focal diablo utopia iii plus 2 s\w or focal scala utopia

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
156
נקודות
43
הציוד בסדר ועובד טוב עם הדיאבלו.
השאלה יותר לגבי היכולת לבצע אינטגרציה טובה. האם יש צורך בקרוס חיצוני?
לאן בדיוק מתחברים הסאבים?
איזו כבילה נוספת צריך?
מיקום..
במקרה של REL, יש להם חיבור מיוחד (high level) שמתחבר ישירות לטרמינלים של הרמקולים במגבר כך שהסאב והרמקולים מסונכרנים בקבלת האות. אצלי זה מחובר בקונפיגורציה כזו. לחיבור כזה יש לרכוש כבל כדוגמת הכבל הזה: https://analysis.plus/product/rel-subwoofer-cable/
מאוד חשוב!!! לפני חיבור כזה, יש לוודא שהמגבר שאליו הסאב מחובר אינו fully balanced, שאם כך, מומלץ לא לחבר ל-high level כי זה עלול להזיק למגבר. במקרה כזה מחברים דרך כבלי RCA ל-pre. בחיבור מעין זה ייתכן והסינכרון בין הרמקולים לסאב לא יהיה מושלם.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
593
נקודות
113
REL לא כדאי לקנות בגלל נושא האמינות.

Ronnym1964

אוהב את התחום
מעורבות
20
נקודות
18
focal עם krell ממממממממ כנראה שיש המון אקוסטיקה שבולעת:rolleyes:
הכיוון שלך לא נכון, אתה צריך רצפתי קטן. ממה שאמרת יש לך כ-15 מטר של חלל שיתאים לרצפתי קטן או למדפי גדול מאוד.
בלתי אפשרי לשלב סאב מבלי לשלם על כך מחיר ובוודאות לא בכל ההקלטות.
אני מניח, שאם פוקאל היו מציעים אפשרות להוסיף לכל דיאבלו מודול באס של "10 וקרוס, היינו מקבלים רמקול ריצפתי קטן. היה עובד טוב בחדר כמו שלי שהוא 16.7 מ"ר עם תיקרה יחסית גבוהה.
הסקאלה יחסית גדול בנפח, והחשש שמועלה פה שלא ישמע טוב בחדר ברוחב 3.30 הוא במקומו.
השאלה אם ניתן לייצר מקבילה לזה באמצעות 2 סאבים תואמים ומצויינים. עם יותר גמישות במיקום ובכיוון שלהם.
אשמח לשמוע ממי שניסה להפוך מערכת 2way מושקעת ל 3way בדרך כזו.
גם אם הצליח וגם אם נכשל.
תודה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
482
נקודות
83
משתמש כיום במדפיים מהסידרה הזו ומאוד אוהב אותם.
יחד עם הסטנדים המקוריים, מלאים בחומר, ועם ספייקים משודרגים.
במטרה להשיג שיפור נוסף, שוקל את שתי החלופות שבכותרת.
בעבר נתקלתי בכמה חוות דעת של מבקרים ומשתמשי קצה, שהוסיפו סאבים וטוענים שהגיעו לתוצאה מדהימה בתוספת תקציב שפויה.
לאחרונה steve huff ניסה עם 2 rel s510, לטענתו בהצלחה רבה. יש סקירה מלאה שלא הצלחתי לצרף פה.
החדר במידות 330 על 505 וגובה 265. האזנה לאורך. חזית הדיאבלו'ז במרחק 163 מקיר אחורי, והחלל ביניהם ומאחוריהם פנוי לגמרי. הציוד בצד.
כיום הבמה מעולה, ונקיה, הרמקולים נעלמו לחלוטין. החדר מטופל בשטיחים עבים ווילונות, וספרים בפינות שמאחורי כורסת האזנה.
לא התעסקתי עם room correction ומעדיף להמנע אם אפשר.
אשמח להתייחסות רק ממי שממש מנוסה בסיפור הזה.
אם ההמלצה נוטה לכיוון הוספת הסאבים, אפילו משיקולי תקציב, השאלה איך הכי נכון לבצע את השילוב שלהם במערכת ובחלל.
אפשר גם מסוחרים עם ניסיון והצעה קונקרטית.
אני מאוד מאוד מבקש שלא להפוך את השירשור לדיון על רום קורקשן, או למריבות בנושאי אודיו שלא קשורים ישירות לנושא הספציפי.

תודה רבה
במקום סאבים טפל אקוסטית בחדר עם פנלים על
הקירות לוקדי בסים גדולים דפיוזרים מאחרוי הישיבה, יהיו לך גם בסים טובים, דבר עם יואב שדמה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,220
נקודות
113
הציוד בסדר ועובד טוב עם הדיאבלו.
השאלה יותר לגבי היכולת לבצע אינטגרציה טובה. האם יש צורך בקרוס חיצוני?
לאן בדיוק מתחברים הסאבים?
איזו כבילה נוספת צריך?
מיקום..
אף אחד לא יכול לענות לך על זה .
אתה חייב למדוד את החדר ולבין איפה הכשלים .בסיברות גבוהה שיש .
אבל יש סיכוי נדיר שלא ואתה מחפש במקום הלא נכון.

לשמוע רמקול כזה או אחר או סאב במקום אחר לא יגיד לך שום דבר על החדר שלך.
קרוס חיצוני רלוונטי כמעט תמיד - במידה והבעיות צמודות לתדר הרול אוף של הרמקול ואין בעיות לפני כן אז לא תזדקק.הסבירות לכך היא מאוד נמוכה אבל אפשרית.

אתה יכול גם לרכוש קרוס אנאלוגי ולא להיכנס ל RC בכלל.

שוב -הכל אחרי מדידות.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
240
נקודות
63
אתה לא חייב להישאר עם פוקאל, יש חברות עם חותם סאונד דומה שמציעות רמקול רצפתי שימלא לך את הסאונד גם בתחום התחתון.
ההגברה שלך ראויה מאוד והיא תוציא את המיטב גם מרצפתי אחר. רב רמקולי המדף הם אלופי האימאג'ינג, כאשר רוצים גם נפח וגודל כאן העסק קורס, אתה יכול למדוד ולתפור סאב דרך מה שהציע לך דן אך אני חושב שיותר הגיוני וגם כלכלי ללכת לכיוון רמקול רצפתי

Ronnym1964

אוהב את התחום
מעורבות
20
נקודות
18
תודה רונן.
בהחלט יתכן שאאמץ את השורה התחתונה שלך. לא מאוהב בפוקאל, ומכיר מעט מאוד מוצרים שלהם.
לצעירים שקוראים פורומים ומחפשים את דרכם, אני מציע לקחת בזהירות המלצות נחרצות.
רמקול מדפי גדול שהוא רפרנס, עם סטנד יעודי מלא, יכול בקלות למלא חדר כפול משלי בשיטחו. שום דבר לא קורס. בטח עם הגברה מתאימה.
לרב מדובר ברמקולים מפונקים, שדורשים המון סבלנות במיקום ובחירת רכיבים שמשודכים להם.
אבל קשה למצוא להם תחליף כשמתקרבים למיצוי היכולות שלהם.
3way פשוט נשמע אחרת מ 2way. לטוב ולרע. האתגר הוא לעשות ויתור מינימלי בחוזקות ה 2way כשעוברים ל 3way.
גם "תובנות" שיש לנו מסטאפ ספציפי ששמענו בעבר, יכולות להיות לא מועילות. אני שמעתי פעם פוקאל ריצפתי 1038 עם אינטגרייטד של קרל, וזה נשמע זוועה. טוב שלא נתתי לזיכרון ההוא להשפיע על הרכבת הסטאפ שלי. אין שום דימיון.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
593
נקודות
113
דווקא בגלל שזה ממוקם בחדר ולא בסלון פתוח, עדיף רמקול מדפי עם סאב\ים מאשר רצפתי. אפשר להגיע לתוצאה טובה\נכונה יותר, נפח וגודל יהיה לך כמה שתרצה וגם תוכל לשחק עם זה.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
30
נקודות
28
לרב מדובר ברמקולים מפונקים, שדורשים המון סבלנות במיקום

אני חושב שלהרגלי ההאזנה יש משמעות גדולה כאן, בין אם המאזין מקשיב בד"כ כשהוא יושב ב-Sweet spot או לא. כאן אופן פיזור הסאונד של הרמקול הוא משמעותי. יש רמקולים שנשמעים דומה אם זזים ימינה/שמאלה ו/או משנים את הזווית שלהם למאזין ו/או יושבים קצת מעל/מתחת לטוויטר, ויש שהסאונד שלהם משתנה מאוד באחד המימדים הללו. זה גם, כמובן, משפיע יותר או פחותעל ההחזרים שלהם מהחדר.
לכן אין תחליף לבדיקה בחלל שלך, בתאם לאיך כל אחד מאזין.
אני זוכר עד היום, באיזו חנות מזדמנת, ששמעתי זוג מרטין לוגן מנגנים. עברתי בנקודה מסויימת בחלל החנות, ופתאום סאונד מופלא. זז קצת הצידה, והכל משתנה.
ברור שתמיד עדיף להיות בנקודה האידיאלית לכל רמקול, כשיש לו מרחב מסביבו, אבל לא תמיד ניתן להאזין כך ולא תמיד עם כל סוגי המוסיקה זה חשוב באותה מידה (אם אני שם מוסיקה אלקטרונית של שמייח, זה לא כל כך מעניין...)

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
240
נקודות
63
תודה רונן.
בהחלט יתכן שאאמץ את השורה התחתונה שלך. לא מאוהב בפוקאל, ומכיר מעט מאוד מוצרים שלהם.
לצעירים שקוראים פורומים ומחפשים את דרכם, אני מציע לקחת בזהירות המלצות נחרצות.
רמקול מדפי גדול שהוא רפרנס, עם סטנד יעודי מלא, יכול בקלות למלא חדר כפול משלי בשיטחו. שום דבר לא קורס. בטח עם הגברה מתאימה.
לרב מדובר ברמקולים מפונקים, שדורשים המון סבלנות במיקום ובחירת רכיבים שמשודכים להם.
אבל קשה למצוא להם תחליף כשמתקרבים למיצוי היכולות שלהם.
3way פשוט נשמע אחרת מ 2way. לטוב ולרע. האתגר הוא לעשות ויתור מינימלי בחוזקות ה 2way כשעוברים ל 3way.
גם "תובנות" שיש לנו מסטאפ ספציפי ששמענו בעבר, יכולות להיות לא מועילות. אני שמעתי פעם פוקאל ריצפתי 1038 עם אינטגרייטד של קרל, וזה נשמע זוועה. טוב שלא נתתי לזיכרון ההוא להשפיע על הרכבת הסטאפ שלי. אין שום דימיון.
לאיזה גודל דרייבר אתה מתכוון ברמקול מדפי שיכול למלא חלל של 30 מטר?
אני ממליץ לפי רב המוצרים בשוק, כמובן שיש גם 2WAY של 12" או 15" לא מתכוון לאלו.
לגבי סטנדים- יש מדפיים שמגיבים לא טוב לסטנד מלא וכבד כגון רמקולים מבוססי רישיון BBC ודומיהם בעלי "תיבה מנגנת"
אז אתה גם מחלק עצות למתחילים שהם דעות נחרצות שלך. כמובן ש3 WAY נשמע אחרת מ2WAY אתה מוזמן אליי לסשן של בדיקות של מגוון מדפיים מול רצפתי. יש הרבה מאוד פשרות שנעשות ברמקולים רצפתיים וגם מדפיים, אך הפשרות הללו באות יותר לידי ביטוי ברמקול רצפתי

נערך לאחרונה ב:

Ronnym1964

אוהב את התחום
מעורבות
20
נקודות
18
תודה על ההזמנה רונן.

""רמקול מדפי גדול שהוא רפרנס, עם סטנד יעודי מלא, יכול בקלות למלא חדר כפול משלי בשיטחו. שום דבר לא קורס. בטח עם הגברה מתאימה."

זה מה שכתבתי, ולאזניי הזקנות זה לא נשמע כמו אמירה נחרצת על רמקולים מדפיים בכללי.
פשוט מבוסס על לפחות 2 דוגמאות כאלו ששמעתי ב 35 שנותיי בתחביב.

לפני 15 שנה נמר סקר פה את הדיאבלו. לא מוצא את הסקירה כרגע. זה מה שכתב בפורום אחרי..

"הבס של הפוקאל אוטופיה דיאבלו רחוק שנות אור מלהיות אנמי. מדובר בבס מלא, עוצמתי ומאוד מפורט."

ומאז הדגם עבר כמה שידרוגים, גם בדרייבר המיד בס.

Having said that..

בהחלט יתכן שאמצא רמקול רצפתי לא גדול מידי, שישמע בחדר שלי עוד יותר טוב מהדיאבלו. או מהדיאבלו פלוס סאב/ים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור