ותחליט.

ואל תשכח פרט חשוב - עיקר הלקוחות של לייזר סנטר הם קונים מותגים בלי לשמוע (אצלם כמובן, בבית אף אחד לא נותן שם)

אין לי ספק שהם ימכרו יותר מרידיאנים משמי משיח עם האוריינטציה האודיופילית שלו

דבר נוסף ,אני בתחום כבר תקופה של 12 שנה ועברו אצלי בבית מספר רב של נגנים במגוון מחירים -חלקם
היו אגב גם של מרידיאן 200,206,506 וכולם היו טובים,כך שניסיון שמיעתי כבר יש לי.
אגב אם שמעת ואהבת ואתה מוכן לשלם את המחיר תמורת המוצר הזה -אזי בהצלחה ותהנה.
אני בכל אופן לא מוכן לשלם סכום כזה עבור DVD זול בתחפושת.ואני מציע דבר כזה:
אם ניקח נגן של פיוניר או דנון במחיר של 2000 שח ונבצע מבחן עיוור האמן לי שתתקשה לשמוע הבדל

זכותו של כל אחד לבחור בהתאם לטעמו ולכיסו.
אבל אם יש "רעה חולה" לדעתי בתחום הזה, אז היא קשורה לכך שאנשים מעצבים דעות וקובעים 'עובדות' בלי לשמוע.
ויש מי שמגדילים לעשות וגם כותבים את זה ברבים. קוטלים (או מהללים) מוצרים וחברות בלי ששמעו אותם ומחליטים - בלי לדעת כמובן - שאנשים קנו את אותם מוצרים על סמך שיקול כזה או אחר. איזו התנשאות.
אני משתדל לא לבסס עמדה על ציוד שלא שמעתי.
במידה ואנשים שאני מעריך את דעתם משבחים ציוד וזה רלבנטי מבחינתי, אני מנסה לשמוע אותו בעצמי ורק אז לגבש עמדה.
בינתיים אתה לא מכיר בכלל את המכשיר הזה ולא שמעת אותו מימיך, וגם מיכאל לא ממש בדק אותו. מה שלא מפריע לכם לקבוע דברים ולחרוץ דין. נמר לעומת שניכם בדק לעומק, ובצורה מקצועית. אז תרשה לי לפקפק בקביעה התמוהה שלך שאין הבדל בין המכשיר הזה ל DVD של פיוניר.

[FONT=&quot]נראה לי שהבחנה חשובה בעניין זה, כמו בהרבה ענייני אודיו אחרים היא: "יש את הטכנולוגיה ויש את מה שעושים אתה".

[/FONT]​
[FONT=&quot]קחו לדוגמה הקלטות משנות ה-50 של [/FONT]Layton / Mohr[FONT=&quot] ב-[/FONT]RCA Living Stereo[FONT=&quot], שבהרבה מובנים עולות על הרבה מההקלטות המודרניות ביותר. אני בטוח שהטכנולוגיות של היום עולות על אלה שהשתמשו בהן אז [/FONT][FONT=&quot]בפקטורים[/FONT][FONT=&quot] עצומים, ובכל נקודה ובכל פינה, החל במיקרופונים, החיוט שלהם, הטייפרקורדרים ששימשו להקלטה, הסרטים המגנטיים עצמם, רמקולי המוניטורינג, ההגברות, יציבות הזרם, ה-[/FONT]disk cutters[FONT=&quot], היעדר [/FONT]Dolby[FONT=&quot] ומה לא, אבל האנשים האלה היו קוסמים, שידעו להפיק מהטכנולוגייה העלובה שהייתה ברשותם מה שהרבה מקליטנים ומפיקים של היום לא יודעים להפיק מציוד משוכלל לאין ערוך.

[/FONT]​
[FONT=&quot]ייתכן, והייתי אומר "כנראה", שמרידיאן הם כאלה שיודעים איך להפיק מהטכנולוגיות הפשוטות, הזולות, הסטנדארטיות והשגרתיות מה שאחרים לא מצליחים מטכנולוגיות חדישות, משוכללות ויקרות יותר, ולא הייתי מחזיק את זה נגדם.

[/FONT]​
[FONT=&quot]הייה לי בזמנו מרידיאן [/FONT]508.20[FONT=&quot] שקניתי יד שנייה, שהוחלף (אחרי זמן רב והנאה מרובה) ב-[/FONT]Sonic Frontiers SFCD-1[FONT=&quot] (מנורתי, עם [/FONT]HDCD[FONT=&quot], מיכאל :)), שהוקסמתי מכמה דברים בו בהתחלה, אבל לאחר זמן לא רב ממש הצטערתי על המעבר. גם השידרוג ל-[/FONT]Bel Canto PLayer PL-1[FONT=&quot] (הרב-ערוצי, שמחיר המחירון שלו טיפס אח"כ מעל ל-[/FONT]$10K[FONT=&quot]) לא מחק את זיכרו של המרידיאן הנ"ל.

לא סתם יש לחברת מרידיאן הרבה מעריצים, שלא כולם סתומי אזניים ובעלי כיסים חסרי תחתית.

במאמר מוסגר, האיש הטכני של מרידיאן, בוב סטיוארט, הייה ממקדמי הסטנדארט של [/FONT]DVD-Audio[FONT=&quot] ותרם הרבה לטכנולוגיות הדיגיטאליות.[/FONT]​
[FONT=&quot]
נמר בהחלט בעד פטיפונים ובעד שימוש באוזניים, אבל הוא לא נגד דיגיטאלי, ומפקפק בצדדים הטכניים.[/FONT]​
[FONT=&quot]
לי אישית, הצדדים הטכניים משמעותיים, אבל הם בהחלט לא מספרים את כל הסיפור, אפילו לא את החלק החשוב שלו, מבחינתי.[/FONT]​
[FONT=&quot]
מיכאל, נראה לי שאתה מאוד מקדם את עניין ה-[/FONT]DACs[FONT=&quot], על חשבון הנגנים: "אני אישית לא רוצה נגן, כאמור גמרתי עם מדיה". כמוכן, נראה לפי טיעוניך שגראפים, מדידות ופירוט חלקים מהווים לגביך נימוקים משכנעים לא פחות משמיעה, אולי אפילו יותר, מה שבעיני (אוזני?) נשמע בעייתי משהו.[/FONT]​
[FONT=&quot]
בנוסף, בין אם בתנאים "ניטראליים" היית "בעד" המערכת של קרוב משפחתך ובין אם "נגדה" נראה לי שההכרח לשבח מערכת כמעט בהכרח גורם ל"אנטי" נגדה.

עכשיו עוד נכנסת ל"פינה" מול נמר, עם נתונים שמיעתיים לא ממש מבוססים. [/FONT]​
[FONT=&quot]
אולי עדיף לצאת מה"פינה"?[/FONT]​
[FONT=&quot]
אולי ייתכן שהמרידיאן נשמע טוב לאנשים עם טעם והעדפות שונים משלך, במוסיקה, בסאונד ו/או בטכנולוגייה?[/FONT]​
[FONT=&quot]
אולי ייתכן שהמחיר והשווי ה"אמיתיים" של המרידיאן (או של כל מוצר אחר), אם יש כאן "אמת" בכלל (ואין) אינם נקבעים רק ע"י ההתנהגות החשמלית והפילטרים ושאר הרכיבים האלקטרוניים שלו, אלא ע"י אוסף דברים אחרים, שכולל במידה רבה הרבה יותר את הטעם האישי, את הסאונד, את המותגיות, את התקציב והיכולת הכלכלית, את סוגי המוסיקה שהם שומעים, את המקום שייצא להם לשמוע אותו, הציוד והאקוסטיקה שהייו שם, כישרונו של המוכר, הציוד ששמעו לפניו, ביקורות של מגאזינים יוקרתיים יותר או פחות, חוות דעת אישיות, של חברים ובאינטרנט, פירסום ועוד ועוד?[/FONT]​
[FONT=&quot]
לא נראה לי שייש כאן מקום להתעקשות יתר -- לא האם המרידיאן טוב/רע/בינוני (שאלה של טעם), לא האם הוא מצדיק/שווה את מחירו (עניין אישי) ולא אם הוא "טוב" טכנולוגית (שאלה של צורת הבדיקה -- לא מדדת אותו, וייתכן עד סביר שהתנהגות הסה"כ שונה מהתנהגות הרכיבים המבודדים).[/FONT]​
[FONT=&quot]
יאללה, [/FONT]sleep time[FONT=&quot]![/FONT]​
[FONT=&quot]
לילטוב ושנטובה![/FONT]​
[FONT=&quot]עמיר

[/FONT]​

לחברים ששאלו ומחפשים אופציה אחרת בסביבת המחיר כדאי לבחון את ה Naim Audio CD5 XS
כמובן בתנאי!! שישודך עם ציוד ברמתו (בset-up) ומעונינים בתוצאה מוסיקלית "טבעית"
שמזכירה צליל אנלוגי מעולה וללא חסרונותיו ומבלי לאבד מיתרנות הדיגיטל (במידה וקיימים)
ולמרות שהוא מהזולים ביותר מתוצרתו של "האנגלי הירוק"

לנמר: נוח לך !? לשבת בכרוסה או להתרווח בספה עם שלט בגודל מקלדת!?.
ולתמרן עם המקשים הפזורים עלין כול פעם שנצרכים לשלט של נגן
או לחתו חלילה בזיפזוף חטוף .
אין לי ביקורת על המכשיר (אני מאלה שמוגבלים מאוד ביכולת לבקר ללא בדיקת שמיעה יסודית)
אבל לגבי השלט מקלדת ניראה שהיצרן העדיף את הפוזה על נוחות השימוש הסביר של הלקוח
(אני יודעה שאתה מתעב את השימוש בשלט מול נגן)

תודה על הסקירה מחכה לחדשה.

לחברים ששאלו ומחפשים אופציה אחרת בסביבת המחיר כדאי לבחון את ה Naim Audio CD5 XS
כמובן בתנאי!! שישודך עם ציוד ברמתו (בset-up) ומעונינים בתוצאה מוסיקלית "טבעית"
שמזכירה צליל אנלוגי מעולה וללא חסרונותיו ומבלי לאבד מיתרנות הדיגיטל (במידה וקיימים)
ולמרות שהוא מהזולים ביותר מתוצרתו של "האנגלי הירוק"

לנמר: נוח לך !? לשבת בכרוסה או להתרווח בספה עם שלט בגודל מקלדת!?.
ולתמרן עם המקשים הפזורים עלין כול פעם שנצרכים לשלט של נגן
או לחתו חלילה בזיפזוף חטוף .
אין לי ביקורת על המכשיר (אני מאלה שמוגבלים מאוד ביכולת לבקר ללא בדיקת שמיעה יסודית)
אבל לגבי השלט מקלדת ניראה שהיצרן העדיף את הפוזה על נוחות השימוש הסביר של הלקוח
(אני יודעה שאתה מתעב את השימוש בשלט מול נגן)

תודה על הסקירה מחכה לחדשה.
לידיעתך!
לאחר שאתה לומד את השלט הנ"ל.
אתה מתחיל להעריך את יכולותיו.
והן לא מעטות(Y)
צא ולמד;)

הייה לי בזמנו מרידיאן 508.20 שקניתי יד שנייה, שהוחלף (אחרי זמן רב והנאה מרובה) ב-Sonic Frontiers SFCD-1(מנורתי, עם HDCD, מיכאל :)), שהוקסמתי מכמה דברים בו בהתחלה, אבל לאחר זמן לא רב ממש הצטערתי על המעבר. גם השידרוג ל-Bel Canto PLayer PL-1 (הרב-ערוצי, שמחיר המחירון שלו טיפס אח"כ מעל ל-$10K) לא מחק את זיכרו של המרידיאן הנ"ל.
ציוד מנורתי בדרך כלל לא מטיב להיי-רז

לא סתם יש לחברת מרידיאן הרבה מעריצים, שלא כולם סתומי אזניים ובעלי כיסים חסרי תחתית.
אכן, דיברתי על איזה סטריאוטיפ שיצרתי לעצמי אחרי הכרות עם כמה טיפוסים

במאמר מוסגר, האיש הטכני של מרידיאן, בוב סטיוארט, הייה ממקדמי הסטנדארט של DVD-Audio ותרם הרבה לטכנולוגיות הדיגיטאליות.
כן, MLP, הפילטר המדובר (לדעתי הם היו הראשונים) וכל שאר

מיכאל, נראה לי שאתה מאוד מקדם את עניין ה-DACs, על חשבון הנגנים: "אני אישית לא רוצה נגן, כאמור גמרתי עם מדיה". כמוכן, נראה לפי טיעוניך שגראפים, מדידות ופירוט חלקים מהווים לגביך נימוקים משכנעים לא פחות משמיעה, אולי אפילו יותר, מה שבעיני (אוזני?) נשמע בעייתי משהו.
לא יותר. אוזניים בשבילי זה סוג של QA
אני שמח שעברת על הגרפים של האימפולס שבניתי למעלה. חשבתי שאת אף אחד זה לא מעניין

אוזניים בשבילי זה סוג של QA
אצלי המצב הפוך: ה-Quality נמצא [או לא] בסאונד, וה-Assurance בנתונים ובמדידות.

מבין מכשירים שנשמעים דומה, אעדיף באופן מובהק את זה שנמדד טוב יותר.

אם יש משהו שנשמע טוב, אבל נמדד רע, ה-assurance שלי בו (במשמעות אמון), יהייה נמוך, ואחשוש שמא נתפסתי לעיוותים שנשמעים יפה.

אז אני מחפש כאלה שגם נשמעים טוב וגם נמדדים טוב :)

עמיר

אצלי המצב הפוך: ה-Quality נמצא [או לא] בסאונד, וה-Assurance בנתונים ובמדידות.

מבין מכשירים שנשמעים דומה, אעדיף באופן מובהק את זה שנמדד טוב יותר.

אם יש משהו שנשמע טוב, אבל נמדד רע, ה-assurance שלי בו (במשמעות אמון), יהייה נמוך, ואחשוש שמא נתפסתי לעיוותים שנשמעים יפה.

אז אני מחפש כאלה שגם נשמעים טוב וגם נמדדים טוב :)

עמיר

(Y)
זו אחת לאחת גישה שלי גם כן (אם חשבת אחרת...)

(Y)
זו אחת לאחת גישה שלי גם כן (אם חשבת אחרת...)
לא חשבתי, לכאן או לכאן...:)
יש ואריאצייה על חוקי מרפי שאומרת: "לא כדאי לחשוב: מי שחושב -- טועה!" :)

יומטוף!
ע

[FONT=&quot]נראה לי שהבחנה חשובה בעניין זה, כמו בהרבה ענייני אודיו אחרים היא: "יש את הטכנולוגיה ויש את מה שעושים אתה".[/FONT]​

[FONT=&quot]קחו לדוגמה הקלטות משנות ה-50 של [/FONT]Layton / Mohr[FONT=&quot] ב-[/FONT]RCA Living Stereo[FONT=&quot], שבהרבה מובנים עולות על הרבה מההקלטות המודרניות ביותר. אני בטוח שהטכנולוגיות של היום עולות על אלה שהשתמשו בהן אז [/FONT][FONT=&quot]בפקטורים[/FONT][FONT=&quot] עצומים, ובכל נקודה ובכל פינה, החל במיקרופונים, החיוט שלהם, הטייפרקורדרים ששימשו להקלטה, הסרטים המגנטיים עצמם, רמקולי המוניטורינג, ההגברות, יציבות הזרם, ה-[/FONT]disk cutters[FONT=&quot], היעדר [/FONT]Dolby[FONT=&quot] ומה לא, אבל האנשים האלה היו קוסמים, שידעו להפיק מהטכנולוגייה העלובה שהייתה ברשותם מה שהרבה מקליטנים ומפיקים של היום לא יודעים להפיק מציוד משוכלל לאין ערוך.[/FONT]​

לא כל מה שעשו החבר'ה האלה היה מוצלח, אכן היו כמה הצלחות ( witches brew' ,
Gate Parisian ) אבל הקלטות אלו לא מייצגות את הכלל, ואגב לא בטוח שהחברות
האחרות נפלו מהם בכל הקשור לאיכות הקלטה, בכל אופן לא ממש מתגעגע לסאונד
הזה אולי רק ל Tam O'shanter overture .. (הקטע הפותח את "המכשפות" )

לא כל מה שעשו החבר'ה האלה היה מוצלח, אכן היו כמה הצלחות ( witches brew' ,
Gate Parisian ) אבל הקלטות אלו לא מייצגות את הכלל, ואגב לא בטוח שהחברות
האחרות נפלו מהם בכל הקשור לאיכות הקלטה, בכל אופן לא ממש מתגעגע לסאונד
הזה אולי רק ל Tam O'shanter overture .. (הקטע הפותח את "המכשפות" )
כנראה שאין אף אחד בעולם בתחום הזה שכל מה שהוא עשה הייה מוצלח, כולל אגדות אחרות כמו Bishop/Parker ב-EMI, או Culshaw/Wilkinson ב-Decca.

חוצמזה, אני בעבודה ואין זמן לבדוק לעומק, אבל חלק מתקליטי RCA Living Stereo הופקו ע"י Decca, עם צוותים אנגליים, במסגרת שת"פ, וספציפית ל-Witches' Brew, אני ממש לא בטוח שהוא הוקלט ע"י Layton/Mohr.

ואני לא יודע מתי ואיך שמעת את ההקלטות האלה לאחרונה, אבל ב-SACD רובן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת, "אפילו" בסטריאו, שלא לדבר על 3 ערוצים, כפי שחלקן הוקלטו.

ע

נכון מאד, את 'witches הפיק צוות אנגלי באנגליה כמו גם את הסימפוניה ה-5 של סיבליוס המנצח בשני
המקרים הוא אלכסנדר גיבסון ושני האלבומים הללו יצאו בדיסק Decca בודד בסדרת Legends

נכון מאד, את 'witches הפיק צוות אנגלי באנגליה כמו גם את הסימפוניה ה-5 של סיבליוס המנצח בשני
המקרים הוא אלכסנדר גיבסון ושני האלבומים הללו יצאו בדיסק Decca בודד בסדרת Legends
תודה שאמרת לי! אחפש את הדיסק (למרות שהוא לא מכיל את כל המכשפות, ולצערי דווקא הארנולד נפל)

ע

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור