Yaqin Tube Buffer – תחושה של מנורות בצליל - החוויה של צחי

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שמעתה את השילוב הזה אצלי פעם ?
מאיפה אתה יודעה שהוא מקלקל !
מאיפה אתה יודעה שהוא מכניס עיוותים !
כל האקסיומות האילו על מחיר = סאונד טוב וציוד זול תמיד גרועה זה פשוט מעורר גיחוך .
היה לי בבית פרה מנורות שעולה פי 25 מהיקין ונשמע ממש גרועה !
כרגע המערכת מנגנת ללא פרה עם הגיין של הברינגר והווליום של המקינטוש , בדרך כלל אני משלב באמצע רסיבר אונקיו 701 כפרה רק בשביל השלט לווליום , ההבדלים השמיעים הם זניחים , האונקיו שקוף לגמריי .
אם אני חש באיזה שהוא עיוות או רמז לדיסטורשיין אני פשוט מוריד את הגיין בברינגר (שמשמש כממיר ) .
מדובר במערכת שהעלות הכוללת שלה שקולה לעלות כבל אצל חלק נחבד מחבריי הפורום הזה .
בכל רכישה נעשה פה שיקול של עלות מול תוצאה , והתוצאה פה היא בלי פרופרצייה למה שעלתה המערכת .
היקין היה בהחלט תוספת מרעננת לסאונד ושיפור משמעותי לDVD הפשוט שמשמש כטרנספורט בגרוש וחצי !

ברכות על הציוד החדש, ועל כתבה יפה.

אל תתייחס למחיר {זה לא קובע או בעל משמעות תמיד} אם זה נישמע לך טוב?
סימן שזה הטוב ביותר עבורך.

תיהנה.

צחי, אני מתנצל אם איכשהו כתבתי משהו פוגע, אבל זו ממש לא הייתה הכוונה שלי.
לא, אני לא שמעתי את השילוב הזה לא אצלך ולא בשום מקום אחר.
מה שהתכוונתי להגיד שהכנסת מוצר כזה לשרשרת הסיגנל מוסיפה אפקט שלא היה שם מלכתחילה.
התכונה של ציוד שפופרתי ככלל הוא שציוד כזה מוסיף עיוות הרמוני של הרמוניות זוגיות - זה מה שנותן לצליל את הגוון החם היחודי לשפופרות.
אני בעד ציוד נייטרלי כמה שיותר באודיו. אמנם גם לי יש כמה "צעצועים" שמידי פעם אני משתמש בהם לעיבוד אותות - אפקטים שאני "משחק" איתם מידי פעם לשם עיניין, אבל לרוב אני מעדיף ללא.
אני לא בא להטיח כאן שום ביקורת. זו רק דעתי.
לא אכנס כאן לנושא של שפופרות מול SOLID STATE , מגבר טוב יכול להיות גם כזה וגם כזה כמו שיכול להיות גם רע.
בגדול הצליל ה"חם" של מגברי שפופרות VINTAGE נובע מעיוות הרמוני של תוספת הרמוניות זוגיות מוגבלות שלהם בהעברת תחום תדרים רחב, טופולגית המעגל ועוד.
אם הצליל מתאים לך, זו בחירה שלך.
ההעדפה שלי היא נייטרליות של הציוד בדרך כלל.
אם אתה מעוניין לשחק עם אפקטים וסימולציות, קנה לך ממשק AD/DA של M-AUDIO או TASCAM או אחר, שמשש כרטיס קול לאולפנים דיגיטליים (תחום הPRO AUDIO), חבר אותו בין הפרה והמגבר שלך ותוכל לבצע ניסיונות מאד מעניינים בעיבוד צליל דיגיטלי במחשב ולנסות סוגים שונים של אפקטים המדמים ציוד שפופרתי ואלפי אפקטים אחרים שאולפנים עושים בהם שימוש (יש תוכנות מדהימות בשוק). באולפנים היתרון הוא שכל כלי נמצא על ערוץ נפרד ואפשר להפעיל על כל אחד אפקט נפרד. אתה תוכל להפעיל עיבוד אות על התוצאה הסופית בלבד.
בכל מקרה תהנה מהיקין, ושוב מתנצל אם דברי נשמעו מזלזלים או פוגעים - לא התכוונתי.

שלום צחי

איך קובעים איו מנורה מתאימה למכשיר זה? אם למשל לא אצליח למצוא מולארד וארצה לרכוש חלופית?
היכן ניתן לרכוש?
תודה,
מאיר

לאיזה מכשיר בדיוק אתה מכוון? מס' דגם?

צחי, אני מתנצל אם איכשהו כתבתי משהו פוגע, אבל זו ממש לא הייתה הכוונה שלי.
לא, אני לא שמעתי את השילוב הזה לא אצלך ולא בשום מקום אחר.
מה שהתכוונתי להגיד שהכנסת מוצר כזה לשרשרת הסיגנל מוסיפה אפקט שלא היה שם מלכתחילה.
התכונה של ציוד שפופרתי ככלל הוא שציוד כזה מוסיף עיוות הרמוני של הרמוניות זוגיות - זה מה שנותן לצליל את הגוון החם היחודי לשפופרות.
אני בעד ציוד נייטרלי כמה שיותר באודיו. אמנם גם לי יש כמה "צעצועים" שמידי פעם אני משתמש בהם לעיבוד אותות - אפקטים שאני "משחק" איתם מידי פעם לשם עיניין, אבל לרוב אני מעדיף ללא.
אני לא בא להטיח כאן שום ביקורת. זו רק דעתי.
לא אכנס כאן לנושא של שפופרות מול SOLID STATE , מגבר טוב יכול להיות גם כזה וגם כזה כמו שיכול להיות גם רע.
בגדול הצליל ה"חם" של מגברי שפופרות VINTAGE נובע מעיוות הרמוני של תוספת הרמוניות זוגיות מוגבלות שלהם בהעברת תחום תדרים רחב, טופולגית המעגל ועוד.
אם הצליל מתאים לך, זו בחירה שלך.
ההעדפה שלי היא נייטרליות של הציוד בדרך כלל.
אם אתה מעוניין לשחק עם אפקטים וסימולציות, קנה לך ממשק AD/DA של M-AUDIO או TASCAM או אחר, שמשש כרטיס קול לאולפנים דיגיטליים (תחום הPRO AUDIO), חבר אותו בין הפרה והמגבר שלך ותוכל לבצע ניסיונות מאד מעניינים בעיבוד צליל דיגיטלי במחשב ולנסות סוגים שונים של אפקטים המדמים ציוד שפופרתי ואלפי אפקטים אחרים שאולפנים עושים בהם שימוש (יש תוכנות מדהימות בשוק). באולפנים היתרון הוא שכל כלי נמצא על ערוץ נפרד ואפשר להפעיל על כל אחד אפקט נפרד. אתה תוכל להפעיל עיבוד אות על התוצאה הסופית בלבד.
בכל מקרה תהנה מהיקין, ושוב מתנצל אם דברי נשמעו מזלזלים או פוגעים - לא התכוונתי.
האם זה מתחבר ישירות לרסיבר?

AD/DA - אנלוג לדיגיטל-דיגטיל לאנלוג.
הכניסה היא אנלוגית, כלומר בין המקור לבין המגבר, והיציאה היא אנלוגית, כאשר כל האפקטים נעשים במישור הדיגיטלי.

את זה הבנתי, כוונתי

על איזה מכשיר מהחברות שציינת אתה ממליץ? מספר דגם?

זה לא הייתי אני :D

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור