- מעורבות
- 816
- נקודות
- 113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/audiophile-vs-music-lover
אני חושב ש אודיופיל סובל יותר מאשר הוא נהנה.
הופה, העלית כאן נושא מרתק לכתבה בפני עצמה.שומע את כל התקלות אבל המוח שלי מסנן אותן - נהנה מאוד.
נראה לי שזה לב העניין. הניסוחים אכן אינם מאשימים במפורש, אבל לעיתים הם מצטיירים בעיניי כמזלזלים — למשל, בעצם הייחוס של התנהלות שטחית לאנשים, תוך שימוש במונחים כמו "בעיה" ו"בלבול".המאמר לא מאשים, או פוסק, ובודאי לא מציע היררכיה מוסרית. הוא שואל ומתבונן, ומנסה לשים מראה מול מי שמוכן להביט בה, כולל מולי.
אתה לא "מנסה לטעון" -- כך אתה מתאר את המצב, גם כאן וגם במאמר הקודם.במאמר אני לא מנסה לטעון שאודיופיליה בהכרח מובילה לאיבוד הנאה, או שאודיופילים שטחיים, או שחובבי מוסיקה הם יצורים טהורים וחופשיים מבעיות. המאמר גם לא טוען שאודיופיל אינו מסוגל להתרגש, או שחובב מוסיקה אינו מנתח
אני חושב שבכלל אין כאן דיון על לגיטימיות. עם זאת, אני לא חושב ש"צמצום גבולות החוויה", במובן של ויתור על הקלטות גרועות של מוזיקה טובה, הוא בהכרח טעות -- או תהליך נפשי בעייתי -- כפי שאתה מציג את זה. לדעתי, זה יכול להיות תהליך טבעי והגיוני לחלוטין, במיוחד לאור זה שהשרשרת מוזיקה/ביצוע/סאונד אינה חזקה יותר מהחוליה החלשה, ושהקלטה גרועה גורמת להפסד גם במוזיקה עצמה וגם בגווני הקול/צליל שמהווים אמצעי הבעה שהם חלק מהותי של הביצוע, שהמבצעים מקדישים לו הרבה תשומת לב ומתאמנים עליו רבות.לא האם לגיטימי להעדיף איכות סאונד גבוהה, אלא מה קורה כשהעדפה אחת מתחילה לצמצם את גבולות החוויה שלנו בלי שנשים לב. לא כטעות לוגית, אלא כתהליך נפשי.
עמיר, נראה לי שאנחנו פחות חלוקים על התופעות ויותר על אופן הצגתן.נראה לי שזה לב העניין. הניסוחים אכן אינם מאשימים במפורש, אבל לעיתים הם מצטיירים בעיניי כמזלזלים — למשל, בעצם הייחוס של התנהלות שטחית לאנשים, תוך שימוש במונחים כמו "בעיה" ו"בלבול".
יש בהם מידה של התבוננות, אבל — וזה אבל גדול — אין בהם שאלות אלא קביעות. הם פוסקים ומציגים כביכול תיאור של מציאות: כך וכך מתנהלים אוהבי מוזיקה, כך וכך מתנהלים אודיופילים, וככה זה.
אתה לא "מנסה לטעון" -- כך אתה מתאר את המצב, גם כאן וגם במאמר הקודם.
כשאני קורא את המאמרים, אני לא מקבל תחושה של התבוננות נייטרלית, אלא של גישה שיפוטית מאוד. לא במובן של האשמות ישירות, אלא במונחים של מה נכון וראוי להיות, ומה נתפס כבעייתי, לקוי או אפילו אבסורדי. זה מה שמעורר בי תחושת אי־נוחות.
בהינתן סוג השאלות שאתה מבקש להעלות, נדמה לי שאולי היה נכון יותר לכתוב מאמר שמנוסח כשאלה פתוחה, למשל: "האם אודיופיליה פוגעת או מגבילה את ההנאה מהמוזיקה?". במסגרת כזו אפשר היה להזכיר דפוסי התנהלות שונים של אודיופילים, ולהעלות לדיון את השאלה האם זו אכן הדרך שהם רוצים עבור עצמם.
