כבלים SPAD או BANANA? מה עדיף??

• פותח הנושא פותח הנושא איתי ו.
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
שלום,

כאשר יש הן במגבר והן ברמקול את האפשרות להשתמש בשתי האופציות מה עדיף?

מה יותר "בטוח" מבחינת "תקלות אפשריות"? :O

ובכלל - האם יש שוני מבחינת איכות הצליל?

תודה

איתי

Spade עובד היטב רק בטרמינלים שממש הותאמו לזה, כמו הדגמים היקרים של Cardas, WBT. בכל מקרה אחר (שזה כמעט הרוב) אני תמיד ממליץ על בננות.

• Like
Reactions: gds
אני ממליץ על ספיידים.
המגע המיכני יותר טוב, אין כמעט בלאי בשימוש תכוף ואין חשש משבירה כמו עם בננות.

עופר.

יפה.
שתי המלצות שונות משני עוסקים מוערכים ומכובדים בתחום.
מבולבלים ?:מבולבל:

גם אנחנו...

ארז

הבעייה שלי עם ספיידים זה שהם נוטים להשתחרר עם הזמן, אלא אם (1) יש לך טרמינלים עם נעילה (למשל WBT), או (2) אתה יכול לסגור אותם באמצעות מפתח אומים (למשל Cardas).

Spade עובד היטב רק בטרמינלים שממש הותאמו לזה, כמו הדגמים היקרים של Cardas, WBT. בכל מקרה אחר (שזה כמעט הרוב) אני תמיד ממליץ על בננות.
מה זה הדבר הזה?

עדיפות

חוט חשוף עדיף - בשני תנאים:

1) הסגירה היא חד פעמית, נעשית חזק מאוד עד כדי כך שהלחץ של ההברגה "החוצה" מהווה התנגדות להשתחררות של ההברגה.

2) כמובן, במצב כזה מדובר רק בחוט "רך" ולא במוליכים קשיחים, מה שפוסל הרבה כבלים.

ספייד הוא העדיפות השניה, בגלל שטח המגע הגדול, אבל צריך כל הזמן לזכור לחזק את ההברגה.

בננה - האפשרות הנוחה ביותר, במיוחד למי שמפרק ומרכיב הרבה.

חוט חשוף עדיף - בשני תנאים:

1) הסגירה היא חד פעמית, נעשית חזק מאוד עד כדי כך שהלחץ של ההברגה "החוצה" מהווה התנגדות להשתחררות של ההברגה.

2) כמובן, במצב כזה מדובר רק בחוט "רך" ולא במוליכים קשיחים, מה שפוסל הרבה כבלים.

ספייד הוא העדיפות השניה, בגלל שטח המגע הגדול, אבל צריך כל הזמן לזכור לחזק את ההברגה.

בננה - האפשרות הנוחה ביותר, במיוחד למי שמפרק ומרכיב הרבה.

מצטרף, בהסתייגות אחת:
לשם שימוש בספיידס חשוב שיהיו טרמינלים מתאימים, המאפשרים נעילה חזקה מאד מבלי לגרם נזק לטרמינלים.

מצטרף, בהסתייגות אחת:
לשם שימוש בספיידס חשוב שיהיו טרמינלים מתאימים, המאפשרים נעילה חזקה מאד מבלי לגרם נזק לטרמינלים.
הידעת? שעוצמת הסגירה של הספייד משנה את הצליל, ברוב המקרים רצוי דווקא לא לסגור העסק ביד ברזל.

הידעת? שעוצמת הסגירה של הספייד משנה את הצליל, ברוב המקרים רצוי דווקא לא לסגור העסק ביד ברזל.

אני ניסיתי כל מיני עוצמות סגירה ולא שומע הבדל.
איך זה משפיע אצלך? מה יותר טוב? האם אתה סוגר עם מפתח מומנט? אם כן כמה?

אני ניסיתי כל מיני עוצמות סגירה ולא שומע הבדל.
איך זה משפיע אצלך? מה יותר טוב? האם אתה סוגר עם מפתח מומנט? אם כן כמה?
כשסגור חזק מידי הצליל קצת קשה , לא עם מפתח מומננט , סוגר למקסימום וטיפה משחרר.

לעומת זאת אם משאירים פתוח לגמרי, הצליל נהיה מאד אוורירי ומאד שקט.

כבל חשוף הוא בעייתי מבחינת " הזדקנות " הכבל. ככל שהכבל חשוף יותר לאוויר כך הוא מועד יותר לחמצון. חיבור של הלחמה טובה ומעליה שרוול בידוד המתכווץ בחום למחבר המצופה זהב ( הזהב מוליך טוב פחות מכסף או נחושת אך עמיד מהן בפני קורוזיה ) מבטיחים אטימה טובה יותר לאוויר ולכן עמידות טובה יותר לאורך זמן.

לעומת זאת אם משאירים פתוח לגמרי, הצליל נהיה מאד אוורירי ומאד שקט.
שנון(Y)

1. משהו השתנה ב11 השנים האחרונות?

2. אני חושב לקחת כבל נחושת מרובה גידים ועבה שיש לי ולחבר לו בננות.
מה אתם ממליצים: לחיצה או הלחמה?
מישהו פעם ניסה עם דבק חם?
3. איך אתם מורידים מהגידים שיכבה שהתחמצנה?

שניצל עלה פה על משהו שמגובה ע"י אחד היצרנים הטובים WBT שהבננות שלהם בזמן האחרון הן לא מהסוג שיוצר לחץ בתוך חור הפוסט אלא כמעט ולא ואפשר להאמין להם שהם בדקו את העניין, מצד שני יש יותר סיכוי לבריחה החוצה של הבננה.
דוגמא ביזארית זה הברידג'ים שעשויים מחוטים שמספק יצרן לרמקולים שלו (ראיתי טאנוי ועוד ששכחתי) שאפשר להפוך ב180 מעלות עם בננות וספיידים בהתאם לפלאגים של כבל הרמקול עם מחברי WBT שהבננות כמעט באוויר בכניסות לרמקול.
גידים חשופים (לא סוליד קור) עם כל תנועה של הכבל משנים את מיקומם בתוך הקבוצה ונוצרת התרופפות ולכן כשמכניסים לחור יש לנענע קלות את הכבל תוך כדי תנועת סגירה רצופה אך יש להמנע מסגירה חזקה מידי שיכולה להוות גיליוטינה לחלק מהסיבים.

נערך לאחרונה ב:
ואללה!
עכשיו ראיתי שאתה שואל אם אפשר עם דבק חם, מה אתה הטרול שבא להחליף את ה dog ?

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור