כרטיס מסך עם HDMI 1.4
חשוב לי לקנות כרטיס מסך עם HDMI 1.4 מכמה סיבות:
1. יש לי ספק לגבי 3D בFULL HD עם HDMI 1.4. יש לי הרגשה שזה בעייתי - לפחות כאשר מדובר בקצב ריענון פריימים גבוה - מה שקריטי למשחקים.
2. אני בטוח שזה על סף שיחרור מסחרי. כבר לפני כמה חודשים שמעתי על שבב של חברת "סיליקון אימג'" שמטפל בתקן החדש, ואני בטוח שאו-טו-טו ישוחררו מוצרים שמשתמשים בו, וחבל לי להפסיד את הדבר הזה על חודו של חודש...
3. אני מצד אחד פריק של טכמולוגיה שתמיד רוצה להוציא את המקסימום חדשניות ותמיכה בפורמטים שאפשר בזמן הנתון של כל קניה, בתנאי שזה נשאר במסגרת מחיר סבירה (וזה אכן יהיה המצב), אבל מצד שני אני עומד לקנות מחשב חדש שאמור לשרת אותי כמה שנים - אפילו 3 ויותר. ככה שאני לא רוצה להפסיד משהו שהוא על סף שיחרור לשוק.
4. ואני לא ארצה להחליף את כרטיס המסך (ולזרוק/למכור את הישן). חשבתי שהפתרון פשוט יהיה לקנות עכשיו לוח אם עם שני חריצי PCI-X*16 ואז לקנות בעתיד כרטיס מסך שני עם 1.4 - אבל זה אומר לקנות SOCKET 1366 ולא 1156 (ב1156 אם שמים שני כרטיסי מסך במקביל, אז כל אחד עובד בפועל במהירות *8 ולא *16), מה שמייקר את המעבד ואת לוח האם והזיכרון באופן משמעותי. וזה ישרת אותי רק בעתיד ולא היום, כך שזה קצת חבל לשלם את ההפרש הגדול הזה היום.
כן - קצת חפרתי... אבל רצית תשובה, נכון?