אני חושב שבכלל אין כאן דיון על לגיטימיות. עם זאת, אני לא חושב ש"צמצום גבולות החוויה", במובן של ויתור על הקלטות גרועות של מוזיקה טובה, הוא בהכרח טעות -- או תהליך נפשי בעייתי -- כפי שאתה מציג את זה. לדעתי, זה יכול להיות תהליך טבעי והגיוני לחלוטין, במיוחד לאור זה שהשרשרת מוזיקה/ביצוע/סאונד אינה חזקה יותר מהחוליה החלשה, ושהקלטה גרועה גורמת להפסד גם במוזיקה עצמה וגם בגווני הקול/צליל שמהווים אמצעי הבעה שהם חלק מהותי של הביצוע, שהמבצעים מקדישים לו הרבה תשומת לב ומתאמנים עליו רבות.
מעבר לכך, ויתור כזה עשוי להיות גם ניצול מושכל יותר של הזמן המוקדש להאזנה, שהוא בהכרח מוגבל. מוזיקה וביצועים מעולים קיימים לא רק בהקלטות גרועות, כך שבכל מקרה, במקום להתפשר על מוזיקה/ביצוע טובים בהקלטה גרועה, תמיד אפשר לנצל את אותו הזמן להאזנה למוזיקה/ביצוע לא פחות טובים, אבל בהקלטה טובה. אז למה בכלל להתפשר על איכות ההקלטה, במיוחד עבור מי שזה חשוב לו??
שמעתי אתמול אלבום של גימי פייג'. אומן מוכר ידוע, ובעל אמצעים. הקלטה תחת...תחת לכל ביקורת. ויתרתי.
ולחלופין, ויתרתי כמעט על כל ההקלטות האודיופילות שהיו לי ושלא מצאתי בהם תוכן מוסיקלי שאהבתי. הגדולה היא למצוא גם הקלטה טובה וגם מוזיקה שמהנה. זה השלב הקשה לרוב האודיופילים שמגלים שההשקעה שלהם בציוד ותנאים לא מיושרת עם הסטנדרט של תעשיית המוסיקה.
זכותו של כל אחד להתרגש מחדש כל פעם. ואצלי כשהמערכת משתדרגת אני מוצא חיים חדשים בהקלטות שפעם לא אהבתי. כלומר, ההקלטה הייתה טובה אבל המערכת והחלל שלי לא שיקפו.ברזלים אני מוצא את זה סוג של OCD אצל הרבה אנשים בתחום. הם לא נהנים בכלל, רק כמה רגעים ואז חיפוש לאחר רכישה הבאה.
העולם לא מסתובב סביב אודיופילים, אבל הוא בהחלט נשמע קצת יותר טוב כשיש כאלההעולם לא מסתובב סביב אודיופילים, צריך להנות ממוסיקה
לדעתי, בכל תחביב יש קצה אובססיבי.ברזלים אני מוצא את זה סוג של OCD אצל הרבה אנשים בתחום. הם לא נהנים בכלל, רק כמה רגעים ואז חיפוש לאחר רכישה הבאה.
ב ד י ו ק.זה לא OCD, זה תחביב של כיוונון ושיפור, כמו צילום/רכב/קפה.
מי שנהנה מהמוזיקה נהנה גם מהדרך, ומי שלא מתחבר, שיקשיב וימשיך הלאה.
הגדרתי והבהרתי את הגדרת "ציודופיל" בצורה הבאה:בניגוד לעמיר, אגב, אני חושב ש"ציודופיל" זאת לא קטגוריה לגיטימית והיא גם לא מאד אמיתית.
מה לא "לגיטימי" בזה?כלומר, הבנת הצד הטכני אינה תנאי להיות אדם ציודופיל. הוא [גם] ציודופיל אם הוא מקיים אחד או יותר מהתנאים הבאים:
ואף אחד מאלה לא מפריע לו להיות או סותר את היותו [גם] אודיופיל ו/או [גם] אוהב מוזיקה, אם זה המצב.
- הוא אוהב את הציוד עצמו
- הוא אוהב את ההתעסקות בציוד
- הוא אוהב את הצד המדעי והטכני לכשעצמו, לא רק כדי לדעת איך משפרים את הצליל