בינה מלאכותית בעולם הסאונד? מהפכה שקטה שמתחילה להרעיש

• פותח הנושא פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
816
נקודות
113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/ai-in-the-world-of-sound

מצטער על הביקורת החריפה (אולי מידי) וסליחה אם אני פוגע בכותב - אין בכוונתי לעשות זאת. לדעתי יש כאן רק מלל ועוד מלל בלי אינפורמציה אמיתית כשחלקים גדולים אינם ידע אלא משאלת נפשו של הכותב. זאת בעצם כתבת תדמית לטכנולוגיה שחוץ מלצבוע את הפורום כנוגע גם בתחום הזה אין בה דבר.

הי ותודה על המשוב.
אולי פיספסת, אבל בחלקים רבים בכתבה משולבים קישורים לרפרנסים בפונט צהוב בהיר, המספקים דוגמא לכתוב. בפיסקאות בהן ציינתי מחשבות על העתיד, כתבתי זאת מפורשות.
תרצה לציין קונטרטית לאיזה פיסקה אתה מתיחס?

מאמר מעולה. לגבי עולם המיקס. נכון, ai בהחלט יכול לסייע במה שנקרא נקודה התחלתית טובה, אבל הטכנאי בסוף מוסיף את התיבולים שלו, במיוחד בכל מה שנוגע לצבע של הצליל.

בכלל, לטעמי זה הופך את החיים שלנו לקלים יותר, אבל לדעתי זה גם יפגע לנו ביכולת החשיבה, כי בסוף זה אשכרה חושב עבורנו

תומר, כתבה מעוררת עניין.
יש לי חבר ששמע סטרימר ודאק של חברת PURIST הגרמנית,בחו"ל וחזר אלי נרעש ומוכן להמיר את דתו מ NAIM...
ממה שהבנתי הקסם של הפתרון טמון כולו בתוכנה של המוצר. התוכנה מתקנת את האמפליטודה לאפקט ניטרלי לחלוטין, וגם מתקנת את התזמון של הדרייברים כך שכל המוזיקה מגיעה לאוזן בו זמנית. המציג, טען שזה גם מאריך את הבס מתחת ל-30 הרץ של היצרן עד ל-16 הרץ..., אם זה נכון אני לא יודע.. אבל לדבריו היתה,תוצאה מדהימה.
מעבר לכך מדובר על יכולת איחסון מ 2-128 TB....למי שיש ספריה בגודל כזה..
איני יודע אם לשייך זאת לבינה מלאכותית, אבל זה הכיוון שמספר יצרנים מתחילים ללכת בו.

חהחה .... אבל ה AI כבר כאן..!!
הוא מגיע אלי בעוד כ 3 שבועות ואולי פחות!

קבלו את HiBY RS8ii - נגן המוזיקה הראשון עם שילוב AI שהם קראו לו SANKOFA .
החברה השקיע כמה מאות אלפי $$ טובים לפיתוח הנושא (במקור HIBY היא חברת תוכנה).

הנגן עצמו - מכונה מטורפת עם יכולות מעל כמעט כל סטרימר שולחני הקיים היום בשוק ובטח מול כל נגן נייד.

להלן תמונה מצורפת של היכולות

בקרוב אצלי באתר להזמנה.... אבל כל הסטוק הראשוני כבר מכור... :):

תמונות מצורפות

• RS8 II-en (2).png
    RS8 II-en (2).png
    KB 598.1 · צפיות: 62
  • 2d6b1640-8252-4582-b84c-8525ba1a3fa8.jpg
    2d6b1640-8252-4582-b84c-8525ba1a3fa8.jpg
    KB 108.5 · צפיות: 58
נערך לאחרונה ב:
מה מחירו?

חהחה .... אבל ה AI כבר כאן..!!
הוא מגיע אלי בעוד כ 3 שבועות ואולי פחות!

קבלו את HiBY RS8ii - נגן המוזיקה הראשון עם שילוב AI שהם קראו לו SANKOFA .
החברה השקיע כמה מאות אלפי $$ טובים לפיתוח הנושא (במקור HIBY היא חברת תוכנה).

הנגן עצמו - מכונה מטורפת עם יכולות מעל כמעט כל סטרימר שולחני הקיים היום בשוק ובטח מול כל נגן נייד.

להלן תמונה מצורפת של היכולות

בקרוב אצלי באתר להזמנה.... אבל כל הסטוק הראשוני כבר מכור... :):
רק שאבין - מה המשמאות של AI בסטימר? אני יכול לבקש שמטאליקה תשמע לי כמו פאט שופ בוייז? :)

רק שאבין - מה המשמאות של AI בסטימר? אני יכול לבקש שמטאליקה תשמע לי כמו פאט שופ בוייז? :)
כן בטח!! ואם אתה בכלל צופה בהופעה שלהם ב YOUTUBE אז ה AI משנה את כל התלבושות שלהם לסגנון ה Village People!!

מעניין לשמוע את אדל בביצוע Growling...
AI במיטבו.

המכשיר המדובר רץ על מערכת הפעלה אנדרויד 13, וזו תומכת בילט אין בכל מיני פיצ'רים של AI שגם קשורים בצליל.
בגדול זה אומר שעושים מניפולציות על הצליל בדומיין הדיגיטלי, לשיפור איכות, הפחתת רעשים, איקוליזציה וכו. אני בעד.
יש גם מימוש של הרעיון הותיק אך עדיין כיפי (מפרגן בלי מיליגרם ציניות) של סימולציית אודיו R2R, קסטה, CD, תקליט.. (עוד מניפולציות דיגיטליות).

בשולי בדברים: זה גם יפה לראות איך אודיופילים מדופלמים נסוגים מהתחאווד של "נאמנות למקור", ביט פרפרט, זיבי פרפקט.. ומאמצים בשמחה את המניפולציה הדיגיטלית. מסתבר שכל מה שהיה צריך זה לעטוף את זה במיתוג המיסטי "AI", ועכשיו זה מגיע עם חותמת כשרות בהשגחת בד"צ העדה האודיופילית.

לא מצליח להבין איך זה קשור לאיכות צליל. כל הפיצ'רים האלה... כמומהתלת מימד בקולנוע שנחל כישלון מפוארנלמרות הטכנוחוגיה שבו.
אני לא שמעתי את המכשיר האמור, אבל אם יש שם איזו בשורה אודיופילית היא לא קשורה ל AI. היא קשורה לטיב התכנון האנלוגי והדיגטלי ותפיסת הצליל של המתכננים...אלא אם AI תכנן...?
בשולי בדברים: זה גם יפה לראות איך אודיופילים מדופלמים נסוגים מהתחאווד של "נאמנות למקור"
אני לא נסוגתי מהתחאווד. אני וואחד תחאווד!

נערך לאחרונה ב:
אבל הai רק בתחילת דרכו , האם יש סיכוי שמכשיר כזה יחשב כארכאולוגיה בעוד שנה , וגם אם מותר לשאול , למה צריך מניפולציות ai כשיש לך ציוד שפופרות אולטימטיבי שנשמע כמו שום דבר שאני מכיר , אני פוחד מזה!!!!!

המכשיר המדובר רץ על מערכת הפעלה אנדרויד 13, וזו תומכת בילט אין בכל מיני פיצ'רים של AI שגם קשורים בצליל.
בגדול זה אומר שעושים מניפולציות על הצליל בדומיין הדיגיטלי, לשיפור איכות, הפחתת רעשים, איקוליזציה וכו. אני בעד.
יש גם מימוש של הרעיון הותיק אך עדיין כיפי (מפרגן בלי מיליגרם ציניות) של סימולציית אודיו R2R, קסטה, CD, תקליט.. (עוד מניפולציות דיגיטליות).

בשולי בדברים: זה גם יפה לראות איך אודיופילים מדופלמים נסוגים מהתחאווד של "נאמנות למקור", ביט פרפרט, זיבי פרפקט.. ומאמצים בשמחה את המניפולציה הדיגיטלית. מסתבר שכל מה שהיה צריך זה לעטוף את זה במיתוג המיסטי "AI", ועכשיו זה מגיע עם חותמת כשרות בהשגחת בד"צ העדה האודיופילית.
עם כל הכבוד, שום נושא של ביט פרפקט ממש לא נעלם.
כאשר ייצרן עושה את זה נכון - זה לא הורס ולא משנה שום ביט פרפקט.
כבר מזמן בנגנים הניידים התגברו על "חרה" סאונד של מערכת האנדרואיד ומצאו פתרונות לעקוף ולבנות מערכת הפעלה לנגנים ניידים מתאימה.
כל מוזיקה שאתה שומע - מעובדת בדומיין הדיגיטל, MIX ו- MASTERING... ונכון - הם משתמשים במוצרים איכותיים מאוד .
אז כאשר הציוד נבנה נכון - הוא גם נשמע מעולה.
לדוגמא - אפליקציית USB AUDIO PLAYER PRO מאפשרת שימוש ב EQ פרמטרי דרכה (רכישה נפרדת) אבל (!!) כאשר ה EQ מופעל אתה מעבד את ה ביט-פרפקט!
לעומת זאת - בנגנים אשר יש בהם EQ פרמטרי מובנה כחלק ממערכת ההפעלה - אין שום ירידה באיכות הסאונד.

אבל הai רק בתחילת דרכו , האם יש סיכוי שמכשיר כזה יחשב כארכאולוגיה בעוד שנה , וגם אם מותר לשאול , למה צריך מניפולציות ai כשיש לך ציוד שפופרות אולטימטיבי שנשמע כמו שום דבר שאני מכיר , אני פוחד מזה!!!!!
כמו כל דבר בעולם הדיגיטלי - הכל תלוי באיכות התכנון...!!
פעם... לנגני גיטרה היו מגברי מנורות.... היום יש להם מולטי-אפקט שמדמה סאונד של מגברי מנורות...
לא רק שהוא מדמה סאונד... יש להם היום יכולת לדגום, להקליט כל מגבר ואחרי זה לשחזר את אותו הצליל (של המגבר הנדגם) כאפקט לבחירה!
במקרה יש לי כזה אחד.... HEADRUSH.
וכמו בכל דבר .. יש איכות ויש (!!) איכות.
יש פלג-אין לאולפן שמדמה שפופרות שעולה 30$ ויש אחר שעולה 500$.... ויחי ההבדל בסאונד בינהם.

אתה מדבר על ״ בובה מתנפחת ״ לעומת איזה דוגמנית , יחי ההבדל הקטן

אתה מדבר על ״ בובה מתנפחת ״ לעומת איזה דוגמנית , יחי ההבדל הקטן
במקרה יש לי את שתיהן..... ואין הבדל גדול... ;);)

עם כל הכבוד, שום נושא של ביט פרפקט ממש לא נעלם.
כאשר ייצרן עושה את זה נכון - זה לא הורס ולא משנה שום ביט פרפקט.
כבר מזמן בנגנים הניידים התגברו על "חרה" סאונד של מערכת האנדרואיד ומצאו פתרונות לעקוף ולבנות מערכת הפעלה לנגנים ניידים מתאימה.
כל מוזיקה שאתה שומע - מעובדת בדומיין הדיגיטל, MIX ו- MASTERING... ונכון - הם משתמשים במוצרים איכותיים מאוד .
אז כאשר הציוד נבנה נכון - הוא גם נשמע מעולה.
לדוגמא - אפליקציית USB AUDIO PLAYER PRO מאפשרת שימוש ב EQ פרמטרי דרכה (רכישה נפרדת) אבל (!!) כאשר ה EQ מופעל אתה מעבד את ה ביט-פרפקט!
לעומת זאת - בנגנים אשר יש בהם EQ פרמטרי מובנה כחלק ממערכת ההפעלה - אין שום ירידה באיכות הסאונד.

ע"פ רוב לאודיופילים אין בעיה מיוחדת עם מאסטרינג דיגיטלי (שהיום לרוב, לא תמיד, עושים גם לתקליטיי ויניל), אלא הם סולדים מהתערבות אחרי שיצא המאסטר, נאמר שני ערוצים 16 ביט 44.1 הרץ. הם יעדיפו חומרת אודיו שלא משנה את הסיגנל הגולמי. לי אין כל בעיה עם זה כמובן, כי אכפת לי איך זה נשמע לי ולא יותר מדי עיניינים ברומו של עולם האודיו. האודיופילים ירכשו כבל דיגיטלי באלפי $ למען ההבטחה הזו, כבל רשת וכבלי USB במחיר של רכב משומש, אך ורק בשל הבעתה מאישזהו ג'יטר של 0.5 פיקו שניה ;), אז עכשיו הם ישתכנעו לקחת את כל הטוב הזה ולטפל במאסטר ברמה של כמה וכמה DB? (אני בעד כמובן).
איך אומרים ביידיש? That's a tough sale

Back
למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור